• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ogretmen ve dayak

Biraz once kizimi okula biraktim.birinci sinifa basladi.sirasina biraktiktan sonra arkadaslarindan birinin annesi dun ogretmenin,benim ve onun kizinin basina vurdugunu soyledi.hemen sakince kizima sordum.surati dustu sinirlendi.inkar etti.sonra da evet dedi.
Hikaye su,kizimin cantasi isikli.ama bozuk gibi birsey.dun onu tesadufen calistiriyor.o heyecanla arkadasina gosteriyor derste.ogretmen de kafasina vuruyor.bizimki sucluluk psikolojisine girdigi icin sanirim bana birsey anlatmadi.
Ne olursa olsun ogretmene bu hakki kim verdi ki boyle davranabiliyor.sonucta birincisinif cocugu daha.
Simdi ben aksam cikista ne diyeyim ne yapayim bu adama.cok sert cikip cocuguma tavir almasini da istemiyorum.
Oyle bir laf edeyim ki cuk otursun kapak olsun.kendine ceki duzen versin diye.
Hadi kizlar akil verin bana.
kızınız daha çok küçük çocuk bilmezki neyi nerde yapıcağını,ne hakla vurur kafasına ya
zaten okula zor adapte oluyorlar
benim yeğenimin başınada geldi ama sınıf öğretmeni değilde nöbetçi öğretmen vurmuş kafasına arkadaşına da
kızkardeşim direk müdüre gitti şikayet edicem dedi gık diyemediler valla

Ogretmenler velilere genel olarak cok tepkili. Nefret ediyolar veliden. Hep ayni sey oluyo burda..
Tahammul edilemeyen veliler vardır illa ki. Ben de öğretmenlik yaptım bazıları insanı çileden çıkarır ama burada yavaş dokunmustur vurma sayılmaz demek ne demek aklım almıyor. Düşünüyorum kendi cocuguma yapıldığını ne kadar üzücü.

Öğretmenler baba mesleği sormasın dedik öğretmen linci dediler, çocuk kilitli kaldı az kalsın suçlu çıkacaktı. Yani ben anlamıyorum bu anlamsız savunmayı. Bir şey yanlissa yanlıştır senin meslegindekiler yaparsa yanlış doğru olmuyor.

sayın veliler çocuğunuzun öğretmenini tanıyın,eğer psikolojik bir rahatsızlığı yoksa çocukları her fırsatta dövmez zaten,ona psikolojik baskı yapmaz,mobbing uygulamaz..bu kadar öğretmen düşmanı olmayın,bunu da çocuklarınıza aktarmayın..çocukları okullarda eğitemez olduk..öğretmeniz diye el kadar çocuğun her yaptığına boyun eğecek değiliz..elbet bir şekilde tepki veriyoruz bazen(tabiki bu tepki dayak değil)inanın herkes (biz,idare,milli eğitim) şımarık velilerden o kadar bıktık ki..çocuğunuza okul kurallarını anlatın,öğretmene saygıyı anlatın,bizim yetişemediklerimizi siz tamamlayın..okulda 16 sınıfa giriyorum her sınıf 40 kişi,türlü türlü çocuk var..eğitim veli,öğrenci,öğretmen üçgeni arasında yürür..siz çocuğunuzu iyi yetiştirirseniz,zaten okulda hiçbir sorun yaşamazsınız..bizim de yok mu en az kızdığımız kadar hayran kaldığımız öğrencilerimiz..velileri geliyor onlar da mükemmel...inanın ki çocuğunuz sizin (AYNINIZDIR)....

Tahammul edilemeyen veliler vardır illa ki. Ben de öğretmenlik yaptım bazıları insanı çileden çıkarır ama burada yavaş dokunmustur vurma sayılmaz demek ne demek aklım almıyor. Düşünüyorum kendi cocuguma yapıldığını ne kadar üzücü.

Öğretmenler baba mesleği sormasın dedik öğretmen linci dediler, çocuk kilitli kaldı az kalsın suçlu çıkacaktı. Yani ben anlamıyorum bu anlamsız savunmayı. Bir şey yanlissa yanlıştır senin meslegindekiler yaparsa yanlış doğru olmuyor.

Hemsireyi sikayet etti biri yine ayni sey oldu. Konuyu okumadan bilmeden etmeden direk meslek savunmasi. Hicbir sey 1. Sinifa giden bebege(benim gozumde bebekler hala) vurmayi hakli cikarmaz. Yavasca dokunmak ne. Cocuk korkmus annesine bile soyleyememis kendini suclu hissetmis. Zaten bu durumdan bile anlamaliyiz ki konu sahibi cocugun basina gelen olaylar icin baskalarini suclayan bi tip degil.

Hic bir hakki yok direk müdüre şikayet edin ve sizi yuzyuze getirsin küçücükcçocuğa vuramaz efendim ogretmense öğretmenliğini bilsin

Buralar veli-öğretmen muharebesine döndü. Konu sahibi gelişmeleri yazsaydı da bileydik?

Ben de kızdığım zaman ''Çeker uzatırım o kulakları, koparırım burnunu şaşkınnn'' diyerek dokunuyorum hafif..
Ya da ben yazdırmaya çalışırken başkasına bakıyor, beni dinlemiyorsa kafasına hafif dokunuyorum bana bak bana bana diye( size göre vuruyorum muhtemelen)
Çocuk da benimle gülüyor çoğu zaman.. Abartacak ne var anlamadım..

Geçen veli toplantısında dayanamadım aynen şu cümleleri kurdum.

Eskiden bizim annemiz okula bırakırdı bizi, eti senin kemiği benim hocam derdi.
Sıra dayağı bilmem neyse ne mutlaka haketmiş olurduk.
Annenin ya da öğretmenin bir bakışı yeterdi susturmaya, ne demek istediğini anlardık.

İyi de yapmış annem valla, psikolojim falan bozulmadı, ayaklarımın üzerinde dimdik durabilen,
ufacık şeyler için ağlamayan, güçlü biri oldum.

Şimdi aman çocuk psikolojisi diye diye psikolojisi bozuk anne, baba doldu ortalık.
Çocuk elinde oyuncak oldu ebeveynler. Ağlamaya, bağırmaya kumanda ediliyorsunuz.

Yaptıramıyorum, yazmıyor, dinlemiyor hocamlar..

İyi yapmasın madem, siz yapın, yerine okuyun yazın.
Üstüne ne isterse alın, ödüllendirin, yeter ki ağlamasın.

Bir kalemi kardeşimle bölüşür, açmaya korkardım.
Ama mutlu ve saygılı bir çocuktum.

Şimdiki çocukların her şeyi var ama mutsuz, doyumsuz ve saygısız neden acaba?

Diyecek hiç bir şey bırakmamışsınız kesinlikle katılıyorum.

hayırdır neden?
suçlu olan sizsiniz derken velilerden bahsediyorum..çocuklar ne bilsin iyiyi kötüyü dolayısıyla yaptıkları hiçbir hareket onların suçu değildir...benim de var 2 tane kızım onlar yanlış bir davranışta bulunuyorsa bu benim hatamdır.her zaman kabul ederim..asla öğrencime kızmam herzaman ailesinde bulurum suçu..ve üzülürüm çocuk adına..

sayın veliler çocuğunuzun öğretmenini tanıyın,eğer psikolojik bir rahatsızlığı yoksa çocukları her fırsatta dövmez zaten,ona psikolojik baskı yapmaz,mobbing uygulamaz..bu kadar öğretmen düşmanı olmayın,bunu da çocuklarınıza aktarmayın..çocukları okullarda eğitemez olduk..öğretmeniz diye el kadar çocuğun her yaptığına boyun eğecek değiliz..elbet bir şekilde tepki veriyoruz bazen(tabiki bu tepki dayak değil)inanın herkes (biz,idare,milli eğitim) şımarık velilerden o kadar bıktık ki..çocuğunuza okul kurallarını anlatın,öğretmene saygıyı anlatın,bizim yetişemediklerimizi siz tamamlayın..okulda 16 sınıfa giriyorum her sınıf 40 kişi,türlü türlü çocuk var..eğitim veli,öğrenci,öğretmen üçgeni arasında yürür..siz çocuğunuzu iyi yetiştirirseniz,zaten okulda hiçbir sorun yaşamazsınız..bizim de yok mu en az kızdığımız kadar hayran kaldığımız öğrencilerimiz..velileri geliyor onlar da mükemmel...inanın ki çocuğunuz sizin (AYNINIZDIR)....

Sen kendinden eminsen kendi adina konus bitir. Gercek egitimci sinifa hakim olmasini bilir. Herkes mukemmel de olamayabilir. Zorlanabilirsiniz ogrenciyle ugrasirken. Ama vurmazsiniz heralde oyle umuyorum. Iyi ogretemeyebilirsiniz de bu da sorun degil. O kadar cok ogretmen degistirdim ki her cesidini gordum inanin. 6 yasinda kiz cocugu derste gulusunce basina vuruyor musunuz?

suçlu olan sizsiniz derken velilerden bahsediyorum..çocuklar ne bilsin iyiyi kötüyü dolayısıyla yaptıkları hiçbir hareket onların suçu değildir...benim de var 2 tane kızım onlar yanlış bir davranışta bulunuyorsa bu benim hatamdır.her zaman kabul ederim..asla öğrencime kızmam herzaman ailesinde bulurum suçu..ve üzülürüm çocuk adına..

bahsettiğimiz konuyu bile bilmiyorsunuz değil mi sevgili hocam? işte bu hep ön yargı, dinlemeden körü körüne savunma..
size bir eğitimci kızı ve zamanında bir iki sene naçizane eğitimcilik yapmış bir anne olarak söyleyeyim, hayır her çocuk ailesinin aynası/ aynısı falan değildir.. çalıştığım okulda toplantıya gelen çok veli vardı ki pırıl pırıl, ama çocuğu maşayla at elin kirlenmesin derdik.. aile utanır, sıkılır ama çocuğun kişiliği ne yazık ki aldığı/ alacağı eğitimi bastırırdı..

o yüzden (tıpkı şimdi olduğu gibi) konuya tam vakıf olmadan ön yargıyla yaklaşmamanızı öneririm..

Konu öğretmen-öğrenci-veli üçgeni değil.
Konu bir öğretmenin 1.sınıfa giden,konu sahibinin çocuğuna vurması.
Lütfen genellemeyin ya.Yok veliler şöyle,yok öğrenciler böyle de bilmem ne...Bütün öğretmenler mükemmel evet bunu mu istiyorsunuz ? Hiç şımarık öğretmen yok zaten dünyada.Hiç kendini bilmez öğretmen de yok.Zaten eğitimde de dünya birincisiyiz.Sinirleniyorum gerçekten de insanların sırf aynı mesleği paylaştıkları için birbirlerini bu kadar anlamsızca korumalarına...

Sen kendinden eminsen kendi adina konus bitir. Gercek egitimci sinifa hakim olmasini bilir. Herkes mukemmel de olamayabilir. Zorlanabilirsiniz ogrenciyle ugrasirken. Ama vurmazsiniz heralde oyle umuyorum. Iyi ogretemeyebilirsiniz de bu da sorun degil. O kadar cok ogretmen degistirdim ki her cesidini gordum inanin. 6 yasinda kiz cocugu derste gulusunce basina vuruyor musunuz?
daha bir kez bile vurmamışımdır öğrencilerime,onlar ağlasa gözüm dolar çok da sever ve sahiplenirim onları..ama velilerin aşırı savunmacı hali çocukları yoldan çıkarıyor ... ve inanın onların bu savunma duvarının arkasında kaybolup gitmelerine tahammül edemiyorum,ödev yapmayan,dinlemeyen,kural tanımayan,anlamayan,işitmeyen bir nesil yetiştirmek istemiyorum...

Cok merak ediyorum gercekten burda şiddeti savunan öğretmenler kendi cocuklari ayni muameleye maruz kalsa ne hissederler?
Cocuk saygısızlık etmis ogretmeni de hafifce dokunmus diyebilirler mi? Bu kadar basit mi ya 5-6 yasinda cocuga duygusal ya da fiziksel siddet uygulamak?
Herkes her mesleği yapamaz, yuksekten korkuyorsan pilot, kan tutuyorsa doktor, çocuklara tahammul gosteremiyorsan ogretmen olmayacaksin bu kadar basit!
Bi de evde siz hic vurmuyor musunuz diyenler var ki onlar ayrica sivamislar. Evet asla vurmuyorum, kaldi ki ben evde cocugumu dovsem bu sana da dovme hakki verir mi? Anasi nasil olsa dovuyor ben de iki tane cakayim da stres atayim mi diyorsunuz nasil bir ruh halidir bu anlamadim.
Allah cocuklarimizi hep iyilerle karsilastirsin... biz onlara iyi bir gelecek sunmak icin hayatimizi feda edelim, ruh hastasinin teki cocugun tum geleceğini etkileyecek piskopatliklar sergilesin. Biz de aman ogretmendir diyip susalim. Bu nasil bir egitim anlayisidir ya!

daha bir kez bile vurmamışımdır öğrencilerime,onlar ağlasa gözüm dolar çok da sever ve sahiplenirim onları..ama velilerin aşırı savunmacı hali çocukları yoldan çıkarıyor ... ve inanın onların bu savunma duvarının arkasında kaybolup gitmelerine tahammül edemiyorum,ödev yapmayan,dinlemeyen,kural tanımayan,anlamayan,işitmeyen bir nesil yetiştirmek istemiyorum...

Konu sahibinin kizi bunu annesine anlatamamis bile. Demek ki bu tip seylerde anne once cocugunu sucluyor sucu baska yerlerde aramaktansa. Ayrica hisimla ogretmene yuklenmemis. Hala diyor ki cocuklar abartiyor olabilir emin olamiyorum.

valla herkes gözünden sakınır çocugunu ama öyle dokundu vurdu diye de ortalıgı ayaga kaldırcak bişi yok

yeni neslin şımarık saygısız yetişmesinin nedeni de bu.. okul servislerini görüyorum küçük küçük çocuklar camdan sarkmış yanlarından geçen arabadakilere küfür ediyolar tükürüyolar falan filan..

benim sıra dayagı yemediğim mi kaldı, up uzun tırnakla kulak mememi sıkmadıgımı kaldı, bütün okulun önünde tokat yiyip yere yapışmadıgım mı, korkudan altıma yapmadıgım mı.. noldu psikolojimiz mi bozuldu pısırık mı olduk..

sanki bizim anamız babamız yoktu bizi böyle koruyup kollayamazdı.. öğretmenlerin halini oturupta düşünen yok bi kere.. onlar kaç çeşit öğrenciyle ugraşıyorlar kaç çeşit veliyle.. hiç hata yapamazlar aman dokunamazlar ses edemezler.. varsa yoksa kendi çocugunuz haklı heee..

Back
X