Öğretmen olup hamilelik geçirenler?

Ben sınıf öğretmeniyim. İlk çocuğumda 32. haftayı bile dolduramadım. Riskli bir durum vardı. 6 aylık hamileyken ayrıldım. Önce rapor aldım sonra da doğum iznine ayrıldım. Ama ikinci çocuğumda 32. haftayı da geçtim. Doğuma 3 hafta kalana kadar çalıştım. Bir sıkıntı olmadı çok şükür.
Sizin sağlık durumunuzla ve hamileliğinizin seyriyle ilgili bir durum bu. Her hamilelik farklı sonuçta. Ayrıca branşınızla bile ilgili. Yorucu bir branşınız mı var, yoksa daha rahat bir branş mı onu da değerlendirmek lazım.

Benim de çok stresli geçmişti hamileliğim çok sağlıklı bir hamilelik geçirsem de öğrenciler yüzünden çok stres yapıyordum. Şimdi düşünüyorum da keske baskalarinin şımarık çocukları için kendimi uzmeseymisim

Normal bir mesai derken kim ile kiyaslamişlar? İnşaat işçileriyle mi fabrika çalışanlarıyla mi yoksa bütün gün kahve içen devlet dairesi çalışanlarıyla mi?
Her gün yenileri düzenlenen festivallerde mesela gece 3'e kadar kurulum yapıyor insanlar kadın erkek. Sabah da saat 10 itibariyle festival basliyor, bir saniye oturmadan koşturup duruyorlar. Ya da orman bakanliginda çalışan insanlar saha işi olunca dağ bayir günde 4 köy inceliyorlar , yemek tuvalet sıkıntısı içinde. Polisler desen uykusuz çalışıyorlar çoğu zaman. Çağrı merkezi elemanları her 5dakikada bir yeni telefon görüşmesi yapıyor sinirli müşterilerle, dünyanın hakaretini işitip günde 9 saat çalışıyorlar.
Her mesleğin kendine göre bir zorluğu var ama öğretmenliğin içlerinde en zoru olduğunu düşünmüyorum.
Yine de konu sahibine çok insanın daha zorlu şartlarda hamile iken son haftalarda kadar çalıştığını, kendisinin de çalışabilecegini söyledim.
Zaten fiziksel bir ağrı ya da hamileliği için sıkıntı teşkil edecek bir durum yaşarsa (Allah korusun) rahatlıkla rapor alabilir

Paraya da ihtiyacın varsa çalış bence..

Ben hamile iken 15 saat aldım yorulmayayım dedim, 28. haftada heyet raporu ile ayrıldım...kesinlikle az calsimayi ve erken ayrılmayı tavsiye etmem, çok fazla kilo aldim çünkü....

Hamile değilim ama öğretmenim. 40 dakika bütün öğrencilerin dikkatini toplamak, herkesin dersle ilgilendiğinden emin olmak, konuyu en alt seviyeye kadar düşürüp aynı zamanda en üst seviyedeki öğrencinin de merakını uyandırıp sıkılmamasını sağlamak. Eve gidince üzerimden kamyon geçmiş gibi oluyor. Günde deli gibi spor yapmışlığım, yaylaya inek peşinden soluksuz çıkmışlığım, beden olarak sınırlarımı çok zorlamışlığım var. Evet onlarda da yoruldum ama sınıf yorgunluğu anlatılmaz yaşanır. Konu sahibi gerçekten paraya çok çok ihtiyaç varsa dişinizi sıkabilirsiniz. Ama bence bu kadar yormayın kendinizi

Ben hamileliğim boyunca 30 saat derse girdim ve 37. Haftanın sonuna kadar çalıştım. Son haftalar zorlandım ama evde otursam çok sıkılırdım.

Ben zorlanmıştım stresli ve yorucu bir hamilelik geçirdim oğlum engelli doğdu malesef şimdiki aklım olsa hiç bir şeyi kafaya takmaz bol bol dinlenirdim sizin de öyle olur demiyorum yanlış anlamayın Allahın takdiri sağ salim doğsun inşallah ama size de tavsiyem olsun bol bol dinlenin rahat geçirmeye mutlu geçirmeye çalışın para her zaman bulunur sağlık daha önemli.Allah a emanet olun kuzunuz ve siz inşallah

37. Haftaya kadar çalıştım neredeyse hiç kilo almadım. Hicbir sikayetim de yoktu. Biraksalardi okuldan doğuma giderdim. Bir sorununuz yoksa calisin derim ben de:)

Herkesin hamileligi bir olmaz elbette. Okulun durumuna göre de degisir. Ben son haftalarda ayakta ders anlatmak istemiyordum belim ağrıyordu ama mecburen oturarak da olmuyor. Sınıf kontrolü var. Dersi anlayan anlamayan var. Benim ikisi de yaz çocuğu oldugu için 35. Haftamdan sonra seminer başlamıştı. Rahat ettim. Ama dedigim gibi simdi iki çocuklu bir anne olarak 24 saat ders bile zorluyor beni. Çünkü evde dinlenme imkanim yok. Sürekli ses gürültü ve stres içinde karninda olsa bile bebek etkileniyor. Yine de sen bilirsin. Kurs alsan daha iyi olabilir

Branşım okul öncesi.36.haftada ayrılmıştım izne.Bence başka sağlık probleminiz yoksa hamileliğiniz rahat geçiyorsa çalışın.Paraya da ihtiyaç var.

Benim iki hamileligim de iyi gecti.o yuzden son 3 haftaya kadar calismitim.tabi ogretmenlik yorucu is o yuzden yoruluyir insan ama hamileligin kolay geciyorsa calisilabilir yani.

8-6 cok stresli ve yoğun bir işim vR
Bunun yanında da günde en az 100 km yol gidip geliyorum hergün

Branşım ingilizce, ve yapı olarakta rahat bi insanım kafama bisey takmam kolay kolay. Dediğim gibi çalışmak hareket etmek bana çok iyi geliyo, şu an için 1 kilo almışım. Sadece beni düşündüren son aylardı. Daha önce deneyimlemediğim için. Fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Minnoşum için bunu kabul edeceğim

Hamileliğiniz normalse tabi iyi gelir, hareket herzaman iyidir.Analaramız tarlada doğururmuş, son ana kadar çalışırmış.Öğretmenlik fiziki aktivite gerektiren bir meslek değil zaten.Ben doğuma kadar günde 3-4 km yürüdüm normal doğurdum ve çok kolay oldu açılma açısından.

Sınıfta sürekli dolaşan oturmayı pek sevmeyen bir öğretmenim. Sadece izne ayrılmadan önceki son iki hafta oturarak anlatmak zorunda kalmıştım. Hatta tenefüslerde merdiven inip çıkmamak için sınıfta otururdum. Onun haricinde çok rahattım hiç sıkıntı yaşamadım.

hamileyken öğretmenlik zor hiç başka mesai saatleriyle karıştırmayın.
bir kere ayakta oluyorsunuz çoğunluk.
bunun dışında sürekli konuşmak zorundasınız , son haftalarda nefes darlığı oluyor konuşmak çok yorucu oluyor.
ve ek olarak sınıf kontrolu için illa ses yükseltmek gerekiyor. işte o anlarda karnım çok kasılıyordu.

bence almayın rahat hamilelik geçirin. sonra o stres çocuğa yansıyor. doğumdan sonra uğralıyorsunuz birde.

Hamileliginz normalse calisirsinz birsey olmaz, ben de kamuda calisiyorum hemsireym butun gun ayakta bir oraya kostur bir buraya, insanlara laf anlat dur, egil kalk damar yolu igneler...tabi herkesin isi kendine zor ama aksama kadat yarim saat sadece yemek molasi verdigimi biliyorum ve haftalik 40 saat calisiyorum aksama ayaklarim davul oluyor...ogretmenlik illaki zor ama cogu insan zaten bu sartlarda calisiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…