Öğretmenlik yapmak

Ben hiçbir zaman rehberlikten falan destek alamadım.Birgün öğrenciyi rehberlıgı yolladım.Rehberlık öğretmenine herkes konusuyordu demıs.Ben suçlu cıktım.zBende 12 istemıyorum ama zorla verdıler
Sınıf içindeki sorunları siz çözmeye çalışın rehberlik ya da idareye gittiğinde siz sınıf yönetiminde başarılı değilsiniz algısı oluşuyor

geçen sene ben de dershanede çalıştım. 20 saat dersim vardı. Sabah 9 dan aksam 8.10 a kadar ders soru çözümü ve etüt oluyodu. 1 saat öğlen yarim saat ikindi molası . Tenefüslerde de ful soru çözümü yapıyorduk. Aralıksız 9 saat ders anlatıyorduk resmen. Boyle boyle 2 sene çalışan öğretmen 3. Sene uzman olur.

Bizim meslek zamanla oturan bir meslek hocam öncelikle işin kitabı teorik bilgisi YÖK bir de öğretmenlik konuyu bilmek değil nasıl anlatacağını bilmek ama bünün yanında şimdiki nesil ve idare çok zor resmen bitiriyor insanı . Kamuda bile pes edip istifa etmek istiyorsun . Sanırım formasyon yok sizde öncelikle onu alın öğretmenlik konuyu bilmek değil fen edebiyat mezunları bunu anlamıyor kusura bakmayın ama öyle . Hem de iyi bir okuldan alın zira eğitimin 4 senede aldığı formasyon derslerini 1 senede veriyorlar ne kadar nitelikli tartışılır. Ya da yol yakinken öğretmenlik dışındaki alanlara bakın fizik mezunları özelde iş buluyor mu bilmem ama arkadaşım biyoloji mezunu fabrikada çok mutlu

Ben ıyı bır okuldan formasyon aldım.Benım dezavantajım benden önceki hoca baya tecrubelıydi.Öğrencıler onu ıstıyordu.Bir de sınıf hakımıyetını saglayamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…