Öğretmen veya çalışan hamileler iş yerinde nasıl besleniyorsunuz?

inotherworlds

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2012
122
6
48
Bursa
Selam kızlar, öğretmenim. Üst üste 6-8 saat kadar derse girmem gerekiyor. Yemek saatlerinden çok alakasız saatler ki okulda yemek yiyebileceğim olanak da boşluk da yok. sadece bazı tenefüsler 10 dk. evden bir şeyler götürmem gerekecek yada okula gitmeden ihtiyacım olanları almalıyım. 4 aylık hamileyim açlığa max 3-4 saat dayanabiliyorum. siz nasıl idare ediyorsunuz, nasıl besleniyorsunuz?

cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Ben sabahlari evde yaptigim tostu yiyorum is yerinde. Bunu hamilelik oncesi de yapardim, hala devam ediyorum. Tuzlu cubuk disinda is yerinde hicbir sey yiyebilmis degilim hamileligim boyunca. Yemekhane kokusu sebebiyle kabusum, disari yemege cikan arkadaslara da halsizlik ve yorgunluk sebebiyle katilamiyorum. Zaten canim da hicbir sey yemek istemiyor. Midem bulaniyor, kusuyorum diye artik yemek yemekten korkar oldum. Onumuzdeki hafta itibariyle annem ve babamdan beni oglenleri isten alip yemek yiyebilecegim bir yere goturmelerini isteyecegim, yoksa kilo vermeye devam edecegim gibi gorunuyor.

Ben sabahlari evde yaptigim tostu yiyorum is yerinde. Bunu hamilelik oncesi de yapardim, hala devam ediyorum. Tuzlu cubuk disinda is yerinde hicbir sey yiyebilmis degilim hamileligim boyunca. Yemekhane kokusu sebebiyle kabusum, disari yemege cikan arkadaslara da halsizlik ve yorgunluk sebebiyle katilamiyorum. Zaten canim da hicbir sey yemek istemiyor. Midem bulaniyor, kusuyorum diye artik yemek yemekten korkar oldum. Onumuzdeki hafta itibariyle annem ve babamdan beni oglenleri isten alip yemek yiyebilecegim bir yere goturmelerini isteyecegim, yoksa kilo vermeye devam edecegim gibi gorunuyor.

canım sen kaç aylık hamilesin. benim de öyleydi bir haftadır geçti sayılır.

canım sen kaç aylık hamilesin. benim de öyleydi bir haftadır geçti sayılır.

18 haftalik hamileyim. Son 10 gundur serum ve ilaclarla ayaktayim, yedigimi midemde tutabiliyorum. Ilaci biraz gec alsam bulanti tum hiziyla geri donuyor :-)) 8.5 kilo verdim ilk 16 haftada, gecen hafta ilk defa hic kilo vermemistim. Kilo almayi gectim, vermezsem iyi olacak.

18 haftalik hamileyim. Son 10 gundur serum ve ilaclarla ayaktayim, yedigimi midemde tutabiliyorum. Ilaci biraz gec alsam bulanti tum hiziyla geri donuyor :-)) 8.5 kilo verdim ilk 16 haftada, gecen hafta ilk defa hic kilo vermemistim. Kilo almayi gectim, vermezsem iyi olacak.

benim çok zor geçti. 3 kere serum takviyesi aldım. ama senin daha zor geçiyormuş. azaldığına göre geçecek demektir inş.

Selam kızlar, öğretmenim. Üst üste 6-8 saat kadar derse girmem gerekiyor. Yemek saatlerinden çok alakasız saatler ki okulda yemek yiyebileceğim olanak da boşluk da yok. sadece bazı tenefüsler 10 dk. evden bir şeyler götürmem gerekecek yada okula gitmeden ihtiyacım olanları almalıyım. 4 aylık hamileyim açlığa max 3-4 saat dayanabiliyorum. siz nasıl idare ediyorsunuz, nasıl besleniyorsunuz?

sabah kahvaltı ilk olarak meyve süt yoğurt ve kuru meyveler var dolabımda ben biraz şanslıyım büro olduğu için buzdolabı mevcut ve çok yararlı oluyor evden yemek getirmek sıkıntılı oluyor bu yüzden yakın bi yerde ev yemekleri olan bi yere gidiyorum ama sabah geldiğim andan öğlen yemeğine kadar yemekten sonra eve gidene kadar bende çok acıkıyorum atıştırmazsam şekerim düşüyor halsizlik titreme vs. ama meyve özellikle de ekşi elma benim açlık hissimi bastırıyor.

her mesleğin dezavantajı var bende işim gereği sürekli oturduğum için basen bölgemden çok kilo aldım çatlaklarım oluştu :( anca uyanıp işe geliyorum kahvaltıda şirkette simit-poğaça- zeytin yiyorum bazen bal kaymak da oluyor o zaman değmeyin keyfime :) öğle yemeğinde yoğurt yemeye çalışıyorum kepek ekmek kullanıyorum evden meyve getirip yiyorum favorim mandalina ve elma :) ve olmazsa olmazım süt içiyorum çay fazla içmiyorum günde en fazla 1 bardak açık çay

merhaba arkadaşlar;
ben de her sabah 1 yumurta, süt ceviz yemeye çalışıyorum..
işyerine gelince maalesef beslenmemde geri kalıyorum ve kendimi çok suçlu hissediyorum, öğle araları evden sağlıklı şeyler getirmeye çalışıyorum ama kuru üzüm, meyve falan onları yanımda getirsem bile canım yemek istemiyor :(
akşamları haftada 2-3 gün baklagil, 2 gün etli yemekler tüketmeye çalışıyorum ama salata türü şeyler maalesef pek tüketemiyorum..
yani eksik olduğum konular;
kan yapıcı şeyler fazla tüketmiyorum, balık zaten sevmiyorum aldığım kalsiyumun da yeterli olmadığını düşünüyorum offff napcaksam..

Merhaba canım.. ben de öğretmenim. sabahçıydım sabah evden çıkmadan bi kaynamış yumurta yumurta yiyodum çünkü okulda kokar. o beni ilk tenefüse kadar idare ediyodu. ilk tenefüste kahvaltımı yapıyodum evden götürebilirsin ya da kantininiz büyükse yeterince malzeme varsa alabilirsin. sonra diğer tenefüslrde de yanımda götürdüğüm sür,ceviz,meyve,kuruyemiş gibi şeyleri azar aar tüketiyodum. öğlen de eve gelip öğle yemeğimi yiyodum.her tenefüs mutlaka azar azar bişeyler ye ağzını boş bırakma. çünkü zaten derste enerji harcıyosun bebeğin büyüdükçe daha da zorlanacaksın tansiyonun düşer aç kalma sakın

bende öğretmenim,okula eşimin sabah hazırladığı sandviç,yanında bir küçük sade süt,bir portakal ve elma götürüyorum.ve mutlaka bir avuç kadar kuruyemiş götürüyorum.ilk teneffüs beslenmemi :1: yapıyorum.sonra birer tenneffüs arayla meyve ve kuruyemişlerimi yiyorum.bu öğlene kadar dolu olduğum zamanlar için geçerli tabii.az dersimin olduğu günler meyve ve kuruyemiş faslı eve kalıyor.

sabahları çok sıkı kahvaltı ediyorum, öğle tatiline yakın bir elma yiyorum. öğle arasında evden hazırladığım yemek çorba ..vs yanına yoğurt salata falan da götürüyorum. sonuçta sağlıklı besleniyorum ve alay konusu oldum:) çok yiyormuşum.

Back
X