Öğretmenler,Anneler fikirlerinize ihtiyacım var

yenGEnC yenGEnC 'in fikri uygulanabilir bence de.

Taksın kulaklıkları
Alsın eline popüler bir romanı
Bohem bohem takılsın.
:rapci:
Bir de doğru bi akıl değil ama
sınavlarda kopya vermek falan da kaynaştırıcı olabiliyor.

Ben rehber öğretmenim. Anladığım kadarıyla liderlik vasfı olan bir öğrencinin isteği ile sosyal izolasyona uğramış kızınız. Kızınızdan kaynaklanan herhangi bir sorun yoksa halledilemeyecek bir sorun değil.
Ben böyle durumlarda sınıf öğretmeni ile sorunu çözmeye çalışıyorum. Eğer öğretmeni, kızınızı sınıf içinde onore edip, diğer arkadaşları ile birlikte koordine edecek görev ve sorumluluklar verirse bu sorun halledilebilir. Bu arada rehber öğretmenin de bu sorunlarla başedebilmesi için kızınızla gerekli görüşmeleri gerçekleştirmesi gerekir.

Öğretmenin tutumunu doğru bulmadım.
Sınıfın ekmeğine yağ sürer gibi olmuş.

Bence de sınıfta lider bir kişilik ön ayak olmuş duruma gibi.
Yerinizde olsam kızımı okul dışında yetenekli olduğu bir kursa gönderir (Mesela müzik enstrüman) oradaki arkadaşlıkları ile doyururdum.
Ruhuna, tavırlarına bir güç gelecek ve sergilediği duruşla sınıftaki pasif durumunu kendi kendine silecek böylece.

Biz de tam olarak 6. sınıfta bir kızı bu şekilde dışlamıştık. Hatırladıkça utanıyorum yaptığımız işten. Hatta ben bu kızla aynı liseyi kazandım daha sonra, orada da yüzüne bakamazdım hep o günler gelirdi aklıma. Gerçi bizim kendimizce haklı sebebimiz vardı, kız bizi öğretmene ispiyonlamıştı. Annesi okula gidip gelmişti defalarca, bizimle konuşmuştu vs. Bir türlü olmadı en sonunda kızı okuldan alıp başka okula vermişlerdi.

Sınıfa nasıl kaynaştırırsınız bilmiyorum ama tek tavsiyem sınıftaki dışlayan öğrencilerle konuşmaya gitmeyin okula. Bahsettiğim kızın annesi bizimle konuşmaya gelmişti defalarca ve çok irite olduğumu hatırlıyorum. İş inada biniyor gibi oluyor. 6. sınıf 11-12 yaş civarı oluyor ve yeni yeni ergenler, çok tehlikeliler psikolojik anlamda. İnatlaşmaya, kafa tutmaya çok meyilliler.

Umarım kızınız hiç üzülmeden, yara almadan çözülür bu durum.

o disladiginiz kız ben olabilirim. Gerçi okul değiştirmedim ama anlattıklarını yaşadım. Sessiz içine kapanık biriydim. Hakkimi savunamazdım. O yüzden kendimi yakin gördüğüm öğretmenime şikayet ettim. Baktım sonuç vermedi anneme babama söyledim. Sonuç değişmedi. Zorbalık devam etti . Hala affetmiyorum hiçbirini.

Sizin ebeveyn olarak yapabileceğiniz çocuğunuzu eleştirmemek, kabullenildiğini hissettirmek ama aynı zamanda daha özgüvenli gözükmesi için cesaretlendirmek. Onu dik durması, göz teması kurması, güçlü bir ses tonuyla konuşması için teşvik edin. Bu yaşta çocuklar genelde kendilerine zayıf gözüken hedefler seçerler. Yine öfkeye veya aşırı duygulara kapılmadan, şiddete başvurmadan kendini savunması için teşvik edin. Eğer sakin bir şekilde cevap veremiyorsa duymamazlıktan gelsin, ortamdan uzaklaşsın, daha sonra bir yetişkinle ya da sizinle bu tarz saldırılara nasıl karşılık vereceği üzerine stratejiler geliştirebilir.

Ben sınıf öğretmeni olsaydım en arka yerine en öne oturtup en az sorun yaşadığı öğrenciyi ya da liderlik vasfı en yüksek öğrenciyi grubundan ayırarak yanına oturtmayı tercih ederdim. En arkada yalnız oturan öğrenci sınıftan soyutlanmış olmaz, tahtaya bakarken dahi tüm sınıf göz hizasında olur ve sınıf arkadaşlarıyla iletişimi tamamen onların arkalarına dönüp dönmemesine bağlı olur. En önde oturan öğrencinın sınıfın geri kalanıyla iletişime geçip geçmemesi ise tamamen kendisine bağlıdır. Belki öğretmen kız grubunda en çok sözü geçen kimse ikisine ortak görev ve sorumluluklar verip başbaşa zaman geçirmelerini sağlayabilir.

Benim kızimda 6.sınifta cok zor bir yaş donemi cocuklar cok acımasız olabiliyor

Gruplaşmalar cok fazla ufak tefek sorunlar yaşadik okula gidip arkadaşlarıyla tanıştım hic sorunlardan bahsetmeden ne guzel kizlarsiniz ne guzel arkadaslarsiniz gibi biraz konustum tatlı tatlı biz evde anlamiyoruz ama bizim cocuklarimizda okul ortaminda farkli

Ana sinifindada kizim var onlarda bile gruplasma var

Siz okula gidin kizlarla yada sorunlu olanlar kimlerse hepsiyle konusun ama sorunlardan bahsetmeyin bir kaynasma gunu duzenleyin bizim hafta sonlari kurs var okulda kurstan sonra bir kac velide geliyor yakın bir avm ye gidip bir kac saat oturuyoruz cocuklarda bir arada oluyor böyle böyle kaynastilar

Sorunlar illaki yine var ama mutlaka karşi taraftaki cocuklarıda dinlemek lazım ben sınıf ögretmeniyle konustugumda kızimın yönetici tavrının fazla oldugunu buda itici yaptıgini soylemisti cok sukur törpüledik o huyunu dusundugunuz kadar buyuk bir sorunda olmayabiliyor soylemek istedigim bu

Ben rehber öğretmenim. Anladığım kadarıyla liderlik vasfı olan bir öğrencinin isteği ile sosyal izolasyona uğramış kızınız. Kızınızdan kaynaklanan herhangi bir sorun yoksa halledilemeyecek bir sorun değil.
Ben böyle durumlarda sınıf öğretmeni ile sorunu çözmeye çalışıyorum. Eğer öğretmeni, kızınızı sınıf içinde onore edip, diğer arkadaşları ile birlikte koordine edecek görev ve sorumluluklar verirse bu sorun halledilebilir. Bu arada rehber öğretmenin de bu sorunlarla başedebilmesi için kızınızla gerekli görüşmeleri gerçekleştirmesi gerekir.
Çok teşekkür ederim.
Kızımdan kaynaklı oldugunu sanmıyorum çünkü öğretmeni de anlam veremiyor bu duruma şaşırıyorum diyor.
Şu anda temizlik konturolu yapıyor kızım görev olarak.
Rehber öğretmenle tekrar ben görüşmeye gidecegim .
Bir de doğumgunu partisi gibi bir etkinlik yapayım diyordum bir faydası olur mu acaba ya da arkadaşlarından yakın olanları evime davet etsem ağırlasam hem ev halini de görmüş olurlar diyorum.

Benim kızimda 6.sınifta cok zor bir yaş donemi cocuklar cok acımasız olabiliyor

Gruplaşmalar cok fazla ufak tefek sorunlar yaşadik okula gidip arkadaşlarıyla tanıştım hic sorunlardan bahsetmeden ne guzel kizlarsiniz ne guzel arkadaslarsiniz gibi biraz konustum tatlı tatlı biz evde anlamiyoruz ama bizim cocuklarimizda okul ortaminda farkli

Ana sinifindada kizim var onlarda bile gruplasma var

Siz okula gidin kizlarla yada sorunlu olanlar kimlerse hepsiyle konusun ama sorunlardan bahsetmeyin bir kaynasma gunu duzenleyin bizim hafta sonlari kurs var okulda kurstan sonra bir kac velide geliyor yakın bir avm ye gidip bir kac saat oturuyoruz cocuklarda bir arada oluyor böyle böyle kaynastilar

Sorunlar illaki yine var ama mutlaka karşi taraftaki cocuklarıda dinlemek lazım ben sınıf ögretmeniyle konustugumda kızimın yönetici tavrının fazla oldugunu buda itici yaptıgini soylemisti cok sukur törpüledik o huyunu dusundugunuz kadar buyuk bir sorunda olmayabiliyor soylemek istedigim bu
Gerçekten acımasız oluyorlar.Bu da güzel bir fikir ama ziyarete gelen veli çok az ve benim de pek çevrem yok burada.

Kızınızın durumuna çok üzüldüm. Ben de 6. Sınıftayken sınıf arkadaşlarım tarafından böyle zorba muameleye maruz kaldım. Öğretmenlerime şikayet ettim adim ispiyoncuya çıktı. Aileme anlattım. Babam okula geldi arkadaşlarıma gözdağı verdi cahillik işte.

Düzelmedi bu durum. 7. Sınıfta da devam etti. Dislandim yalniz kaldım ve inanır misiniz hala o günlerde yaşadığım travmaların etkisi devam ediyor. 31 yaşındayım ve hala aşamadım.

Nasıl etki etti bana?

Sosyal fobik oldum. Bi karar alırken acaba suç işlemiş olur muyum diye tedirgin oldum. Acaba yanlış anlaşılır miyim diye korkularla geldim bu yaşıma. Yeni yeni atlatıyorum bu ruh halimi.

Nerden o günlere bağlıyorum biliyor musunuz ? Bir yere uzun sure dalınca o günler aklıma geliyor.

Benim tavsiyemi sorarsanız öğretmen olarak, çocuğunuza güçlü olduğunu anlatin motive edin ve sarılın yalnız olmadığını düşünsün.

Arkadaşlarını kazanmak gibi bir cabaya sokmasın. Bedelli sevdirmeye calismasin kendini. Sadece kendisinin doğru olduğunu diğerlerinin zorba olduğunu bilsin ona göre davransın.

Zamanla daha iyi arkadaşlıklar kazanacaktır.

Allah yardımcısı olsun
Aslında bire bir yaşadım bu durumu ben de o yüzden iki gün ağladım bana yapıldı gibi meğerse neler kalmış içimde ben bunu değiştirmek istiyorum çünkü benim ailem o zaman bir şey yapamadı pek ilgilenmedi.
7. sınıfta okul değiştirdim kasaba gibi yere geldik.
Sınıfta toplasan 6 kız var aman bir görsen beni kapmaya çalışıyorlardı yanlarına almak için öpüyorlar sarılıyorlardı, çok mutluydum.
Sebebi ise babamın okulda öğretmen olmasıydı.
8. sınıfa geçtik dışardan iki kız daha geldi nedense düzen bozuldu ve benim gibi şehirden gelmişlerdi ergenlik ya hepsinin erkek arkadaşı olmuştu derken kızlar birbirine aybası oldugunu soruyorlardı sağlıkçılar felan geliyordu ve ben olmamıştım bunu bahane ederek bana sen çocuksusun demişlerdi.
Yanlarına gittiğimde bayagı yüzüme vura vura kaçtılar.
Çok sır tutardım asla aileme bahsetmezdim ama babam öğretmen oldugu için söylerim diye korkmuşlar sonradan itiraf ettiler ama iş işten geçti.
Yıl sonunda ağlaya ağlaya babama anlatmıştım.
Lise 1 de de özgüvenim gitti ve sosyalleşememiştim.
Şükür ki dersana felan derken özgüvenim yerine geldi ama asla unutmadım.

Vallaha inanırım. Çevremdeki insanlar bir bir atandigindan beri öğretmenliğe olan saygım azaldı, sosyal hayatında embesil olan nice insan bir sene sınava kasınca işte böyle 'harika' öğretmenler olup çıkıyorlar!
Ben de mahallede zorbalığa maruz kalmıştım. Annem bizi sokağa salmazdi, evde kitap okurduk devamlı. Çıkmaya çıkmaya da mahalleliyle arkadaş olmazdik-bizi dişlarlardi.
Bir gün hatırlıyorum ip oyununa çağırdılar. ablam ve ben alışkın olmadığımız için ipi diz hizasina çektiklerinde beceremez takılırdık. Bütün gün ipi geren insan olmuştuk, saatlerce ayaklarimizda ip,öyle mal gibi dikilmiştik!
Benim psikolojime çok etkisi olduğunu düşünmüyorum bu olayların. Ama ergenlik ve lise yıllarında arkadaşliğa normal insanlardan daha çok önem vermemizin nedeni yaşadığımız bu arkadassizlik sıkıntısı olabilir...

Çözüm önerisi olarak sunacağım şey çok sacma ve psikolojik temellere dayanmıyor ama ergenlik sınırındaki çocuklarla çok zaman geçirdim-bir süre de calistim...sınıfta dengeler bir anda değişebiliyor.
Ezilen taraf anında popüler kişi haline gelebiliyor. Bunu da genelde o kesimin ilgisini çekecek şeylerle yapıyorlar. Mesela saç tebeşiriyle saçının bir tutamini pembe yapmak, diğerlerinden daha iyi bir gameboy almak, okula patenle gelmek (ya da sevgili yapmak) gibi şeyler 6. Sınıfta kızları popüler yapan şeyler.
Savunmuyorum, yanlış anlamayın
Ama inkar eden de biraz gözlem yapmalı, bu bir gerçek.
Hatta yillaaaaaaaaar önce lisede ezik bir kız olan kişi,ormana dönen kaslarını aldırinca bir anda bir arkadaş grubunun içinde bulmuştu kendini-ki on yıl geçti hala o grupla yakın arkadaş.
Saçma mi?
Ölümüne saçma
Ama ergenlik
Bilirim belki o ben de olabilirim.
Dersanede saçlarımı kısacık kestirdim o zaman moda değildi kısa saç.
herkez bir anda dikkatini çekmişti ve tek tek saç kestirmişlerdi makyajıma kıyafetiğme bayılıyorlardı ilginç şeyler alırdım bir keresinde de kimsede olmayan kırmızı pembe arası bir renge boyamışttım.
Bir anda popüler olmuştum ve o yıllardan kalan görüştüğüm 5 arkadaşım var.

Merhaba benim oglumda şuan aynı sorunları yaşıyor ve hergun agliyorum oğlum da kendini ifade ediyor anne benle oynamiyorlar birşey yapsam hep şikayet ediyorlar öğretmen bana hiç inanmıyor hep tek oturuyor napcam bilmiyorum

Ya ben anlamadim dışlanan sizin kiziniz, akran zorbaligina maruz kalan sizin kiziniz arka siraya atilan neden sizin kiziniz?
Asil problem kiziniz degilki siniftaki cocuklarin davranislari.
Bir seyler dagitsin ne alaka?
Bu sefer kiziniz ben verdikce benimle iyi anlasiyorlar diyip kendini sevdirmek icin surekli bir seyler vermek zorunda hissedecek kendini ne sacma yaklasim anlamadim ki.

Okulun rehberlik servisi,öğretmen,veli ve öğrenci görüşmeleri ile sorun halledilmeli öncelikle

Rehber ogretmenler neden var ? Gercekten merak icerisindeyim neden Varlar, haftada 1 gun derslerine girse cocuklara sosyal hayat nasil olmali saygi arkadaslik ne demek empati yapmak nasil olur ergenlikle bas ederken toplumda nasil iliski kurulur konularinda cocuklari egitse konussa bu tarz zorbaliklari tespit edip duzeltseler islerini yapmis olmazlar mi? Bu zorbaligi yapan cocuklar da maruz kalan cocuklar da gelecekte nasil bir toplum insaa edicekler? Nasil egitimcilik bu ben anlamadim.
Bence rehber ogretmen sinifla konussun akran zorbaligi nedir neden yapilmamalidir uzerine. Cocuklar illaki yaptiklarinin yanlis oldugunu fark edip kiziniza arkadaslik icin adim aticaktir. Bence tek cozum bu

Merhabalar 6. sınıfa giden kızım var geçen öğretmeniyle konuştum çok moralim bozuldu.
Sorun şu ki kızımı sınıfta dışlamışlar.
Her yaptığı ufacık hareketler bile göze batar olmuş.
Haklı yahut haksız öğretmen de durumdan bahsetti.
Hatta kızımı şimdi en arkaya tek başına oturturmuş yani sınıftan soyutlamış.
Bugün bana öğretmeni anlattı böyle yaptım ben de diye.
Ben doğru bulmadım daha önce konuşmuş düzelmişler ama yine aynısı olmuş.
Kızım asosyal değil oldukça girişken kendini ifade edebilen bir çocuk.
Sebebini ne öğretmenleri ne ben alıyabiliyorum.
Müzik konusunda da çok yeteneklidir sosyal aktivitelere katılır.
Evde konuşuyoruz sınıfta gruplaşma oldugunu ve bir kişi x gıcık biri dediğinde bütün sınıf dışladıgını söylüyor.
Psikiyatriye götüreceğim çünkü bayagı etkilendi bu durumdan.
Mahallede arkadaşları var ve aynı sınıftalar bunu belirtim öğretmene.
Sınıfta farklılar dedi kızım ve öğretmeni.
Normalde dışarda anlaştıgı arkadaşı da sınıfta dışlıyor.
Ben nasıl bir yol izlemeliyim ne yapmalıyım çok arada kaldım sınıfa nasıl kaynaştırmalıyım.
Ya da sınıfını mı değiştirmeliyim.
Kafam çok karıştı inanaın öğretmeni diyor arkadaşlarına bir şeyler dagıtsa belki düzelir gerçi daha önce dağıtmıştı anlık düzeltiyor sadece.
Dersleri de düştü bu sebepten.
Çok üzülüyorum biliyorum ki bu ileride psikolojisini etkileyecek ve özgüveni gidecek.
Lütfen fikirlerinizi esirgemeyin.Teşekkür ederim.
Maalesef bu yaş grubunda böyle şeyler çok yaşanıyor. Herhangi bir şekilde sınıfta baskın birkaç öğrenciyle sorun yaşadığı zaman diğer çocuklar tarafından da dışlanıyor. Sınıf değiştirmek çözüm değil, diğer sınıfta da bu sefer yabancı diye dışlanma söz konusu olabilir.

Sınıftan birkaç veli ile görüşüp, çocukların okul dışında kaynaşmasını sağlayabilirsiniz.
Rehberlik servisine de iletebilirsiniz. Diğer çocuklarla bir görüşme yapılabilir.

o yaşlardaki çocuklar o kadar acımasız ve zorba oluyorlar ki sınıfın gruplaşması en baş neden zaten, birileri illaki dışarda bırakılıyor bende ozamanlarımda dibine kadar yaşadım. uzun yıllar da bu kadar acımasız olmalarını hiç sindiremedim, üstünden çoook uzun zaman gecmesine ragmen içimde ufakta olsa tramva kaldığını dusunuyorum.
bu arada benim okul yaşantım boyunca gördüğüm hiç bir rehber öğretmeni işini yapmadı, ama bence siz şansınızı bir deneyin, belki iyi bir hocaya denk gelirseniz sorun kökten çözülür.
ayrıca sınıfa sürekli küçük armağanların dağıtılmasını da uygun bulmuyorum bu çocukların iletişimlerinde alışkanlık olursa kızınıza karşı kullanırlar diye dusunuyorum
belkiii bir kurabiye gibi çocukların sevdiği bir atıstırmalık yaparsınız, sınıfa dağıtır muhabbetini iletlermesinde yardımcı olabilir, ama yine anlık çözümler bunlar,

ve yengece katılıyorum
umursamaz kendi halinde takılıp keyif aldığında dikkatleri çekecek aslında,
yine ozamanlarımdan bir örnek, sınıfa yeni gelen bir kız vardı, öyle farklı bir auraya sahipti ki adını hala unutmam,
hiç birimizle tanışma zahmetinde bile bulunmamıştı, alırdı ipodunu takardı kulaktığını butun gun, öğlen yemeklerinde dizisini izlerdi tenefuslerde şarkısını dinlerdi, animeye merakı vardı bununla ilgili çizimler yapardı, sırasının üstünde genelde çizgi romanları vardı saçını tebeşirle minik tutamlarda hafifce boyamıstı çok masumcaydı bence, çocuk sınırları içerisinde yaptığı ufak uygulamalardı ve öyle dikkatimizi çekerdi ki, hepimiz ona özenirken bulurduk kendimizi :))) kız resmen tek başına butun sınıfı dışlamıştı. kendi halinde ilgi alanlarını yaşayan hiç kimseyi takmayan çocuklar bence daha dıkkat çekici oluyor diğerileri tarafından :)

Merhaba benim oglumda şuan aynı sorunları yaşıyor ve hergun agliyorum oğlum da kendini ifade ediyor anne benle oynamiyorlar birşey yapsam hep şikayet ediyorlar öğretmen bana hiç inanmıyor hep tek oturuyor napcam bilmiyorum
Sinif ögretmeni okul rehber ögretmeni ögrencilerle çalişma yapmali.
Rehber ögretmenini es geçmeyin mutlaka gorüsme saglanmali ve siz de görüsün takipte kalin.
Maalesef aile üzerine düşmedigi zaman ilgilenilmiyor bizzat çalistigim okullarda şahit oldum.
Sinif ögretmeni ve rehber ögretmeni ile iletisimde olun.
Sinifindaki ögrencilerin aileleri ile tanişma firsatiniz varsa tanişin ya da taniştiklariniz varsa iliskinizi samimiyete dökün.
Kaynaştirma için ikişerli ücerli grup çalişmalari da yapilabilir ama bunu yapacak olan sinif ögretmeni.
Akran zorbaligina maruz kalan çocuklar için özel gorüsmeler ayarlaniyor.
Okul müdürüne de şikayetinizi bildirebilirsiniz.
Ögretmenleri yönlendirecektir.
Ögretmeni arka siraya oturtmak gibi bir davranistaysa uyarin kendisi de siniftan dislamiş oluyor çunki.
Bu durumlarda zorbalik ilk ortaya çiktiginda önlem alinmamişsa uzun süre buna maruz kalinmişsa sinif ya da okul degistirmek en dogrusu çocuklarin algilari degismiyor . Çunki cocugunuz , dislayan cocuklara karsi ya öfkeli olacak ya da kendini kabul ettirmek için ezilecek. Her ikisi de ruh sagligi için iyi degil.

Ya ben anlamadim dışlanan sizin kiziniz, akran zorbaligina maruz kalan sizin kiziniz arka siraya atilan neden sizin kiziniz?
Asil problem kiziniz degilki siniftaki cocuklarin davranislari.
Bir seyler dagitsin ne alaka?
Bu sefer kiziniz ben verdikce benimle iyi anlasiyorlar diyip kendini sevdirmek icin surekli bir seyler vermek zorunda hissedecek kendini ne sacma yaklasim anlamadim ki.

Buaryı ben de anlayamadım çocuk zaten dıilandığı için mutsuz, öğretmen neden bir de tek oturtuyor... katmerli dışlansın diye mi:KK57:

Rehber öğretmen var ve konuştular.
Herkez senle konuşmak arkadaş olmak zorunda mı demiş.
Umursama demiş
Kesinlikle sınıf değiştir. Bazı çocuklar çok zalim oluyor gerçekten . Ve sınıf öğretmeni beş para etmez. Çocuk sevilmiyor diye arkaya atmak ne demek. Yıllarını beni sevsinler diye gecircegine başka sınıf yeni arkadaşlar yeni öğretmen daha iyi gelecektir. O öğretmen i de şikayet et bence. Senin kızının bı hatası olsa emin ol hemen söylerdi. Baş yalnıs olursa kuyruk ta eğri olur

Back
X