• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ogretmen ve dayak

Biraz once kizimi okula biraktim.birinci sinifa basladi.sirasina biraktiktan sonra arkadaslarindan birinin annesi dun ogretmenin,benim ve onun kizinin basina vurdugunu soyledi.hemen sakince kizima sordum.surati dustu sinirlendi.inkar etti.sonra da evet dedi.
Hikaye su,kizimin cantasi isikli.ama bozuk gibi birsey.dun onu tesadufen calistiriyor.o heyecanla arkadasina gosteriyor derste.ogretmen de kafasina vuruyor.bizimki sucluluk psikolojisine girdigi icin sanirim bana birsey anlatmadi.
Ne olursa olsun ogretmene bu hakki kim verdi ki boyle davranabiliyor.sonucta birincisinif cocugu daha.
Simdi ben aksam cikista ne diyeyim ne yapayim bu adama.cok sert cikip cocuguma tavir almasini da istemiyorum.
Oyle bir laf edeyim ki cuk otursun kapak olsun.kendine ceki duzen versin diye.
Hadi kizlar akil verin bana.
Beyfendi bide tavirmi alacakmis valla sikayet et yavrum yeni baslamis daha simdiden boyle olursa zaten cocuk okuldan sogur en onemli zamani ozguvenini kaybetmesine izin verme sert bi sekilde konus ayrica o kim ki ya bide ogretmen ilk ogretmeni terbiyesiz adam

Biraz once kizimi okula biraktim.birinci sinifa basladi.sirasina biraktiktan sonra arkadaslarindan birinin annesi dun ogretmenin,benim ve onun kizinin basina vurdugunu soyledi.hemen sakince kizima sordum.surati dustu sinirlendi.inkar etti.sonra da evet dedi.
Hikaye su,kizimin cantasi isikli.ama bozuk gibi birsey.dun onu tesadufen calistiriyor.o heyecanla arkadasina gosteriyor derste.ogretmen de kafasina vuruyor.bizimki sucluluk psikolojisine girdigi icin sanirim bana birsey anlatmadi.
Ne olursa olsun ogretmene bu hakki kim verdi ki boyle davranabiliyor.sonucta birincisinif cocugu daha.
Simdi ben aksam cikista ne diyeyim ne yapayim bu adama.cok sert cikip cocuguma tavir almasini da istemiyorum.
en sinir olduğm şey heleki o yaştaki çocuğa yazıklar olsun öyle öğretmene ağzına geleni söyle gerekirse değilştir sınıfnı :KK62:

Birde Bu çocuk okulla yeni tanışıyor ....çok kötü bir başlangıç olmuş. Asla bu hakka
Kötü bir başlangıç olmuş yavrucak için. Asla bu hakka sahip değil çocuk her ne yapmış olursa olsun.hiç beklemeyin siz evladını zi emanet ediyorsunuz bir eşya değil. Onun psikolojisi herseyden herkesten daha önemli suan.bende bir öğretmenim aynı zamanda anne...vakit kaybetmeden kaba olmayan ama haddi ni bildiren bir dille Öğretmeniyle konuşun. Kızım icin onyargi olustu sınıfıniza alışmakta zorlanır ise müdürle bu durumu konuşup sınıfı degistirmek zorunda kalıcaz.umarım buna gerek kalmaz deyin kesin kararlı bir tavırla. ..merak etmeyin o zaman adı çıkmasın diye en çok sizin kızınız ile ilgilenir sınıfta :)

şimdiki velilerde bi tuhaf.. bizde öğrenci olduk.. 1. sınıfta hafta da 2 gün sıra dayagı yediğimizi bilirim..

görende çocugun başına balyoz indirmiş sanacak.. bu kadar vesveseye ne gerek var anlamıyorum biz kıymetsizmiydik sanki anne babamıza anlatsak haketmişsinizdir kesin ondan dövmüş derlerdi :KK14:

Bunu yazdığım icin topa tutulacağım belki ama konuyu actığımda falakaya yatırmış fln zannettim, kafasına vurmuş olduğunuzdan bile emin değilsiniz. Cocukların her söylediği dorğru ya da gerceği yansıtıyor mu Eskiden okula basladığımızda velilerimiz öğretmene eti senin kemiği benim derdi. Arada sıra dayağı yediğimiz de oldu, cetvelle elimize vurulduğu da... H,cbirimiz özgüveni eksik cocuklar olmadık.

bence öğretmenin vurup vurmadığından bi emin olun önce sonra harekete geçin. ayrıca vurmuşsa da belki hafifçe kitapla dokunmuştur. inanın öğretmenlik cok zor. belki kötü günler geçiriyor bilemeyiz yine de vurmaması gerekir tabii. ben geçen sene dayanamayıp bir öğrencimin kulağını hafifçe çekmiştim oysa ki sabırlıyımdır ama bazen oluyor işte...cok buyutmeyin derim ben

Şiddetin açıklanabilir tarafı yok ama eğer öğretmen önünüze dönün tarzında hafifce dokunmuşsa hatalı duruma düşebilirsiniz...

Bence öncelikle öğretmeniyle konuşup , aslını öğrenmeye çalışın ve gerekirse cocuğa şiddet konusundaki duruşunuzu ifade edersiniz . Tekrarı halinde gerekli yerlere şikayet edersiniz ama önce konuyu netlestirmeye çalısın .

Bizler üniversite hariç okul hayatımız boyunca öğretmenlerden az veya cok dayaklar yedik . Coğu aile de normal karşılıyordu . Bdv ye bakınca o öğretmenlerin , ailelerin yetiştirdiği bireyleri görüyoruz . Her evde şiddet var neredeyse .
Kimi ,erkekler yapar alttan al der , kimi ne yaptın da esın seni dövdü der , kimi de eşini sinirlendirme ki şiddet uygulamasın der . Kadınlarımızda cocuklarına şiddet uygular , yani kimin gücü kime yeterse , hep bir bahane var .

Ama bizler artık böyle olsun istemiyoruz . Cocuklarımıza kıyamiyoruz , kimse de dokunsun istemiyoruz ki yarın cocuğumuzda esine , kendi cocuğuna kıyamasin . Şiddete maruz kalırsa kabul etmeyip tepki göstersin .

Ben de kızdığım zaman ''Çeker uzatırım o kulakları, koparırım burnunu şaşkınnn'' diyerek dokunuyorum hafif..
Ya da ben yazdırmaya çalışırken başkasına bakıyor, beni dinlemiyorsa kafasına hafif dokunuyorum bana bak bana bana diye( size göre vuruyorum muhtemelen)
Çocuk da benimle gülüyor çoğu zaman.. Abartacak ne var anlamadım..

Geçen veli toplantısında dayanamadım aynen şu cümleleri kurdum.

Eskiden bizim annemiz okula bırakırdı bizi, eti senin kemiği benim hocam derdi.
Sıra dayağı bilmem neyse ne mutlaka haketmiş olurduk.
Annenin ya da öğretmenin bir bakışı yeterdi susturmaya, ne demek istediğini anlardık.

İyi de yapmış annem valla, psikolojim falan bozulmadı, ayaklarımın üzerinde dimdik durabilen,
ufacık şeyler için ağlamayan, güçlü biri oldum.

Şimdi aman çocuk psikolojisi diye diye psikolojisi bozuk anne, baba doldu ortalık.
Çocuk elinde oyuncak oldu ebeveynler. Ağlamaya, bağırmaya kumanda ediliyorsunuz.

Yaptıramıyorum, yazmıyor, dinlemiyor hocamlar..

İyi yapmasın madem, siz yapın, yerine okuyun yazın.
Üstüne ne isterse alın, ödüllendirin, yeter ki ağlamasın.

Bir kalemi kardeşimle bölüşür, açmaya korkardım.
Ama mutlu ve saygılı bir çocuktum.

Şimdiki çocukların her şeyi var ama mutsuz, doyumsuz ve saygısız neden acaba?

Gidip kafasina patlatin bi tane. Sende hata yaptin benim cocuguma vurdun dayagi hakettin deyin. Ben cildirirdim siz iyi sogukkanli davranmissiniz..

Hiç de tavır alacak diye korkmam önce haddini bilsin öğretmen gibi davransın.
Gerekirse kaydını alırım. Bu ne hadsizlik.

Ben de kızdığım zaman ''Çeker uzatırım o kulakları, koparırım burnunu şaşkınnn'' diyerek dokunuyorum hafif..
Ya da ben yazdırmaya çalışırken başkasına bakıyor, beni dinlemiyorsa kafasına hafif dokunuyorum bana bak bana bana diye( size göre vuruyorum muhtemelen)
Çocuk da benimle gülüyor çoğu zaman.. Abartacak ne var anlamadım..

Geçen veli toplantısında dayanamadım aynen şu cümleleri kurdum.

Eskiden bizim annemiz okula bırakırdı bizi, eti senin kemiği benim hocam derdi.
Sıra dayağı bilmem neyse ne mutlaka haketmiş olurduk.
Annenin ya da öğretmenin bir bakışı yeterdi susturmaya, ne demek istediğini anlardık.

İyi de yapmış annem valla, psikolojim falan bozulmadı, ayaklarımın üzerinde dimdik durabilen,
ufacık şeyler için ağlamayan, güçlü biri oldum.

Şimdi aman çocuk psikolojisi diye diye psikolojisi bozuk anne, baba doldu ortalık.
Çocuk elinde oyuncak oldu ebeveynler. Ağlamaya, bağırmaya kumanda ediliyorsunuz.

Yaptıramıyorum, yazmıyor, dinlemiyor hocamlar..

İyi yapmasın madem, siz yapın, yerine okuyun yazın.
Üstüne ne isterse alın, ödüllendirin, yeter ki ağlamasın.

Bir kalemi kardeşimle bölüşür, açmaya korkardım.
Ama mutlu ve saygılı bir çocuktum.

Şimdiki çocukların her şeyi var ama mutsuz, doyumsuz ve saygısız neden acaba?
Insallah cocuguma sizin gibi bi ogretmen denk gelmez yoksa benden cok cekecegi olur

Insallah cocuguma sizin gibi bi ogretmen denk gelmez yoksa benden cok cekecegi olur

İnşallah bana da sizin gibi bir veli denk gelmez hanfendi.
Dayağı onaylamam, dövmem ancak cezalarım vardır.

Çocuğa dokunarak çekerim kulağını diye gülümsemeyle uyarmayı dayak olarak algılayan annenin
çocuğunu sınıfımda istemem zaten.

Allah uzak etsin.

Çocuğa dokunarak çekerim kulağını diye gülümsemeyle uyarmayı dayak olarak algılayan annenin

Allah uzak etsin.
Cezalar olabilir.. hafiften agirdani yok dayagin. Benim cocugumun hafiften kulagino ceken ogretmenin bende cekerim hafiften kulagini. Nede olsa hafiftenmiş bi sey olmaz

Cezalar olabilir.. hafiften agirdani yok dayagin. Benim cocugumun hafiften kulagino ceken ogretmenin bende cekerim hafiften kulagini. Nede olsa hafiftenmiş bi sey olmaz

Bence siz çocuğunuzu okula göndermeyin, öğretmeni de siz olun.
İşiniz daha kolay olur her anlamda:)
Dokunup, sevmeyi de dayak sayarsınız mazallah :)

Allah uzak etsin.
Ayrica bi ogretmenin sunu isterim sunu istemem sinifimda deme luksu yok. Bende okul oncesi okuyorum Allah izin verirse bende ogretmen olucam. Allah bana gostermesin birakin dovmeyi bi cocugun gururunu bile incitmeyi.. sizin hafif dediginiz o kulak cekmeler canini bile acitmaz belki ama toplum icinde rencide eder bunu anlayamiyomusunuz cok garip

Bence siz çocuğunuzu okula göndermeyin, öğretmeni de siz olun.
İşiniz daha kolay olur her anlamda:)
Dokunup, sevmeyi de dayak sayarsınız mazallah :)
Tabi cvp veremeyince boyle yan cizilir hep. Neyse.. vurduklarinizin incittikleriniz gunahi boynunuza

Ayrica bi ogretmenin sunu isterim sunu istemem sinifimda deme luksu yok. Bende okul oncesi okuyorum Allah izin verirse bende ogretmen olucam. Allah bana gostermesin birakin dovmeyi bi cocugun gururunu bile incitmeyi.. sizin hafif dediginiz o kulak cekmeler canini bile acitmaz belki ama toplum icinde rencide eder bunu anlayamiyomusunuz cok garip

Bir velinin sizin gibi öğretmen istemem demeye hakkı oluyor da benim öyle öğrenci,veli istemem demeye niye hakkım olmuyormuş?

İstemiyorum evet. Saygısız, sınıfıma müdahale eden, ışıklı çantası ya da oyuncaklı araç, gereçleri ile dersimi bozan,
öğrencilerimin dikkatini dağıtan çocuğa gülümseyerek hafif dokunuşla uyarı yapmama bile dayak diyen veliyi istemiyorum..

Bugüne dek tüm velilerim Allah razı olsun dedi. Şansımız büyük sizin gibi öğretmene denk geldik dedi ama.

Karşıma öyle bir veli gelse beğenmiyorsanız alın çocuğunuzu başka sınıfa verin derim!

Tabi cvp veremeyince boyle yan cizilir hep. Neyse.. vurduklarinizin incittikleriniz gunahi boynunuza

Neye cevap vermemişim.
Sizin gibi boş birine çok bile yazdım :)

Ben kimseye vurmuyorum. Çocuğa dokunmaya vurma diyorsunuz siz.
Diyorum ki ben de en güzeli siz kendi çocuğunuzun öğretmeni de olun.
Kimseyle yapamazsınız bu düşünceyle çünkü. Mutlaka sorun yaşarsınız.

Back
X