Öğretmenin Haksız ve Acımasız Tutumu

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Merhabalar.Çok üzüldüm ve sizlerle paylaşmak istedim.Bugün sabah okula gittiğimde bir öğretmenimizin dersi vardı.Derse girdik bir süre sonra bu öğretmen beni yanına çağırdı."Sen geçen hafta Cuma günü İstiklal Marşı'nı okumadın,gördüm" dedi.Kızdı bana.Ben de şaşırdım hatırlamıyorum bile.Şöyle bir düşündüm, ben İstiklal Marşı söylendiğinde kesinlikle dimdik kıpırdamadan dururum.Ha şöyle olur;toplulukta çok sesim çıksın istemem,utangaç bir insanım.Genelde böyle sesli söylenen şeylerde mırıldanırım.Ki geçen hafta hatırlamıyorum bile.Büyük ihtimalle mırıldanmışımdır yine;ya da içimden söylemişimdir, bilmiyorum.Ama eminim ki dimdik ve hiç kıpırmadan durdum.Her marşta öyle yaparım.Böyle konularda hassasım zaten.
Ben de dedim ki :"Hocam ben bilinçli olarak bir davranış sergilemedim.Bilakis ben böyle konularda çok hassasımdır."dedim durumu izah ettim.Özür de diledim.
Ve aradan birkaç ders geçti teneffüste arkadaşlarımla dolaşıyorduk.Bu öğretmen yanımıza geldi bizimle dersle ilgili bir konu hakkında konuşmaya başladı.Sonra bana çevirdi gözlerini,sen geçen İstiklal Marşı'nı okumamıştın,çok gıcık olmuştum sana ,dedi.Arkadaşlarımın yanında hem de.Bir şey değil beni yanlış biri olarak tanıyacaklar.Hayır niye bu kadar abarttı ki,özür de diledim.Canımı sıktı bu durum.Sizin görüşleriniz?

Evet abartmış ve yanına çağırıp konusması gerekirdi onu da yapmış. Uzatmanın alemi yok .Eğitimcilikten nasibini almamış

yani ikna olmamış demekki ama bende dikkat ediyorum istiklal marşında öğrencilere. her zamanda her konuyu öğrenenilmek her dersten 100 almak zorunda değilsiniz ama şehit kanıyla sulanmış bayrağı gördüğünizde istiklal coskusyka çalan marşı duyduğunuzda gerekli saygıyı göstermelisiniz bu sizin vatana borcunuz derim.
bence törenlerde dikakt li olmakda fayda var

Ben de öğretmenim. Hiç böyle bir durum dikkatimi çekmemişti. Konularına bakıyorum da bazen insan bunu da kafasına takar mi diye düşünmeden edemiyorum. Acaba gerçek misin? Bir de okul kaç kişi ki sen dikkat çekmişsin oyle.

Öğretmeniniz erkek mi? Kaç yaşlarında?
Valla bu ayaklar bana masum gelmedi.

İzlenilen yol, sanki bi sapığın kurban seçme yolu gibi tövbest.
1)Sessiz sakin kişiyi bul
2)Yalnızken, kendisini suçlu hissettirecek bir konuda kafasını karıştır
3)Arkadaşları içinde rezil et/yalnızlaştır.

Yani...

Banada masum gelmedi. O kadar öğrenci içinden istiklal marşı okunurken size odaklanması. Onun yaptığıda bayrağa ve marşa saygısızlık o halde

Evet,niye gerçek olmayayım ki?300 kişilik okulumuz.

Banada masum gelmedi. O kadar öğrenci içinden istiklal marşı okunurken size odaklanması. Onun yaptığıda bayrağa ve marşa saygısızlık o halde
Evet ben de onu düşündüm.Marşı dinlemeyip beni mi izledi yani

Çok değişik birisin.

Erkek evet.Yirmili yaşlarının sonlarında gibi.

Bu öğretmeninle yalnız kalmamaya dikkat et ve ailene üstü kapalı "Bi hocam böyle böyle dedi ya, çok üzüldüm" diye anlat, hocanı suçlamadan (Çünkü ne için böyle davrandığı da net değil).
Öğretmenine de "Annemle konuştuk, yani bu çıkışınız hiç hoş değil hocam beni dinlemediniz bile, ona ne kadar üzüldüğümü anlattım. Ben kendimden eminim." de çekil, ailesi ile diyalogda bir kız olduğunu gözüne sok yani.

Çok değişik geldi ya. Yanlış hatırlamıyorsam sizin dershanedeki ogretmeninizle de ilgili bir konunuz vardı o da çok tuhaf gelmişti. Zamane öğretmenleri mi değişik anlamadım ki.

Yani İstiklal Marşı okunurken tüm öğrencileri inceleyip okumayani mi tespit etmiş kaldı ki siz okumuştum diyorsunuz.

Bilmiyorum ya da bana böyle öğretmenler denk geliyor demek ki.Öğretmenliğin kutsal olduğunu düşünürüm aslında,ilkokul öğretmenimi annem gibi severdim.Yaşım büyüdükçe böyle öğretmenlerle karşılaşıyorum ne yazık ki

Deyin ki, "belki dalmışımdır, ama benim bildiğim marş söylenirken bayrağımıza bakılır, siz neden bayrağa değil de bana bakıyordunuz?

Ayrıca sesim kötüdür, marş söylenirken sağımdaki solumdakine, ister öğrencim olsun ister meslektaşım, "çevreye vereceğim rahatsızlık nedeniyle özür dilerim" derim, gülüşür geçeriz.

Saçma sapan bir şekilde takmış, bu konuda çok hassas olabilir ama yaklaşımı yanlış. Hatta direkt rehberlik öğretmeninize gidin, üzüldüğünüzü kırıldığınızı anlatın. Ola ki, dilerim olmaz ama, olur da "takma" gibi bir davranışa geçerse sizin için rehberlik öğretmeni ile görüşmüş olmak artı olur.

Öğretmeniniz garip ve takıntılı geldi bana.
Okulda dikkatli olun .Herkesten herşey beklenir.

Hepinize teşekkürler.Görüşlerinizi değerlendireceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…