Bizim brans ogretmenleriyle birlikte 11 ogretmenimiz var, kendi aramizda para topladik her öğretmene bir kitap aldik (Mustafa Kemal) Tema'dan her birinin adina ayri ayri fidan bagisi yaptik ve kalanla da cikolata yaptirdik,
Bana maddi degeri olan hediyelerden cok manevi degeri yuksek olan hediyeler anlamli geliyor. öğretmenlik yapabilseydim beni kolyeden cok cikolata mutlu ederdi :)
En güzel hediyeleri düşünmüşsünüz gerçekten...
Oğlum da anaokuluna gidiyor, geçen sene sınıf mevcudu 12-13 kişiydi, bilgilendirmeler birebir yapıldığı için WhatsApp grubu falan yoktu, veliler de birbirini tanımıyordu. Servisle gidip gelince zaten kimseyle de karşılaşma tanışma şansım olmadı. Ben hediyelik bir kutu alıp içine kitap, çikolata, kahve ve kupa koymuştum. Oğlum da magnet seçmişti. Bir de güzel bir markadan fular almıştık. Bireysel olarak 200 tl civarına gelmiş oldu bana... Ama bir paket çikolata alıp paketleyip getiren de oldu, bir demet çiçek alan da oldu. Herkes o anki bütçesine göre...
Bu seneki okulda ise mevcut 25-26 kişi, sınıf annesi okul yolunda durdurup “öğretmenler günü için 10 lira topluyoruz. Hediye belli değil, belli olduktan sonra gerekirse biraz daha para toplanacak. Yarın 10 lirayı getirirsiniz” dedi. Yani katılmak ister misiniz vs yok, hediye hala belli değil...
Okul yakın olduğu için eşofmanın üstüne montumu giyip çıkıyorum, üzerimde para olmadığı için veremedim, sonraki gün de oğlum okula gitmedi, kadın mesaj falan atmaya başladı. 10 lira için strese soktu beni, dün verdim artık.
Toplu iş yapmak gerçekten sıkıntı. Hele ki sınıf annesi olayı varsa ve bir iş beceremiyorlarsa. Ben baştan tamam veririm demeseydim de biz ayrı alacağız deseydim keşke diyorum.
Konu sahibine de bireysel hediye düşünmesini öneririm.