Gerçekten bu para olayları beni çok baydı.
Tuvaletler pis diyen velilere, sınıfımızdaki askılar yerinden çıkmış biri gelip düzenleyebilir mi diyorum, kimse yok. Elektrik prizleri sağlam değil yapalım diyorum ses yok (okulumuzda bu işlere bakan bir hizmetli yok). Herkes göstermelik düşünüyor çocuğunu, okul ne yapsa da şikayet etsem modunda, işe gelince kimseden ses çıkmıyor. Eşim gelip dolap kilitlerini değiştirdi, sınıf askılarını taktı, sıralara çanta asmak için askılar taktı, prizleri sağlamlaştırdı, projeksiyonu sağlamlaştırdı, gelmişken sene boyunca kullanırım diye çocukların fotoğraflarını çektirdim. Bunlar için işten izin alması gerekti. Alakasız biri olarak amme hizmeti yapmaya mecbur mu? Kimse teşekkür etmediği gibi, hocam biz yapardık bile demedi. Ama fotokopi çekmem lazım herkes bir top fotokopi kağıdı getirsin diyince hemen "ama devlet okulu ücretsiz" demeye başlanıyor. Bir paket sigara parası yahu, hiç utanılmıyor da onu içip okula vermekten kaçınca.
Bu sene okul boyandı, bir boyacının iğrenç bir renk satılmayıp kalmış boya bağışı ile ve boyacıya 15 bin ödenmesi ile. Sadece boyama hizmetine 15 bin, ki bu pazarlıkla alınmış fiyat. Bu para da kermesten geldi. Veliler zannediyor ki okulları devlet boyatıyor, temizliğini devlet yaptırıyor, hizmetlilerin hepsinin ücretini devlet veriyor falan. Devlet diye bir şey yok arkadaşlar. Okullar kendilerini çekip çeviriyor bir şekilde. Bir şikayet olacaksa devleti şikayet edin.
Ayrıca okullara da düşman gibi davranmaktan vazgeçin. Çocuklarınızın gün boyu kaldığı yer olarak nasıl kalkındırabilirizi düşüneceğinize nasıl para vermesek, nasıl şikayet etsek, nasıl işten kaçsak diye düşünmek yersiz. Okullar bir şekilde para toplamak durumunda.
Haksız paralar, toplananların abuk sabuk yerlere harcanıp cebe atılması, müdür odasının lüks hale getirilmesini bu konunun dışında tutuyorum. Kastım toplanan parayı hakkıyla kullanan okullardır.