• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ogretmen ve dayak

devletin memurundan hizmet görmesi gerekir elbette ama hizmete neler dahil? mesela evde şımarttıgın çocugunun sınıfın dikkatini dagıtmasına katlanmak zorunda mıdır ögretmen? diger çocukların bundan etkilenmesine göz yummak zorunda mıdır? senin temiz bakmadıgın çocugunun pisligini temizlemek midir mesela görevi? akan burnunu silmesidir 30 çocugun? bi yeri kanadıysa onunla ilgilenmek midir? özel olarak anlamayan herkese bıkmadan usanmadan dersi anlatması mıdır? çocuk ne kadar küstah ve terbiyesiz olursa olsun çocuga karşı hiç laf söylememek midir, sert çıkış yapmamak mıdır? nedir senin ögretmenden bekledigin hizmet?

3 kuruş para ile satın alınacak hizmetler degil bunlar. sen gidip bi banka memuruna ''ya çocugumun burnu aktı, silsene şunu, maaşın vergimle ödeniyor!'' diyebiliyor musun mesela :KK70:valiye gidip ''maaşın vergimle ödeniyor, can sıkıntımı gider, bana güzel şeyler söyle!'' diyebiliyor musun? diyemezsin çünkü böyle görevler yok. ögretmenin de böyle görevleri yok, olmamalı da. ögretmenlerin böyle görevleri varmış gibi gösterilmesi ve sanki yapmaya mecburlarmış gibi görülmesi buna sebep oluyor. sonra bu ekstra şeyler yapılmadıgında sözde çok ilgili ebeveynler kaplan kesiliverirler.

bak ben sana ögretmen maaşı vereyim, git kendi çocuguna, bütün şımarıklıgına, kırıp dökmesine karşı, her an her saniye, kötü anına denk gelse bile, istisnasız her an, tek bir laf bile söylemeden, vurmadan, hatta yüzünü bile asmadan şefkat göster. bunu bile yapamazsınız. tek çocuk ve kendi çocugun olmasına ragmen yapamazsınız. ama kendisinin olmayan 30 çocuga aynı anda bakan ögretmenlere bu görevi veriyorsunuz çok da rahat bir şekilde. sözde pimpirikli, çok bilmiş veliler nolcak...

hiçbir valiye,banka memuruna sabahtan akşama kadar küçücük çocuğumuzu emanet etmiyoruz.ne alaka bu örnek anlamadım yani.nasıl bi mantıkla verdiniz bu örneği.kimse de size çocuğumun burnunu silmemişsiniz diye gelmez.ben size çocuğumun burnunu silmiyosunuz demem çocuğuma niye kızdınız da demem.ama küçücük çocuğuma el kaldıran koca koca insanlarda karşılarında beni bulur.bu kadar basit.
ayrıca 1.si de siz bana maaşınızı veremezsiniz.heleki kendi öz çocuğuma bakmak için.2.si siz benim çocuğuma düzgün bakıp bakamıycağıma oturduğunuz yerden karar veremezsiniz.3.sü de bana sen diye değil siz diye hitap etmelisiniz.bana sen diyen biriyle de tartışmaya daha fazla devam etmiycem.size meslek hyatınızda başarılar diliyorum.

senin mantıktan gidecek olursak, anneler üzülmesin diye çocuklarının çalışma saatlerini de azaltalım, hapishanelerdeki kişileri de çıkaralım, borcu olanların borcunu silelim....

her yerin belli bir düzeni var. çocugunu okula gönderiyorsan, oranın bir düzeni oldugunu da az çok bilrisin. burada duygusallıga ancak gerektiginde yer verilmeli. yoksa anne diye her özlediginde kalksın gelsin çocugunu görsün derste iken? çocugunun yanında otursun, diger çocuklardan korumak için? bunları da yapalım mı ister misin? anne olunca hassas olunuyormuş ya ondan söylüyorum...

okulda şımarıklık yapan, ders dinlemeyen... vs. çocuga, eger laftan anlamıyorsa hafif bir vurmak (vurmak bile degil) büyütülecek bir şey degildir. ya da ögretmenler de ögrencisini seçebilsinler... begenmedikleri çocukları atabilsinler sınıftan... bak o zaman senin dedigin olur, şiddete gerek kalmaz. velilere bildirirler, çocugunuz böyle böyle diye... hala degişmezse çocuk atılır okuldan ve olay kapanır. ama atamazlar... böyle olsun hatta. o zaman hem veliler ögretmenleri suçlayabilir hem de ögretmenler velileri... en güzeli... ama tabi bunu istemezsiniz. sadece siz suçlamak istersiniz.

çocuk dersten anlamıyor, şımarık ya da huysuz mu? tamam günah keçisi hazır, ögretmen... iyi de aynı sınıfta tam tersi düzgün çocuklar da var. ama yoook velilerin ögretmeni sınırsız eleştirme hakkı var. ögretmen gık dese olmaz, ögrenciye laf söylese olmaz, hatta düşük not verse de olmaz. zira bahsi geçen şahsın çocugu dünyadaki en önemli çocuktur, ondan daha önemli bir çocuk asla var olmamıştır ve olmayacaktır da. dolayısıyla suçlu ögretmendir, çocuk veya velisi degildir. çünkü parayı bastırmışlardır :KK70: ne parası bastırmışalrsa artık :KK70:
çok uç noktalarda yaşıyorsun.. yavrun olursa bir gün senin o uç ,sivri noktalarını itina ile törpüler..

Son düzenleme:
Siz olay anini gormediniz degilmi

Dayak yazmissiniz ben bayagi dovdu zannettim

Kafasina vurmus diyorsunuz Ama nasil

Bunu diyense baska bir veli

Olaylarin aktarilmasi abartiya kacabiliyor

Alt komsum aralarinda anlasamayan ogrencileri i baristirmaya calisiyor

Bir tanesi cok fena inatci cikiyor

İnadi birak keci gibisin diyor

Pat akabinde ogrencinin ailesi geliyor cocugumuza picsin demissiniz diye

Olaylar buyuyor tehdit ile darp ediliyor ogretmen Allahtan diger cocuklar anlatiyor olayin ic yuzunu

Ogrenci ailesine farkli anlatmis abartarak

Helal olsun ogretmen tazminat davasi acti darp ve onur zedeleme nedeniyle

Neyse kucuk bir tepki bile cocugunuzu korkutmus olabilir bunda haklisiniz

Ama olayin gercek yuzunu ogrenin ogretmenden

Kafanizda kuracaginiza gidin konusun

Susmak birtek sizi yaralar
Sorunumuzu medeni bir sekilde cozduk.cok sukur.diger velinin ve cocugunun abartisiymis.onceki sayfalarda detayli anlattim.

Olay tam da tahmin ettigim gibiymis.
Oyle sinif basilacak,mudure durumu iletilecek milli egitime cikilacak kadar degilmis.
Konu sahibi arkadasim etrafin ve diger velilerin doldurusuna gelmedigin icin tebrik ederim.
Konu tatliya baglanmis sevindim.

Back
X