sizin öğretmen seçmek istemeniz ne kadar yanlışsa okulun para istemesi de o kadar yanlış.
siz çocuğunuzun iyiliğini düşünmekte ne kadar haklıysanız, okul okulun iyiliğini düşünmekte o kadar haklı.
geçen sene müdür yardımcılığına başladım 1 ay sonra müdür kalp krizi geçirdi çat müdürlük bana kaldı. 6 ay kadar vekillik yaptım hayatımın en stresli dönemini yaşadım.
ödeneğin ö sü yok. müdür olarak ne yap et sen para bulacaksın. istersen dilencilik yap kimsenin umurunda değil.
orjinal toner fiyatlarını bilen var mı?
kapı kolu, kapı, tesisat , boya , temizlik...
kırtasiyeden çok nalbura gittim.
nispeten sakin çocukların olduğu bir okulumuz olmasına rağmen tuvalete yabancu cisim atan oluyor gıcıklık olsun diye, mecbur adam getirtmek zorundasın. adam parayı peşin istiyor. altına mı yapsın çocuklar?
prizler sökülüyor yaptırtmak zorundasın.çarpılsınlar mı?
çatı akıyor, tavan akıyor.
hiç hizmetlimiz yoktu. günlük anlaştık hem temizlik hem kalorifer yakımı günlük 50 tl. bir yandan hem ilçeyi hem iş kuru her gün ziyaret ediyoruz durum bu çare bulun diye. kimse oralı değil.
kasada para bitti hizmetliye her gün 50tl borçlanıyoruz.
veli toplantısı yaptık durumu bildirdik. biraz bağış geldi. kalanı da parayı biz yiyeceğiz sanıyor. oysaki bizim kendi cebimizden çıkanın haddi hesabı yok.
bir kaç gün sonra haber gönderdim herkese bundan sonra kalorifer yanmayacak okul temizlenmeyecek. çocuklarınızı sıkı giydirip gönderin. hizmetliye kalan borçları ödeyememişiz kadın bedavaya geliyor parasını alıp alamayacağı meçhul. hava da çok soğuk. bi yandan yazılılar başlayacak toner yok kağıt yok.
ertesi gün yanmadı kalorifer. sonra velilerden bazıları tekrar para gönderdi bazıları okula geldi. gelenlerin hepsine dedim ki çok haklısınız, şimdi gidin bunların aynısını ilçeye söyleyin. bize yağıp gürleyenler ilçe deyince gitmiyorlar .
sonra muhtarlarla ayrıca konuştum. ilçenin kapısında yattım deyim yerindeyse.
o zaman bi hizmetlimiz oldu işkurdan.
yemekhanenin kalorifer sistemi bozuldu.
su tesisatı bozuldu.
fırtına çıktı çatı uçtu.
sene sonunda öğretmenlerle beraber boya yaptık. tüm velilerden 2 kişi geldi. 1i de aynı zamanda kantinci gelmemeyi göze alamadığından geldi.
mecbur mu öğretmenler senin çocuğunun sınıfını boyamaya?
ben hiç boya yapan doktor , avukat duymadım. yapsınlar mı, yapmasınlar tabi ama öğrermen dayanamıyor çocuğa, yine de ne yapsa tu kaka.
bilgisayar alınması gerek para yok.
bütün sene için 100 tl bağış belirlemiştik. okulun yarısı anca getirmiştir .
ben de karşıyım veliden para alınmasına.olan var olmayan var. ama o zaman veli üst makamlara gidip bunlar bizden para istiyor diye şikayet etmeyecek. neden okullara gerekli ödeneği vermiyorsunuz da dışarıdan para istemek zorunda bırakıyorsunuz diye üstleri şikayet edecek.
biz her gün söylüyoruz bizi dinleyen yok.
çocuklar camdan sarkıp da düşmesin diye cam kilidi aldık bütün camlara bi tanesi 15tl. hem bu parayı vermiyor hem de Allah korusun çocuğu camdan düşse vay 15tl için mi benim çocuğuma bu oldu.
sayın veliler, veli adayları, değerli ablalarım kardeşlerim ;
öğretmenler ve idare sizin düşmanınız değil, hepimiz çocukların iyiliği için uğraşıyoruz. şikayet edecekseniz bizi bu hale getiren sistemi şikayet edin.