Öğretmenlik öğrencisi alınmayacak mı?

CinnamonQueen

N'oublie pas d'où tu viens.
Kayıtlı Üye
17 Mart 2012
6.664
2.417
448
Belki konunun yeri burası değil ama acil bir cevaba ihtiyacım var.. Yök'ün gönderdiği karar üzerine bu yıl dahil 3 yıl boyunca eğitim fakültelerine öğrenci alınmayacağı bildirildi ben yanlış mı yorumluyorum yoksa bu sene dahil eğitim fakülteleri öğrenci almayacak mı ? Ben lys'ye bu sene girdim ve tüm tercihlerim öğretmenlik olacaktı,öğretmen lisesi mezunuyum. Bu gerçekse ben mahvoldum. Böyle bir şey yapılabilir mi tercihlere 2-3 hafta kalmışken insanların hayatlarıyla oynamak bu kadar kolay mı ? Ne olur aranızda öğretmen vs. olanlar bilenler bir yardım edin

Son düzenleme:
Ben de eğitim fakültesinde çalışıyorum,tüm bölümler değil ama özellikle sosyal bilgiler ve sınıf öğretmenliği bölümleri 2 sene öğrenci almayacak diye bilgi verildi bize..

Teşekkürler cevaplarınız için..İngilizce öğretmenliğinde böyle bir durum söz konusu olur mu sizce?..

İŞTE YÖK'ÜN GÖNDERDİĞİ GENELGE;

.........Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu'nun, Eğitim Falüktelerinde ihtiyaç duyulan alanlara ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen ihtiyaç projeksiyon çalışmaları sonucunda belirlendi:

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (Rehberlik Öğretmen)

Din Kültür ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği

İlköğretim Matematik Öğretmenliği

Özel Eğitim Öğretmenlikleri

Teknoloji Tasarım Öğretmenliği

Olmak üzere Eğitim Fakültelerinde 5 alanda öğretmenlik programı açılacak öğrenci alınmasına, bu alanların dışında program açılmamasına ilişkin öğrenci 18.04 2013 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında incelenmiş ve önerinin uygun olduğuna karar verilmiştir.

BİNLERCE ÖĞRENCİ İSYANDA

Bu 5 alının dışındaki, ingilizce kimya felsefe, müzik, resim vs gibi onlarca bölüme öğrenci alınmıyor.

Böyle bir şey olamaz ya. Tercihlere 2-3 hafta kaldı ben her şeyimi öğretmenlik üzerine kurdum, okuldan ek puanım var, binlerce eğitim fakültesi yazacak insana bunu yapamazlar kahretsin ya hayır.

Son düzenleme:
gene yolun başında böyle bir şeyden haberin oldu .. iyi tarafından bakalım ya mezun olduğun yıl artık o bölümden atama bile yapamayacaklarını söyleselerdi .. en azından daha tercih yapmadan kendine daha başka ve daha güzel bir yol çizersin işallah

Türkiye de meslek sahibi olmak çok zor .. mesleğin oluyor ama işin olmuyor malesef yıllarca emek verdik .. artık aöf bile öğretmen olacaklar özel de çünkü fen fakültelsini bile lisans tamamlama adında aöf yaptılar 4 yıl laboratuvardan çıkmadık adam aöf yapıyor fizik kimya biyoloji bölümlerin

Teknik öğretmenler bir sınavla mühendis oluyorlar .. yazık değil mi müh fakültesi okuyanlara .. eşleşmeyen birçok dersi var ..

Artık şaşırmıyorum olanlar Türkiye 'nin eğitim sistemi çökmüş durumda

Amaç diplomalı düşünemeyen iki cümle kuramayan insanlar yetiştirmek ...

duydukların malesef doğru biz öğrencilerle dalga geçiyorlar. formasyon tekrar geldi bu sene bi de üstüne. hele teknik öğretmenleri mühendis yapmalarına diyecek bi şey bulamıyorum.

yukarıda birisi yazmış o beş öğretmenlik haricindeki öğretmenliklere öğrenci alınmayacak. ben de Türkçe öğretmenliği okuyorum 1. sınıf bu yıl bitti resmen direkten dönmüşüm.

Bu yil dahil mi bu uygulamaya bilmiyorum ama atanamayanlarin haline aciyosunuz onlarda "madem atamicaksiniz bu kadar alim yapmayin" diye bagirirken onlara hak veriyosunuz devletde bostaki ogretmenlerin alinmasi icin boyle bisey cikariyo yine yaranamiyo. Turk milletine napsan yaranilmaz herkes kendini dusunuyo bu karara atama bekleyenler sevinirken sizler uzuluyosunuz kendinizcede haklisiniz ama hayat bu biri uzulurken biri sevincek ki biseyler yoluna girsin..

Arkadaşım şu an sınav zamanı, şimdi yapılacak iş mi bu, çok üzüldüm, çok kızdım, en azında dilekçeyle filan şikayet edin.

ben onu fen edebiyatlar ve 2. öğretim olanlar için olduğunu biliyordum sanki.
ve tüm alanlara değil cok mezun veren alanlara olduğunu duymuştum ama emin değilim.

Arkadaşım,durumu anlayamadınız sanırım. 1 senedir istediği bölüme hazırlanan, umutlanan, iki gün sonra sınava girecek insan sen olsaydın ve sana son anda yok senin istediğin bölüm deselerdi, hatta 3 sene yok deselerdi, böyle konuşabilir miydin bilmiyorum.Son anda mı yapılır bu değişiklik? Empati... biraz empati...

Konu sahibi, en kısa zamanda araştırma yap kendine en uygun bölümü seç, durum 3 sene böyleyse en azından dil ve edebiyatı falan seç, puanın etkilenecek belki ama Allah haksızlığa uğrayanın yanındadır. Gördüğün gibi 2 saniyede değişir bu ülkede her şey, ilerde bir şans doğar ve yine istediğin mesleğe ulaşabilirsin. Allah yardımcın olsun.

Son düzenleme:
İçime dert oldu oturdum araştırdım bu saatte, forumlarda yeni açılan fakültelere bu bölümler dışında bir bölüm açılmayacak diyenler var. Doğru olabilir, iyi araştır, umarım yanılmışızdır :)hayırlısı olsun canım.

İyide burda 100 sayfada konussaniz ben olesiye empati de kursam arkadasi kurtaramicam bisey degismicek .. Evet belki ben ogretmenlik okuyorum diye bu kadar rahat konustum ama duzen boyle isliyor. Tum ulkenin memnuniyeti diye birsey hic bi ulkede yoktur onu demek istedim.

üzüntünün sebebi şimdi açıklanmış olması.
maalesef bunu öğretmenlere kpss de yaptıklar.
tam başladık pat aralıkta alan sınavı 2-3 ay kaldı pat konu değişikliği.
hiç görmediğimiz konular ekledikler.
bir şey deniyorlar galiba ama ne? sinir katsayımızı olabilir.

bir de şu olaya şu yönden bak; şimdi farzet ki yazdın kazandın. okulu da bitirdin ve sıra işte.
eeee sonra???
bir bu kadar daha stres kpss ye hazırlanırken ve eğer kazanamazsan özellerde resmen perişan oluyorsun.
o kadar çok ingilizce öğretmeni var ki gördüğüm hazırlanan. özelleri anlatıyorlar.
az bir paraya sanki o kadar okumamışsın gibi işe alınıyorsun.

inşallah seni çok daha fazla mutlu edecek bir bölüm olur.

Ben de Bu yil mezun olan bir sinif ogretmeni olarak acikta kalacagimi bilsem de sevinemiyorum malesef , devlet bana da yaranamayacak cunku Cozum Bu degil. Ideali ogretmenlik olan , Bu sene cok iyi hazirlanmis olan ogrencilerin sucu ne ? Sadece kendimi dusunmedigimin ispati olmustur insallah Bu soylediklerim. Egitim fakultelerine ogrenci almayi tamamen durdurmak yerine sayi azaltilabilir , kalabalik hinca hinc dolu siniflar bolunup daha cok ogretmen istihdami saglanabilir vs vs cozum mu yok? Ama maalesef egitim konusu bizim ulkemizin hic duzelmeyecek bir sorunu.

madem yığılma olsun istenmiyor neden fen edebiyatlara tekrar formasyon veriliyor ??
ne yapsalar yaranılmıyor diyorsunuz ama öğrenciler sınava hazırlanırken tam senenin sonunda böyle bir kararı açıklamak ne kadar mantık işi ?

madem böyle bir şey yapacaksın baştan açıkla.

formasyon kimisine göre hak kimisine göre haksızlık.
ama bildiğim bir şey var develtin çözümsüzlüğü yüzünden insanlar çok zorda kalıyor.

önemli olan çok üniversite olması değil üniversite sonrası iş olması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…