• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenler günü kutlamasi

Mesele çoğunluksa kim kaç kişi bilmiyoruz. Madem öğretmenlerin günü, tüm öğretmenler orda olup ortak bir paydada buluşulsa bence daha güzel olurmuş. Kimsenin de gönlü kırılmazmış.

Evet ortak paydada buluşulsun

Herkes oturur masada kimisi içer kimisi içmez olur ortak payda

İçkili mekanda olunca içmeyene zorla içirmiyor kimse ama içkisiz mekanda olunca içmek isteyen içemiyor

İçki içerim ama her içkili mekana gittiğim zaman da içki içmedim örneğin yaklaşık 3,5 yıl tek damla içki içmedim kimse de içkili mekan burası al azıcık iç demedi ben olağan şartlarda içki kullanmama rağmen

Ama içki içilmeyen bir mekanda içki içmek isteyene imkan yok

Çok un içinde az vardır ama azın içinde çok yoktur

Yani içkili mekanda içkisiz oturulabilir ama içkisiz mekanda içki içilemez

Evet ortak paydada buluşulsun

Herkes oturur masada kimisi içer kimisi içmez olur ortak payda

İçkili mekanda olunca içmeyene zorla içirmiyor kimse ama içkisiz mekanda olunca içmek isteyen içemiyor

İçki içerim ama her içkili mekana gittiğim zaman da içki içmedim örneğin yaklaşık 3,5 yıl tek damla içki içmedim kimse de içkili mekan burası al azıcık iç demedi ben olağan şartlarda içki kullanmama rağmen

Ama içki içilmeyen bir mekanda içki içmek isteyene imkan yok

Çok un içinde az vardır ama azın içinde çok yoktur

Yani içkili mekanda içkisiz oturulabilir ama içkisiz mekanda içki içilemez

kıyamam ya uzun uzunda yazmış..
arkadaş diyor ki ben fedakarlık yapmam onlar yapsın:)

Bizim okul öğretmenleri de çıkmışlar şıkır şıkır oynamışlar. :) Ben gidemedim bu sene. Fotoğraflarına baktım :(

Dini yorum yapmak istemiyorum. Ben inancımdan fedakarlık yapmam.

Kimse sizden fedakarlık istemiyor zaten. İnancınız ya da hayat görüşünüz ne ise o doğrultuda yaşayın.
Biz diyoruz ki insanların sizi düşünerek plan yapmaması size ya da inancınıza saygısızlık değil. Hiçkimse bir başkasının seçtiği yol için fedakarlık yapmak zorunda değil.
Bunu kabullendiğinizde hayat sizin için daha kolay olacak. Hiç de mağdur olmadığınızın farkına varırsınız en azından.

Uslup ve zihniyetiniz ancak bu kadarını hak etti kusura bakmayın.
Uslubum asla çirkin olmadı. Zihniyetim de sizi kesinlikle ilgilendirmiyor. Konu sahibi de siz değilsiniz, benimle aynı mekana girecek olan da siz değilsiniz. Siz de bu kadar ciddiye alınıp cevap verilmeyi hak etmediniz ya neyse ...

Kimse sizden fedakarlık istemiyor zaten. İnancınız ya da hayat görüşünüz ne ise o doğrultuda yaşayın.
Biz diyoruz ki insanların sizi düşünerek plan yapmaması size ya da inancınıza saygısızlık değil. Hiçkimse bir başkasının seçtiği yol için fedakarlık yapmak zorunda değil.
Bunu kabullendiğinizde hayat sizin için daha kolay olacak. Hiç de mağdur olmadığınızın farkına varırsınız en azından.
Ben bunu mağduriyet olarak görsem savunmam zaten. Ama konu sahibi haklı olarak üzülmüş. Demek istediğim bu. Belli ki katılmak istiyordu.

Herkes gitmiş sadece siz gitmemişseniz herkese uygun yer seçimi yapılmış demektir. Sadece size göre mi ayarlayacaklardı yemeği ? Dansöz olunca ne oluyor acaba ? Mis gibi eğlenmişlerdir valla.

Ben bunu mağduriyet olarak görsem savunmam zaten. Ama konu sahibi haklı olarak üzülmüş. Demek istediğim bu. Belli ki katılmak istiyordu.

Saygısızlık olduğunu söylemişsiniz. Din kültürü hocasına da saygısızlıkmış, cahiliye dönemiymiş falan siz söylediniz bunları. Size uymayan yaşam tarzlarına istediğiniz gibi sallayıp, sonra "ama üzülmüüüş" derseniz evet bu mağduru oynamak oluyor.

Konu sahibini orada görmek isteyecek kadar sevmiyor olabilirler, herkes herkesi sevmek zorunda mı?
Çok sevseler bile seviyorlar diye böyle bir gecede fedakarlık yapmak zorunda değiller. Kimse değil. Sizin seçimleriniz sadece sizi bağlar.
Sizin yaşam tarzınız inanın hiç kimsenin umurunda değil, birilerine "cahiliye devrinden kalmış, saygısız" vs diye hakaret etmediğiniz sürece. Ağzınıza zorla içki dökülmediği ya da böyle içkili bir ortama katılmaya zorlanmadığınız sürece yapılan bir saygısızlık yok ortada.

Size bu davranışım mantıklı mı diye sormadım ki??

Ben sizi kastetmedim ki?
Etrafımda da çok var. Şueaya gidelim diyoruz yok ben gelmem. E sen içmezsin. Olsun içilen mekanda durmam.
Çünkü biz 12den sonra krem şanti sıkıp birbirimizi yalıyoruz.

Şimdi atıyorum madoya gitsek biz içemeyeceğiz.
Ama başka mekana gitsek onlar da biz de istediğimizi içeceğiz.
Bu mantığı anlatamıyoruz.

Not: 28 yaşındayım bir damla bile içmedim.

İnanç sebebiyle alkolden ve alkol alınan bir ortamdan kaçınmak yaşam tarzinin butunuyle ilgilidir. Eğer alkol almayı da zorunlu kılan bir inanç, bir din varsa evet alkolsuz tertip edilen bir gece digerlerine haksizlik olurdu.

Şu durumda bir beslenme tercihi, bir eğlence ögesi ile bir yaşam biçimi, bir inanç kiyaslanarak beslenme tercihinden ödün vermemeyi fakat inançtan ödün vermeyi herkese uyan bir ortamin gereği olarak tanımlamak gerçekten konu uzerine tarafsız dusunulmedigini gösteriyor.
+++
Okuduğum en tutarlı yorum bu idi, kendi adıma teşekkür ederim öncelikle; sayenizde çarpıtmadan berrak bir mantıkla olayı görebilen bir yorum okuduk.

Yorumların hepsini okuyamadım konu uzun olduğu için. Böyle birşey için konu açmak garip, yaşam tarzınıza uymayan yerlere gitmezsiniz bu kadar basit. Okulun öğretmen profili demek ki bu şekilde, benim büyüdüğüm çevrede böyle bir toplantı imkansız mesela. Ben de öğretmen çocuğuyum, dansözlü içkili bir öğretmenler günü toplantısına hiç rastlamadım hoş olsa da babam asla gitmezdi. Ben de gitmem, çoğu yorumda okuduğum zorla mı içiriyorlar istemeyen dansöze bakmasın gibi bir mantık çarpıktır ya da iyi niyetli değildir. Dindar bir insana dansözlü ortama gir demek, yok deve ne münasebet ayol.

Birçok insan şunu anlamamış ya da anlamak işine gelmiyor: inançlar>eğlence anlayışı ikisi eşit şeyler değil ortak paydada buluşmaya niyet varsa taviz verilecek şey inançlar değil dansöz ve içkidir bunun müslümanlıkla falan ilgisi yok. Patatese tapan bir toplumda yaşıyorsanız ve en sevdiğiniz abur cubur cips ise iyi niyetli biriyseniz o topluma göstere göstere yemezsiniz, yapıyorsanız onların değeri umrunuzda değil demektir bu da bir tercih yeter ki çarpıtmadan açık olarak bunu söyleyin. Yani konu sahibi iş arkadaşlarınızın fazla umrunda değilsiniz, iş ilişkinizi bunu kabullenerek saygı çerçevesinde ama illa aralarında sosyal kelebek olayım demeden sürdürürseniz üzülmezsiniz, naçizane bir tavsiye.

Ben sizi kastetmedim ki?
Etrafımda da çok var. Şueaya gidelim diyoruz yok ben gelmem. E sen içmezsin. Olsun içilen mekanda durmam.
Çünkü biz 12den sonra krem şanti sıkıp birbirimizi yalıyoruz.

Şimdi atıyorum madoya gitsek biz içemeyeceğiz.
Ama başka mekana gitsek onlar da biz de istediğimizi içeceğiz.
Bu mantığı anlatamıyoruz.

Not: 28 yaşındayım bir damla bile içmedim.
Bir önceki mesajınızda yazdığınız cümleyi ben de anlayamadım.
'Alkol kullanmam alkollü mekana da gitmem' mantığı nasıl bir mantık? Diye yadırgamışsınız.
Ben bunda yadırganacak bir şey göremiyorum.
Herkesin bakış açısı,yaşam tarzı farklı olabilir.
Bizden farklı düşünen herkesi yadırgayıp
'bu nasıl mantık? Diye yargılayacak mıyız?

Ben de Yeşilay üyesi bir öğretmen olarak sigara ve alkol kullanmıyorum, prensip olarak da alkol alınan mekanlara gitmiyorum.
Bununla birlikte alkol kullanan hiç kimseyi de eleştirmem ve yargılamam.

Hepimizin, hepimize saygı göstereceği bir toplumda yaşamak temennisiyle size iyi akşamlar diliyorum.

Davet edildiğini yazmamış mı zaten?

hayır davet edilmediğini yazdı.
bazı öğretmenler kendi aralarında ayarlamış yemeği muhtemelen kafa dengi bulduklarını çağırmışlar konu sahibesi gibi davet edilmeyen öğretmenlerde varmış.

hayır davet edilmediğini yazdı.
bazı öğretmenler kendi aralarında ayarlamış yemeği muhtemelen kafa dengi bulduklarını çağırmışlar konu sahibesi gibi davet edilmeyen öğretmenlerde varmış.
Yani konu sahibinin orda olmaması onlar içim bir kayıp değil ;genel olarak öğretmenler odasında da bu şekilde herseyi yargılayan haliyle oturuyorsa kimse çağırma gereği duymamıştır .şahsen benim de iş ortamımda böyleleri var ,eğlenceyi bırak öğle yemeğine bile çağırmıyoruz ,bir de orda çekmeyelim diye .

Back
X