Öğretmen Parası?

sizin öğretmen seçmek istemeniz ne kadar yanlışsa okulun para istemesi de o kadar yanlış.
siz çocuğunuzun iyiliğini düşünmekte ne kadar haklıysanız, okul okulun iyiliğini düşünmekte o kadar haklı.
geçen sene müdür yardımcılığına başladım 1 ay sonra müdür kalp krizi geçirdi çat müdürlük bana kaldı. 6 ay kadar vekillik yaptım hayatımın en stresli dönemini yaşadım.
ödeneğin ö sü yok. müdür olarak ne yap et sen para bulacaksın. istersen dilencilik yap kimsenin umurunda değil.
orjinal toner fiyatlarını bilen var mı?
kapı kolu, kapı, tesisat , boya , temizlik...
kırtasiyeden çok nalbura gittim.
nispeten sakin çocukların olduğu bir okulumuz olmasına rağmen tuvalete yabancu cisim atan oluyor gıcıklık olsun diye, mecbur adam getirtmek zorundasın. adam parayı peşin istiyor. altına mı yapsın çocuklar?
prizler sökülüyor yaptırtmak zorundasın.çarpılsınlar mı?
çatı akıyor, tavan akıyor.
hiç hizmetlimiz yoktu. günlük anlaştık hem temizlik hem kalorifer yakımı günlük 50 tl. bir yandan hem ilçeyi hem iş kuru her gün ziyaret ediyoruz durum bu çare bulun diye. kimse oralı değil.
kasada para bitti hizmetliye her gün 50tl borçlanıyoruz.
veli toplantısı yaptık durumu bildirdik. biraz bağış geldi. kalanı da parayı biz yiyeceğiz sanıyor. oysaki bizim kendi cebimizden çıkanın haddi hesabı yok.
bir kaç gün sonra haber gönderdim herkese bundan sonra kalorifer yanmayacak okul temizlenmeyecek. çocuklarınızı sıkı giydirip gönderin. hizmetliye kalan borçları ödeyememişiz kadın bedavaya geliyor parasını alıp alamayacağı meçhul. hava da çok soğuk. bi yandan yazılılar başlayacak toner yok kağıt yok.
ertesi gün yanmadı kalorifer. sonra velilerden bazıları tekrar para gönderdi bazıları okula geldi. gelenlerin hepsine dedim ki çok haklısınız, şimdi gidin bunların aynısını ilçeye söyleyin. bize yağıp gürleyenler ilçe deyince gitmiyorlar .
sonra muhtarlarla ayrıca konuştum. ilçenin kapısında yattım deyim yerindeyse.
o zaman bi hizmetlimiz oldu işkurdan.
yemekhanenin kalorifer sistemi bozuldu.
su tesisatı bozuldu.
fırtına çıktı çatı uçtu.
sene sonunda öğretmenlerle beraber boya yaptık. tüm velilerden 2 kişi geldi. 1i de aynı zamanda kantinci gelmemeyi göze alamadığından geldi.
mecbur mu öğretmenler senin çocuğunun sınıfını boyamaya?
ben hiç boya yapan doktor , avukat duymadım. yapsınlar mı, yapmasınlar tabi ama öğrermen dayanamıyor çocuğa, yine de ne yapsa tu kaka.
bilgisayar alınması gerek para yok.
bütün sene için 100 tl bağış belirlemiştik. okulun yarısı anca getirmiştir .
ben de karşıyım veliden para alınmasına.olan var olmayan var. ama o zaman veli üst makamlara gidip bunlar bizden para istiyor diye şikayet etmeyecek. neden okullara gerekli ödeneği vermiyorsunuz da dışarıdan para istemek zorunda bırakıyorsunuz diye üstleri şikayet edecek.
biz her gün söylüyoruz bizi dinleyen yok.
çocuklar camdan sarkıp da düşmesin diye cam kilidi aldık bütün camlara bi tanesi 15tl. hem bu parayı vermiyor hem de Allah korusun çocuğu camdan düşse vay 15tl için mi benim çocuğuma bu oldu.
sayın veliler, veli adayları, değerli ablalarım kardeşlerim ;
öğretmenler ve idare sizin düşmanınız değil, hepimiz çocukların iyiliği için uğraşıyoruz. şikayet edecekseniz bizi bu hale getiren sistemi şikayet edin.
+10000

Bence para falan vermeyin
Öğretmen tabiki çok önemli ama anne baba ilgili birer ebevyn ise evde çocukla ilgilenerek o "çok iyi öğretmenlerin" seviyesinden daha iyi duruma getirebilirler zaten çocuğu. Şahsen ileride kendi çocuğumun eğitimini kendim vericem eğer okuldaki öğretmeniyle koordineli çalışırsak gayet güzel bir ekip çalşması çıkar ortaya. Ben de öğretmenim ve devlet okuluna göndericem aslına bakarsanız okulların çoğu da müfredat da beş para etmez. Kendi müfredatımı oluşturup onu da öğreticem. okula 750 tl Zorunlu bağışı bana kimse yaptıramaz.
Biz zaten vermedik, kuraya girsin dedik, mesele para da değil, veririz ama böyle olmasını asla asla istemeyiz, artık kurada kim çıkarsa. Öğretmenleri kendi içinde böyle kategorize eden bir sisteme en başta öğretmenlerin karşı çıkması lazım, ödenek yok diye böyle bir saygısızlığı kabul etmemeleri lazım.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/1204925-ozel-okul-ogrencisine-tesvik Vergilerinizden devlet okuluna giden çocuklarımıza harcanması gereken miktar, MEB eliyle özel okula giden çocuklara teşvik adı altında dağıtılıyor. Cidden bir devlet eğitim gıbı elzem bir konuda neden kamunun parasını özele aktarır?
Ben de tam bunu yazacaktım bir devlet okuluna 3500 lira verilmiş yıl boyu harcamalar için özel okullara teşvik adi altında her öğrenciye 3500 veriliyormuş

Öğretmenleri dinleyen var mıdır sizce? Hangi konu hakkında öğretmenlerin fikirlerinin sorulduğunu duydunuz acaba?
Biz zaten vermedik, kuraya girsin dedik, mesele para da değil, veririz ama böyle olmasını asla asla istemeyiz, artık kurada kim çıkarsa. Öğretmenleri kendi içinde böyle kategorize eden bir sisteme en başta öğretmenlerin karşı çıkması lazım, ödenek yok diye böyle bir saygısızlığı kabul etmemeleri lazım.

Bir de o iyi denilen özellikle sınıfına verilmek istenen öğretmenler çocukları yarış atı gibi hazırlıyorlar
daha minnacık cocuklari strese sokup okuldan nefret etmesine vs. neden oluyorlar
Bizim zamanımızda da vardı en kalabalık sınıf iyi denilen öğretmenin sınıfı olurdu
Biraz tembel öğrenci ezildikce ezilir en sonunda toptan yok sayılırdı

Gerçekten bu para olayları beni çok baydı.

Tuvaletler pis diyen velilere, sınıfımızdaki askılar yerinden çıkmış biri gelip düzenleyebilir mi diyorum, kimse yok. Elektrik prizleri sağlam değil yapalım diyorum ses yok (okulumuzda bu işlere bakan bir hizmetli yok). Herkes göstermelik düşünüyor çocuğunu, okul ne yapsa da şikayet etsem modunda, işe gelince kimseden ses çıkmıyor. Eşim gelip dolap kilitlerini değiştirdi, sınıf askılarını taktı, sıralara çanta asmak için askılar taktı, prizleri sağlamlaştırdı, projeksiyonu sağlamlaştırdı, gelmişken sene boyunca kullanırım diye çocukların fotoğraflarını çektirdim. Bunlar için işten izin alması gerekti. Alakasız biri olarak amme hizmeti yapmaya mecbur mu? Kimse teşekkür etmediği gibi, hocam biz yapardık bile demedi. Ama fotokopi çekmem lazım herkes bir top fotokopi kağıdı getirsin diyince hemen "ama devlet okulu ücretsiz" demeye başlanıyor. Bir paket sigara parası yahu, hiç utanılmıyor da onu içip okula vermekten kaçınca.

Bu sene okul boyandı, bir boyacının iğrenç bir renk satılmayıp kalmış boya bağışı ile ve boyacıya 15 bin ödenmesi ile. Sadece boyama hizmetine 15 bin, ki bu pazarlıkla alınmış fiyat. Bu para da kermesten geldi. Veliler zannediyor ki okulları devlet boyatıyor, temizliğini devlet yaptırıyor, hizmetlilerin hepsinin ücretini devlet veriyor falan. Devlet diye bir şey yok arkadaşlar. Okullar kendilerini çekip çeviriyor bir şekilde. Bir şikayet olacaksa devleti şikayet edin.

Ayrıca okullara da düşman gibi davranmaktan vazgeçin. Çocuklarınızın gün boyu kaldığı yer olarak nasıl kalkındırabilirizi düşüneceğinize nasıl para vermesek, nasıl şikayet etsek, nasıl işten kaçsak diye düşünmek yersiz. Okullar bir şekilde para toplamak durumunda.

Haksız paralar, toplananların abuk sabuk yerlere harcanıp cebe atılması, müdür odasının lüks hale getirilmesini bu konunun dışında tutuyorum. Kastım toplanan parayı hakkıyla kullanan okullardır.
Ağzına sağlık ne kadar güzel anlatmışsın. Maalesef şikayete gelince bayrak tutanları çözümde göremiyoruz hiç.

sizin öğretmen seçmek istemeniz ne kadar yanlışsa okulun para istemesi de o kadar yanlış.
siz çocuğunuzun iyiliğini düşünmekte ne kadar haklıysanız, okul okulun iyiliğini düşünmekte o kadar haklı.
geçen sene müdür yardımcılığına başladım 1 ay sonra müdür kalp krizi geçirdi çat müdürlük bana kaldı. 6 ay kadar vekillik yaptım hayatımın en stresli dönemini yaşadım.
ödeneğin ö sü yok. müdür olarak ne yap et sen para bulacaksın. istersen dilencilik yap kimsenin umurunda değil.
orjinal toner fiyatlarını bilen var mı?
kapı kolu, kapı, tesisat , boya , temizlik...
kırtasiyeden çok nalbura gittim.
nispeten sakin çocukların olduğu bir okulumuz olmasına rağmen tuvalete yabancu cisim atan oluyor gıcıklık olsun diye, mecbur adam getirtmek zorundasın. adam parayı peşin istiyor. altına mı yapsın çocuklar?
prizler sökülüyor yaptırtmak zorundasın.çarpılsınlar mı?
çatı akıyor, tavan akıyor.
hiç hizmetlimiz yoktu. günlük anlaştık hem temizlik hem kalorifer yakımı günlük 50 tl. bir yandan hem ilçeyi hem iş kuru her gün ziyaret ediyoruz durum bu çare bulun diye. kimse oralı değil.
kasada para bitti hizmetliye her gün 50tl borçlanıyoruz.
veli toplantısı yaptık durumu bildirdik. biraz bağış geldi. kalanı da parayı biz yiyeceğiz sanıyor. oysaki bizim kendi cebimizden çıkanın haddi hesabı yok.
bir kaç gün sonra haber gönderdim herkese bundan sonra kalorifer yanmayacak okul temizlenmeyecek. çocuklarınızı sıkı giydirip gönderin. hizmetliye kalan borçları ödeyememişiz kadın bedavaya geliyor parasını alıp alamayacağı meçhul. hava da çok soğuk. bi yandan yazılılar başlayacak toner yok kağıt yok.
ertesi gün yanmadı kalorifer. sonra velilerden bazıları tekrar para gönderdi bazıları okula geldi. gelenlerin hepsine dedim ki çok haklısınız, şimdi gidin bunların aynısını ilçeye söyleyin. bize yağıp gürleyenler ilçe deyince gitmiyorlar .
sonra muhtarlarla ayrıca konuştum. ilçenin kapısında yattım deyim yerindeyse.
o zaman bi hizmetlimiz oldu işkurdan.
yemekhanenin kalorifer sistemi bozuldu.
su tesisatı bozuldu.
fırtına çıktı çatı uçtu.
sene sonunda öğretmenlerle beraber boya yaptık. tüm velilerden 2 kişi geldi. 1i de aynı zamanda kantinci gelmemeyi göze alamadığından geldi.
mecbur mu öğretmenler senin çocuğunun sınıfını boyamaya?
ben hiç boya yapan doktor , avukat duymadım. yapsınlar mı, yapmasınlar tabi ama öğrermen dayanamıyor çocuğa, yine de ne yapsa tu kaka.
bilgisayar alınması gerek para yok.
bütün sene için 100 tl bağış belirlemiştik. okulun yarısı anca getirmiştir .
ben de karşıyım veliden para alınmasına.olan var olmayan var. ama o zaman veli üst makamlara gidip bunlar bizden para istiyor diye şikayet etmeyecek. neden okullara gerekli ödeneği vermiyorsunuz da dışarıdan para istemek zorunda bırakıyorsunuz diye üstleri şikayet edecek.
biz her gün söylüyoruz bizi dinleyen yok.
çocuklar camdan sarkıp da düşmesin diye cam kilidi aldık bütün camlara bi tanesi 15tl. hem bu parayı vermiyor hem de Allah korusun çocuğu camdan düşse vay 15tl için mi benim çocuğuma bu oldu.
sayın veliler, veli adayları, değerli ablalarım kardeşlerim ;
öğretmenler ve idare sizin düşmanınız değil, hepimiz çocukların iyiliği için uğraşıyoruz. şikayet edecekseniz bizi bu hale getiren sistemi şikayet edin.
Ne güzel dile getirmişsiniz. Veli farkında bile değil ama onun çocuğu için okula verdiği para öğretmenin kendi cebinden çıkan para kadar bile değil. Kendi adıma gönül rahatlığı ile söyleyebilirim bunu. Helali hoş olsun seve seve yapıyorum, birileri bu çocukları düşünmüyor diye ben de başımı çeviremem elbette, ama yardımcı olmuyorlar, iftira atmasınlar bari kendimiz yiyormuşuz gibi bağışları.

İyi Geceler KK Hanımları
Benimki dert değil aslında ama aşırı bir şaşkınlığım var açıkçası. Eşimin yeğenleri bu sene 1. sınıfa başlayacak, haliyle biz de öğretmen araştırmasına girdik, tecrübeli, iyi bir sınıf öğretmeni çok çok önemli. Eskiden annelerimiz de yapar, çeşitli istişareler sonucunda bizleri etrafta övülen, beğenilen öğretmenlere kayıt ettirirlerdi ama gelin görün ki şu an okulun "iyi öğretmenlerine" 750 lira para istiyorlar. Eğer bu parayı vermezseniz şansınıza kurada hangi öğretmen çıkarsa ona gidiyorsunuz. Bu parayı da banka hesabına "bağış" olarak yatıyrıorsunuz. İlk duyduğumda şok geçirdim. Bir öğretmen nasıl kendi öğretmenlerini, kendi içinde bu kadar ayyuka çıkacak şekilde ayırır. Velilerin ve çevrelerin birbiriyle konuşmaları, fikir alışverişleri fısıltıdır fakat bir okul bu fısıltıları nasıl böyle öğretmenlerin gözüne soka soka açık bir şekilde dillendirir benim aklım almadı. Diğer öğretmenler bunu bile bile nasıl öğrencilerine verimli bir eğitim verebilir? Dahası devletin bir okulu nasıl benim doğal hakkım olan bir öğretmen için 750 lira isteyebilir?
bende bir öğretmenim ve öğretmen seçmek sizin doğal hakkınız değil kura da ne çıkarsa okul size böyle bir şey sunuyorsa tabi ki o parayı vermeyin ayrıca bu para öğretmene gitmiyor hanımefendi okul idaresyle alakalı hemen milli eğitime şikayet edin internetten bakın şikayet hattı da var çok kolay ulaşımı ama sizin öğretmen seçme lüksünüz de yok bu yaptığınız gerçekten ayıp her öğretmen çok büyük emekler veriyor kutuplaşma oluşturuyorsunuz resmen ama mutlaka mebe bildirin bunu bi okulun bunu yapması çok yanlış ticari bir şey olmamalı bu.

Okullarda böyle bir para istenmemesi gerekir evet ama neden şikayet edeceksiniz anlamadım. Çünkü siz de öğretmen talep edemezsiniz. Yani söyleyebilirsiniz, sınıfı boşsa alirlar ama zaten tanınan öğretmenlerin sınıfı dolu oluyor. Kurayla belirleniyor öğrenci sınıfları.velilerden böyle bir talep olduğu için bağış yaptırarak istenen öğretmenin sınıfına veriliyor öğrenci. Yani iki davranıs da usulsüz aslinda.

"Hani para istemek yasaktı." cümlesini okuyunca gülüyorum.
Fark etmiyor musunuz, devletin amacı size (veliye) şirin gözükmek.

Verdiği ödenekle bir halt olmadığının farkında, gönüllülük esasına dayalı olarak bağış toplanamayacağının da farkında, ama yasak diye bir yazı duyuyor, işin içinden sıyrılıyor.

Okulların zorunlu bağış topladını bildiği için sanmıyorum ki medyaya yansıyanlar hariç soruşturma açılsın.
Olası bir veli-okul çekişmesinde de kimi harcayacak, tabii ki okulu harcayacak.

Verdiği ödenekle bir halt olmadığının farkında, gönüllülük esasına dayalı olarak bağış toplanamayacağının da farkında, ama yasak diye bir yazı duyuyor, işin içinden sıyrılıyor.

Okulların zorunlu bağış topladını bildiği için sanmıyorum ki medyaya yansıyanlar hariç soruşturma açılsın.
Zaten soruşturma açılsa bile bu konudan,nasıl sonuçlanıyor acaba?

Beşiktaş'ta devlet okuluna kızımı yazdırmak için 15 bin Türk lirası istendi. Onun için hiç birşeye şaşırmam...

Aynen öyle veliye kesinlikle para yasak bağış yasak diye duyurular ilanlar
Okulun şunu bitti bunu bitti deyince okul içinde halledin okul aile birligiyle toplayın vs.

Olay halka sevimli gözükmek. Beş liralık test bile alınmadığını bilirim. Cevap da belli. Ama kitap dağıtılıyodu hani herşey ücretsizdi ;(

Yapmayın hocam. Ben de 5 sene devlette çalıştım. Öğrenci ayrı dert Veli ayrı dert. Şimdi akademisyenliğe geçtim şükür. Bir arkadaşımın ricasını kıramadığım için sekiz saat özelde ders vereceğim. Sizin göreviniz yukarıda saydıklarınız değil. Para almayın. Gitsinler ilçeye söylesinler. İlçe size gelirse de usülüne uygun yapıyorum bu kadar oluyor dersiniz.
maalesef oyle olmuyor iste hocam bende koy okuLundayim cebimizden cikan paranin haddi hesabi yok ama maalesef duzen bunu gerektiriyor hicbir cikar yol kalmiyor bizlere

Back
X