öğretmenlik utanılacak bir meslek mi:(:(YAZIK....

ben bugün çalışmak için ilk adımı attım kitap almaya gitti bütün kitaplar toplanmış yenilenecekmiş suya düştü benim iş..bu bana bi işaret olabilirrr:)

sibel matematik çalış mutlaka, yapamam deme, o kadar zor değil matematik soruları. ben bile birazcık yapmıştım :44:

ben de üniversiteye hazırlanıyorum , kesinlikle eğitim fakültesinde okumayı düşünüyorum,ingilizce öğretmenliği. Öğretmenlik her ne olursa olsun kutsal bir meslek. Öğretmenler olmasa doktorlar,mühendisler,mimarlar nasıl yetişecekti ? Bütün mesleklere katkısı olan bir meslek bence öğretmenlik,son yıllarda bazı kesimlerin gözünden düşse de.. Ablamdan biliyorum, kpss olacağı zaman çok çalışmıştı, 88 puan aldı, atandı.. Matematiğin de üstüne biraz düşerseniz hiç bir sorun olmayacağı kanısındayım. Başarılar dilerim bölümünüz gayet güzel :)

Selam aradaki mesajları okumadım açıkçası. İlk mesaja hitaben yazıyorum .Ben de bir öğretmenim.Evet malesef zamanımızda öğretmenlik insanların burun kıvırdığı bir meslek haline geldi. Bunun nedeni ise siyasilerin düşünmeden yaptığı konuşmalar ve atanamayan çok fazla öğretmen olması. Yoksa öğretmenlik dünyanın en kutsal mesleklerinden hala. Ben bir büyükşehirde 5yıl dershanecilik yaptım.3 yıldır da devletteyim. Sen kaliteli bir öğretmen olduktan sonra bir çok öğrenci de sana saygı duymayı, sana gereken değeri vermeyi biliyor.Onlar aracılığıyla da çoğu veli hürmet etmeyi biliyor. Kpss zor mu sorusuna gelince.Evet zor. Ayrıca matematik olmadan yapamazsın burası kesin. Ama insan çalışınca herşeyi yapar. Ben bir sene çalışarak 155.oldum ve atandım. Benim çalışmaktan nefret ettiğim tarih ve vatandaşlıktı. Ama en çok çalıştığım ,her konusuna 10 tekrar yaptığım dersler de bu ikisi oldu. Azimle her şey olur. Önemli olan senin bu hayattan beklentin nedir? Ne yaparsan mutlu olursun? VE ne kadar kazanırsan?

Okumazsın ev kızı diye beğenmezler, okursun okuduğun bölümü beğenmezler, iş bulursun yaptığın işi beğenmezler, maaş alırsın aldığın maaşı beğenmezler, evlenmezsin evde kaldı derler, evlenirsin çocuk derler, çocuk yaparsın ikinci de olsun derler ikinciyi yaparsın ne zaman boşanıyorsun derler kısaca derler de derler insanın başını beynini yerler o yüzden sen elinden geleni yap gerisini Allah a bırak tevekkül et ve zaten kısmetinde yoksa ne gelir elden kısmetinde varsa gelir Yemen den Çin den... kısaca canım CARPE DİEM....mutluluklar.

Bosver canım takma onları, öğretmenlik küçümsenecek bir meslek degil, her mesleğin bir güzelliği vardır, bu ülkenın esnafada , çöpçüyede , doktorunada, öğretmeninede ihtiyacı var, o insanlar okuma yazma bilmediklerı için utanmıyorlarda sen öğretmenım demeye mi utanıyorsun ?

bu sadece öğretmenlik için değill bi çok bölüm için geçerli eğer tıp hukuk mühendislik gibi bölümler okumuyosan bilen bilmeyen herkes eleştiriyo bölümü beğenmiyo yapacağın işi beğenmiyo. bu dünyada herkes aynı mesleği okuyacak değil ya . ayrıca o bölümleri okuyanlarla diğer bölümleri okuyanlar arasında da şu bazıları tarafından bahsedilen kültür farkı vb zaten yok.yani o (çok statülü kültürlü diğerleri daha düşük gibi) üniversite okuyan herkes aynı şekilde o hayatı ve çevreyi görüyo zaten. bu tamamıyle insanlarda kompleks hale gelmiş ve düzelecek gibi de görünmüyo maalesef.

millet delirmiş
siz bakmayın sağın solun sözüne namusunuzla helalinden kazandığınız sürece hiçbir meslek utanılacak meslek değildir.
kpss zor diye de şevkiniz kırılmasın madem türkçeniz vs iyi azıcık matematiğinizi geliştirirsiniz biraz da pratik kazanırsınız allah da nasip ettiyse oluverir.
bu boş lafları düşünüp üzmeyin kendinizi

Back
X