Öğretmen miyim servisçi mi

feride1234

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2017
76
79
38
33
Merhaba arkadaşlar, 6 yıldır köylerde öğretmenlik yapıyorum, istisnasız her yıl velilerin bana geçerken benim çocuğu da alsana giderken benimkini de bırakıver, hava çok soğuk bugün senle gelsin, çok hasta sen alır mısın gibi gibi şeyler söylüyor. İlk zamanlar alıyor bırakıyordum ama artık diğer çocuklara haksızlık olur anne baba kendisi gelip çocuğunu almalı diye uyarıyorum velileri. Tabi velilerim de yolunun üstü ne olur sanki gibisinden tripleniyorlar. Bu olay başıma seyrek gelse anlayacağım ama sık sık gelince acaba götürmem getirmem mi gerek insafsızlık mı ediyorum diye düşünmeye başladım. Sizce ne yapmalıyım siz veli olsanız hocam benim çocuğu da alıver bırakıver der misiniz, ya da öğretmen olsanız alıp bırakır mısınız?

Sizce ne yapmalıyım siz veli olsanız hocam benim çocuğu da alıver bırakıver der misiniz, ya da öğretmen olsanız alıp bırakır mısınız?
Cocuklari getirip göturme konusunda sorumluluk velinin olmali. Öğretmen olsam da boyle bir sorumluluk kabullenmem. +Yolda giderken siradisi kazalarda basiniza gelebilir. Bu konuda keskin tavrınızı koyun. Zamanla alisacaklardir.

Görev tanımınızda böyle bir şey var mı? Yok. O zaman almayın o sorumluluğu. Allah korusun bir şey olsa suçlusu siz olursunuz. Madem doğurmuşlar, her şeyin çaresini kendileri düşünsünler bir zahmet. Bir de naçizane bir öneri; ne kadar mesafe o kadar az istek.

bunun vicdanla veya iyilikle vs alakası yok. bugün size çocuğuma iyilik yapıp götürüver diyen veli yarın çocuğun tırnağı kırılsa sizi mahveder. o kadar büyük bir vebal ki bu ben olsam asla bu sorumluluğu alamazdım. tamam insanlık vs eyvallah da bir sıkıntıda kimse geçmiş iyiliği bilmez. çocuğu yapan onun okula hangi şartlarda gideceği ile ilgili sorumluluğu kendisi alsın. sizin tek sorumluluğunuz öğrencilere iyi bir eğitim o kadar.

Sabah kızı yürüyerek kreşe bıraktım, Allah'ım nasıl bir rüzgar ve yağmur var, kreş 500 metre mesafede. Yakınlarda bir öğretmeni olsa acaba sizin velilerin yaptığını yapar mıydım diye düşündüm biran. Çünkü bir de 1 yaşında kızım var, onu da kanguruyla yanımıza alıyoruz, bırakacak kimse olmadığından. Şu şartlara rağmen yapmazdım. Çocuklar benim, sorumluluk benim, öğretmenler ya da bir başkası özel şoförümüz değil, kimsenin vicdanına oynamaya hakkım yok, beklentiye girmeye de öyle ve bu öğretmenlerin hayatında benim gibi kim bilir kaç tane veli var. Hepsi bir taleple gelse, öğretmen sürekli veliler ve çocukları için yaşasın, kendi insanlığını filan unutsun o zaman. Kısacası haklısınız. Şartları zor olabilir ama bu tek bir öğretmenin yoluna koyabileceği bir durum değil. Köyde minibüsü filan olan yok mu? Şöyle ucuz bir ücrete çocuklara servislik yapsa?

Biz de çocuk olduk okulumuz yürüme mesafesi diye tek başımıza karda yürüdük. Mücadeleyi öğrendik.

Bir şey olmaz soğuktan. Ona göre giydirsin aileleri. Sıcak evlerinden çıkıp çocuklarına kendileri sahip çıksın.

Allah korusun kaza falan olsa üstünüze çullanırlar. Sizin sorumluluğunuz okulda başlar..

Benim de küçük çocuğum var, ben de düşünüyorum söyler miyim böyle Bi şey ama asla söylemem tek çocuk benimki değil ki o sınıfta, ve evet Allah korusun ufacık Bi kaza olsa götürdüğüm için hem veliler tarafından suçlanırım hem de sebep oldum diye kendimi suçlu hissederim.

Yolda olusabilecek bir kazada hem meslegini kaybedersin hem de özgürlügünü.
Ayrica ogrenciyi kendi sahsi aracinla tasimak suctur.

Ç Çok doğru söylediniz çullanırlar kesin.

Şaka mı bu? Allah korusun bir şey olur sizden bilirler dava dava dolaşırsınız. Hepsinin çoluğuna çocuğuna sahip çıkması gerek, karışmayın. Sert tavrınızı koyun.

Şaka mı bu? Allah korusun bir şey olur sizden bilirler dava dava dolaşırsınız. Hepsinin çoluğuna çocuğuna sahip çıkması gerek, karışmayın. Sert tavrınızı koyun.
Hayır çok ciddi ben de hep şaşırıyorum ama o kadar sık geliyorlar ki bu taleple, artık heralde normal acaba yapmam mı gerek diyorum

ayy ne münasebet yahu..
şimdi ki velilerde hakkaten bi tuhaf..
bizim zamanımızda diye başlayan bi klişe yapacam
veliler öğretmenle konuşmaya cesaret edemezdi ya
eti senin kemiği benim diye ilk gün teslim ederlerdi gidiş o gidiş
toplantıdan toplantıya görürlerdi birbirlerini
şimdikiler bakıcı arıyo kendine heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…