Öğretmen miyim servisçi mi

Hayır çok ciddi ben de hep şaşırıyorum ama o kadar sık geliyorlar ki bu taleple, artık heralde normal acaba yapmam mı gerek diyorum
Hayır yapmamalısınız bu konunun bi’ değişik versiyonunu okumuştum burda. Velinin biri çocuğunu almaya gitmiş kreşe hazır çocuğunu alırken komşusunun çocuğunu da alayım demiş. Veli merak etmiş öğretmenleri azarlamış dava konularını konuşuyordu burda.
Kimse elini sallaya sallaya size şunu bunu yapın, edin diyemez vebali büyük hiçbir çocuğun sorumluluğunu almayın saygı çerçevesi içinde bunu velilere aktarmanız gerek.

Çok doğru söylediniz çullanırlar kesin.

Arada tv de farklı hayatlarla ilgili belgesellere denk geliyorum da ufacık çocukların aldıkları sorumluluklara bu yaşımda hayret ediyorum.

Aileleri onlar için biraz daha fazla konfor istiyorlarsa onlar uğraşacak siz değil.

Bakın yapa yapa sizin işiniz olmuş bile. İsteme şekilleri bile değişmiş..
Hayır diyemiyorsanız okul idaresinden rica edin onlar uyarsın velileri..

Ben birdahaki dönem başı toplantısında böyle bir taleple gelmeyin çünkü suç diyeyim.

Toplantıyı beklemenize gerek yok bence. Müdürle falan konuşun. Aileleri toplu sms ile bilgilendirsin "öğretmenlerimiz öğrencilerimizin ulaşımından sorumlu değildir. Rica etmeyiniz" diye

müdürümüz köyle kötü olmak istemez siz halledin der, ben kendim hallederim topluca.
Toplantıyı beklemenize gerek yok bence. Müdürle falan konuşun. Aileleri toplu sms ile bilgilendirsin "öğretmenlerimiz öğrencilerimizin ulaşımından sorumlu değildir. Rica etmeyiniz" diye

Merhaba arkadaşlar, 6 yıldır köylerde öğretmenlik yapıyorum, istisnasız her yıl velilerin bana geçerken benim çocuğu da alsana giderken benimkini de bırakıver, hava çok soğuk bugün senle gelsin, çok hasta sen alır mısın gibi gibi şeyler söylüyor. İlk zamanlar alıyor bırakıyordum ama artık diğer çocuklara haksızlık olur anne baba kendisi gelip çocuğunu almalı diye uyarıyorum velileri. Tabi velilerim de yolunun üstü ne olur sanki gibisinden tripleniyorlar. Bu olay başıma seyrek gelse anlayacağım ama sık sık gelince acaba götürmem getirmem mi gerek insafsızlık mı ediyorum diye düşünmeye başladım. Sizce ne yapmalıyım siz veli olsanız hocam benim çocuğu da alıver bırakıver der misiniz, ya da öğretmen olsanız alıp bırakır mısınız?
çok gereksiz bir iyi niyet sizinki
anne-baba olmayı bilmişse çocuğuna sahip çıkmayıda bilsinler
kendisi getirsin götürsün,arabası yoksa otobüs vardır dolmuş vardır, servis ilaki vardır onla yollasınlar
sizin o sorumluluğu almanız doğru değil
birşey olsa en kötü siz olursunuz
iyi olunca Allahtan kötü olunca kuldan malum...

Köyde ulaşım aracı yok, arabaları da yok. Sadece yürüyerek gelebilirler okula. Ama yine de bana denmesi çok saçma. Çocuğu sarıp sarmalayıp anne baba olarak getireceksin okula.

Arabayla kaza yapsanız çocuğu öldürseniz yasal sorumluluğu alabilecek misiniz
Vicdan azabını geçtim.
Kesinlikle almayın
Not : öğretmenim köy okulunda da çalıştım.

Merhaba arkadaşlar, 6 yıldır köylerde öğretmenlik yapıyorum, istisnasız her yıl velilerin bana geçerken benim çocuğu da alsana giderken benimkini de bırakıver, hava çok soğuk bugün senle gelsin, çok hasta sen alır mısın gibi gibi şeyler söylüyor. İlk zamanlar alıyor bırakıyordum ama artık diğer çocuklara haksızlık olur anne baba kendisi gelip çocuğunu almalı diye uyarıyorum velileri. Tabi velilerim de yolunun üstü ne olur sanki gibisinden tripleniyorlar. Bu olay başıma seyrek gelse anlayacağım ama sık sık gelince acaba götürmem getirmem mi gerek insafsızlık mı ediyorum diye düşünmeye başladım. Sizce ne yapmalıyım siz veli olsanız hocam benim çocuğu da alıver bırakıver der misiniz, ya da öğretmen olsanız alıp bırakır mısınız?
Zaten öğretmen olarak çok fazla sorumluluğunuz var .Mesela bir kaza olsa çocuğa bir şey olsa biz bırakın alın dediydik demezler. Bir sürü sıkıntı olur. Kesinlikle kabul etmeyin Allah korusun emanet çocuklar.

Haklısınız almayın derim ben de.
Ama köy yaşamında samimiyet çok farklı.
Çok şeyler beklenebiliyor.
Çok ayiplanacaksiniz ama olsun.
Bence de yasak deyin ya da müdüre soylemesini rica edin.

Bir başımayken aracı farklı, yeğenlerim varken farklı kullanıyorum. Allah korusun nasıl bir sorumluluk yüklenmişsiniz böyle?

Veliler laf anlamıyorsa, idarecinizle görüşüp onlar aracığıyla duyuru yaptırma imkanı olur mu bilmiyorum. Fakat kesinlikle vicdan yapılacak bir konu değil bu. Mesuliyeti ağır.

Bir de kaçını götürebilirsiniz ki

3 ya da 4

Hep ayşe fatma ahmet kenan öğretmenin arabasında diye laf olur

Arada sınıfta rahatsızlanır kusar düşer vs o gün çıkışta onu bırakırsın belki olur da geçerken al vs abes şeyler

Bu konuda istisna engelli öğrenci olur birinin bacağı vs kırılır da siz iyi bir şnsan olduğunuz için bir süre götürürsünüz ama bunu kimse istememeli

Nasıl söylenir ya benim çocuğu al diye ben arkadaşa diyemiyorum beni al diye

şimdiye kadar 5 farklı köy 3 farklı ilde çalıştım, gerçekten hepsinde geldi bu istek.
Bir başımayken aracı farklı, yeğenlerim varken farklı kullanıyorum. Allah korusun nasıl bir sorumluluk yüklenmişsiniz böyle?

Veliler laf anlamıyorsa, idarecinizle görüşüp onlar aracığıyla duyuru yaptırma imkanı olur mu bilmiyorum. Fakat kesinlikle vicdan yapılacak bir konu değil bu. Mesuliyeti ağır.

Şahsi araçla öğrenci taşıyamazsın yasla olarak...
Yolda yapılacak bir kazada birinci kusurlu siz olursunuz....
Ağrıda yaşıyorum çovular eksi 40 da okula gidiyor bazne.
Gayet yürüyorlar.
Hiç de bir şey olmuyor

Ne münasebet canım. Yaparken iyi olur, Allah korusun başlarına bir şey gelse dava ederler. Herkes çocuğunun ulaşımını kendi düşünsün.

Allah korusun yolda kaza yapsanız kimseye derdinizi anlatamazsınız.O velilerde bir gram akıl olsa böyle bir şeyi sürekli talep etmezler.Kesin ve net tavrınızı koyun.

Back
X