• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen ya da memur arkadaşlar bakabilir mi

Zeytin_zey

Eren ❤️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2023
3.105
3.145
63
32
Kızlar merhaba

Güncelleme : kızlar neden bu gönderimi beğenmiyorsunuz çözemedim , ben ücretsiz iznim aktif görevden sayılsın ya da usülsüz bi şey olsun demiyorum ki, parça parça görev yapıp 3 seneyi doldurunca tayin alabiliyor muyum bunu öğrenmeye çalışıyorum yahu

İnş bu sorumu durumu bilen biri görür ve bana fikir verir.

Ben 3. Senem olacak doğu görevindeyim. Öğretmenim ve şu an doğum iznindeyim. Birinci dönem okula gitmiyorum.

Şimdi size sorum şu, bu dönem bitince görevimde 2,5 senem bitmiş olacak. Bu yaz 3 sene dolacağından eş durumu yapma düşüncem var. Yani sadece şubattan hazirana bir dönem kalıyor.
ben diyelim bu şubatta ücretsiz izne çıksam , ta diğer şubata kadar ücretsiz izinde kalsam. Seneye şubatta okula dönüp o dönemi tamamladığımda 3 seneyi doldurup eş durumunu o vakit yapabilir miyim?

Umarım sorumu anlaşılır şekilde sorabilmişindir

Buna benzer bi durum yaşayan ya da yaşamış bi memur gören var mı acaba?

Son düzenleme:
Yani seneye şubat okula dönüp hazirana kadar çalışıp tayin istemekten mi bahsediyorsunuz

Ücretsiz izin doğu görevinde çalıştığınız sürelere sayılmaz, her memuriyet alanında böyle diye biliyorum

Ücretsiz izin doğu görevinde çalıştığınız sürelere sayılmaz, her memuriyet alanında böyle diye biliyorum
Tamam sayılmayacağını ben de biliyorum, sonrasında gidip bir dönem daha tamamladığımda 3 sene dolmuş olmuyor mu?

Eş durumu tayini için de aktif olarak 3 sene çalışmak gerekiyor diye biliyorum.

Ben ücretsiz izindeyken o süre sayılsın demedim, beğenmeyen falan olmuş acaba kendimi anlatamadım mı?

Öyle olsaydı herkes ücretsiz iznini kullanırdı.
Tam olarak sorduğum soruyu anladınız mı? Ben ücretsiz izin kullandığımda aynı yıl doğu görevim bitsin de gideyim demiyorum, sonraki sene yarım kalan seneyi bitirsem , eş durumu tayini yapabiliyor muyum diyorum. Siz neden böyle bi şey yazdınız anlamadım, olmaması için sebep nedir söylerseniz öğreneyim

Yani seneye şubat okula dönüp hazirana kadar çalışıp tayin istemekten mi bahsediyorsunuz
Evet , çünkü şubatta ücretsiz izne ayrılırsam eş durumu tayini için 3 sene istiyorlar , ben 2,5 yapmış oluyorum. Sonra gidip o yarım dönemi tamamlayıp 3 seneyi doldurduğumda , zaman farkı olursa tayin yapabilir miyim onu anlamaya çalışıyorum

Hayır görev sayılmaz. Öyle olsa herkes ücretsiz izinle kapatır görevini. Doğum izni ok ama ucretsiz izin Doğu görev surenizden düşmez.
Ya ben ücretsiz iznim görevden sayılsın demiyorum, sonraki sene ücretsiz izin kullandığım yarım kalan dönemi gidip tamamlasam, o zaman 3 yılı doldurup tayin isteyebilir miyim diyorum. Neden herkes beni anlamadı , ben mi anlatamadım acaba

Hayır görev sayılmaz. Öyle olsa herkes ücretsiz izinle kapatır görevini. Doğum izni ok ama ucretsiz izin Doğu görev surenizden düşmez.
Eş durumu için gereken aktif 3 sene çalışılmalı koşulunda , tek seferde 3 sene mi olması lazım bunu mu söylemek istiyorsunuz

Yani araştırınca eş durumu tayini için aktif olarak 3 sene çalışılmalı yazıyor, tek seferde 3 sene bitmeli demiyor , göremedim yani

Yarım kalan dönemi sonraki sene bitirdiğimde 3 sene çalışmış olmuyor muyum

Tamam sayılmayacağını ben de biliyorum, sonrasında gidip bir dönem daha tamamladığımda 3 sene dolmuş olmuyor mu?

Eş durumu tayini için de aktif olarak 3 sene çalışmak gerekiyor diye biliyorum.

Ben ücretsiz izindeyken o süre sayılsın demedim, beğenmeyen falan olmuş acaba kendimi anlatamadım mı?
Alttaki mesajınızı görünce anladım ilk etapta ücretsiz süresi sayılır mı diye anlaşılıyor, tayin döneminde 2,5 sene dolmuş olacağı için sayılır mı diyosunuz dimi? Eş durumu çıkarsa nasıl sonradan yarım dönemi çalışacaksınız ki.
Tayin döneminde kaç gün çalıştıysanız ona bakılır hak kazanma açısından 2,5 seneyse ve şart 3se zaten çıkmaz. Çıkarsada sonradan tamamlama diye bir şey olmaz

Alttaki mesajınızı görünce anladım ilk etapta ücretsiz süresi sayılır mı diye anlaşılıyor, tayin döneminde 2,5 sene dolmuş olacağı için sayılır mı diyosunuz dimi? Eş durumu çıkarsa nasıl sonradan yarım dönemi çalışacaksınız ki.
Tayin döneminde kaç gün çalıştıysanız ona bakılır hak kazanma açısından 2,5 seneyse ve şart 3se zaten çıkmaz. Çıkarsada sonradan tamamlama diye bir şey olmaz
Tekrar anlatayım ben kendimi size.

Şimdi benim bu şubata kadar 2,5 senem doluyor. Diyelim ben ikinci dönem ücretsiz izne ayrıldım. Sonraki sene ilk dönemde ücretsiz izin aldım, ta ki seneye şubata kadar. Sonra seneye şubatta işe başlayıp 3 senemi doldurdum , o vakit (2027 yazında bu sene değil) eş durumu tayini yapabilir miyim diyorum. Yine 3 sene bitiyor ama 1 sene ücretsiz izne çıkmış oluyorum , ama parça parça dönemler halinde bitmiş oluyor. Anlatabildim mi

Tekrar anlatayım ben kendimi size.

Şimdi benim bu şubata kadar 2,5 senem doluyor. Diyelim ben ikinci dönem ücretsiz izne ayrıldım. Sonraki sene ilk dönemde ücretsiz izin aldım, ta ki seneye şubata kadar. Sonra seneye şubatta işe başlayıp 3 senemi doldurdum , o vakit eş durumu tayini yapabilir miyim diyorum. Yine 3 sene bitiyor ama 1 sene ücretsiz izne çıkmış oluyorum , ama parça parça dönemler halinde bitmiş oluyor. Anlatabildim mi
Evet o şekildede olur önemli olan 3 seneyi gün olarak doldurmak, diyelim ki 2 sene çalıştın üstüne 2 sene ücretsiz aldın sonra 1 sene daha çalıştın total fiili 3 sene çalışmış oluyosun(şehirde 5. Senen oluyor) ve hak kazanılmış oluyor

Evet o şekildede olur önemli olan 3 seneyi gün olarak doldurmak, diyelim ki 2 sene çalıştın üstüne 2 sene ücretsiz aldın sonra 1 sene daha çalıştın total fiili 3 sene çalışmış oluyosun(şehirde 5. Senen oluyor) ve hak kazanılmış oluyor
dimi mantıken de mevzuatta yazana göre böyle olması gerekir diye düşünmüştüm ben de , bilen varsa bi teyit etmek için yazdım buraya :)

Eş durumu için gereken aktif 3 sene çalışılmalı koşulunda , tek seferde 3 sene mi olması lazım bunu mu söylemek istiyorsunuz

Yani araştırınca eş durumu tayini için aktif olarak 3 sene çalışılmalı yazıyor, tek seferde 3 sene bitmeli demiyor , göremedim yani

Yarım kalan dönemi sonraki sene bitirdiğimde 3 sene çalışmış olmuyor muyum
Sonraki sene bitirmende sakınca yok o olur. Ama ücretsiz izin sürecini o 3 yıldan dusmen lazım.

usülsüz bi şey olsun demiyorum ki,

Aralıkta iznim bitiyor. Birinci dönemi rapor haklarımla bi şekilde kapatmayı düşünüyorum.
Usulsüz bisey diyorsunuz. Rapor hak değildir ki hastalık ve nekahat dönemlerinde hekimin uygun gördüğü süre kadar istirahat için verilir. Dönemi kapatmak için yapılırsa usulsüz rapor olur.

Total de 365*3u doldurmanız yeterli. Ben ücretsiz izin günlerini de sayıyorsunuz sandım.
Peki burada önemli olan 3 yıl için gün sayısı mı?
Bir de ücretsiz izni 2 yıl içinde istediğim zaman alıp istediğimde iptal edebiliyor muyum bilginiz var mı

Back
X