Öğretmen olmak istiyorum

Kaldı ki okul öncesi veya özel eğitim diyorsun. Gereken sabrın farkında mısın?
Evet ofkem icin terapi aliyorum asarsam secicem yani duruma gore sekillenicek aslinda ama sozelde baska guzel bolum yok ki gastronomi haric hepsi cop bolum bence gastronomi de istemiyorum okumasi iyi hosta bitirince mutfakta calisman lazim o kadar saat ayakta duramam pastane felan acabilirim o da riskli is batma sansin var

O anlamda demiyorum tarih, sanat tarihi, edebiyat vs. Gibi diyorum. Okul öncesi sececeksen çok sabırlı olman lazım kişiye göre davranamazsin çok dengede tutman gerek
Evet biliyorum aslinda cocuklara karsi inanilmaz sabirliydim bizim bir komsu vardi oglu 2 yasindaydi sendrom geciriyordu ama size anlatamam erkek cocuguydu bir de illallah ettirirdi bana her gun bizdeydi cok seviyordu beni ama gun sonunda pestilim cikiyordu ondan sonra sabrim azaldi benim

Annesi calisiyordu baba da farkli sehirdeydi bu cocugun cok agresifti durup dururken annemin kafasina cam bardak firlatmis dusunun yani annesi her gun doverdi neredeyse cok yanlis ben surekli aglardim dovunce hakkimi helal etmem x abla nolur dovme diye ondan sonra cocuklara cok tahammulsuzlestim

Merhaba ablalarim ben ogretmen olmak istiyorum ve bugun sanki olacagima daha cok inandim aldigim puanla sizce ogretmenlik zor mu ilk once sunu diyeyim fazla sabirli degilimdir cabucak sinirlenebilirim ama bir cocuga bir seyler ogretmek onun hayatina dokunmak beni cok heyecanlandirir her zaman bir de sabrim cocuguna gore degisiyor alismaya calisiyorum onerir misiniz

Cabuk cevap gelsin diye yazdim buraya sonra tasinabilir konum sorun degil 😍
Meslek güzel ama herkesin yapabileceği bir iş değil bence. Sabır, sakinlik gerektiği kadar aşırı duygusalda olmaman gerek bence. Burada da çok okuyoruz öğrencileri tarafından alaya alınıp karşılık veremeyenleri birazda eğitim sisteminin cıvıklığından kaynaklı tabi. Mesela ben öğrenciykende nefret ederdim sınıfta hocalara ukalalık yapınca cool olduğunu sananlardan. Böyleleriyle karşılaştığında şiddetten bahsetmiyorum tabi ama içine kapanıp sessiz de kalmamalısın. Ceza verilecekse veli müdür dememelisin cevabını da net vermelisin. Aşırı duygusallıkta sizi zora sokar. Tabi ilkokul öğretmeni mi lise mi olmak istiyorsunuz öncelikle onu bilmiyorum. Ben kesinlikle yapamazdım. Umarım yinede gönlünüze göre hayırlısı olur.

Öğretmenlik dışarıdan göründüğü gibi kolay bir meslek değil. Hem akademik hem de ekonomik olarak doyuma ulaşmak çok zor. Ben mesleğimi çok seviyorum bir kere bile başka bir meslek mi seçseydim demedim ama bu kadar tatminsiz kalacağımı da hiç hayal etmemiştim. Sınıf yönetimi tecrübeyle kazanılır ancak iş sınıf yönetimi ve sabırla da bitmiyor. Siz ne kadar bir şeyler öğretmeyi sevseniz de karşınızda öğrenmek istemeyen, okulu angarya gören öğrenciler de olacak. Gerçi seçmeyi düşündüğünüz branşlar bu anlamda daha yoruma açık. Daha kolay tarafları olabileceği gibi çok daha zor yanları da olacak ilk ve ortaöğretime göre.

Bir de sözelde diğer branşlar çöp demenizi hoş bulmadım. Evet atanmak çok daha zor, mezun sayısı daha fazla belki ama okunup emek verilen, insana bir şeyler katan hiçbir bölüm çöp değildir. Edebiyat öğretmeniyim, sizin tabirinizle çöp olan bir branştan sınava hazırlandığım ilk senemde atandım. Bir şeylerin zor olması onu değersizleştirmez. Sadece uğrunda daha fazla emek vermeyi gerektirir.

Öğretmenlik dışarıdan göründüğü gibi kolay bir meslek değil. Hem akademik hem de ekonomik olarak doyuma ulaşmak çok zor. Ben mesleğimi çok seviyorum bir kere bile başka bir meslek mi seçseydim demedim ama bu kadar tatminsiz kalacağımı da hiç hayal etmemiştim. Sınıf yönetimi tecrübeyle kazanılır ancak iş sınıf yönetimi ve sabırla da bitmiyor. Siz ne kadar bir şeyler öğretmeyi sevseniz de karşınızda öğrenmek istemeyen, okulu angarya gören öğrenciler de olacak. Gerçi seçmeyi düşündüğünüz branşlar bu anlamda daha yoruma açık. Daha kolay tarafları olabileceği gibi çok daha zor yanları da olacak ilk ve ortaöğretime göre.

Bir de sözelde diğer branşlar çöp demenizi hoş bulmadım. Evet atanmak çok daha zor, mezun sayısı daha fazla belki ama okunup emek verilen, insana bir şeyler katan hiçbir bölüm çöp değildir. Edebiyat öğretmeniyim, sizin tabirinizle çöp olan bir branştan sınava hazırlandığım ilk senemde atandım. Bir şeylerin zor olması onu değersizleştirmez. Sadece uğrunda daha fazla emek vermeyi gerektirir.
Hayir ben cop diye ogretmenlik disinda ki bolumlere dedim belirtmisim zaten edebiyatta harika bolum benim dedigim bolumler rts cizgi film gibi bu benim dusuncem sahsen

Okul oncesi ya da ozel egitim
Sabır tam da bu bölümler için gerekli. Çünkü okul öncesi demek bir çocuğun sizinle beraber okul ile tanışması demek. Eğer siz ofkelenip yanındaki çocuğa kızsaniz bile diğer çocuk etkilenip okuldan soguyabilir. Bunun örneklerini fazlasiyla görüyoruz
Ben de öğretmenim 10.yilimda her bı öğrencimden farklı şeyler ogrenebiliyorum. Mesleğimi çok seviyorum ama sabrım olmasa yapılacak bir iş değilmiş onu biliyorum.

Okul öncesi öğretmeni olarak epey sabırlı olman gerektiğini belirtmeliyim. Çocukların bir günü diğerini tutmuyor. Bazen çok hareketli söz dinlemeyen olabiliyor. Otorite çok önemli. Şuana kadar ben dahil pek çok hocada bu zayıf bir iki hoca gördüm yönetim iyi. Epey bilgi ve tecrübe belki işe yarayabilir. Benim ilk senem doldu

Back
X