Konu sahibinin geçmiş konularını okudum. Konu sahibi görme engelli bir öğretmen. Fakir bir ailede büyümüş. Ve eşiyle arasında bir sürü problem var. Onun açısından düşünürsek, hayatı boyunca hep kaygı duyarak yaşamış. Ben konu sahibini suçlayamıyorum, henüz ekmeğini de yeni eline almış ve eline belki de ilk kez böyle düzenli olarak maaş geçiyor. Ailesinde, eşinde düzenli bir hayat olmamış anladığım kadarıyla.
Ben 15 yıllık öğretmenim, kendisine öğrencimmiş gibi bakıyorum şu an, ona yol yordam gösteren biri yok bellki, tek tutunduğu şey kızı sanırım. Onun da geleceği için çok korkuyor belli ki.
Bence tatil de yapmamıştır şimdiye kadar, sanki tatil yapsa eski hayatına dönecek, para konusunda sıkışacak, gelecekten çalacak gibi hissediyor sanırım.
Eşi de kendi ailesine maddi anlamda yatırım yapıyor konulara bakılırsa. O yüzden kendisini tatile de gidilir, ev de alınır, yeter ki eşiyle konuşup, plan dahilinde yapmalarını sağlamak lazım. Yanılıyor da olabilirim ama ben üzüldüm konu sahibine.
Konu sahibi arkadaşım, daha 1 yıl olmuş maaşına kavuşalı, çok da güzel okumuş, garanti bir meslek sahibi olmuşsun. Seneler geçtikçe hafifleyeceksin, maaşın da o oranda artacak. İnşallah eşin de senin gibi yuvanı düşünür bir an önce, el birliğiyle tatil de yaparsınız, evinizi de alırsınız.
@lulutas