- 19 Eylül 2021
- 75
- 90
- 18
- 37
Kesinlikle öyle herkes yavrusunu muhteşem zanneder.Bakın orası ilkokul, kreş değil. Öğretmenleri de anaokulu öğretmeni değil. Bir kere aldıkları eğitim farklı. Hiçbir öğretmen çocuklara sevgi pıtırcığı olmak zorunda değil. Şiddet uygularsa ya da hakaret ederse gerekeni yaparsınız ama mıç mıç değil diye de kimseyi etiketleyemezsiniz.
Mesela ben sertimdir. Yazım tarzımda hitabım da öyledir. Öğretmen değilim ama olsaydım da öyle çiçekli böcekli bir öğretmen olamazdım. Yapıma ters. Bazı iş arkadaşlarım bile evli olup olmadığımı, çocuk sahibi olup olmadığımı bilmez. Konuşmam, anlatmam çünkü. Merhaba der; oturur makalemi yazarım. İşimi eksiksiz yaparım ama.
Bir de şunu kabul edelim; bizim çocuklarımız bize sevimli. Benim de kızım var ve bana göre çok muhteşem. Okuldaki öğretmeni için ise sadece öğrencisi. Bu hep böyle olacak. Öğretmen öğretmendir ve sadece kendi çocuklarının annesidir. Kızınız mezun olunca muhtemelen onu hatırlamayacak. O yüzden de beklentiniz yüksek olmasın. Siz ne öğretiyor ona bakın.
Kreş ve anasinifi öğretmenleri %80 söz dinleyen, girişken, mental olarak çok iyi, pozitif yorumlarını da yaptığı için söylüyorum bunları. Yoksa amacım çocuğumu üstün görmek degil