- 2 Eylül 2017
- 3.866
- 8.448
- 158
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ama biz bir is yaptirmak icin hediye almiyoruz ki. Adi ustunde ogretmenler gunu ve sinif 30 kisi. 30 tane cicek alınacağına para toplayip mantikli bisey mi alsak dedik. Asla bir menfaat gozetmiyoruz. Ben ve diger 29 kisi dahil ogretmeni gercekten cok icten seviyoruz degerli biset almak istedik. Ama sonuc olarak asil konu su ki ogretmenimiz zor durumda kalir mi. Yani laf edilir mi ogretmenler arasinda konusu vs olur mu
Ne var bu kadar şaşıracak? Bunları getirenler 70 yaşındaki teyzeler amcalar..Elimle sana dolma sardım afiyetle ye diyen teyzeler...Kızları gibi görüyorlar. Ben getirdiklerinden çok bu içten sevgilerini seviyorum.
mal bildirimi 6. Madde d fıkrasına göre bir anda mal varlığında ani bir artış olduğunda yapılır , öyle bir veli kolye aldığında yapılmaz ...Yazmayayım dedim ama olmuyor. Sanırım kimse rüşvetin ne olduğunu tam bilmiyor.
Rüşvet bir işin yapılması veya yapılmaması için doğrudan veya aracılarla, kamu görevlisine veya onun gösterdiği bir kişiye menfaat sağlama veya menfaat sağlatma suçudur.
Yolsuzluktur, mali suçtur.
Öğretmenlerimizde bunu bilmiyor olabilir. Öğrenin bari.
657 ye tabi ise bir kişi mal bildirimi yapıyordur. Neden yapılır bu bildirimler?
mal bildirimi 6. Madde d fıkrasına göre bir anda mal varlığında ani bir artış olduğunda yapılır , öyle bir veli kolye aldığında yapılmaz ...
Sınıf öğretmeniyim. Hediye almayı da vermeyi de çok severim. Ben bunda bir kötülük görmedim. Herkes gönüllü katılıyorsa sıkıntı yok bence. Kıymetimizin bilindiği bir gün var sadece. Bırakın doya doya yaşayalım. Bana da 24 kasımlarda velilerim hediye alıyor tabi ama daha düşük bütçeli. Ablam büyükşehirde çocuk okutuyor. Onlar öğretmene altın kolye, markalı çanta, granit tencere seti gibi hediyeler aldılar. Hiç de sıkıntı olmadı.
Polemik olmasin lutfen. Ogretmenimiz o mesajinda hediyenin ucuz yada pahali olmasinin sikinti olmayadigini ornek vererek anlatmis sadece yani ben oyle anladim.Değeriniz sadece hediye ilemi belli oluyor? Adeta üzülüyorsunuz size granit tencere verilmiyor diye.
Bu nasil bir düşünce tarzi? Peki bu ülkenin maden çalişani, fabrikada çalişan, askeri, polisi,.. ve daha sayamadiğim o kadar mesleklerin değeri ne oluyor? Bir öğretmen zaten ülke standardina göre yine iyi maaş aliyor. Bunun üstüne 600 liralik kolyeleri, marka çantalari normal görmek,..
Ağzim açik okuyorum herşeyi. Türkiyede tabiki yolsuzlukta olur, rüşvette herşeyde olur. Bir ögretmen bile böyle düşünüyor ise, politikacilardan, belirli statüde olan insanlardan farkli birşey beklememek lazimmiş onu anladim.