öğretmene ne denmeli...

kahvekokusu32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2014
513
230
133
kızlar dün akşamdan bu yana nasıl gerginim tahmin bile edemezsiniz. oğlum bu yıl 1, sınıfa başladı. okul açılmadan önce bir kaç arkadaşım o okulda bazı öğretmenlerin çocuklara vuruğunu söylemişlerdi. bu yıl kayıt yaptırmaya gittiğimizde de müdür bey para karşılığında istediğimiz öğretmene kayıt yaptırabileceğimizi söyledi. bizde okulda çok methedilen bayan öğretmene kaydını yaptırdık. öğretmenimiz otoriter fazlasıyla... bu iyi birşey tabikii yoksa 35 çocukla başedemez. ama okul açıldığından beri sürekli çocukların bi kısmından şikayetçi. ilk zamanlar benim oğlumdanda çok şikayet ediyordu. çocuklar vurunca o da tepki olarak vuruyor kavga ediyorlar diye. babasıyla bizde uyardık öğretmenimizde çocuklar bişey yaparsa sen gel bana söyle demişti oğluma. o gün bugündür çocuk ne zaman birileri canını yaksa vurmamak için öğretmenine söylüyordu. bu arada halk oyunlarına da vermiştik oğlumu, çok sık hastalanan bir çocuk olduğu için 1 ayda 2 kutu antibiyotik kullandık sık sık zattürre geçiriyor endişeleniyorum haklı olarak, geçen gün bana anne ben çok terliyorum oyun oynadığımız salon soğuk oluyor üşüyorum dedi. bende çıkışta öğretmenimize salon soğuk oluyor mu diye sordum , bana çocuğun aklıyla hareket etmeyin diye terslendi bozuldum açıkçası sonrada sırtına kağıt havlu koyun ben alayım çok terliyor dedi. tamam dedim. hafta başından beri ben sırtına kağıt havlu koyuyorum o öğretmenine söylemeye çekiniyordiye kendi kendine çıkartmaya çalışıyormuş. dün babası da kızdı öğretmene söyle çıkaracakmış unutuyor dedi. neyse dün okulda oğlum tam öğretmeninn masasına gitmiş öğle arasında öğretmenim der demez sende sürekli herkesi şikayet ediyorsun git yerine otur demiş. uçan sineği bana şikayet etme demiş. oğlum ses çıkarmadan oturmuş. diğer tenefüs parmağı kanamış oğlum ses çıkartamamış, arkadaşı öğretmene söylemiş, oğluma dönüp zaten bir kerede parmağına bşey olmasın demiş... akşam eve gelince anlattı o kadar üzüldümki keşke bir kez dinleseydi masasına gelen çocuk ne diyecek diye, eğer şikayet ediyorsa o zaman söyleseydi şikayet etme diye ki kendisi sen vurma bana söyle demişti , dün akşam bana mesaj atmış öğretmen yarın toplantı istiyorum diye verdiği saatte hastanede randevum var dedim öğle arası müsait olursanız geleyim dedim tamam demiş. muhtemelen bana oğlumun şikayet ettiğini söyleyecek... ne demeli şimdi bu öğretmene... bana akıl verin kızlar.

kendini bişey sanmasın.
ne demek önce kimseye vurma gel bana söyle dedikten sonra şikayet edip durma diye sınıfın içinde terslemek. hoş olmamış
ama siz yinede kibarca konuşun siz sert konuşursanız çocuğa olan tavrı da sertleşebilir

kendini bişey sanmasın.
ne demek önce kimseye vurma gel bana söyle dedikten sonra şikayet edip durma diye sınıfın içinde terslemek. hoş olmamış
ama siz yinede kibarca konuşun siz sert konuşursanız çocuğa olan tavrı da sertleşebilir
haklısınız tek öğrencilere karşı değil velilere karşı da bazen çok tavırlı konuşuyor. ne demeliyim bilmiyorum.

öğretmen tahammülsüz.bence biraz haklı 35 çocuk her kafadan bir ses.çok zor.bir şey diyemiyorum.onun yerine koyamadım kendimi benim tek çocugum bile beni çok zorluyor.kızımın sınıfı 15 kişi o öğretmen bile sık sık çıkışıyor ama disiplin adına susuyorum

öğretmen tahammülsüz.bence biraz haklı 35 çocuk her kafadan bir ses.çok zor.bir şey diyemiyorum.onun yerine koyamadım kendimi benim tek çocugum bile beni çok zorluyor.kızımın sınıfı 15 kişi o öğretmen bile sık sık çıkışıyor ama disiplin adına susuyorum
Ulkede sartlar bu ama
Madem yapamayacak tahammul edemeyecek olmasin o zaman ogretmen
Bende ogretmenim
Aklimdan gecmeZ oyle Bir sey
Ya cocuga ciddi Bir sey olsa.

Ulkede sartlar bu ama
Madem yapamayacak tahammul edemeyecek olmasin o zaman ogretmen
Bende ogretmenim
Aklimdan gecmeZ oyle Bir sey
Ya cocuga ciddi Bir sey olsa.

haklı demiyorum.özellikle içinden geçirdiklerini söylemesi susabilir söylemeye bilir ama onu düşünemiyor.öğretmenin öğretmene ihtiyacı avr aldıgı eğitim yeteli değil

önceki günde başı çok ağrımış okulda dayanamamış öğretmenim annemi arayın gelsin başım çok ağrıyo kötü hissediyorum demiş. o da bir kaç saat daha dur demiş aramadı beni. çocuğu almaya gittim eve geldiğimde kendini yatağa zor attı endişelendim bende. sonrasında anlattı aramadı öğretmenim seni dedi. bende öğretmenine söyledim bir daha rahatsızlanırsa haberim olsun lütfen dedim.

Devlet okulu mu? Devlet okulunda maalesef böyle öğretmenin yaşı da varsa tahammülsüz oluyorlar.

Çok sinirleniyorum böyle konuları görünce.
Arkadaş tahammülün yoksa yapmayacaksın bu ulvi mesleği.
Sırf iş olsun para kazanılsın diye seçilecek bir meslek değil öğretmenlik.
Çok konuşup sizi de kışkırtmak istemiyorum ama bence ağırlığınızı ve tepkinizi gösterin.

Ben öğretmenlere ( gerçek öğretmenlere hem eğitimci hem öğretmen) çok saygı duyuyorum değerli buluyorum. Sizin sıkıntı en baştan başlamış.

Para karşılığı öğretmen seçimi yapmak nasıl bir davranış bunu bir müdür nasıl önerebilir. Öğrenciye vurmak nedir. Ben anne değilim buna rağmen düşünüyorum biri benim gözümden sakındığıma vuracak ( her ne olursa olsun) kaplan kesilirim kimse kusura bakmasın.
Haddini yerini bilecek.
Benim annem kardeşimin öğretmeni için 'ben bile ondan bir şeyler öğreniyorum' derdi. Ne kadar önemli.

Ben sizin yerinizde olsam o kadına ( öğretmen demeye dilim varmıyor) haddini bildirir, çocuğumu o okuldan kesinlikle alırım. Müdürü de mutlaka şikayet ederim para karşılığı sınıf ve öğretmen seçimi konusunda.

Öğretmenler anne babadan sonra çocukların kişilik oluşturma sürecinde en önemli etkendir. Eğer bu şekilde devam ederse oğlunuz muhtemelen okul hayatında başarısız, sosyal hayatında özgüvensiz bir birey olacak.

Buna izin vermeyin lütfen.

Çocuklara birey olduğunu hissettiremeyen bir öğretmen anca sayı saymayı öğretir çocuğa ama eğitemez.

Bence öğretmen oğlunuz fazla mızmızlığı ve bağımlı azıcık ayakları üstünde durmalı diyecek

Bakın bu böyledir demiyorum ama örneklerin bende yarattığı hissiyat bu

Başım ağrıyor annemî arayın biz böyle şeyler bilmediğimiz için değişik geldi bizim zamanımızda evde dahi telefon yoktu anne aranacak da işten çıkacak gelecek de

Oğlum özel anaokulunda kulağı ağrımış neyse anneni arayalım demişler akşama az kaldı o beni almaya gelir zaten demiş

Hemşire aradı gittim aldım doktora götürdüm orta kulak iltihabı olmuş zarı bile delinip aktı

Bunu şunun için yazdım hani parmağı kanadı başı ağrıdı vs demişsiniz ta bunlar psikolojik değîlse idare etmeyi de öğrenmeli en ufak bir şeyde anne ya da öğretmenim diye koşmamalı

Kendisine vurana vurmayacak ise de sözlü müdahale etmeli dinlemiyorlarsa onlarla muhatap olmamalı gibi son çare öğretmen olmalı

Bu arada öğretmen değilîm

bu yıl kayıt yaptırmaya gittiğimizde de müdür bey para karşılığında istediğimiz öğretmene kayıt yaptırabileceğimizi söyledi. bizde okulda çok methedilen bayan öğretmene kaydını yaptırdık

öğretmenin davranışı zaten yanlış da şu olay gerçek mi? öğretmen seçmek için para mı aldı müdür?

parası olan veli iyi öğretmen seçiyor olmayana kötü öğretmen düşüyor öyle mi?

demek ki iyi parayı bastırıp iyisini seçmek her zaman olumlu olmuyormuş,iyi öğretmen ile iyi eğitmen arasında dağlar kadar fark varmış.

evet sizin ki iyi bir öğretmen,akademik başarısı yüksek ama çocuğunuza iyi bir eğitimci olamıyor.belki de para vermeden seçilen diğer öğretmenler çok daha iyi çıkmıştır kim bilir?

bu yıl kayıt yaptırmaya gittiğimizde de müdür bey para karşılığında istediğimiz öğretmene kayıt yaptırabileceğimizi söyledi. bizde okulda çok methedilen bayan öğretmene kaydını yaptırdık

öğretmenin davranışı zaten yanlış da şu olay gerçek mi? öğretmen seçmek için para mı aldı müdür?

Evet benim zamanimda da vardi. Annemin arkadasinin oglunu kayda goturdugumuzde mudur tv alabilirsiniz dedi. Kadinda eczaci o kadar para veremem deyince tamam nakit olsun dedi. 350 tl yi cuk diye cebe atti burun kivira kivira

Bence öğretmen oğlunuz fazla mızmızlığı ve bağımlı azıcık ayakları üstünde durmalı diyecek

Bakın bu böyledir demiyorum ama örneklerin bende yarattığı hissiyat bu

Başım ağrıyor annemî arayın biz böyle şeyler bilmediğimiz için değişik geldi bizim zamanımızda evde dahi telefon yoktu anne aranacak da işten çıkacak gelecek de

Oğlum özel anaokulunda kulağı ağrımış neyse anneni arayalım demişler akşama az kaldı o beni almaya gelir zaten demiş

Hemşire aradı gittim aldım doktora götürdüm orta kulak iltihabı olmuş zarı bile delinip aktı

Bunu şunun için yazdım hani parmağı kanadı başı ağrıdı vs demişsiniz ta bunlar psikolojik değîlse idare etmeyi de öğrenmeli en ufak bir şeyde anne ya da öğretmenim diye koşmamalı

Kendisine vurana vurmayacak ise de sözlü müdahale etmeli dinlemiyorlarsa onlarla muhatap olmamalı gibi son çare öğretmen olmalı

Bu arada öğretmen değilîm

ben de size katılıyorum.. tamam öğretmen olmak sabır ve ilgi gerektirir ama günümüz aileleri tarafından fazlaca şımartılan çocukları göz önüne aldığımızda da bu şekilde ota çöpe öğretmene giden 35 çocuğu düşündüğümüzde öğretmenin de otoriteyi kurması ve çocukların kendi başlarına karar vermelerini öğretmesi lazım diye düşünüyorum..
tamam devir değişti bizim zamanımızda böyleydi dememek lazım ama cidden yeni neslimiz biraz fazla nanemolla.. öğretmenlere aileler gerektiği kadar saygı göstermiyor ki çocuklar göstersin..

bence konu sahibi çocuğu ile biraz uzaktan ilgilenmeli.. yani gerçekten çocuğun her derdine koşmak her derdine müdahale etmek ve soluğu öğretmenin yanında almak yerine cidden önemli konuları ayırt edip ona göre hareket etmek daha doğru olur diye düşünüyorum..

35-40 cocugu heleki ilkokul cocugunu bir sinifa toplarlarsa olacagi bu.Eminim hergun en az 15 veli ariyordur benim cocugumla baslayan dertlerini dinliyor.Tabiki de bu onun gorevi ama ne bileyim siz de haklisiniz,ogretmen de cocugunuz da.
Biz cocuklarimizi fazla hassas yetistiriyoruz sanirim.Bu iyi mi bilemedim.Anneyi siginilacak bir liman gormek hayattaki zorluklarin ustesinden gelmelerinde buyuk bir engel.Bunu yani ufak tefek zorluklarda yelkenleri indirilmemesi gerektigini cocuklarimiza bir nebze de olsa asilamamiz lazim.Ogretmenin soyledikleri aman aman aglanilacak,psikolojisi bozulacak durumlar degil cunku.

Evet benim zamanimda da vardi. Annemin arkadasinin oglunu kayda goturdugumuzde mudur tv alabilirsiniz dedi. Kadinda eczaci o kadar para veremem deyince tamam nakit olsun dedi. 350 tl yi cuk diye cebe atti burun kivira kivira

bunlar yasak şeyler.tamam aidat adı altında bir miktar para toplanıyor ama bu nedir ya?

tv al,350 lira ver,iyi öğretmeni seçmek için para ver vs..okul değil ticarethane mübarek.

bunlar suç,şu konu bile suç duyurusu niteliği taşıyor aslında.

Back
X