Yaaa bu ülkede insanlar cidden fiyat araştırması yapmayı bilmiyor.
Mesela yurtdışına gitmek istiyor, THY sitesini açıyorlar, bakıyorlar sonra diyorlar ki "vay babağun kemiğine,tek yön bilet iki bin lira!! Eee gittisi geldisi şusu busu,biz nasıl gidelim".
Oysa her şeyin indirimli tarifi vardır. Biletler için de bekle THY kampanyasini,bekle Pegasus kampanyasını, al gidiş dönüş yakın ülkelere 400 liralık, 500 liralık bilet. Ya da wings Air gibi,pobeda gibi ucuz yollu havayolu şirketleri bul... Ben şahsen böyle yapıyorum. Skyscanner sitesinde en ucuz tarih diye sorguluyorum,başka başka yerler kovalıyorum. Allah'a şükür hiç de pahalı bilet almadım bugüne kadar (bir sebepten beni dönüş uçağina almadıkları ülke hariç. Onda da annem huzursuzlandi diye ucuz değil erken tarihli bilet almıştım).
En basiti bugunlerde Rusya bileti takip ediyoruz, Türkiye yasağı vardı. Kapaliydi sınırlar dört aydır,yeni açıldı. Haliyle Biletler inanilmaz pahalliydi. Zaten Euro da rekor seviyede. Yine de gidiş geliş 900 tl'ye bilet bulduk:) ama dedik ki 'yaaa ucuzlar daha,almayalim'

yani aramaya inanmak kalp ben . İnsanın niyeti olsun, ucuza bilet de bulur ,otel de bulur.
Ben genelde gittiğim yerlerde kamp yapıyorum,eğer Teksem. Ama güzel otellerde kaldığım da çok oldu .
Booking sitesinden bakıyorum, çok da ucuza çok da güzel otellerde kaldım, kalmaya da devam edeceğim.
Her otelin geceliği 500 lira değil ki , çok makul fiyatlarda oteller var.
Ama işte insanlarda "ay bir kere gidiyorum onda da ucuzu arayamayacagim,ay kraliçe gibi olayım, hiç para düşünmeyeyim,her şey dahil olsun" isteği var. Onun için de işte kralice gibi olmak, gerçekten para düşünmemek lazim. 4-5 binlik maaşla o hayat zor:)
Karı koca 12 bin alanın fakirlikten tatile çıkmadığı bir dünyaya da inanmak istemiyorum:) hadi Alaçatı,bodrum pahalli ama adı duyulduk bir yere gitmek zorunda mısın? Git mesela geyikli'ye, foça'ya, side'ye, alanya'ya... İnan oralarda uygun fiyata oteller var, güven bana,aramaya inan^^