• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen

Lut_ran

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2014
3.621
4.098
333
Anaokulu öğretmeni oğlumun boyamış olduğu resime üzgün bir surat çizmiş.Boyamasını beğenmediği içinmiş.Evi boyarken çizgileri taşırmış diyeymiş.Sizce bu normal mi?Oğlum resmi göstererek böyle anlattı.
Öğretmenle henüz konuşmadım.

Son düzenleme:
:rolleyes::rolleyes:
Bırak resim kağıdındaki şekli soruyorum ona fazla değil, üniversite sinavındaki cevap kağıdına kodlama yaptığı günleri hatırlasın.:stop:

Asla normal değil , büyük saçmalamış ..

Kızım taşıra taşıra boyadigi her resmin üzerine bir kalp bir de yıldız çizilmiş olarak geliyor ..bazen de gülen yüz ..

Öğretmeniyle bir an önce konuşup ,çocukta yarattığı hayal kırıklığını onarmasini iste lütfen ..

Bence öncelikle nedeni sorulmalı ve öğretmenin yöntemini anlamaya çalışmalı. Çünkü çoğu yabancı kaynakta çocukları daha küçük yaşta eleştirel düşünmeye yönlendirme konusunda farklı yöntemler izleniyor. Örneğin çocuğun yaptığı resim enine boyuna eleştirilerek olumlu ve olumsuz farkındalık yaratılmaya çalışılıyor. Boş bir ego yerine ayakları yere basan bireyler yetiştirilmeye çalışıyor. Çünkü daha minicik yaşta her yaptığı övülen çocuk, ilerleyen yaşlarda okul ve iş dünyasındaki rekabet ortamında karşılaştığı en küçük bir olumsuzlukta travmaya uğruyor ve bu durumla baş etmesi çok daha güç oluyor. Bence de bir çocuğun yaptığı her şey övülmemeli. Boş ve egolu bireyler yerine ayakları yere basan bireyler yetiştirmeliyiz. Öğretmenin yöntemini anlamaya çalışmadan ateş püskürmeyin.

Bence öncelikle nedeni sorulmalı ve öğretmenin yöntemini anlamaya çalışmalı. Çünkü çoğu yabancı kaynakta çocukları daha küçük yaşta eleştirel düşünmeye yönlendirme konusunda farklı yöntemler izleniyor. Örneğin çocuğun yaptığı resim enine boyuna eleştirilerek olumlu ve olumsuz farkındalık yaratılmaya çalışılıyor. Boş bir ego yerine ayakları yere basan bireyler yetiştirilmeye çalışıyor. Çünkü daha minicik yaşta her yaptığı övülen çocuk, ilerleyen yaşlarda okul ve iş dünyasındaki rekabet ortamında karşılaştığı en küçük bir olumsuzlukta travmaya uğruyor ve bu durumla baş etmesi çok daha güç oluyor. Bence de bir çocuğun yaptığı her şey övülmemeli. Boş ve egolu bireyler yerine ayakları yere basan bireyler yetiştirmeliyiz. Öğretmenin yöntemini anlamaya çalışmadan ateş püskürmeyin.

Yabancı kaynaklardaki yöntemleri öğrenmeyi bırak doğru düzgün kitap okumaktan aciz çoğu. İyi niyetlisiniz ama ben zannetmiyorum eleştirel düşünmeye sevk etmek için yaptığını. Sırf boyaları kenardan taşırdı diye eve götüreceği resmin üzerine üzgün surat çizilmez, çok önemli derecede taşırıyorsa uyarırsın, egzersizler yaptırırsın. Diğer arkadaşlarına kalp çiçek böcek çizilirken bu çocuğa üzgün surat çizilmesi kalbini kırar, özgüvenini düşürür. Eleştirel düşündürtmenin de bir yolu yordamı var. Hiçbir çocuk ayrımcılığa uğramamalı, özgüvenleri sarsılmadan hataları gösterilmeli.

çocuğun yaptığını övmesin tamam ama üzgün surat ne oluyor? bu kadının ağzı yok mu? hadi bakalım şimdi yamuk yaptığımız yerleri düzeltelim diyemez mi? o resimden çocuğa bir tane daha verip evde bunu güzelce boyayıp yarın getir diyemez mi?

anlamıyorum cidden ben bu konu hakkında en ufak bir eğitime vs sahip değilim yukarıda yazdıklarım da şuan aklıma geldi. çocuğu sürekli övmeyelim diye bu yaşta eleştirmek mi gerekiyor yapıcı konuşmak mı?

Yabancı kaynaklardaki yöntemleri öğrenmeyi bırak doğru düzgün kitap okumaktan aciz çoğu. İyi niyetlisiniz ama ben zannetmiyorum eleştirel düşünmeye sevk etmek için yaptığını. Sırf boyaları kenardan taşırdı diye eve götüreceği resmin üzerine üzgün surat çizilmez, çok önemli derecede taşırıyorsa uyarırsın, egzersizler yaptırırsın. Diğer arkadaşlarına kalp çiçek böcek çizilirken bu çocuğa üzgün surat çizilmesi kalbini kırar, özgüvenini düşürür. Eleştirel düşündürtmenin de bir yolu yordamı var. Hiçbir çocuk ayrımcılığa uğramamalı, özgüvenleri sarsılmadan hataları gösterilmeli.

Diğer çocukların hepsine mi kalp böcek çizmiş? Sadece ve sadece bir çocuğa mı üzgün surat çizmiş? Ne kadar eminsiniz bundan? Eğer öyleyse bu tabi ki kötü niyetli bir eğitmenin varlığına işarettir. Bence öğretmenin kesinlikle açıklayacağı bir durumdur.

Back
X