- 21 Aralık 2014
- 9.025
- 27.673
- 798
- Konu Sahibi feride1234
-
Hayır yapmamalısınız bu konunun bi’ değişik versiyonunu okumuştum burda. Velinin biri çocuğunu almaya gitmiş kreşe hazır çocuğunu alırken komşusunun çocuğunu da alayım demiş. Veli merak etmiş öğretmenleri azarlamış dava konularını konuşuyordu burda.Hayır çok ciddi ben de hep şaşırıyorum ama o kadar sık geliyorlar ki bu taleple, artık heralde normal acaba yapmam mı gerek diyorum
Çok doğru söylediniz çullanırlar kesin.
Ben birdahaki dönem başı toplantısında böyle bir taleple gelmeyin çünkü suç diyeyim.
müdürümüz köyle kötü olmak istemez siz halledin der, ben kendim hallederim topluca.
Toplantıyı beklemenize gerek yok bence. Müdürle falan konuşun. Aileleri toplu sms ile bilgilendirsin "öğretmenlerimiz öğrencilerimizin ulaşımından sorumlu değildir. Rica etmeyiniz" diye
çok gereksiz bir iyi niyet sizinkiMerhaba arkadaşlar, 6 yıldır köylerde öğretmenlik yapıyorum, istisnasız her yıl velilerin bana geçerken benim çocuğu da alsana giderken benimkini de bırakıver, hava çok soğuk bugün senle gelsin, çok hasta sen alır mısın gibi gibi şeyler söylüyor. İlk zamanlar alıyor bırakıyordum ama artık diğer çocuklara haksızlık olur anne baba kendisi gelip çocuğunu almalı diye uyarıyorum velileri. Tabi velilerim de yolunun üstü ne olur sanki gibisinden tripleniyorlar. Bu olay başıma seyrek gelse anlayacağım ama sık sık gelince acaba götürmem getirmem mi gerek insafsızlık mı ediyorum diye düşünmeye başladım. Sizce ne yapmalıyım siz veli olsanız hocam benim çocuğu da alıver bırakıver der misiniz, ya da öğretmen olsanız alıp bırakır mısınız?
Zaten öğretmen olarak çok fazla sorumluluğunuz var .Mesela bir kaza olsa çocuğa bir şey olsa biz bırakın alın dediydik demezler. Bir sürü sıkıntı olur. Kesinlikle kabul etmeyin Allah korusun emanet çocuklar.Merhaba arkadaşlar, 6 yıldır köylerde öğretmenlik yapıyorum, istisnasız her yıl velilerin bana geçerken benim çocuğu da alsana giderken benimkini de bırakıver, hava çok soğuk bugün senle gelsin, çok hasta sen alır mısın gibi gibi şeyler söylüyor. İlk zamanlar alıyor bırakıyordum ama artık diğer çocuklara haksızlık olur anne baba kendisi gelip çocuğunu almalı diye uyarıyorum velileri. Tabi velilerim de yolunun üstü ne olur sanki gibisinden tripleniyorlar. Bu olay başıma seyrek gelse anlayacağım ama sık sık gelince acaba götürmem getirmem mi gerek insafsızlık mı ediyorum diye düşünmeye başladım. Sizce ne yapmalıyım siz veli olsanız hocam benim çocuğu da alıver bırakıver der misiniz, ya da öğretmen olsanız alıp bırakır mısınız?
Suç olduğunu hiç bilmiyordum.
Suç olduğunu hiç bilmiyordum.
şimdiye kadar 5 farklı köy 3 farklı ilde çalıştım, gerçekten hepsinde geldi bu istek.
Bir başımayken aracı farklı, yeğenlerim varken farklı kullanıyorum. Allah korusun nasıl bir sorumluluk yüklenmişsiniz böyle?
Veliler laf anlamıyorsa, idarecinizle görüşüp onlar aracığıyla duyuru yaptırma imkanı olur mu bilmiyorum. Fakat kesinlikle vicdan yapılacak bir konu değil bu. Mesuliyeti ağır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?