Öğretmen olmanın yükü !

Bu arada turk dili edebiyati ogrencisiymişsiniz.O bolum fen edebiyat fakultesinde.Egitimde degil.Once fakultenizi ogrenin.Ya da yalan soylememeyi..

Ben fakültemin ne oldugunu çok iyi biliyorum bence siz araştırmayı öğrenin önce. Bu ülkede 8 tane eğitim fakültesinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği vardır. O üslubunuzu düzeltmezseniz ben daha ağır konusacagım çünkü.

Verdiğiniz örnekler çok alakasız. Bir taraf vereceği eğitim kadar eğitim veriyor, diğer taraf bu bölümün ana hatlarıyla eğitimini alıyor. Sen mezun olursun, kpssde kadro açılırsa yuksek puanınla girer yerlesırsın bu kadar basit. Bu puanı fen edebiyat alıyorsa o girer eğitim alıyorsa o girer. Devlet kadro açmadıkça, eğitimde de fefte de kontenjanı sürekli açarsa bunda fen edebiyat mezununun suçu ne ? Kadro yok yıgılma var. fef formasyon almasa bıle bu problem cozulmez. Anlamadıgınız nokta bu. Feflere saygı duyuyorum bu sebeple sesimi devlete cıkarıyorum onlara değil. Onların kabahati yok çünkü. Bu konuyu daha fazla tartısmaya lüzum görmüyorum. Bir büyük hocanızla veyahut işi bilen biriyle konustugunuzda aynı cevabı verecek size.
Devlet kadro aciyor ama o kadar insan var ki sira gelmiyor.Neyse siz fef lisiniz zaten.Objektif olamiyorsunuz ve kendinizi kandiriyorsuz.Cok zekiyseniz girip egitim fak kazanin.Daha fazla muhattap olmicam

Cok ilgisi var fefle arkadasim. Zaten yigilma olan alana ayni sayida ustelik gecistirme formasyonla bir suru insan yigiyorlar. Once bir formasyonu kessinler sonra egitim fakultesinin kontenjanini dusursunler. Atama bekleyen ogretmenlerin yuzde kaci formasyonla ogretmen(!) olmus? Sayisi cok fazla.

Geçiştirme formasyon dediğiniz nedir ? Benim 2 arkadaşım 3 sene önce feften formasyonla öğretmen oldular gayet. formasyonu aldıktan sonra kpssde fef mı egıtım mı diye bakmıyorlar. Sorun fakultede değil sorun kontenjanın 3te 1i kadar kadro açılmasıdır.

Dertleşmek istedim arkadaşlar son zamanlarda beni içten içe bunalıma sokan bir durum bu. Bu ülkede niye zor öğretmenlik ? Onca çileyle okuyorsun, üstüne KPSS belası ile uğraşıyorsun o da yetmezmiş gibi yıllarca atama bekliyorsun. 3. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisiyim. Benim alanımın kadrosu zaten az. 90'la atanamayanı gördüm. İsteyerek, severek seçtim bu bölümü. Ganom yüksek derslerim iyi. Sadece benim alanım için değil, tüm branş ve sınıf öğretmenleri için söylüyorum bunu. Boğuluyoruz !

Bölümümü sorduklarında söylüyorum, 'Başka bölüm mü yoktu niye öğretmenlik seçtin' diye aşağlamaya başlıyorlar. Yahu ben doktor olmak istemiyorum, avukat olmak istemiyorum ben yapamam onları. Bunu seçtim niye aşağlar gibi konuşuyorsunuz ki ? 'Atanamayacaksın devlet zorla mı seçtiriyor size' demiyorlar mı bütün hevesim, hayallerim uçuyor gidiyor deli oluyorum. Atanamıyorsak bu bizim suçumuz değil, atayamayacağı bölümlerde alım yapmasın o zaman devlet. Bu yığılma yok olana kadar kapasın bölümleri ya da 2000 tl formasyon parasını cebe atıp öğretmen yapmasın insanları onların da umutlarıyla oynamasınlar. Neden suçlu bizler oluyoruz ? Daha geçen gün atanamadığı için intihar eden Coğrafya Öğretmeninin haberini okudum gazetede.

'Herkes öğretmenlik yapmak zorunda değil, öğretmen olanlar başka işler de yapabilir' diyen sayın devlet büyükleri, sayın çok bilmiş insanlarımız (!) Bizler lisanslı sekreter olmak için okumuyoruz, lisanslı polis olmak için de. Bizler bu bölümü istediğimiz için okuyoruz. Eğer bu alımı yapıp, bu bölümde kontenjan açıyorsanız, siz de bizim emeklerimizin karşılığını vermek zorundasınız. Artık bize önyargıyla bakmaktan vazgeçin, aşağlamaktan da !

Senin bölümün azıcık daha kıdemlisiyim. Maalesef omzumda bir yük oldu bu bölüm, başımı öne eğme sebebim oldu. Atanmak da şart değil özelde iyileştirin şartları kendime güveniyorum ama yok işte. Yeniden okuyacak kadar bıktım.

Devlet kadro aciyor ama o kadar insan var ki sira gelmiyor.Neyse siz fef lisiniz zaten.Objektif olamiyorsunuz ve kendinizi kandiriyorsuz.Cok zekiyseniz girip egitim fak kazanin.Daha fazla muhattap olmicam

Sen muhattap olsan ne olur olmasan ne olur ? Alınan 3-5 puan fazlanla ve yüzeysel gördüğün eğitimle kendını diğer insanlardan daha zeki sanıyorsan yıllarca oturup beklersin atamanı bu kafayla zaten.Hadi işine bak. Saçma sapan fakülte muhabbetine yalan söyleyecek kadar önemsemiyorum buradaki kimseyi.

Ben fakültemin ne oldugunu çok iyi biliyorum bence siz araştırmayı öğrenin önce. Bu ülkede 8 tane eğitim fakültesinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği vardır. O üslubunuzu düzeltmezseniz ben daha ağır konusacagım çünkü.
Canım seni çok iyi anlıyorum ben 3 yıllık öğretmenim bu sistem bizi değersiz kıldı öğrenci ve velinin gözünde sıfırlandık çocuk yüzümüze tükürse bile sınıfta kalma yok bizi çok hakir görmeye başladı çevre çok basit meslek diye oysa en çok yorulan biziz ama hakettiğimiz maaşı da almıyoruz lise mezunu masa başı çalışanlar bizimle aynı maaşı alıyor

Senin bölümün azıcık daha kıdemlisiyim. Maalesef omzumda bir yük oldu bu bölüm, başımı öne eğme sebebim oldu. Atanmak da şart değil özelde iyileştirin şartları kendime güveniyorum ama yok işte. Yeniden okuyacak kadar bıktım.

Nedir bölümünüz ?

Sen muhattap olsan ne olur olmasan ne olur ? Alınan 3-5 puan fazlanla ve yüzeysel gördüğün eğitimle kendını diğer insanlardan daha zeki sanıyorsan yıllarca oturup beklersin atamanı bu kafayla zaten.Hadi işine bak. Saçma sapan fakülte muhabbetine yalan söyleyecek kadar önemsemiyorum buradaki kimseyi.
Ben egitimci degilim yanlis anladin sanirim.Seviyesiz.Konu aciyorsun kafan basmiyor diye anlatayim dedim yok anlamiyorsun bence otur da agla haline bu kafayla zaten okulda hademe olamazsin.

Offf anlamamak da israrcisin. Evet gecistirme formasyon.
Sana diyorum ki istihdama gore ogretmen yetistirilmeli. Bunun icin de ogretmen yetistiren kurumlarin kontenjani azaltilmali. Bundan once de ogretmen yetistirmeyen kurumlardan mezun olup formasyonla zaten kalabalik olan ogretmen grubuna eklenenlerin caresine bakilmali. Cok ogretmen olmak istiyorlarsa once egitim fakultesi kazanacaklardi. Hep ayni hikaye. Is bulamayinca al formasyonu devlet bizi atasin de.
Geçiştirme formasyon dediğiniz nedir ? Benim 2 arkadaşım 3 sene önce feften formasyonla öğretmen oldular gayet. formasyonu aldıktan sonra kpssde fef mı egıtım mı diye bakmıyorlar. Sorun fakultede değil sorun kontenjanın 3te 1i kadar kadro açılmasıdır.

Canım seni çok iyi anlıyorum ben 3 yıllık öğretmenim bu sistem bizi değersiz kıldı öğrenci ve velinin gözünde sıfırlandık çocuk yüzümüze tükürse bile sınıfta kalma yok bizi çok hakir görmeye başladı çevre çok basit meslek diye oysa en çok yorulan biziz ama hakettiğimiz maaşı da almıyoruz lise mezunu masa başı çalışanlar bizimle aynı maaşı alıyor
Ben egitimci degilim yanlis anladin sanirim.Seviyesiz.Konu aciyorsun kafan basmiyor diye anlatayim dedim yok anlamiyorsun bence otur da agla haline bu kafayla zaten okulda hademe olamazsin.

Hademelık kötü bir şey değil senin gibi olmaktansa olunur hiç problem değil. Senın kafan basmıyor bir halt sanıyorsun kendini sonra da feflerden bize sıra gelmiyor diye ağlıyorsun ağla ağla devam et. Hadi işine işine.

1998 yılında o zaman ÖSS VE ÖYS adı altındaki sınavlara girerek ilk dokuz binde olarak Türkiye'nin iyi sayılacak üniversitesinineğitim fakültesine yrleştim yerleştim.ilk dokuz bin diyorum hukuk siyasal bilgiler hepsi de gelebiliyordu.ama o tarihleri bilir misiniz bilmiyorum öğretmen olmak kazanmak zordu.garanti bir meslekti.bir tıp öğrencisiyle matematik öğretmeni ya da bir coğrafya öğretmeniyle bir hukuk arasında çok puan farkı yoktu.çok yüksek puanlarla öğretmen olunuyordu ve hemen atanılıyordu.o zamanlar bu kadar üniversite yoktu özel üniversite yoktu.şimdi her yerde üniversite ama kalite yok.şimdi ise her yere üniversite bölüm açarak ve atamayarak bu meslek gözden geçirildi.benim dönemimin ve öncesindekiler iyi puanlar ve derecelerle öğretmenliğe yerleştiler.eğitim fakültesini kazanmak herkesin harcı değildi.ama şimdi bakıyorsun bu güzelim mesleği ne hale getirdiler.düşünün bazı bölümler 80-90 KPSS ile atanamazken kendi okulumda 30-40 puanla atama yapılan bölümler oldu.gerçekten insanla uğraştığımız bir meslek var.bizim dönemimiz isteyerek tercih ederek öğretmen oluyorduk herhangi bir yere yerleşmek için değil.çocuklarıma öğretmen seçerken de kendi kuşağımdan seçtim.

Hademelık kötü bir şey değil senin gibi olmaktansa olunur hiç problem değil. Senın kafan basmıyor bir halt sanıyorsun kendini sonra da feflerden bize sıra gelmiyor diye ağlıyorsun ağla ağla devam et. Hadi işine işine.
Ay gerizekaliymişsin hakket.Beynin kücuk naparsin.

Offf anlamamak da israrcisin. Evet gecistirme formasyon.
Sana diyorum ki istihdama gore ogretmen yetistirilmeli. Bunun icin de ogretmen yetistiren kurumlarin kontenjani azaltilmali. Bundan once de ogretmen yetistirmeyen kurumlardan mezun olup formasyonla zaten kalabalik olan ogretmen grubuna eklenenlerin caresine bakilmali. Cok ogretmen olmak istiyorlarsa once egitim fakultesi kazanacaklardi. Hep ayni hikaye. Is bulamayinca al formasyonu devlet bizi atasin de.

Anlamamakta sen ısrarcısın ben değil. Aynı şeyi söylüyoruz lafı dolandırarak aynı yere geliyorsun. Bak ilkokul öğrencısıne anlatır gibi anlatacagım. FEFLERE FORMASYON VERİLMESE BİLE EĞİTİM FAKÜLTELERİNDE OLAN YIĞILMALARIN 3TE1İ KADAR , 3-4 SENEDE BİR ÇOK AZ AÇILAN KADROLAR DEVAM ETTİĞİ SÜRECE BU İŞ ÇÖ-ZÜL-MEZ.

Atanma süreci sıkıntılı olsa da,son zamanlar da pek bi saygınlığı kalmasa da yine öğretmenlik bambaşka bir şey.Benim 10.yılım öğretmenlikte.Yıllar geçtikçe mesleğime olan sevgim her geçen gün artıyor.Kim ne derse desin boşverin.Umarım en kısa zamanda atanır ve öğrencilerinize kavuşursunuz...

Puanlar düşük değil özellikle eğitim fakültelerinde 350 üzeri puanlar. Puanla olacak şey değil ki bu. Fen Edebiyat fak. öğrencileri daha az puanla giriyor ama daha zor eğitim alıyor mesela. İş tamamen gereksiz alım yapmakta. Sürekli kontenjan açarsa öğrenci de gelir haliyle.

genel olarak düşük. O aralıkta çok öğrenci var. Ayrıca bunun böyle olacağını biliyosanız yazmasaydınız? Zorla sokmuyorlar ki. Kaldı ki tek öğretmenlikle ilgili bir sorun yok. Sadece tek mağdur sizmişsiniz gibi konuşmayın bence. Kpssde sizden yüksek alanlar atanıyor demek ki onlar hak ediyor. Siz de alın siz de atanın.

Her şehirde saçma sapan üniversite var diye övünenler var hala. Bölümlerde nitelikli öğretim üyesi bile yok. Sanki üniversiteye ihtiyacımız çok! Işsiz kalacağını bile bile insanları 22 yaşına kadar okula bağlamak mı marifet. 23 yaşında öğretmen, işletmeci, mühendis olan biri kalkıp tesisatçı mı olacak o yaştan sonra, küçümsemek için değil ama o insan tesisatçı olacak beceri ve psikolojik yeterlilikte olabilir mi? Ne eğitim almış ne çırak olmuş. Anası babası da yıllarca okutmuş emek vermis.Meslek liseleri desen eğitim yerlerde. Çocukları ygsden barajı geçince istediği bölüme yerleştir.Sonra okumasaydın her eğitim fakültesi mezunu öğretmen olacak diye şart yok:rolleyes: Ne olacak afedersin bu insanlar.

Neden başın önünde yahu ? Çok güzel bir bölüm bu ülkedeki iş imkanı senın basını önüne egdırmesın.

Anlamamakta sen ısrarcısın ben değil. Aynı şeyi söylüyoruz lafı dolandırarak aynı yere geliyorsun. Bak ilkokul öğrencısıne anlatır gibi anlatacagım. FEFLERE FORMASYON VERİLMESE BİLE EĞİTİM FAKÜLTELERİNDE OLAN YIĞILMALARIN 3TE1İ KADAR , 3-4 SENEDE BİR ÇOK AZ AÇILAN KADROLAR DEVAM ETTİĞİ SÜRECE BU İŞ ÇÖ-ZÜL-MEZ.
Kendi branşından örnek vereyim eğitim fakültesi 8 üniversitede var. Ama 50 bin mezun atama bekliyor. O 8 üniversitenin mezun sayısını hesapla bakalım 50 bin içinde ne kadar? Geri kalanları fef'ten bitme işte. Konunun ilk sorununu kabul edemiyorsun çünkü ucu sana dokunuyor sonra vah zor vah şöyle bilmem ne. Zaman kaybısın.

Back
X