Öğretmen maaşı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni başlamadı ve emin olun yeni başlamak ile alakası yok hepsi çok zorlu şartlarda çalışıyor üç buçuk senelik pediatri asistanı , bide doktor kazanmıyor maalesef açık açık yazıyorum polis ve öğretmenle çok az bi maaş farkı var ve bu hiç adil değil ha bu demek değil ki öğretmen polis az alsın onların maaşına laf ettiğimiz yok ama çekilen çileye ve verilen emekle orantılı olmalı maaş ama nerdeeeee
Sağlık ocağı doktoru bile günlük en az 30-40 hastayla ilgileniyor yahu. Pandemi falan değil normal şartlarda da böyle bu.

Yeni başlamadı ve emin olun yeni başlamak ile alakası yok hepsi çok zorlu şartlarda çalışıyor üç buçuk senelik pediatri asistanı , bide doktor kazanmıyor maalesef açık açık yazıyorum polis ve öğretmenle çok az bi maaş farkı var ve bu hiç adil değil ha bu demek değil ki öğretmen polis az alsın onların maaşına laf ettiğimiz yok ama çekilen çileye ve verilen emekle orantılı olmalı maaş ama nerdeeeee
cerrah vs olsun erkek arkadaşınız
Hem özelde hem de devlette çalışsınn
Benim bi tanıdığım dr öyle yaptı
Şu an 8 tane evi var
Bizzat kendi söyledi.

Şu an 8 tane evi var
Bizzat kendi söyledi.
8 evi vardir ama kendine ait bir hayati yoktur buyuk ihtimalle 🙈

ama tabi çok yoruluyor o ayrı
Eşşek gibi de çalışıyor.
Ve sanırım hem özel hem devlet yasal değil
O bulmuş bir yolunu
Bulan buluyor işte
Haftada 4 gün nöbete gidiyormuş

Şu an 8 tane evi var
Bizzat kendi söyledi.
Yani şu saatten sonra onca emeği bırakıp tekrar tus sınavına hazırlanıp , tekrar asistanlık yaşayacak ruhsal sağlığı olamaz zaten , tanıdığınız adı duyulmuş doktorlardan olabilir şu ünlülerin de gittiği herkesin öyle bi çevresi yok , ve doktorların hem özelde hem devlette çalışması da yasak ayrıca ikisinden birini seçmek zorunda sizin tanıdık nasıl bi işin içinde orasını anlamadım ama yaptığı yasal değil

Yani şu saatten sonra onca emeği bırakıp tekrar tus sınavına hazırlanıp , tekrar asistanlık yaşayacak ruhsal sağlığı olamaz zaten , tanıdığınız adı duyulmuş doktorlardan olabilir şu ünlülerin de gittiği herkesin öyle bi çevresi yok , ve doktorların hem özelde hem devlette çalışması da yasak ayrıca ikisinden birini seçmek zorunda sizin tanıdık nasıl bi işin içinde orasını anlamadım ama yaptığı yasal değil
yok
Ünlü bir dr değil ama eli kolu uzun
Senelerdir böyle çalışıyor
Bulmuş yolunu
Bulan buluyor bulamayan da sömürülmeye devam :(

Öğretmenlik, annelik gibi kutsal dene dene en ufak eleştiriye tahammül edilemeyecek hale gelmiş bence.

Kendi isteğiyle doğurduğu çocuğundan sürekli ama sürekli şikayet eden anne iticiliği oluyor kendilerinde. En ufak eleştiriyi de küfür gibi görüp anayım ben ana savunmasına geçiriyorlar.

Bir de zorluğuna rağmen ben istedim sonuçta diye sızlanmadan yaşamaya devam edenler var ama belli ki sayıca azlar.

Analık sarmış dört bir yanımı örneğim bile onun üzerinden oldu 🤪

Ahahahahha ne? Asıl öğretmenler doktorların yoğunluğuyla yarışamazlar.
Yok artık.
Biri 40 öğrenciyle uğraşırken diğeri hergün bilmem kaç farklı hastaya bakıp ameliyata giriyor. Daha dün acildeydim dayak yiyen bir adam neredeyse hırsını doktordan çıkaracaktı.
Tamam öğretmensiniz de bu kadar abartmaya gerek var mı?
Doktorun yoğunluğuyla karşılaştırılacak bir meslek değil öğretmenlik.
Aile hekimleri doktor sayılmıyor mu?

yazsanız ne olacak ki

Devletin kadrolu öğretmeni
Çok çok tayini çıkar başka okula
İstediği gibi at oynatamayacağını anladığı için bir silkinir kendine çekidüzen verir, geri planda bir göreve geçmenin yollarına bakar mesela. Şikayet edilmek ifade vermek can sıkıcı bir durum. Başına gelmedi çok şükür ama dinledim insanlardan

Aile hekimleri doktor sayılmıyor mu?
Ben aile hekimleri doktor sayılmıyor dedim mi?
Böyle bir cümle kurduğumu hatırlamıyorum, lütfen alıntılayın.
Aile hekimleri de gayet yoğun yalnız.
Bizim aile hekimimiz haftanın 3 günü sağlık ocağında, 2 gün gelemeyen hastalara gidiyor poliklinik yapmıyor.
Ne zaman gitsem kadının başında tonla insan. Bu herşeyin kolay ulaşılabilir olduğu İstanbul'da böyleyken Anadolu'nun ücra bir yerindeki hekimlerini düşünemiyorum. Doktorla öğretmenlik kıyaslanamaz bile. Doktorluk x10 kat daha yoğun,zor. Kabanla ders anlatmak nerede her gün farklı insanlarla uğraşmak neredeee.

Öğretim üyeleri için geçerli değil galiba o değil mi? Birçok prof var çünkü hem tıp fakültesinde hem özel hastanede çalışan.

Öğretmenlere sormak istiyorum nasıl geçiniyorlar. Bir tatile gitmeye niyetlendik sadece yol parasi bir kisi250 lira. Öğretmenevinde kesinlikle yer yok. Otellere bakamadım bile o kadar pahalı. Tatil yapmak istesek ancak her odasında başkasının kaldığı pislik içindeki pansiyonlarda kalıp yapabileceğiz sanırım. Küçümsemek için söylemiyorum ama lise terk bir tanıdığımiz var müteahhit benden ayda 7 8 bin kazanıyor. Boşuna mı okudum diyorum bazen şimdi yazın alacağım maaş zam gelirse 5 bin olur herhalde ne çocuğu ozel bir krese vermeme yetiyoe ne de tatile ancak karnımizi doyuruyoruz öğretmenim ve bunları yapabiliyorum diyenleri merak ediyorum nasıl yapıyor
ya iki senedir gül gibi tatil yapıyorsunuz bu neyin şımarıklığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X