- 9 Şubat 2015
- 408
- 605
- 103
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
Şükretmek ayrı çok şükür halimize diyerek başlıyorum. Ancak yazdıklarınızın ana fikrine bakınca hak verdiğim noktalar var çocukluğuma dönüp bakıyorum tek maaşlı bir ev işçi bir baba..Çocuklarının kendinden daha iyi standartlarda yaşaması için varını yoğunu ortaya dökmüş, çocuklarını desteklemiş bir aile. Uzun uğraşlar, güzel günler neticesinde okuduk. Ama sonuç o yaşam standartları değişmedi. Bunun sebebi ya da sebepleri tartışılır. İki öğretmen ev geçindiriyoruz. Ama çocuğumun yaşam standartları benimle neredeyse aynı. Dönüp baktığımda aynı şeyi düşünüyorum. Mesleğime asla para ya da tatil odaklı bakmadım. Öyle olsa özel derslerle maaşımın kat kat fazlasını kazanabileceğim branşa sahibim bunu kullanırdım. Ama günümüzde yeme içme barınma ihtiyacından ötesi lüks olarak görülüyor saydığınız şeyleri yapmak zenginlik göstergesi olarak algılanıyor ve siz bu konularda eksikliğinizi anlattığınız anda eleştiri yağmuruna tutuluyorsunuz. Keşke asgari ücretle çalışanlar da tam anlamıyla yetişebilse kimse ben alayım ben yapayım başkaları yapamasın demiyor dert yanarken. Ama bunu anlatmak mümkün değil.