+++
Okuduğum en tutarlı yorum bu idi, kendi adıma teşekkür ederim öncelikle; sayenizde çarpıtmadan berrak bir mantıkla olayı görebilen bir yorum okuduk.
Yorumların hepsini okuyamadım konu uzun olduğu için. Böyle birşey için konu açmak garip, yaşam tarzınıza uymayan yerlere gitmezsiniz bu kadar basit. Okulun öğretmen profili demek ki bu şekilde, benim büyüdüğüm çevrede böyle bir toplantı imkansız mesela. Ben de öğretmen çocuğuyum, dansözlü içkili bir öğretmenler günü toplantısına hiç rastlamadım hoş olsa da babam asla gitmezdi. Ben de gitmem, çoğu yorumda okuduğum zorla mı içiriyorlar istemeyen dansöze bakmasın gibi bir mantık çarpıktır ya da iyi niyetli değildir. Dindar bir insana dansözlü ortama gir demek, yok deve ne münasebet ayol.
Birçok insan şunu anlamamış ya da anlamak işine gelmiyor: inançlar>eğlence anlayışı ikisi eşit şeyler değil ortak paydada buluşmaya niyet varsa taviz verilecek şey inançlar değil dansöz ve içkidir bunun müslümanlıkla falan ilgisi yok. Patatese tapan bir toplumda yaşıyorsanız ve en sevdiğiniz abur cubur cips ise iyi niyetli biriyseniz o topluma göstere göstere yemezsiniz, yapıyorsanız onların değeri umrunuzda değil demektir bu da bir tercih yeter ki çarpıtmadan açık olarak bunu söyleyin. Yani konu sahibi iş arkadaşlarınızın fazla umrunda değilsiniz, iş ilişkinizi bunu kabullenerek saygı çerçevesinde ama illa aralarında sosyal kelebek olayım demeden sürdürürseniz üzülmezsiniz, naçizane bir tavsiye.