• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenim. 1 günlük izin nasıl alabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bademlicikolata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2021
445
204
53
27
Herkese merhaba. Yeni atanmış öğretmenim bu yıl 1. Yılım olacak. Erkek arkadaşım da şu an pomem’de eğitim alıyor mart ayı gibi mezun olacak. Mezuniyet töreninde yanında olabilmek için 1 günlük izin almam gerek sözleşmeli öğretmenlerin böyle bir hakkı var mı? Eğer böyle bir hakkım varsa mazeret olarak ne diyebilirim çünkü bu durum için izin almak istesem izin alabilir miyim bilmiyorum. Teşekkürler 🌸🌸

Buraya sormak yerine arastirsaydiniz ; Google üzerinden gayet anlaşılır bir biçimde verilen cevaplara şahit olurdunuz.
Bütün haklariniz teker teker yazılmış.
Mazeret iznine giren koşullardan tutunda ücretli izne kadar hepsi mevcut.

Bende rapor almayı düşündüm ama küçük bir ilçedeyim okuldaki arkadaşlar da gerçekten hasta değilsen kolay kolay rapor vermiyo doktorlar deyince başka çare aramak zorunda kaldım 😔
Evet aynen öyle, millet doktorlar bize rapor vermek için yarış ediyor sanıyor da hastayken bile zorluk çıkarıyor çoğu. Kardeşimin nişanı için bir günlük izin talep ediyorum diye müdüre söylersen halleder ya da gerçek sebebi söyle. Aslında idarenin bir günlük izin verme yetkisi var ama kullanmayalım diye bahsetmiyorlar

Herkese merhaba. Yeni atanmış öğretmenim bu yıl 1. Yılım olacak. Erkek arkadaşım da şu an pomem’de eğitim alıyor mart ayı gibi mezun olacak. Mezuniyet töreninde yanında olabilmek için 1 günlük izin almam gerek sözleşmeli öğretmenlerin böyle bir hakkı var mı? Eğer böyle bir hakkım varsa mazeret olarak ne diyebilirim çünkü bu durum için izin almak istesem izin alabilir miyim bilmiyorum. Teşekkürler 🌸🌸
Müdürünüze zor durumda kaldığınızı anlatıp Mazeret izni yazdırabilirsiniz. Bu yasal bişiy araştırabilirsiniz

Buraya sormak yerine arastirsaydiniz ; Google üzerinden gayet anlaşılır bir biçimde verilen cevaplara şahit olurdunuz.
Bütün haklariniz teker teker yazılmış.
Mazeret iznine giren koşullardan tutunda ücretli izne kadar hepsi mevcut.
Gerçekten mi ben bunu hiç düşünememiştim :))) ben mazaret olarak ne sunabilirim buna dair fikir almaya çalışıyorum çünkü zannediyorum ki kendi özel hayatıma dair bir şey için izin vermezler bu kadar germeye gerek yok

Gerçekten mi ben bunu hiç düşünememiştim :))) ben mazaret olarak ne sunabilirim buna dair fikir almaya çalışıyorum çünkü zannediyorum ki kendi özel hayatıma dair bir şey için izin vermezler bu kadar germeye gerek yok
Özele girmek istemezsen en iyisi kardeşim nişanlanıyor 😂

Evet aynen öyle, millet doktorlar bize rapor vermek için yarış ediyor sanıyor da hastayken bile zorluk çıkarıyor çoğu. Kardeşimin nişanı için bir günlük izin talep ediyorum diye müdüre söylersen halleder ya da gerçek sebebi söyle. Aslında idarenin bir günlük izin verme yetkisi var ama kullanmayalım diye bahsetmiyorlar
Maalesef ailemden uzaktayım bir köy okulundayım aileme dair bir mazeret sunmam da mümkün değil

Yakının düğünü vs gibi durumlarda mazeret izni alınabiliyor ama sizin durum bunun içine girmiyor bu bir mazeret değil. Rapor almaktan başka çareniz yok.

Canım koskoca öğretmensin.
Etrafında illa ki mesai arkadaslarin vardır daha önce böyle durumlarla karşılaşmış olan.
Bu germek değil..
Memurlar net üzerinden aynı durumu yazmış vatandaş.
Ha diyorsan ki benim yalanıma kılıf bulun ; o da bizim sorumluluğumuz değil.
Yani haklısın,gerilmene gerek yok..

E gitmeyiverin o zaman. Erkek arkadaş mezuniyeti çok da gidilmesi gereken bir şey değil. İmkan varsa gidilir ancak şartları bu kadar zorlamaya gerek var mı? Mazeret olarak bile kabul edilmiyormuş.

Mazeret izinleri kaymakamlık onayından geçtiği için Doğum ölüm gibi zorunlu haller dışında kolay kolay verilmiyor. Geçerli bir sebep sunmanız lazım kanıtıyla. Üstü kapalı ailevi mesele denilince verilmez. Rapor almaya çalışın diyeceğim ben de. Öbür türlü zorlamanıza gerek yok. Riske atmayın kendinizi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X