Öğretmenlik öğrencisi alınmayacak mı?

Biraz kendinizi benim yerime koysanız, ben öğretmen olma umuduyla öğretmen lisesini seçtim. Ek puanım var ve ben bu ek puanla Türkiyenin en iyi üniversitelerine gidebilecek durumdayım. Dil edebiyat okumak istemiyorum, okumam zaten istemiyorum ilgi meselesi. Tercüman olmak istemiyorum ne garantim olucak ? Benim idealim öğretmenlikti, insanlara bir şeyler öğretmeyi seviyorum. Kaldı ki ingilizce öğretmenliği çok revaçta olan bir bölümdü, bunu yapamazlar, o kadar belirsiz ki böyle bir şey olup olmadığına emin değilim.

Ben canımı dişime takarak aylardır hazırlandım bu sınavlara, iyi kötü elimden geldiğince bir şey yaptım, kafamda tercih listemi bile belirledim. Eğer şimdi ben o tercihleri yazamayacaksam ne anlamı kaldı benim aylardır çektiğim sıkıntıların, ne anlamı kaldı öğretmen lisesinin , ek puanının..

Atanamayan öğretmenlere benim de bir sözüm yok fakat bu yapılır mı ya? Tercihlere 2-3 hafta kalmışken insanların hayalleriyle oynamak bu kadar kolay mı ?

Çok teşekkür ederim.. Destek olduğunuz için çok sağolun :) Sürekli araştırıyorum..

Kızlar üzülmeyin boşuna öyle bir şey yok. Netten değil de girmek istediğiniz fakültelerin öğrenci işlerini ararsanız o haberin aslının farklı olduğunu öğrenebilirsiniz, içiniz rahat olsun bu konuda.

Gerçekten mi ? Allah'ım inşallah ! Evet ya yarın arıyacağım çok çok sağolun.

geçmiş sayfadaydı sanırım bir üye ben üniversitedeyim evet bize de öyle dendi gibi bir şey yazmış.

tercih zamanı kesin netleşir

Merak edenlere ; Ablam üniversitede çalışıyor o da iyice araştırmış soruşturmuş, bu karar 3 yıl sonrası için geçerliymiş ve sadece 2.öğretimlere uygulanacakmış, 1.öğretim eğitim fakültelerine öğrenci alımı aynen devam :)

orta öğretim öğretmenliğine diye biliyorum bende dokuz eylül üniversitesinde yani okuduğum fakultede imza toplanıyordu bu yüzden

Bu yıl alınacak diye biliyorum..aslında 3 yıl öğretmen almamakla doğru bir karar verdiler bence,çünkü her yıl öğretmenler atanamamaktan şikayet ediyorlar,psikolojileri bozuluyor,ne yapacaklarını bilemiyorlardı çok çok yüksek puanlarla bile atanamıyorlardı..atanamadıktan sonra da öğretmenliğin bir anlamı olmuyor..şimdi insanlar kendilerine farklı bir yol çizecekler artık...öğretmenlik yapmak isteyenler adına üzüldüm ama ileriyi düşününce işsizlikten iyidir.

Son düzenleme:

Canım bende duydum bunu :)
Yurtta arkadaşımızın burada söylediğini bir arkadaşım söylemişti.
İnan dünya başıma yıkılmıştı sanki.
Çünkü ben öğretmenlik istiyorum ve sınava da bu yıl gireyim demiştim.
Araştırdım,baktım ki arkadaşımın söylediği doğru.
Moralim iyice bozuldu.
Sonra daha da çok araştırdım ve bir haber buldum.
YÖK aslında 2014'te bu kararı uygulamaya koyacakmış ama öğrenci velilerinden ÖSYM'ye mektuplar gitmiş ve YÖK geri adım atıp bir haber yayınlamış.
'ŞİMDİ DEĞİL 3 YIL SONRA' diye.
Dünyalar benim oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…