Ben konu sahibini hiç bilmiyorum, doğrudur eski konularında öyle dediyse.
Bu muhabbetlerden çok bunaldım ceycey, ülke olarak çok büyük bir girdabın içindeyiz, gerçekten maaşlarımız su gibi eriyip gidiyor ama öyle mesajlar var ki öğretmenler bedavadan tonla para kazanıp bir de şikayet ediyormuş gibi.
Bu tarz konularda öğretmenle ilgili en büyük dert öğretmenin niteliği olmalı.Herkes çift maaş değil mesela, bir sürü arkadaşım tek çalışıyor. Adamlar hayattan hiçbir şey görmüyor resmen geçim sıkıntısı dışında, sonra biz bu insanlardan çocuklarımızın ufkunu açmasını bekliyoruz. Mesleki gelişimi destekleyecek ufacık bir kitap 50-60 lira. Bak sana Singapur örneğini vereyim, ülkenin en kaliteli üniversitesi sadece öğretmen yetiştiriyor, dünyada 4 ya da 5. sırada üniversite başarı sıralamasında. Eğitim fakültesinde okuyan öğretmen adayı yeni başlayan bir tıp hekimi kadar burs alıyor, çünkü adamlar öğretmeni doyuma ulaştırma derdinde. Ve sonuç Pisa da ilk beşe giriyorlar. Yüksek lisans yapan bir öğretmen yapmayanın iki katı maaş alıyor. Ben yüksek lisansımı bitirdim, ek dersime yüzde beş katkı sağladı. Zaten fazla ek ders almadığım için onca eğitimin karşılığı 30 lira falan olarak yansıyor maaşıma.
Uzattım ama, eğitimde kaliteyi arttırmak istiyorsak öğretmenin üzerinden diğer kaygıları almak zorundayız ki kendini geliştirsin. Ben kendi adıma canla başla çalışan bir öğretmen olarak çocuğumu özel okula vermiş olmam gururumu incityor, özeldeki meslektaşlarıma üzülüyorum tam bir sömürü içindeler ama devlette de bu iş yürümüyor malesef.
Öğretmenle ilgili bir şeyler tartışacaksak mesele bunlar olmalı her seferinde dönüp dönüp üç ay tatiliniz var öğlenden sonra boşsunuz vs vs olmamalı. O beğenilmeyen öğretmenler eğitiyor herkesin çocuğunu da.