• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmenin davranışı

teneffüse çıkartmama cezasına karşılık daha iyi bir alternatif bulabilirdi eve diğerlerinden daha fazla ödev verme gibi

emin ol ona da bi bahane bulurlar. "Çocuğum bütün gün ödev yaptı. Başka ceza bulamamış mıııııı ?"

Bu konuda fazla bir şey bulamadım kötü niyetinden değil bence.Ama bazı arkadaşların en gereksiz yerde bile meslektaşlarını koruması trajikomik bence,asıl vaka o.Zannedersiniz en zor meslek öğretmenlik,her gün ölüm tehlikesiyle yüz yüzeler...Hey Allah'ım ya.

Hem konuda bişey yok diyorsunuz hem gereksiz yerde koruyor diyorsunuz.Bizi bizden başka koruyan yok ki.Hayalinizde uydurdunuz heralde en zor meslek diyen yok.Zorlukları çok tabi gidin bi yakınınızın dersine katılın. 10dk dayanabilecek misiniz.

Oğlum 1.sınıfa gidiyor, harfleri yeni öğreniyor..öğretmen tahtadaki metini yazarken hataları var diye 2 teneffüs çocuğa 3 kere aynı metni yazdırmış..diğer çocuklar dışarda oynarken benim çocuğum sınıfta ağlayarak metin yazmış.bu ne kadar doģrudur 1.sınıfs giden çocuk için fazla ağır değilmi?

1. sınıf öğrencisi mi? o_Oo_Odaha çok küçük onlar. Öğretmeninizin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum kendince öğrenmesini istemiş, sonuçta kendi teneffüs hakkını da sizin çocuğunuz için harcamış, öyle olmasa hiç umursamazdı bile işine bakar geçerdi. Ama biraz abartmış sanırım,yöntemini değiştirebilir duruma göre, sakin davranın fevri tepkiler vermeyin bence, gidip önce öğretmeni ile güzelce konuşun, olayı idareye taşımak hem gereksiz hem de faydasız olur.

Bir açıdan da velilerde de suç var. 1. Sınıf velileri çocuk okumayı öğrenemezse öğretmeni suçluyor. Yan sınıfın öğretmeni şu harfe geçmiş biz daha gerideyiz gibi karşılaştırma da yapıyor. Öğretmen de koskoca sınıfı idare etmek hepsini yetiştirmek amacıyla böyle bir yola başvurmuş olabilir. Bence suçlamadan önce öğretmene durumu izah edin. İşim doğrusunu öğrenin eğer bunu gerçekten evladınızı okuldan soğutacak bir durum olduğuna emin olursanız o zaman gerekeni yapın. Çok fevri davranmayın, çünkü sınıfını okulunu değiştiremezsenin ilkokul öğretmeni o kişi olarak kalacak.

Tabi etkilenmez mi. Yavrum sessiz sakin ağlamış. Ben ilkokulda sürekli sınıftan kacarmisim, kargaşa cikarirmisim. Öğretmen kizdiginda da müdürü kolundan çeke çeke sınifa getirirmisim. Ağlayıp etrafı birbirine katarmisim. Tabi bu çok da güzel bir örnek değil ama, çocuk biraz kendine güvensin, herşeye de tamam demesin. Kendisine vurulmasına, tenefuslerde sınıfta oturtulmasina, ceza verilmesine izin vermesin. Öğretin bence biraz sesi çıksın.

Bana da abartmissiniz gibi geldi.
Baska bir veli buna "ne iyi ogretmen, adam tenefusunden calip cocuguma 3-5 sey daha ogretmek icin birebir ugrasiyor" da diyebilirdi. Demek bunlar bakis acisi hep. Ve niyet. Iyi niyetli dusunmekle kotu niyetle dusunmek arasindaki fark... Hata arayan her seyde cok kolay bulur. Ayni sekilde pozitif bakan da herseyde bir fayda gorur. Abartmayin.

emin ol ona da bi bahane bulurlar. "Çocuğum bütün gün ödev yaptı. Başka ceza bulamamış mıııııı ?"

Hem konuda bişey yok diyorsunuz hem gereksiz yerde koruyor diyorsunuz.Bizi bizden başka koruyan yok ki.Hayalinizde uydurdunuz heralde en zor meslek diyen yok.Zorlukları çok tabi gidin bi yakınınızın dersine katılın. 10dk dayanabilecek misiniz.

Hayır kastettiğim genel olarak bu tip konulara göz gezdirirseniz en gereksiz yerde bile insanların çıkıp ''o günde kaç çocukla ilgileniyor haberiniz var mı ? '' demesi...Daha önce bu tip konulara hiç baktınız mı bilmiyorum ama kimse mesleğine laf söyletmiyor o yüzden yapılan yorumların bir çoğu da bana samimi gelmiyor.Hayali falan da değil ayrıca yok veliler böyleymiş,yok ne zor işmiş haberimiz var mıymış da bilmem ne...Ben her yıl neredeyse 40 farklı öğretmenle tanışıyorum hala kalkmış bana öğretmenleri anlatmaya çalışıyorsunuz yapmayın,etmeyin.

Oğlum 1.sınıfa gidiyor, harfleri yeni öğreniyor..öğretmen tahtadaki metini yazarken hataları var diye 2 teneffüs çocuğa 3 kere aynı metni yazdırmış..diğer çocuklar dışarda oynarken benim çocuğum sınıfta ağlayarak metin yazmış.bu ne kadar doģrudur 1.sınıfs giden çocuk için fazla ağır değilmi?

Kiyamam nasilda uzulmustur ALLAH bagislasin oncelikle bence öğretmeniyle görüşürün bole egitim anlayisi olmaz :(

Ağır bir ceza olduğunu düşünmüyorum. Çocuğunuzun geri kalmaması için gerekli görülüp yapılmış. Çocuktur hoşlanmasını bekleyemezsiniz, hoşlanmadığı şeye de ağlar. Başkasının çocuğuna yapılsaydı, bu seferde başka öğrencilerle tenefüste dahi ilgileniliniyor benim çocuğumla neden ilgilenilmiyor diye yaygara koparırdınız. Öğretmen tenefüs dahilinde de çocuğunuzla ilgilenip öğrenmesini, diğer arkadaşlarından geri kalmamasını sağlamış. Başka öğretmen olsa banane geri kalırsa kalsın der geçerdi. Ödevin verildiği dersden de her sınavda çocuğunuz sınıf genelinin en düşük notunu alırdı. O zaman sevinir miydiniz ? Hayır elbettte. Bu seferde benim çocuğum neden sınıf genelinden düşük, neden daha fazla ilgilenilmiyor diye küplere binerdiniz. Sevinip teşekkür edeceğinize çocuğun 5 10 dakikalık tenefüsünü sorun ediyorsunuz. Besbelli ki çocuğunuz için o an o ödevi tekrar etmek, tenefüse çıkmaktan daha gerekliymiş. Bende şuan Tarih öğretmenliği öğrencisiyiim. Öğretmenlerim veliler kafayı yemiş durumda, öğrencilerle elbet zorlanacaksınız ama asıl zor olan velilerle uğraşmak dediğinde anlamazdım. Bu sitede gördüğüm 1-2 konu sayesinde anladım. Allah öğretmenlerin ve öğretmen adayı tüm arkadaşlarımın geleceğini bahtiyar eyleyip sabır versin ne diyim..
Amin canım, ben de öğretmen adayıyım.
Hayır yani öğretmen teneffüste çayını alıp, öğretmenler odasında sohbet de edebilirdi. Ama sizin çocukla ilgilenmiş, ne yani kötü mü bu anlamadım ki?
Çocuk alfabeyi sökemeyince de öğretmeni suçlayacaklar sonra. Her şeye ağlayan çocuklar yetiştirmeyelim, ceza mı verildi, otursun paşalar gibi yazsın doğrusunu, hem evde daha sıkı çalışır bir dahaki sefere ceza almamak için.
Hayat maalesef pamuklarla bezeli ana kucağı değil, hayata hazırlayın şu çocukları ya.

Hayır kastettiğim genel olarak bu tip konulara göz gezdirirseniz en gereksiz yerde bile insanların çıkıp ''o günde kaç çocukla ilgileniyor haberiniz var mı ? '' demesi...Daha önce bu tip konulara hiç baktınız mı bilmiyorum ama kimse mesleğine laf söyletmiyor o yüzden yapılan yorumların bir çoğu da bana samimi gelmiyor.Hayali falan da değil ayrıca yok veliler böyleymiş,yok ne zor işmiş haberimiz var mıymış da bilmem ne...Ben her yıl neredeyse 40 farklı öğretmenle tanışıyorum hala kalkmış bana öğretmenleri anlatmaya çalışıyorsunuz yapmayın,etmeyin.

Ilk 3 sayfadaki meslegine laf ettirmeyen ogretmenler degil de velilerin (bu konu icin diyorum )sadist,sorunlu ogretmen yorumlari fazlasiyla samimi geliyor sanirim size.5 sayfada bu hakaretvari sozler degil de meslektasini koruyup kollayan ogretmenlerin samimiyetsizligi dikkatininizi cekmis cunku.Hmm iyimis.Bu konu icin degildi yorumum diyecekseniz de hemen her bu tip baslikta hakaret,asagilama yapiliyor bu bilgiyi de ekte ilistirivereyim dedim.

Çocuğun teneffüs ünü elinden alacak bir ceza asla veremez bu etik de değil sanırım böyle bir hakkı da yok
Öğretmenle görüşün suçlar gibi değil sorun neden böyle olduğunu.
Sonra da bu durumun oğlunuzu okuldan soğuttuğunu ve derslere karşı olumsuz tutum geliştirmesine neden olduğunu söyleyin

Öğretmen arkadaşların size çok saygı duyuyorum,mesleginiz o kadar zor ki. Allah yardimciniz olsun. Biz mesela annemle kardeşimin öğretmeni hakkında atıp tutuyoruz yok dedikoducu yok bilmem ne diye 5 dakika sonra biz dedikodu yapiyoruz. Sizin insan olduğunuzu unutuyoruz. Avrupada meslektaşlarıniz o kadar umursamaz ki.turkiyede öğretmenler kesinlikle çok fedakâr. Keşke bizim kıza da böyle bir öğretmen denk gelse.10 dakika teneffuse çıkmadı diye okuldan soğuyacak çocuk zaten 12 senelik eğitim öğretim hayatında illaki soğur. Abartmayin bu kadar .

Siz bu konuya yazdınız farkindaysaniz.Ben kaç öğretmenle, kaç öğrenciyle kaç veliyle tanışıyorum bi fikriniz var mı?Haklı bi konuda savunmamız bile gözünüze batmış. Bence siz öğretmenlere karşı önyargılısınız.Meslegimizin sıkıntılarını soylemeyelim mi?Hele ki yattığımızı düşünenler varken.Bilincli olarak yürütülen kampanyaya destek veriyorsunuz.Amac ne onu da söyleyim eğitimi özelleştirmek. "Bu öğretmenler beceremiyor yatıyor özelleştirsek çalışırlar. " mantığı. Ama asıl amaç kapitalist sisteme uygun hale getirmek.Siz öğretmen olan birine sıkıntıların önemsiz olduğundan bahsediyorsunuz.Asıl siz yapmayın. 6 saat ders anlatmak varya 12 saat çalışmaya bedel ;) Davulun sesi uzaktan hoş yani ;) Şimdi bi sivri akıllı da begenmiyorsan istifa et diyecek.Herkes böyle çalışma koşullarını bi insanın hak etmediğini anlamali.Herkes daha iyi şartlarda çalışmak ister.Ama bizim asgari ücretliler memuru kiskanmaktan hak aramak nedir unutmuslar .Bizim ülkede madencilere bile işin fıtratı diyorlar.Gidecegimiz çok yol var.

Nasıl bir yöntem izlemesi gerektiğini çocuklara nasıl eğitim öğretim vermesi gerektiğini hangi yöntemi hangi pekiştireci kullanacağını vs listeleyin ı vicdansız merhametsiz oğretmene verin..hatta hemen birkaç şahit vulun direk milli eğitime dilekçe verin cezasını çeksin o duşuncesiz merhametsiz öğretmen !!!

benim eşimin öğretmeni de ilkokuldayken sınıfındaki çocuklara eşim de dahil olmak üzere buna benzer şekilde davranışlarda bulunmuş, aileler o zaman öğretmenden korktuğu için çocuklarının arkasında durmamışlar, öğretmen ne derse ne yaparsa doğrudur mantığında davranmışlar. eşim hala o öğretmene kızgındır, selam vermez ve o öğretmen yüzünden bütün eğitim hayatı boyunca öğretmenlerden nefret etmiştir ( birkaç istisna dışında). çocuğunuzun arkasında durun, öğretmenlere ezdirtmeyin yoksa bütün eğitim hayatı derslerden ve öğretmenlerden nefret ederek geçebilir... öğretmenler ceza vererek değil sevdirerek eğitmeli...

Daha gecen hafta bi hocamız emniyette şikayet ediyordu çocuk tehdit etmiş seni kursuna dizlerim diye haberiniz yok ama İstanbul'da okullarda sorunlu psikolojisi alt üst olmus coçuklar dolu emin ol hayati tehlikeleri var

Çocuğunuz anlattıysa doğru olmayabilir..özellikle 1. Sinif ögretmenleri yapmaz sanmiyorum

benim ilkokul ögretmenim çok mülayim bir kadındı öyle çok bagırmaz etmezdi üstümüze düşmezdi amma velakin ben daha alfabeyi bile tanımıyordum keşke bana da öyle baskı yapsaydı tenefüse bırakmasaydı, bana okumayı babam ögretti baktı gördü ben bişey bilmiyorum oturttu beni yanına oku diyo ama ben hala işin dalgasındayım gülüyorum falan babam sinirlendi bana ozman bi tokat attı , tokattan sonra ben bülbül gibi okumaya başlamışım, ogün bugundur sınıfın çalışkanı olmuştum c sınıfı tembel sınıfıydı , A sınıfına geçmiştim çalışkanlar sınıfına , şiddeti savunmuş gibi olmayım ama eger bişeyler ögrenecekse varsın olsun tenefüse çıkmasın ne olucak sonra ilerde benim gibi okuyup iş güç sahibi olunca dua eder , iyiki tenefüse çıkarmamış beni hocam diye :)

İlk yorumumu sildim öğretmeni onla beraber kalmış. Negüzel işte bu ceza değil ki. Öğretmeni de o tenefüste dinlenecekti kaç tane çocuğa laf anlatıyor dinlemeden tekrar derse giriyor. Ah bu anneler.

Son düzenleme:
Back
X