Öğretmen olarak yazıyorum
Meslektaşlarımın mızmızlıgıdan gına geldi.toplum öğretmenlerden nefret eder oldu. Heleki konudaki pansiyonda mı kalıcam 12 binle geçinemiyorum durumu çok itici. Öğretmen olarak elbette ki bedavadan para kazanmıyor çalışıyoruz ancak bir çok meslektaşım maaştan şikayet ederken okullarda 21 saatten fazla derse girmemek için dilekçeler havalarda uçuşuyor. Zamanında kurs verecek öğretmenin bulunamadığını biliyorum. Şimdi diyebilirsiniz kurs vermek zorunda mı yada 21 saatten fazla çalışmak zorunda mı.? Elbette değil ama o zamanda bi zahmet sıkıntı çekiyorum vesaire demesin.emek olmadan yemek olmuyor maalesef. Ben yıllardır arkadaşlarımın kabul etmediği ek derslere ve kurslara giriyorum zaten maksimum 40 saat çalışabiliyorsunuz fazlası yasak. Yanı özel sektör çalışanı kadar. Bu fazla mesai bana aylık + 3000 olarak döner .eşimde öğretmen aynı şekilde .evim arabam var 2. Evimi alma noktasındayım her yıl tatile de giderim 10 dan fazla ülke gezdim. Evet maaşlar çok yüksek olmayabilir ama birazda aklımızı kullanmak lazım içinde bulunulan ekonomik sınıfı bilip ona göre davranmak lazım tatil illaki 5 yıldız uhd dahil olmak zorunda değil kıyafetler en pahalı markalar olmasada olur . E birazda çalışmak lazım dıger türlüsü armut piş ağzıma düş
size gerçekten teşekkür ederim. gerçekten mızmızlık. geçrekten itici artık bu konular.
ben dereceli okul okumuş bir insanım, öğretmen olmak istesem olurdum. esasen ne olmak istersem onu olurdum...ben meslek terchimi bilinçli olarak yaptım.
her insan da dilerim istediği mesleği yapar ve güzel paralar kazanır. kimse de kimseye höykürmesin, toplumun her meslekten insana ihtiyacı var neticede.
biz öğretmen düşmanız değiliz.
nasıl olalım? doktora öğretmene askere düşman olunur mu? manyak mıyız biz? ama bu meslekler göz önünde.. herkes doktoru öğrmeteni bilir. yoksa ilçe tarımdaki memur 40 gün rapor alır 9da gelir 4te çıkar, günü telefonda okey oynayarak veya parti kulisi yaparak ya da emlak alıp satarak geçirir...ama bundan kaç kişinin haberi olur? veya olsa ne olur? kim onu ne yapsın? öğretmen kadar çok olan başka memur var mı? öğretmen kadar herkesin bildiği var mı? bir de öğretmen kadar "temsil mesuliyeti" olan var mı? yok. öğretmenlerde genel sıkıntı bu. "kutsal meslek" yapıyoruz derler. tamam yapıyorsun. e azcık da zahmetini çek ama bunun. değil mi?
öğretmen maaşı fazla da değil.
ülkede genel olarak maaşlar az.
keşke herkes daha fazla kazansa. ülkede işler günden güne kötüye gidiyor. sonumuz hayrolsun.
öğretmenler de tabii ki çok zor bir iş yapıyor. gelecek inşa ediyor, nesil yetiştiriyor. birazcık aklı olan insan bunun kıymetini zaten bilir...elbetteki işini severek ve hakkını vererek yapan çok da öğretmen vardır. insan yetiştirmenin maddi bir karşılığı zaten yok.
ama klasik bir de "atanmış öğretmen hanım kız" kafası ve bir de onun "hem maaşı olur, hem zamanı bol olur, rahat rahat hem eve/bana da bakar" kafasında kocası var, bu ülkede. bunlar artık herkesin ezberlediği ve ikrah getirdiği çift. binlerce yüzbinlerce var bu çiftten. (örneklem soran arkadaşlar, örneklem epey geniş) sürekli bi' para muhabbeti. bir yere oturup bir çay içmeyen insanlar bunlar....insanı ifrit ederler. bu yüzden öğretmen dedin mi bi' nefret olması...
yani bunları da biz uydurmuyoruz ki....görüyoruz.
konu sahibi olan kadın parasını istediği gibi harcasın. bana ne? kime ne? ama şiddet görmüş, saygısız, yontulmamış bir eşi var, saçma sapan bir evlilik yaşıyor....(muş ben de konuda sonradan gördüm)
fakat konu ne "pansiyonlarda kalamaz"mış.
bak hele bak. olayın neresini tutsam elimde kalıyor. sorun burada, bu yukarıdaki tipik öğretmen çiftlerle her konuştuğumda ben deliriyorum. çünkü dünyaları 0. koca bir 0. yoksa bana ne bordrosundan birikiminden? ben onların yetiştirdiği çocuklara üzülüyorum....bu kafa nasıl çocuk yetiştirecek?
ya keşke öğretmenler 15 bin alsa...ama konusu kocam beni dövdü, boşamam ama paramı da almasın olmasa, çok mu şey istiyoruz?