öğretmenlik utanılacak bir meslek mi:(:(YAZIK....

toplumumuzda öğretmenlik çok kutsal bir meslek olarak görülüyordu zamanında öğretmenlik niye okumadın diye millete tavır alan bir ülkedeyiz.

günümüzde ise bazı durumlardan dolayı meslegimizi yerden yere vuruyorlar. sebebi : insanları koyun haline getirmek. eğitime verilen değer ! bu.

ben eğitimci olduğum için gurur duyuyorum bence sen de o şanslılardan olacağın için gurur duy.

sana terbiyesizce yaklaşanlarada cevap verme tenezzülünde bulunma .çünkü karşında eğitimsizliğin örneğini çok güzel görmüş oluyorsun zaten.

-------------

kpss ye gelince sabır işi. denemelerin ne kadar iyi de olsa sınavda o soğukkanlılığı devam ettirebilmek önemli. kaldı ki yok sorular satıldı yok kopya vs. örnekleri yaşıyoruz. insanı canından bezdiriyorlar.

ilk önce devlet öğretmenine sahip çıkacakk iki kuruş maaşa talim ettirmeyeckk anca o zman öğretmenlik hakettiği değeri kazanacaak insanların gözünde..

sadece baska mesleklere yonelın dense ıcım yanmaz. gecen bakan cıktı ' arkadaslar ılla ki calısmanız gerekmıyor kültürlu bır ev hanımı da olabılırsınız demez mi:47: aynen boyle kalıdm:53:

Bunu da yeni duydum. Kültürlü ev hanımlarına maaş verip ihtiyaçlarını karşılayacaklarmıymış? bakana bak yaaa

ya bizde eğitim eğitimmi acaba kendi devlet okullarında fakir halın çocuklarını okutuyo
müfredat desen bi halt olmaz sanki bütün dünya edbiyat çoğrafya tarih nerde bunun resimi sanatı bilmem
nesi adamlar yurt dışında bizm özel okullarda verdiği eğitimi devlet okularında veriyolar sonra sana diyoki
lise bitince ünversite sınavına gir kolej bitrmiş bebelerle onlara yetişcem diye çalış babam çalış sıfıra sıfr elde var sıfır

ben de iki yıl kaybından sonra atanmış bir öğretmenim. bölümümden atanmak çok zordu benim kazandığım yıllarda. 90 puanla atandım ve inan hiç matematiğim yokken sıfırdan başlayarak 20 civarı matematik yaptım kpss de. isteyince olmayacak hiçbişey yok inanki.. yeter ki pes etme, umutsuzluğa düşme.. olacağına, yapabileceğine inan..

namusuyla yapılan bütün meslekler kutsaldır dert etme sen .boşver cahil insanlar konuşuyor işte.banada avukat olsaydın diyolar dı sayısal mezunu birine . sanki memlekette bütün avukatlar yüksek paralar kazanıyor refah içinde .herkes bilmeden konuşuyor işte .

Öğretmenlik mesleğini bakanından tutun diğer butun meslek dallarına, velilerine, öğrencilerine kadar hepsi o kadar yerlere vurdu o kadar düşürdü ki. Atanması kolay olan öğretmenliği bile insanlar artık saygıdeger görmüyor bunun sıkıntıdsını ben de yaşıyorum atandım ama doyum alamıyorum bu meslekten.

KPSS denilen sınav gerçekten kolay değil bazı bölümler için ama imkansızda değil. Senin erkenden bu bilinçte olman bir avantaj. Şimdiden matematiği de halletmelısın bunu unutma matematıksız kazanamazsın. Şimdiden başla sınava kolaylıklar dilerim Allah yardımcın olsun...

ben de iki yıl kaybından sonra atanmış bir öğretmenim. bölümümden atanmak çok zordu benim kazandığım yıllarda. 90 puanla atandım ve inan hiç matematiğim yokken sıfırdan başlayarak 20 civarı matematik yaptım kpss de. isteyince olmayacak hiçbişey yok inanki.. yeter ki pes etme, umutsuzluğa düşme.. olacağına, yapabileceğine inan..

Kandida benimde matematiğim pek iyi değildir. Maşallah sende çok iyi puan almışsın.

Bizimle paylaşsan neler yaptın nasıl çalıştın belki bizim gibi sonradan sınava girenlere yardımcı olursun.

Kandida benimde matematiğim pek iyi değildir. Maşallah sende çok iyi puan almışsın.

Bizimle paylaşsan neler yaptın nasıl çalıştın belki bizim gibi sonradan sınava girenlere yardımcı olursun.

Evet ya nasıl çalışıyorsunuz kpss'ye paylaşır mısınız biraz :17:

aynen bende matematik özürlüyüm.heralde çinceyi öğrenirim matematiği öğrenemem:)

bence korkmayın çünkü kpss matematiği bizden ağır bi matematik bilgisi istemiyor. bunu bu sene de gördüm. şöyle düşün mesela, bu sınava türkiyenin her yerindeki üniversiteden insanlar giriyor ve bunun bir ortası olmalı.öss gibi soramazlar. değilse bir çok insan yapamaz. mesela ben de tarihten anayasadan korkardım ama sonra ben hakim değilim ki tüm anayasayı falan bileyim dedim. üstelik matematik zaten zorlanılan bi alan, tutup zor sorup daha da zorlaştıramazlar. düzenli bi çalışmayla kpss matematiğini halledebilirsin bence.

şimdiden kolay gelsin, gözünü korkutma :)

öncelikle şunu söylemeliyim ki kendinize inanmadığınız müddetçe hiçbişey başaramazsınız. bunun için öncelikle olumsuz yargılarınızı bir kenara bırakın... ben çok imkansızlıklar içinde hazırlandım sınava.. kursa gidecek param yoktu..ilköğretim matematik kitabını aldım elime temelden kendi kendime matematik öğrendim. hiç yılmadım.seviyem arttıkça üniversite hazırlık kitaplarına geçtim...onları da çözmeyi başardım.. ikinci dönem,yani yarım dönemliğine haftasonu bir kurs ayarlandı bana ablamdan alınan borç altın bilezikle...sonra kursunda verdiği motivasyonla hem matematiğim iyice gelişti hem de diğer dersler.. inanın dersane denemelerinde 30 matematik sorusunun 29 tanesini yapabilmeyi başardım. bu benim azmimin zaferiydi..biraz da imkansızlıklarımın vermiş olduğu çaresizlik, bana başarmaktan başka bir yol bırakmıyordu sanırım... Rabbime şükürler olsun ki yüzümü kara çıkarmadı kpss de istediğim puanı alabildim ve atandım. Allah isteyen herkese kazanmayı nasip etsin..ben o süreçte psikolojik olarak çok yıpranmıştım...insanlara laf anlatamamaktan bıkmıştım..niye atanamıyorsun gibi abuk sorulara muhatap olmak beni çok yormuştu... ama sonuçta emeklerimin karşılığını aldım.. Allah herkesin emeğinin karşılığını vesin...

Back
X