Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yılın 6 ayı da maaş kesilir vergi dilimine girildiği için eksik alınır :)Devlette yaz tatilinde maaşlar sabittir 3 bin civarı .okul zamanı ise kadar ek ders o kadar maaş destek kursu hafta sonu kursu vs ayrıyeten aöf sınavlarında görevlendirme ekstralar baya var yani öğretmen olmadığım için tam bilmiyorum eşimden duydugum bunlar ayriyeten evlere de derse gidenler var evde eğitim deniliyor
İngilizceci olmak avantajlı o zaman masAllah çok iyi kazanıyorsunuzBu arada ben ingilizce öğretmeniyim. Ne yazık ki sınıf branş öğretmeni arasında kurs ücreti farkı var. Ayrıca maaş karşılığı ders saati de farklı. Branşlar arasında da oldukça büyük ekders uçurumları olabiliyor. İdarelerin kurs saatleri konusunda tutumu da önemli. Bulunduğu ilin merkez bir ortaokulu 153 farklı destekleme kursu açarken başka bir okul hem kurs saatlerini hem de derslerini az tutma kararı aldı. Tamamen okulun fiziki ortamı, öğrenci sayısı ve idare etkili
Kinayeleriniz cok cirkin cok kotu niyetli ve kiskancsiniz keske sizin de kafaniz biraz bassaydi ogretmen olsaydiniz insanlara nasil bu kadar kolay iftira atabilyorsunuz kiskanclik kalbinizi karartmisInanin bjr an bende dusunmedim degil belki evlenmistir bile dedim soz etrigi kisi babasindan buyuktu zira bunun icin dugun organizasyonu tertip edemezdi herhalde biraz uygun bir sulale degiliz bu konuda fakat disardan gorunen bu iste :) neyse bakalim ogretmenlerimiz cikacak mi merwk ediyorum hic mi gecim dertleri yok bizdede bir tane cikmis cika cika ogretmen :) yutturup djruyorlar
Sen kendi yoluna bak evine ailene bak sabip olduklarina bak ve değerini bil herkesin hayatinin farkli yönleri eksiklikleri fazlaliklari vardir ama kimin neyle sınandigini bilemeyiz degilmi ?? Şu sınırlı ömrümüzü böyle seyleri dusunerek harcamayin.. size imada bulunan akliniza bunları sokanlarinda ortamina girmeyin.. sahip oldugunuz seylerin hayalini kuran ne cok hasta ve sıkıntıda insan var unutmayinson gunlerde bir akrabamin benden on yas buyuk ogretmen kizi ovulup durur oldu bana laf sokmalar esliginde :) konunun beni ilgilendiren kismi bana ovulen kismi.ben kiradayim evliyim akrabam ise ogretmen maasiyla yakinlarimda yeni yapilmis bir ev satin almis uzerine dunya turunda hem ogretmen hem her ay farkli bir ulkede ben bu imkanlari zengin bir adamin katkisiyla yaptigini yaklasik bes sene once az cok anlamistim birdaha gorustugumuzde o kisiden ayrildigini soylemisti. fakat ailesi inanilmaz gururlaniyor ve ovuyor allah askina ogretmen arkadaslarimiza soruyorum surekli yurt disina cikip farkli ulkeleri gezebilen, ev , araba ve nice sey alabilen nasil bir maas sisteminiz var gelin bir ornekleyin ben asiri daraldim bu kiyastan aile ile bir cay ictigimizde basliyor ovguler bir de sinsi akrabalar kiskanma dercesine sen de ogretmen olsaydin diyor :))) kv en son ornekleyen oldu . kotu bir niyetim yok hasa bilmiyorda olabilirim duzeltin merak ediyorum ben niye ogretmen olmamisim tekrar okuyayim cok imreniyorum bu zenginlige :)
bir de ev kredisi ödüyorum 8 yıldır. o da var yani ama hep dengeli harcamalarımız. Sunumlara çok bağımlı olmayın ya da bu ayakkabı bu taytla gömlekle eşarpla uymadı olayına girmeyin paranız bereketlenir inş..öğretmenim ve 5.pasaportum dolu dolu bitti. ama hala dünyanın hepsi değil yarısı oldu.. Türkiye'de saçma sapan bir otelde yapacağım tatil ile hep yurt dışı gezdim.. bazı yerlere de meb in projeleri ile harcırah ile gittim. hemen zengin adam filan demeyin insanların dünya görüşü size uymuyor demekki. benim evimde neredeyse hiç süs eşyası, su takımı, kahvaltı takımı yok ama konforlu eşyalarım var ve yetiyor. kalan ile de dünyayı ve ülkemi geziyorum. ha bi de engelli kızım var onunla geziyorum yaklaşık 7 yıldır..
Olabilir maaş kesilmeyen dönemlerde bekar arkadaslar gayet rahat para biriktirir gezerde tozar memurları küçümsemek icin yer arıyor bazı arkadaslar bence cekememzlik bu tamamen :)yılın 6 ayı da maaş kesilir vergi dilimine girildiği için eksik alınır :)
Gercekten oyle ben niye alamiyorum ev bedava sanki ist gibi bir sehirde geliri nedir bunun aklim almadi gitti neyse genel cevaplardan siz de benim dusuncemde sayilirsiniz bencede sallaniyor yani.s kafamdaki ogretmen imajini degistirdi bizim millet az degil :))))
Bana sormamışsınız ama şaşırdığınız için cevap vermek istedim. Benim branşım matematik, kurs alıyorum tam kapasitede, toplam haftada 40saat derse girmiş oluyorum böylece. Ek dersim 2200 buluyor.Branşınız ne hocam sınavsız,nöbetsiz ek dersiniz çok çok iyi.![]()
aynen katılıyorum. Geçen yaz bende çektim kredi babalar gibi en iyi otelde tatile gittim. Sonra kredi ödedim. Ha koymadı bana da ama dediğiniz gibi supervizörler tarafından eleştirildim :))Avrupa tatilini cok gozunuzde buyutmeyin.4 sene once cektim 5.bin lira kredi gittim 15 gun gezdim heryeri.Sonra oturup 1 sene kredi odedim :) Super vizyon sahibi ogretmen arkadaslarim dalga falan gectiler kredi cekip tatil yapmamla ama bekarim,9 ayim köylerde geçiyor.Gezerim de tozarim da.Iyiki de gitmisim.Maddi olarak batmadim da cikmadim da.
Bizim maaslara da 2 cift laf edeyim.Allaha sukur yetiyor.Yasam tarzina,yasayisina,standartina gore de birikim yapabiliyorsun.Ama gozunuzde cok ta abartmayin.Velilerimin hepsi zeytincilik yapan köylüler.Aldigim maasi kucumserler.Sizin senelik aldiginizi 2 ayda kaldiriyoruz biz derler.Düşsünler bir şu ögretmenlerin yakasindan artik.Gitsinler baskalarinin maaslarini,tatillerini,o'sunu bu'sunu deşsinler.
Aynı cevabı verecektim, ama bazı insanlara laf anlatılmaz kendimi yormaya değmez dedim. Evet maaşım kurs dönemi 5000i buluyor. Ana haftaiçi 10-18, cumartesi 9-16 okuldayım. Günde 12saat ders anlatığımı bilirim. Evde hazırladığım çalışma kağıtlarına, okuduğum performanslara ve akşamları WhatsApp tan çözdüğüm öğrenci sorularına ve incelediğin çalışma programlarına harcadığım zamanı yazmıyorum bile.Ben de kurs veriyorum evet o kadar kazanıyorum ama sabah 9 aksam 4 çalışmıyorum. Haftaici 7 de çıkıyorum haftasonu da cumartesi çalışıyorum. Üst üste 10 saat derse girdiğim oluyor. Hala bu duruma kıyak gözüyle bakıyorsaniz gerçekten çok üzücü.
Eğer iyi bir öğretmenseniz evet. Hatta fazlası da alınabilir ama bunun için çok çalışmayı göze almanız lazım. Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı yani.Bu zamanda öğretmen olmak varmış gele de branşsa doktor kadar kazanılıyor nerdeyse