Öğretmen Parası?

Yanlış biliyorsunuz maalesef öğretmen secemezsiniz. Öyle bir hakkınız yok. Kurayla sınıflar belirleniyor ben de bir öğretmenim ve usulü budur. Sınıfında yer varsa alınır diye birşey yok. Ben sınıf öğretmeni değilim ama bize de böyle talepler geliyor ve kabul etmiyoruz. Denk gelirse olur. İdareciler bu talebin önünü alamaz ve gerçekten etik değil. Tabi bunu parayla istenilen sınıfa kaydeden okullar için söylemiyorum. Normal yasal işlem yapan okullar için söylüyorum.
Usul buysa gerçekten öyle yapılsın, bizim zamanımızda öyle istediğiniz öğretmene verebiliyodunuz, biz öyle düşündük hani normalleşmiş artık bu durum içimizde ama evet düşününce etik değil.

Bu para isteyenleri sikayet etsenize. Hem meb'e hem bimere yazin. Bir suru para istenen veli olmus. Hepsi sikayet etsin

Okulların parası yok gerçekten. Kışın biz okulda doğalgazsız kaldık mesela. Adamlar da parayı böyle çıkarmaya çalışıyor demek ki. Herkes bir şikayet edin yazmış da veli kendini de şikayet etsin mi yazmamış. Çünkü velinin yaptığı şey de doğru değil

="Seridina, post: 52729424, member: 731183"]Öğretmen seçmek istiyorsanız özel okula gönderebilirsiniz ama devlette böyle bir hakkınız yok.
özel okulda da seçilmiyor ki öyle. Bizim kızımız da bu sene 1. Sınıfa başlayacak özel okula yazdırdık. İki şube açılacakmış öğretmen seçme yok dediler. Bizim de öyle bir talebimiz olmamıştı zaten. Hatta hoşuma gitti bu durum ama onlar da el altından yapıyodır ne yapıyor sa

bana 1500 lira dediler mebe bimere yazdım şikayet ettim bişey olacağını zannetmiyorum kılıfına uydurmuşlardır

edıt: öğretmenler hakkında bilgim olmadığını seçmek istemediğimi söyledim

seçince ne oluyor öğretmen kendini seçip para veren öğrenciyle daha mı çok ilgileniyor dedim hayır öğretmen bilmiyor dediler

Usul buysa gerçekten öyle yapılsın, bizim zamanımızda öyle istediğiniz öğretmene verebiliyodunuz, biz öyle düşündük hani normalleşmiş artık bu durum içimizde ama evet düşününce etik değil.
Öğretmen seçme hakkı hiç bir zaman yoktu. Muhtemelen gene okula bağış yapıp istediğiniz öğretmene çocuk veriliyordu. Kendi içinde bir rüşvet mekanizması işliyor.

sizin öğretmen seçmek istemeniz ne kadar yanlışsa okulun para istemesi de o kadar yanlış.
siz çocuğunuzun iyiliğini düşünmekte ne kadar haklıysanız, okul okulun iyiliğini düşünmekte o kadar haklı.
geçen sene müdür yardımcılığına başladım 1 ay sonra müdür kalp krizi geçirdi çat müdürlük bana kaldı. 6 ay kadar vekillik yaptım hayatımın en stresli dönemini yaşadım.
ödeneğin ö sü yok. müdür olarak ne yap et sen para bulacaksın. istersen dilencilik yap kimsenin umurunda değil.
orjinal toner fiyatlarını bilen var mı?
kapı kolu, kapı, tesisat , boya , temizlik...
kırtasiyeden çok nalbura gittim.
nispeten sakin çocukların olduğu bir okulumuz olmasına rağmen tuvalete yabancu cisim atan oluyor gıcıklık olsun diye, mecbur adam getirtmek zorundasın. adam parayı peşin istiyor. altına mı yapsın çocuklar?
prizler sökülüyor yaptırtmak zorundasın.çarpılsınlar mı?
çatı akıyor, tavan akıyor.
hiç hizmetlimiz yoktu. günlük anlaştık hem temizlik hem kalorifer yakımı günlük 50 tl. bir yandan hem ilçeyi hem iş kuru her gün ziyaret ediyoruz durum bu çare bulun diye. kimse oralı değil.
kasada para bitti hizmetliye her gün 50tl borçlanıyoruz.
veli toplantısı yaptık durumu bildirdik. biraz bağış geldi. kalanı da parayı biz yiyeceğiz sanıyor. oysaki bizim kendi cebimizden çıkanın haddi hesabı yok.
bir kaç gün sonra haber gönderdim herkese bundan sonra kalorifer yanmayacak okul temizlenmeyecek. çocuklarınızı sıkı giydirip gönderin. hizmetliye kalan borçları ödeyememişiz kadın bedavaya geliyor parasını alıp alamayacağı meçhul. hava da çok soğuk. bi yandan yazılılar başlayacak toner yok kağıt yok.
ertesi gün yanmadı kalorifer. sonra velilerden bazıları tekrar para gönderdi bazıları okula geldi. gelenlerin hepsine dedim ki çok haklısınız, şimdi gidin bunların aynısını ilçeye söyleyin. bize yağıp gürleyenler ilçe deyince gitmiyorlar .
sonra muhtarlarla ayrıca konuştum. ilçenin kapısında yattım deyim yerindeyse.
o zaman bi hizmetlimiz oldu işkurdan.
yemekhanenin kalorifer sistemi bozuldu.
su tesisatı bozuldu.
fırtına çıktı çatı uçtu.
sene sonunda öğretmenlerle beraber boya yaptık. tüm velilerden 2 kişi geldi. 1i de aynı zamanda kantinci gelmemeyi göze alamadığından geldi.
mecbur mu öğretmenler senin çocuğunun sınıfını boyamaya?
ben hiç boya yapan doktor , avukat duymadım. yapsınlar mı, yapmasınlar tabi ama öğrermen dayanamıyor çocuğa, yine de ne yapsa tu kaka.
bilgisayar alınması gerek para yok.
bütün sene için 100 tl bağış belirlemiştik. okulun yarısı anca getirmiştir .
ben de karşıyım veliden para alınmasına.olan var olmayan var. ama o zaman veli üst makamlara gidip bunlar bizden para istiyor diye şikayet etmeyecek. neden okullara gerekli ödeneği vermiyorsunuz da dışarıdan para istemek zorunda bırakıyorsunuz diye üstleri şikayet edecek.
biz her gün söylüyoruz bizi dinleyen yok.
çocuklar camdan sarkıp da düşmesin diye cam kilidi aldık bütün camlara bi tanesi 15tl. hem bu parayı vermiyor hem de Allah korusun çocuğu camdan düşse vay 15tl için mi benim çocuğuma bu oldu.
sayın veliler, veli adayları, değerli ablalarım kardeşlerim ;
öğretmenler ve idare sizin düşmanınız değil, hepimiz çocukların iyiliği için uğraşıyoruz. şikayet edecekseniz bizi bu hale getiren sistemi şikayet edin.

Isin komik kismi toplanan paralar okul aile birligi adina alindigi için yasal hale getiriliyor.
Yani veli ogretmen secerek pardon iyi ogretmen secebilmesi icin okul aile birligine gönüllü bağış yapiyor. (yaptırılıyor)
Simdi bu piyasayi olusturan veli bu durumu okulun ihtiyaclari adina firsata ceviren idareciler.

Ogretnen ise kayit işinin dışındadir.
Devlet okullara maddi destekte
bulunmuyor.
Okul aile birligi adi altinda bagis alip başınızın caresine bakin diyor.
Yanlis mi evet yanlis.
Neresi den tutarsaniz elinizde kaliyor.

Bu arada ogretmen secimi yaparken egitim sisteminde ki degisiklikleri takip ediyorlardir umarim.

Para talep etmek ne kadar yanlışsa öğretmen seçmek de o kadar yanlış. Eşit değil mi çocuklar okul devlet okulu değil mi. Öğretmen de eğitim de tüm çocukların hakkı.Madem ben öncelikliyim öğretmeni seçerim diyorsunuz para için laf etmeyeceksiniz.

sizin öğretmen seçmek istemeniz ne kadar yanlışsa okulun para istemesi de o kadar yanlış.
siz çocuğunuzun iyiliğini düşünmekte ne kadar haklıysanız, okul okulun iyiliğini düşünmekte o kadar haklı.
geçen sene müdür yardımcılığına başladım 1 ay sonra müdür kalp krizi geçirdi çat müdürlük bana kaldı. 6 ay kadar vekillik yaptım hayatımın en stresli dönemini yaşadım.
ödeneğin ö sü yok. müdür olarak ne yap et sen para bulacaksın. istersen dilencilik yap kimsenin umurunda değil.
nispeten sakin çocukların olduğu bir okulumuz olmasına rağmen tuvalete yabancu cisim atan oluyor gıcıklık olsun diye, mecbur adam getirtmek zorundasın. adam parayı peşin istiyor. altına mı yapsın çocuklar?
hiç hizmetlimiz yoktu. günlük anlaştık hem temizlik hem kalorifer yakımı günlük 50 tl. bir yandan hem ilçeyi hem iş kuru her gün ziyaret ediyoruz durum bu çare bulun diye. kimse oralı değil.
veli toplantısı yaptık durumu bildirdik. biraz bağış geldi. kalanı da parayı biz yiyeceğiz sanıyor. oysaki bizim kendi cebimizden çıkanın haddi hesabı yok.
bir kaç gün sonra haber gönderdim herkese bundan sonra kalorifer yanmayacak okul temizlenmeyecek. çocuklarınızı sıkı giydirip gönderin. hizmetliye kalan borçları ödeyememişiz kadın bedavaya geliyor parasını alıp alamayacağı meçhul. hava da çok soğuk. bi yandan yazılılar başlayacak toner yok kağıt yok.
ertesi gün yanmadı kalorifer. sonra velilerden bazıları tekrar para gönderdi bazıları okula geldi. gelenlerin hepsine dedim ki çok haklısınız, şimdi gidin bunların aynısını ilçeye söyleyin. bize yağıp gürleyenler ilçe deyince gitmiyorlar .
su tesisatı bozuldu.
fırtına çıktı çatı uçtu.
sene sonunda öğretmenlerle beraber boya yaptık. tüm velilerden 2 kişi geldi. 1i de aynı zamanda kantinci gelmemeyi göze alamadığından geldi.
ben hiç boya yapan doktor , avukat duymadım. yapsınlar mı, yapmasınlar tabi ama öğrermen dayanamıyor çocuğa, yine de ne yapsa tu kaka.
ben de karşıyım veliden para alınmasına.olan var olmayan var. ama o zaman veli üst makamlara gidip bunlar bizden para istiyor diye şikayet etmeyecek. neden okullara gerekli ödeneği vermiyorsunuz da dışarıdan para istemek zorunda bırakıyorsunuz diye üstleri şikayet edecek.
çocuklar camdan sarkıp da düşmesin diye cam kilidi aldık bütün camlara bi tanesi 15tl. hem bu parayı vermiyor hem de Allah korusun çocuğu camdan düşse vay 15tl için mi benim çocuğuma bu oldu.
öğretmenler ve idare sizin düşmanınız değil, hepimiz çocukların iyiliği için uğraşıyoruz. şikayet edecekseniz bizi bu hale getiren sistemi şikayet edin.

Şu kalorifer yanmaması olayını çok beğendim. Aslında verilen para kadar yapacaksın. Neden etkinlik yok, neden temizlik yapılmıyor, neden burası kırık çıkık diyeni de ile-ilçeye yollayacaksın oraya anlatsınlar meramlarını. Olmayınca neden yok, isteyince biz vermeyiz; ee nereden gelecek bu değirmenin suyu acaba?

Malesef bizim buradada oyle yigenim 1.sinifa baslayacak iyi ogretmen icin bin lira istemisler yoksa demisler kuraya kalirsiniz ki oyle oldu onlar parayi bulana kadar iyi ogretmenleri tabiri caizse parası olanlar kaptı

Hakkınızda hayırlı inşallah iyi insanlara denk gelirsiniz

su tesisatı bozuldu.
fırtına çıktı çatı uçtu.
Yapmayın hocam. Ben de 5 sene devlette çalıştım. Öğrenci ayrı dert Veli ayrı dert. Şimdi akademisyenliğe geçtim şükür. Bir arkadaşımın ricasını kıramadığım için sekiz saat özelde ders vereceğim. Sizin göreviniz yukarıda saydıklarınız değil. Para almayın. Gitsinler ilçeye söylesinler. İlçe size gelirse de usülüne uygun yapıyorum bu kadar oluyor dersiniz.

özel okulda da seçilmiyor ki öyle. Bizim kızımız da bu sene 1. Sınıfa başlayacak özel okula yazdırdık. İki şube açılacakmış öğretmen seçme yok dediler. Bizim de öyle bir talebimiz olmamıştı zaten. Hatta hoşuma gitti bu durum ama onlar da el altından yapıyodır ne yapıyor sa
Okulla ilgili bir durumdur o. Yoksa öğretmen seçilen özel okullar da var. İşin içinde olduğum için iyi gözlemliyorum böyle okulları.

Aaa olur mu??? Onların çocukları premmssss premsessss. Diğer çocuklara ne olursa olsun. Önemli olan onların çocukları ennnn iyiiiii yerlerde okusunlar tabii kendileri hiç zora girmeden.
Para talep etmek ne kadar yanlışsa öğretmen seçmek de o kadar yanlış. Eşit değil mi çocuklar okul devlet okulu değil mi. Öğretmen de eğitim de tüm çocukların hakkı.Madem ben öncelikliyim öğretmeni seçerim diyorsunuz para için laf etmeyeceksiniz.

İyi Geceler KK Hanımları
Benimki dert değil aslında ama aşırı bir şaşkınlığım var açıkçası. Eşimin yeğenleri bu sene 1. sınıfa başlayacak, haliyle biz de öğretmen araştırmasına girdik, tecrübeli, iyi bir sınıf öğretmeni çok çok önemli. Eskiden annelerimiz de yapar, çeşitli istişareler sonucunda bizleri etrafta övülen, beğenilen öğretmenlere kayıt ettirirlerdi ama gelin görün ki şu an okulun "iyi öğretmenlerine" 750 lira para istiyorlar. Eğer bu parayı vermezseniz şansınıza kurada hangi öğretmen çıkarsa ona gidiyorsunuz. Bu parayı da banka hesabına "bağış" olarak yatıyrıorsunuz. İlk duyduğumda şok geçirdim. Bir öğretmen nasıl kendi öğretmenlerini, kendi içinde bu kadar ayyuka çıkacak şekilde ayırır. Velilerin ve çevrelerin birbiriyle konuşmaları, fikir alışverişleri fısıltıdır fakat bir okul bu fısıltıları nasıl böyle öğretmenlerin gözüne soka soka açık bir şekilde dillendirir benim aklım almadı. Diğer öğretmenler bunu bile bile nasıl öğrencilerine verimli bir eğitim verebilir? Dahası devletin bir okulu nasıl benim doğal hakkım olan bir öğretmen için 750 lira isteyebilir?
Öyle bir para isteme hakları yok bu bir kanıtlanirsa hepsi soruşturma üstüne soruşturma geçirirler
Bence tek olarak değil bu durumdan rahatsız olan başka veliler de varsa onlarla birleşip şikayet edin

Devlet okullarının bütçeleri mi vasat, fatura ödeyecek paraları mı tükenti anlamadım gitti!

Benim çocukluğumda -hala öyle sanırım- mahallene bağlı olan okula kaydolabiliyordun. Eğer başka okula gitmek istiyorsan o zamanın parasıyla 500-600 lirayı gözden çıkartman gerekiyordu. Bunların çok gizli tutulduğunu, üstler tarafından bilinmediğini düşünmüyorum. Zira öyle alenen yapılıyor ki... Hesaba EFT veya HAVALE işlemi dikkat çekmeyecek mi? Öyle bir kaygıları yok.

Devlet okulu, eğitimden hakkı kullanabilmemiz gerekiyorken, iç soygunculara yem oluyoruz. Sorsan masraflara, iyi bir eğitime harcıyorlar. Ama girin lavabolara, köpek bağlasan durmaz. İroninin böylesi...
Okul adına bağış diye bankaya yatiriyorlardir
Ve böyle olunca yasal olur
Ama şunu söyleyebilirim okullara cidden ödenek cok az geliyor okulun hademesini bekçisi doğal gazını sabununu kısacası her şeyini cüzzi bir parayla okullara karşılayin deniyor

Bence para falan vermeyin
Öğretmen tabiki çok önemli ama anne baba ilgili birer ebevyn ise evde çocukla ilgilenerek o "çok iyi öğretmenlerin" seviyesinden daha iyi duruma getirebilirler zaten çocuğu. Şahsen ileride kendi çocuğumun eğitimini kendim vericem eğer okuldaki öğretmeniyle koordineli çalışırsak gayet güzel bir ekip çalşması çıkar ortaya. Ben de öğretmenim ve devlet okuluna göndericem aslına bakarsanız okulların çoğu da müfredat da beş para etmez. Kendi müfredatımı oluşturup onu da öğreticem. okula 750 tl Zorunlu bağışı bana kimse yaptıramaz.

Öğretmen arkadaşlar, tamam her şeye karşı çıkıyosunuz ama durum hangi öğretmeni isterse para verip gidebilir durumu değil, okulda diyelim 10 tane sınıf öğretmeni var ama arasında 2 tanesi iyi diye konuşuluyor ve onlara para isteniyor, onun dışında istenen öğretmene ücretsiz yazıyorlar, o zaman bu ne oluyor? Evet etik değil, evet okulun ödeneği yok ama bu durum bambaşka. a öğretmen veya b öğretmen için şu kadar miktar para vereceksiniz ama c öğretmeni isterseniz gerek yok demek sizi aşağılamaktır, buna öğretmenler karşı çıkmalıdır veliden önce bilmem anlatabildim mi? Sonuçta çok fakir aileler var, onlara da haksızlık.

Back
X