Keşke kalite sadece öğretmenlikte düşse maalesef üniversite mezunu olduğuna şaşırıp kalıyorum bazen.yetişkin görü ümlü çocuklar çoğaldı son dönemlerde.gençliğe şaşıyorum artık kitap okuma yok okuma yok araştırma yok sorgulama yok iki lafı bir araya getiremeyen o kadar çok üniversite mezunu var ki.velilerle çok görüşüyoruz bir doktor velim var doktor olduğunu öğrendiğimde yaşadağım şaşkınlığı anlatamam.sadece yüksek puan almak ne zeka göstergesi ne de sosyal hayatta başarı.
katılıyorum, ne yazık ki kalite yerlerde. ben de ilk 2 sene çok saçma sapan bir öğrencilik geçirdim, ekonomi okuyorum güya habire ezber, habire ezber dayıyorlar, sınava giriyoruz devamlı grafik çizdiriyorlar grafiği ezbere çiziyoruz filan.. kendi başıma haberlerden, oradan buradan öğrenmeye çalışayım dedim BECEREMEDİM. bakın gerçekten beceremedim çünkü bize dayadıkları teoriler ile gerçek yaşamdaki ekonomi ve sorunlar çelişiyordu, uyuşmuyordu. sonra bir hocamız geldi, ufkumuzu açtı. bir ders aldık ondan dünya ekonomisi diye... o dersin kitabı, defteri, müfredatı falan yoktu. ders tamamen güncel ekonomik gelişmeler, bunların yorumlanması gibi çok geniş kapsamlı ve dinamik bir dersti. işte o adam bize asıl ekonominin ne olduğunu, neyin nasıl yorumlanacağını öğretti. düşünüyorum da 4 sene boyunca o tarz dersler alsaydık şimdi inanılmaz derecede bilgili olurduk. hocamız söylerdi de inanmazdık, bu adam kendisini övüyor falan derdik. "iktisat (ekonomi) bölümlerinde bizim dersi (dünya ekonomisi) veren üniversite pek yok, isim yapmış okullarda bile yoktur, varsa da böyle işlenmez. siz onlardan daha fazla şey biliyorsunuz şu anda ve bölümün hakkını daha çok vereceksiniz.ne demek istediğimi sonradan anlayacaksınız" demişti, hakikaten öyle. ben başka üniversitelerde okuyan ekonomi mezunu arkadaşlarımla aynı ayarda konuşamıyorum, bilmiyorlar. ve çok da üzüldüm, yazık değil mi benim 2 senem boşa harcanan bir zaman gibiydi, daha düzgün bir eğitim neden verilmedi? çok daha dolu olabilmek varken... ha şimdi koskoca üniversite öğrencilerisiniz, hocaya ne gerek var kendiniz de araştırıp öğrenirsiniz diyebilirsiniz ama inanın ki hoca gibi saygı duyduğunuz insanın sadece "yolu açması" bile o kadar anlamlı ve değerli ki... hocalar biraz yolu açtıktan sonra zaten kendini geliştirme niyetinde olanlar daha çok cesaretlenip geliştirebiliyorlar. çok uzattım, içimi döktüm, uzun lafın kısası haklısınız. neden iki lafı bir araya getiremeden mezun oluyorlar? çünkü verilen eğitimde kalite yok.
bakın geçenlerde kişisel gelişim seminerine gittim, çok değerli bir konuşmacı vardı sahnede. sertifikalı bir eğitimdi, seminer tarzında ama. sertifikasının ne işe yarayacağı tartışılır ancak adı üzerinde KİŞİSEL GELİŞİM semineri bu... katılan kitle genelde üniversite öğrencisi ve mezunları. kadın sahneye çıktığında dedi ki biz bu seminerleri ülkenin dört bir yanında veriyoruz, hepiniz ücret ödeyip geliyorsunuz, sertifika alacaksınız, sizden tek ricam lütfen sesli/görüntülü kayıt yapmayın, dedi. yani kadın, seminerinin videosunun çekilmesini ve bu videoların orada burada paylaşılıp seminere gelmeyenlerin de oturdukları yerden faydalanmasını istemiyor,bu kadar basit. kadın bunu demesine rağmen insanlar seminer boyunca video çektiler, canlı yayın yaptılar. şimdi burada salon görevlileri hangi birinin kamerasına müdahale etsin? bu kadın sahnede 50 kere mi söyleyecek? bir ricada bulunmuş, yapma işte. ama yok, yaparlar.