Ögretmen sorunu

Evanesss

Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2021
75
90
18
37
Merhabalar
1.sinifa başladı kızım.
Otoriter ve sinirli bir ogretmeninimiz var.
Size sormak istediğim şey kızım kendine güvenen, girişken ,azimli mutlu bir çocuk.
Öğretmenimizin duygusal bir bağ olayı kesinlikle sıfır anladığım kadarıyla.
Hani deriz ya ogretmen çok önemli özellikle de ilk okulda.
Öğretmenin yaklaşımı kızımın hevesini azmini kırar mi? Yada kendine güvenen duruşunu baskı ve bagirmalarla söndürür mu?
Silik bir çocuk haline getirebilir mi bir ogretmen?
Sizce ogretmen ne kadar etkilidir?
Lütfen yazın bana, çok moralim bozuk

Anasinifi öğretmeni takdir eden, gerektiğinde başını oksayabilen bir hanımdi. Anne öbür öğretmenim çok iyiydi diyor kızım. Büyük hayal kırıklığı içerisindeyim

Son düzenleme:
Defterle masaya vurup susun artık mı diyormuş? Tez kellesi vurula. Çok yumuşak huylu öğretmenleri çocuklar ciddiye almıyor ve çok şımarıyorlar. Onlar da otorite sağlamaya çalışıyor. Abartılcak bir şey yok.
Sorun ettiğim şey bu değil aslında. Duygusal bir bağ olmayışı. Resmi ve sürekli bağırması. Kızım her şeyi ayrıntısına kadar anlatir

Sınıf ortamını bizzat 6 saat deneyimlemeden yorum yapmamak gerek.
Benim yaş grubum ilkokul değil ama cidden ders işleyebilecek bir ortam hazırlamak kolay değil.
Beşler mesela, oyuna o kadar odaklılar ki derse odaklanmayı sağlamak zor oluyor. Sert bir öğretmen değilim, derslerime eğlence katmayı severim. Ama her şeyin fazlası zarar.
Adı üstünde çocuk onlar, tabi ki oyun isteyecekler. O yüzden başlarında birer yetişkin oluyor ki yönlendirebilsin. Onlar için iyi olana karar versin.
Fazla arkadaş gibi, mıç mıç, gevşek öğretmen iyi bir şey değil bana göre. Ondan sonra akademik olarak eksik kalır çocuklar.
Yeri geldi mi ipleri eline alması, yeri geldi mi inisiyatif de kullanabilmesi gerekir.
Biraz daha bekleyin derim. Hemen karar vermemek gerek.

Çocuklar söz konusu olunca çok ayrıntılı düşünüyorum evet. Birde ogretmen anneden sonraki ikinci kişi gibi geliyor hep bana.

Hepimizin çocuğu var, tek anne siz değilsiniz merak etmeyin. Kafanızda bir doğru var ve esnemiyorsunuz anladığım kadarıyla. Bu konuyu insanlar size destek olsun diye mi açsınız?

Çocuğunuzun her yaptığını ödüllendirip resim diye karaladığı çizgileri '' voooov afferiiiin benim ressam prensesim'' diyerek abarttıysanız telefonda youtube videosu açabiliyor diye üstün zekalı sıfatı yapıştırdıysanız çocuğunuz çok zorlanacaktır.
Çünkü gerçek hayatta buna benzer dönütler almayacak.
Bazı veliler çocuklarını özgüvenli olarak ifade ediyor ama aslında çocuk bildiğiniz şımarık ve arkadaşlarının haklarını hiçe sayan biri olarak çıkıyor.
Öğretmen sınıf kontrolünü sağlamakta zorlanmış sebebi çocukların kuralları henüz kavramamış olmaları bazen sabır taşıyor bazen biz bile kendi çocuğumuza sabır gösteremiyoruz. Ki karşısında bir degil en az 20 çocuk var

Sınıf ortamını bizzat 6 saat deneyimlemeden yorum yapmamak gerek.
Benim yaş grubum ilkokul değil ama cidden ders işleyebilecek bir ortam hazırlamak kolay değil.
Beşler mesela, oyuna o kadar odaklılar ki derse odaklanmayı sağlamak zor oluyor. Sert bir öğretmen değilim, derslerime eğlence katmayı severim. Ama her şeyin fazlası zarar.
Adı üstünde çocuk onlar, tabi ki oyun isteyecekler. O yüzden başlarında birer yetişkin oluyor ki yönlendirebilsin. Onlar için iyi olana karar versin.
Fazla arkadaş gibi, mıç mıç, gevşek öğretmen iyi bir şey değil bana göre. Ondan sonra akademik olarak eksik kalır çocuklar.
Yeri geldi mi ipleri eline alması, yeri geldi mi inisiyatif de kullanabilmesi gerekir.
Biraz daha bekleyin derim. Hemen karar vermemek gerek.
Sizde ogretmensiniz sanirim, memnun oldum cevabiniz için.
Peki ya geç kalırsam bekledikten sonra. Sinif degisimide çok zor oluyor sanirim

Çok yeni henüz. Disiplin sağlamak için çalışıyor olabilir. Çok kalabalık sınıflar var ve bizler evde bir tanesini yerinde oturtamazken onlar bazen 45 tane çocuk olan sınıfı yönetmeye çalışıyorlar. Zamanla daha samimi bir ortam olacaktır. Her öğretmen mükemmel demiyorum ama bahsettiğiniz konudan yola çıkarak ilerde sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Ön yargılı olmayın, biraz zaman verin, ilgili bi veli olduğunuzu bilsin, saygı çerçevesinde iletişim kurun mutlaka.

Sizde ogretmensiniz sanirim, memnun oldum cevabiniz için.
Peki ya geç kalırsam bekledikten sonra. Sinif degisimide çok zor oluyor sanirim
Değiştirdiniz diyelim, bir sonraki hoca da aynı mizaçta olursa ne olacak? Kaç kere değiştireceksiniz?
Pamuk gibi görünüp de çok sorunlu olan insan da var bu arada. Onu da hesaba katmak lazım.
Bir de her öğretmen anaç olacak diye bir şey de yok bana kalırsa. Çok sevgi pıtırcığı olup da zerre bir şey öğretmeyen hocalarım oldu. Keşke fazla ponçik olmayıp da azıcık derse baksaydık. Acısı ÖSYM sınavlarında çıkıyor sonra.
Çocuğa ikinci bir anne/baba gibi olmasını da pek doğru bulmuyorum. Her çocuğun bir annesi/babası var zaten.

Merhabalar
1.sinifa başladı kızım.
Otoriter ve sinirli bir ogretmeninimiz var.
Size sormak istediğim şey kızım kendine güvenen, girişken ,azimli mutlu bir çocuk.
Öğretmenimizin duygusal bir bağ olayı kesinlikle sıfır anladığım kadarıyla.
Hani deriz ya ogretmen çok önemli özellikle de ilk okulda.
Öğretmenin yaklaşımı kızımın hevesini azmini kırar mi? Yada kendine güvenen duruşunu baskı ve bagirmalarla söndürür mu?
Silik bir çocuk haline getirebilir mi bir ogretmen?
Sizce ogretmen ne kadar etkilidir?
Lütfen yazın bana, çok moralim bozuk

Anasinifi öğretmeni takdir eden, gerektiğinde başını oksayabilen bir hanımdi. Anne öbür öğretmenim çok iyiydi diyor kızım. Büyük hayal kırıklığı içerisindeyim
Öğretmen 1. sınıf düzeyindeki bir çocuğa her şeyden önce şevgi ve şefkatle yaklaşmalı aksi takdirde çocuğun zihninde okul imgesi olumsuz yönde şekillenir.Eskiden otoriter öğretmenler için iyi öğretmen algısı (!) vardı.Dedigim gibi bu durum eskide kaldı artık.
Öğretmenlik içerisinde birçok duyguyu ve niteliği barındırır.Fakat bu nitelikler arasında sevgi ve şefkat yoksa çocuğun yüreğine dokunamaz.

Çocuğunuzun her yaptığını ödüllendirip resim diye karaladığı çizgileri '' voooov afferiiiin benim ressam prensesim'' diyerek abarttıysanız telefonda youtube videosu açabiliyor diye üstün zekalı sıfatı yapıştırdıysanız çocuğunuz çok zorlanacaktır.
Çünkü gerçek hayatta buna benzer dönütler almayacak.
Bazı veliler çocuklarını özgüvenli olarak ifade ediyor ama aslında çocuk bildiğiniz şımarık ve arkadaşlarının haklarını hiçe sayan biri olarak çıkıyor.
Öğretmen sınıf kontrolünü sağlamakta zorlanmış sebebi çocukların kuralları henüz kavramamış olmaları bazen sabır taşıyor bazen biz bile kendi çocuğumuza sabır gösteremiyoruz. Ki karşısında bir degil en az 20 çocuk var
Hayir öyle bir anne değilim. Yapamadıklarını söyleyip çalışıp ugrasmasini anlatan bir anneyim.

Değiştirdiniz diyelim, bir sonraki hoca da aynı mizaçta olursa ne olacak? Kaç kere değiştireceksiniz?
Pamuk gibi görünüp de çok sorunlu olan insan da var bu arada. Onu da hesaba katmak lazım.
Bir de her öğretmen anaç olacak diye bir şey de yok bana kalırsa. Çok sevgi pıtırcığı olup da zerre bir şey öğretmeyen hocalarım oldu. Keşke fazla ponçik olmayıp da azıcık derse baksaydık. Acısı ÖSYM sınavlarında çıkıyor sonra.
Çocuğa ikinci bir anne/baba gibi olmasını da pek doğru bulmuyorum. Her çocuğun bir annesi/babası var zaten.
Cevaplarınız için teşekkürler. Duymak istediklerim bunlardı sanirim.

Cevaplarınız için teşekkürler. Duymak istediklerim bunlardı sanirim.
Rica ederim ama karar vermek için erken bence.
Bakarsınız resmi olmak haricinde, olumsuz davranışları var mı öğretmenin, ona göre karar verirsiniz.
Tabi bu benim fikrim, siz daha iyisini bilirsiniz.

Back
X