öğretmen olduk ama sanki mv maaşı alıyoruz :(

yorumları okuyunca gülesim geldi ya.Öğretmenliği şimdilerde yapmak zor iş artık yaptırım gücü pek kalmadı nedense.Hele lisede öğretmensen çok zor.Maaş iyi gibi görünse de yeni bir hayata başlamak bir düzen kurmak çok masraflı oluyor.Her ay bir iki altın alıp kenara koy o yokmuş gibi düşün :)

Hem de meslek lisesi ise hocam . İnanın çok yıprandım . Ders anlatmayı , öğretimi bir kenarı bıraktım . Zaten geçirmek zorundayız eninde sonunda . İnsanın hevesi kalmıyor .
Bulunduğum okulda erkeklerin ideali inşaatlarda çalışmak , kızlar kocaya kaçar çoktan gözleri açılmış 9. sınıfların bile

Öğretmenlere ne özel sektörden, hizmetlilerden.

Özel sektördekiler de hizmetliler de zamanında çalışıp kazansaymış efendim öğretmenliği :KK14:

Hiç fakir edebiyatı yapmayın bu yorumumun üzerine de annemden biliyorum tek dergi alırdım der kuruş kuruş biriktirip kitap alırmış okulda aç kalıp :KK49:

İsteyince oluyor demek ki :KK14:

ek: öğretmen değilim. bu anlamsız saldırıdan rahatsızım.

Hem de meslek lisesi ise hocam . İnanın çok yıprandım . Ders anlatmayı , öğretimi bir kenarı bıraktım . Zaten geçirmek zorundayız eninde sonunda . İnsanın hevesi kalmıyor .
Bulunduğum okulda erkeklerin ideali inşaatlarda çalışmak , kızlar kocaya kaçar çoktan gözleri açılmış 9. sınıfların bile

Ah be yavrum niye ilk atamani meslek lisesine istersin.Tercihlerine yazarsin.Ben o kadar sene sonra cesaret edemedim ortaokul yazdim.

Küçümsüyor olsaydım emin olun sizi takındığınız tavırla konuşuyor olurdum. Yaptığınız yorum çok incitici, öğretmenler konusunda da söylediklerinize istinaden kendi izlenimlerimle yanıt verdim. Her öğretmeni görüp bilerek değil. Peki siz her kişinin tembellikten okumayıp asgari ücretle çalışmayı tercih ettiğini görerek mi genelleyip böyle yorum yaptınız?

Niye incindiniz ki ? Siz bir genelleme yapmışsınız,ben de yaptım.
Sözel çıkışlılara ''saf,kafası pek basmıyor,boşa okuyor''tarzı yorumlar çok yapılır.
Son cümlenize dair de bir ithamım olmadı,zira babam işçi.

Öğretmenlere ne özel sektörden, hizmetlilerden.

Özel sektördekiler de hizmetliler de zamanında çalışıp kazansaymış efendim öğretmenliği :KK14:

Hiç fakir edebiyatı yapmayın bu yorumumun üzerine de annemden biliyorum tek dergi alırdım der kuruş kuruş biriktirip kitap alırmış okulda aç kalıp :KK49:

İsteyince oluyor demek ki :KK14:

ek: öğretmen değilim. bu anlamsız saldırıdan rahatsızım.
Dogru mesela ben avukatim bana ne ogretmenlerden. Ne kadar az alip almadiklarindan bana ne.. bana ne sıkıntılarından nasıl geçindiklerinden..zamaninda calisip kazansalarmis açsalarmış bürolarini.

Üstelik anlamadığım nedir bu öğretmenlerin ben dirsek çürüttüm tavrı. Bunu yapan tek sizmişsiniz gibi, össden sanki en yüksek puan öğretmenlik içinmiş ve bunu yapmakta kolay değilmiş gibi dalga geçmek nedir? :confused: Tartışma maksatlı yazmadığım için kimseyi alıntılama gereksinimi duymuyorum ama bilin, öğretmenlik auuuv nasıl yapmış vay be denilecek bir durumda değil bana göre. Yabancı dil çıkışlılar en azından 380-400 puanla öğretmenlik okudular benim zamanımda.

Ozel sektöre gecın o zaman . Hem bızım de numz acılır mezun olmadan :)

Dogru mesela ben avukatim bana ne ogretmenlerden. Ne kadar az alip almadiklarindan bana ne.. bana ne sıkıntılarından nasıl geçindiklerinden..zamaninda calisip kazansalarmis açsalarmış bürolarini.

Avukatlarla karşılaştırsalardı haklı olabilirdiniz bunu söylemekte
Ama kalkıp da ay bak hizmetlisi var vs deyip şükret demek komik
Burada öğretmenleri biriyle karşılaştırmaya gerek olmadığını söylüyorum zaten
Kendi içinde değerlendirilmesi gereken bir maaş düşüklüğü var
İki öğretmenin çocuğu olarak yaşananları çok iyi gördüm, gözlemledim

Niye incindiniz ki ? Siz bir genelleme yapmışsınız,ben de yaptım.
Sözel çıkışlılara ''saf,kafası pek basmıyor,boşa okuyor''tarzı yorumlar çok yapılır.
Son cümlenize dair de bir ithamım olmadı,zira babam işçi.
Sayısal değil, dil çıkışlıyım. Aksine sözel kafasında olan biriyim yazdıklarım küçümsemek için değildi aksine sizin - okusalardı, banane- tavrınız çok ürkütücü geldi.

Aynen yaşam enerjisi çekiliyor onların o halini görünce.Üzülüyorum ben eğitim vermek istesen de adamın umrunda değil ki.Kızlarımız zaten evlensem ne güzel olur derdinde.Meslek liselerinde çoğu öğrenci zorunlu olduğu için orda hani okuyayım da bir amacım olsun diye değil.Allah kolaylık versin canım ya

Acınacak halim yok çok şükür . Herkesin durumu kendine göre tabiki . Siz kendinize göre örnek vermişsiniz . Ne kadar geliyorsa o kadar gidiyor işte . İŞİMDEN , MAAŞIMDAN ŞİKAYETİM YOK KONUYA DİKKAT EDERSENİZ SIKINTIM İNSANLARIN BEKLENTİLERİ ...

Ben de bugünlere kolay gelmedim . Herkes genç kızlığını yaşarken ben çok şeyden vazgeçtim . Atandım çok şükür ama sıkıntılar bitmez hayatın parçası hayatın anlamı bu şekilde hiç birşey dört dörtlük olamaz . Ama eğer sizde 3 sene hayatınızın her şeyinden fedakarlık edip KPSS sıkıntısında psikolojinizin alt üst aşamasına gelip , bir çok şeyden vazgeçerseniz KPSS engelini aşıp maaşınız zamanında yatar .

Laf mı soktuğunu sanıyon şimdi kpss yi aştın diye bi şey mi becerdin .bu kadar küçüleceğini düşünmemiştim.bu klişe basit lafı da duydum tebrikler:)
Ben bi ünide doktora öğrencisiyim.işim kpss ile değil ales ve yds ye girdim.puanlarım çok şükür cok iyi .üni kadrolarına atanmayı bekliyorum.bu sırada öğretmenlik yapıyorum.yıldızteknik te acılan kadroda 1.oldum.lakin kendi öğrencisini aldılar.kocaeli ,manisa celal bayar,namık kemal üni de aynı şekilde kendi öğrencisi alındı.bu kpss gibi atama ile olmuyor üniversite kendi insiyatıfinide kullanabiliyor.torpil girdiği için olmuyor.
Yani o basit lafı söyledin ya:sende çalış sende kazan.

Ben senin girdiğin o kpssden cok daha zor ve meşakketli sınavlardan başarıyla geciyorum.
Böyle mantıkta bir öğretmenin olması ise malesef acınası bir durum.

Senin verdiğin o cevaba karşılık bende sana az ye biriktir demem lazım.Demiyorum:)

Ah be yavrum niye ilk atamani meslek lisesine istersin.Tercihlerine yazarsin.Ben o kadar sene sonra cesaret edemedim ortaokul yazdim.

O kadar az atama varken seçme lüksünü bulamadım hocam çok şükür doğu görevi ama doğuda değilim ona şükrediyorum. Çok zorlanıyorum ama acemilik bu şekilde gitsin bari napayım.

Büyükşehirde tabiki daha zordur . Burası bir caddesi olan dağın başı bir yer zaten . Sıkıntılarım oldu alıştım takmıyorum . Beklentim hiç yok öğretim anlamında . Eğitim kısmına geçtim. Yapılandırmacı eğitim mümkün değil temelleri yok ilçenin en kötü öğrencileri meslek lisesinde . 3 lise var zaten . biri öğretmen lisesi biri anadolu biri çok programlı .

İDEALİZİM eğitimi yapıyoruz biz artık öğretim anlamında beklentimiz yok .

Hanımlar,
empati nedir ?
Öğretmen veya doktor, özel sektör ya da kamu, her mesleğin ve yerin zorlukları vardır, bu zamanda geçinmekse zor, alınan maaşların küçümsendiğini sanmıyorum ama şartları düşününce asgari ücrette çok az, doktor maaşları da.

Bu arada çocuklarla uğraşmak o mesleğe aşkla bağlı olsanızda zordur, biraz objektif olursanız hak verirsiniz, ilkokul hatta ortaokul bile tamam ama liseli çocuklar öyle değil.
Biz evdeki tek çocuğumuzla uğraşırken boğuluyoruz.

Şimdi lütfen karşılıklı tartışmak yerine konunun özüne dönün, konunun özü maaşın kaç para olduğu değil, çevrenin beklentileri.

Hanımlar,
empati nedir ?
Öğretmen veya doktor, özel sektör ya da kamu, her mesleğin ve yerin zorlukları vardır, bu zamanda geçinmekse zor, alınan maaşların küçümsendiğini sanmıyorum ama şartları düşününce asgari ücrette çok az, doktor maaşları da.

Bu arada çocuklarla uğraşmak o mesleğe aşkla bağlı olsanızda zordur, biraz objektif olursanız hak verirsiniz, ilkokul hatta ortaokul bile tamam ama liseli çocuklar öyle değil.
Biz evdeki tek çocuğumuzla uğraşırken boğuluyoruz.

Şimdi lütfen karşılıklı tartışmak yerine konunun özüne dönün, konunun özü maaşın kaç para olduğu değil, çevrenin beklentileri.

Bu konu kurtulmaz abla boşa çırpınıyorsun :-)

Avukatlarla karşılaştırsalardı haklı olabilirdiniz bunu söylemekte
Ama kalkıp da ay bak hizmetlisi var vs deyip şükret demek komik
Burada öğretmenleri biriyle karşılaştırmaya gerek olmadığını söylüyorum zaten
Kendi içinde değerlendirilmesi gereken bir maaş düşüklüğü var
İki öğretmenin çocuğu olarak yaşananları çok iyi gördüm, gözlemledim
E ama siz derseniz zamaninda calisip kazansalardi diye ben anlayamam ogretmenlerin sikintilarini.
Her meslek grubu farklidir ogrrtmenlerle neden kiyasliyorsunuz derseniz anlarim ama onlar da calisip kazansalarmis ogretmen olsalarmis derseniz anlamam. Kucumseme sezdim cunku bu cumlede. Tepkim bunaydi acikcasi.

Laf mı soktuğunu sanıyon şimdi kpss yi aştın diye bi şey mi becerdin .bu kadar küçüleceğini düşünmemiştim.bu klişe basit lafı da duydum tebrikler:)
Ben bi ünide doktora öğrencisiyim.işim kpss ile değil ales ve yds ye girdim.puanlarım çok şükür cok iyi .üni kadrolarına atanmayı bekliyorum.bu sırada öğretmenlik yapıyorum.yıldızteknik te acılan kadroda 1.oldum.lakin kendi öğrencisini aldılar.kocaeli ,manisa celal bayar,namık kemal üni de aynı şekilde kendi öğrencisi alındı.bu kpss gibi atama ile olmuyor üniversite kendi insiyatıfinide kullanabiliyor.torpil girdiği için olmuyor.

Ben senin girdiğin o kpssden cok daha zor ve meşakketli sınavlardan başarıyla geciyorum.

Senin verdiğin o cevaba karşılık bende sana az ye biriktir demem lazım.Demiyorum:)
Lütfen kıyaslamaya girmeyin zira birazdan - kesin bizden çok daha zekidir hahahacılar- gelir. Sizin emeğiniz öğretmenlikle bir mi yahu.

Kasıtlı kişiler için konuşmuyorum üzerinize alınmayın ancak öğretmenlik pekte biryerlerini terletipte üniversiteye girilecek bir meslek değil bana göre. Öğretmenlik okuyan birçok arkadaşıma göre sıralamada çok daha üstlerde yer alarak üniversiteye girdim. Kimiside hiçbiryere giremeyip meslek lisesi okuyup anaokulu öğretmeni oldu. Bende sizin mesleğinizi mi küçümsemeliyim yani? Onlarda okusaydı demek nne saçma, bu zihniyette öğretmen olan bir kişiden ben korkarım. Sizin zor şartlarda olan öğrencileri bizden daha iyi bilmeniz gerekir. Asgari ücret almak onların suçları mı? Burda onları aşağı görmek yerine, devletin yetersizliğini suçlamalısınız.Ayrıca bana bugüne kadar denk gelen tüm öğretmenlerde masa başında oturup, öğrencileri tahtaya kaldırıp kitaptan konu okutan kişilerdi.
Şuna inanırım , öğretmenlik tamamen vicdan işi. Mesleğini aşkla yapan, öğrencilerine bugün ders konularından başka hayatla ilgili ne öğretebilirim diye düşünen öğretmenlerle , amann kitaptakini anlatır geçerim diyen öğretmenleri aynı kefeye koymamak gerekir.
Ohhh kar tatili oldu yarın 12 ye kadar yatarım diyen öğretmenle, müfredatta geri kalıyorum,konularımı nasıl yetiştireceğim diye üzülen öğretmenler aynı maaşı almayı kesinlikle hak etmiyor bana göre. Ama bu her meslekte böyle farklı düşünen insanlar mevcut. Öğretmenlik aşkla yapılması gereken bir meslek...
Kendi öğretmenlerinizden örnek vermişsiniz. Eskiden insanlar altı ayda öğretmen olurlarmış liseyi bitirdikten sonra. Ve mezun olan herkes atanırmış. Ve ne yazık ki bizler yetersiz öğretmenlerin verdiğim eğitim-öğretimlerle okuduk, bugünlere geldik ...
Diğer konuya gelirsek , evet üniversite tercihlerini yaparken hiçir şey olamadım bari öğretmen olayım diyen insanlar bahsettiğim kötü örnekler grubuna giriyor. Yani ben maaşımı alayım, yatayım grubu. Ama hayattaki en büyük ideali öğretmen olanlar gerçekten bi taraflarını terletiyorlar. Artık öğretmen olmak da kpss'den iyi puan almak da çok zor. Hiçbir şey olamadım öğretmen olayım gibi durum artık yok .Bence bu durum biraz da kaliteyi yükseltiyor.

Siz nasıl konuştuysanız hangi kalitede bende o şekilde cevap verdim . Demek sizin gibi biri de doktora öğrencisi ve yüksek öğretim çatısı altına giriyorsa vay halinize

Sadece sorularınız kalitesine göre cevap verdim siz tahrik ettiniz .

Hepimiz zor yollardan geçiyoruz . Ben kendimi biliyorum . Sizin ne işle ilgilendiğinizi bilmiyordum .

Bana yüklendiğiniz kadar vermiştim cevabı neyse sizde cümleleri kendinize göre yorumladınız işte napayım

Çok şükür çok yiyorum ferahlık içindeyim kenarı paramda üç beş kalıyor

Back
X