Ögretmen sorunu

Sinif degistirmediler değil mi? Sansliymissiniz gelen gideni aratır olmamış 😊 o da büyük risk daha sinirli bir ogretmende olabilirdi.

Ben birinci sınıfın sonunda aldım okuldan. Aynı okul sıkıntı olabilirdi sonuçta arkadaşlarını görecek ona neden sınıf değiştirdiğini filan soracaklar belki diğer sınıfta dışlanmış hissedecek diye düşündüm. Okula sınıf değişikliği talebinde bulunmadım. Zaten proje okul diye üstüne para vererek kaydettirdigim bir okuldu ama çok pişman oldum. Kendi mahallemdeki okula aldım. Öğretmeni de aynı mahalledeki arkadaşları çok seviyordu araştırıp öyle nakil aldım şansa birakmadim :)

benim kızımda aynısını dedi hiç gülmüyor masaya vurup suuusun diye bağırıyor dedi.
onun haricinde çocuklara sınıfta yazı yazarken klasik müzik dinletiyor. ilk haftada oyunlar oynattı. kreş bebeleri zaten yeni çıkmışlar. oyunla alıştırdı okula. ne olursa açık açık söylüyor çocuklarla ilgili. hayat güllük gülistanlık değil. dışarıda hayatın sert yüzünü görecekler yapacak bir şey yok. o saçlarda çekilecek haylaz bir öğren tarafından. hayatının ilk kavgasınıda yapacak. aslında bakınca güzel şeyler bence =D

Son düzenleme:
Öğretmenlerin işine fazla da karışılmaması gerektiğini düşünüyorum.
Fiziki müdahale yoksa bu bağırış çağırışlar genel uyarı degil de bireysel uyarılara sıkça dönüyorsa hakverebilirim. Fakat susun deyip bağırıyor, sert, otoriter diye bir öğretmenin eleştirilmesini doğru bulmuyorum. Verdiği eğitim önemli.

Yani o ogretmen bi cocuga bakmiyor bunu unutmayin. Biraz gulumsese cogu cocuk simaracak ve sinif icinden cikilmaz bi kaos halini alacak. ogrenmek isteyen ogrenciler de arada kaynayacak.

kendine guvenli, azimli, zeki cocugunuza layik gormuyorsaniz cok iyi bilinen, ucreti yuksek ozel okullara verseniz? :)

ayrica buraya yazmak yerine ogretmenle konussaniz daha mantikli olur. kizinizdaki azimi sizde de gorelim, anasina cekmesin :))

Ben birinci sınıfın sonunda aldım okuldan. Aynı okul sıkıntı olabilirdi sonuçta arkadaşlarını görecek ona neden sınıf değiştirdiğini filan soracaklar belki diğer sınıfta dışlanmış hissedecek diye düşündüm. Okula sınıf değişikliği talebinde bulunmadım. Zaten proje okul diye üstüne para vererek kaydettirdigim bir okuldu ama çok pişman oldum. Kendi mahallemdeki okula aldım. Öğretmeni de aynı mahalledeki arkadaşları çok seviyordu araştırıp öyle nakil aldım şansa birakmadim :)
Ne güzel, gönlünüzce devam etsin 😊

Merhabalar
1.sinifa başladı kızım.
Otoriter ve sinirli bir ogretmeninimiz var.
Size sormak istediğim şey kızım kendine güvenen, girişken ,azimli mutlu bir çocuk.
Öğretmenimizin duygusal bir bağ olayı kesinlikle sıfır anladığım kadarıyla.
Hani deriz ya ogretmen çok önemli özellikle de ilk okulda.
Öğretmenin yaklaşımı kızımın hevesini azmini kırar mi? Yada kendine güvenen duruşunu baskı ve bagirmalarla söndürür mu?
Silik bir çocuk haline getirebilir mi bir ogretmen?
Sizce ogretmen ne kadar etkilidir?
Lütfen yazın bana, çok moralim bozuk

Anasinifi öğretmeni takdir eden, gerektiğinde başını oksayabilen bir hanımdi. Anne öbür öğretmenim çok iyiydi diyor kızım. Büyük hayal kırıklığı içerisindeyim

off size ümit vermek isterdim ama
ilkokul öğretmeni tam bir psikopat manyak biri olarak söylüyorum ki maalesef böyle öğretmenler varlar ve hayatı daha zor hale getiriyorlar.
evet okuldaki en uslu! sınıf olalım diye yapmadığı yoktu.
öğrencilere annelerinin okula gelip ona yalakalık yapma sayılarına göre severdi.
annem çalışırdı ve okula hiç gelemezdi. tabi beni de çok sevmiyordu.
bu sınavlar vardır ilkokulda ilçeler arası yapılır, sınıftan 5 kişi gönderilmiştik, ben de sınıfa göre 3. olmuştum ve öğremenim sondan 4 ve 5.yi geçip "keşke maya yerine başka birisini gönderseydik" demişti.
oysaki müfettiş geleceği zaman beni ve bir çocuğu daha tembeller arasına oturturdu ki cevapları onlara söyleyelim sınıf zeki gözüksün diye.
hiç iyi hatırlamam neden bu kadar beğenmedim almış konunuz onu da anlamadım.
bence çok çok etkili. He ama çok çalışkan ve ben bunu başarabilirim insanı oldum belki bu manyaklığı sayesindendir bilemiycem :D

off size ümit vermek isterdim ama
ilkokul öğretmeni tam bir psikopat manyak biri olarak söylüyorum ki maalesef böyle öğretmenler varlar ve hayatı daha zor hale getiriyorlar.
evet okuldaki en uslu! sınıf olalım diye yapmadığı yoktu.
öğrencilere annelerinin okula gelip ona yalakalık yapma sayılarına göre severdi.
annem çalışırdı ve okula hiç gelemezdi. tabi beni de çok sevmiyordu.
bu sınavlar vardır ilkokulda ilçeler arası yapılır, sınıftan 5 kişi gönderilmiştik, ben de sınıfa göre 3. olmuştum ve öğremenim sondan 4 ve 5.yi geçip "keşke maya yerine başka birisini gönderseydik" demişti.
oysaki müfettiş geleceği zaman beni ve bir çocuğu daha tembeller arasına oturturdu ki cevapları onlara söyleyelim sınıf zeki gözüksün diye.
hiç iyi hatırlamam neden bu kadar beğenmedim almış konunuz onu da anlamadım.
bence çok çok etkili. He ama çok çalışkan ve ben bunu başarabilirim insanı oldum belki bu manyaklığı sayesindendir bilemiycem :KK70:
😄😄 bundan sonraki hayatınız iyi geçsin inşallah 😊 bende vakit geçince tanırım ona göre ikinci sınıfta başka okul düşünürüz kısmetse artuk

Disiplinli ve otoriter öğretmenden yanayım..gerekirse biraz sert olsun...öğrencilere yaranacagiz diye öğretmenlerin atmadığı takla kalmadi

Disiplinli ve otoriter öğretmeninin iyi olduğu kanaatindeyim.Çocuga karşı bireysel bir tavrı yoksa ,sınıf içi sesini yükseltmesi normal bence başka türlü sesini nasıl duyurup ders yapacaklar .

Back
X