OGTT(şeker yüklemesi)yüksek çıkması

• Konu Sahibi Konu Sahibi hiliba
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Hayıır çünkü dr. çıktıktan sonra akşam saatlerinde belli oldu test sonucum msj attım dr.uma ama cvp gelmedi. İdrar istemedi. Ama şimdi bakar idrarıma kesin keton değerine falan
Umarım bişey çıkmaz. Dün yediğim pasta ve yarım kg. dondurmanın etkisi olmuş mudur? Y da sabah yediğim balın?

Kizlarr bende 50lik yuklettim bugun 160 cikti sizde durum ne

Seninki iyimiş şekerim benim 204 çıktı!

iyide sen tok karnınamı gittin baktırdın şekerine...sabah yediğim bal diyosun...tok karna olmazki şeker ölçümü...eğer tok deilsen tatlı yemek daha iyimiş varsa bişey çıksın diye...bende tam tatil dönüşü gittim baktırdım malum otelde hergün sabah akşam tatlı şeyler yedim...dr olsun daha iyi varsa şekerin görürüz dedi...nitekimde görmüş olduk...

Evet çünkü 50 mg.farketmez dedi aç tok.

Canım ben de aç olmam lazım diye biliyorum ama dr. farketmez dedi ne bilim.:sm_confused:
Bir de tansiyonum çok düşüyor 8.5-4 oluyor onu söyledim 4 olması pek iyi değil tuz alman lazım dedi.
Senin nasıl tansiyon? Şkerle alakalı mıdır bu?

anlamadım canım ben bu işi neyse artık dr un konuş o daha iyi bilir...benimkide düşük seyrediyor...başım dönüyo bazen etkisi olacağını sanmıyorum şekerin...senin çarpıntıların nasıl..kardiyolağa gittinmi hi...

Ben yemekten sonra yatarsam hissediyorum onun dışında olmuyor. Kardiyoloji ve nefroloji baktı yok bişeyiniz dediler. Gebelikte normal çarpıntı dediler. Ben sadece biraz daha artmasını sağlıyormuşum panik yapınca:)

anladım canım bende haftaya gidip kardiyologtan rapor alıcam dr um ona göre hareket edecek...kendine iyi bak görüşürüz..

bende de şeker çıkmıştı 100 lük yüklemeden sonra..fakülte sadece diyet dedi...kadın doğumcum ikna olmadı...başkasına gönderdi...o da hemen insülin dedi ..20. hafta bile değildi...doğuma kadar hem diyet hem insülin...sadece 5 kilo aldım...oğlum 3650 doğdu..tek iyi tarafı kilo almadım...ama herşeyden az yedim..tatlı hiç..meyve sayıyla..süt yoğurt yarım yağlı...zordu tabii...şimdi karpuzun tadını çıkarıyorum..bi de üzümü bekliyorum....1 tane kurabiye için 1 saat yürüyordum..ama uygulama her doktorda farklı...kimisi abartıyor....

nivacım maşallah oğluşuna..peki değerlerin kaç çıktıki sana insülin verdiler...bende hamur işine hasretim ama olsun napalım..karpuzu koklayarak yiyorum desem abartmış olmam sanırım...bende doğumumu bekliyorum 4 göz..yiyceğim çok şey var çünkü...ama önce meleğimin sağlığı

kızlar bu diyet listesi var mı sizlerde.yada biri bana linkini gönderebilir mi.
ben hala anlayamadım.şekerli şeylerden uzak durucam.peki meyve de mi yenilmiyor karpuz filan.kafam karma karışık.ne yiyeceğimi şaşırdım.

hilibacım karpuz kavun incir üzüm muz gibi tatlı meyvelerden ya çok çok az yada hiç yemiyceksin...diğer meyveleride bir porsiyon yani avucuna ne kadar alırsan o kadar...yani bir şeftali bir elma 10 15 kiraz , 3 4 kayısı gibi...

ama bebişlerimiz neyle beslenecekler.onu yeme bunu yeme.çok kötü bir durum bu.dünden beri moralim çok bozuk.hergün ne yiyeceğiz biz.

ah hilibacım sen benim çektiğim stresi bir bilsen..dün mesela bi arkadaşıma oturmaya gittim baştan tembihledim bana bişey hazrılama diye ...kız meyva suyu ikram etmeye kalktı onu bile içemedim...dışarı çıktığımızda lokantalardaki yemekleride yiyemiyorum genelde hepsi yasak oluy...yani sosyal hayatımda sekteye uğruyo...ama ne yapalım bebklerin sağlığı için herşey..

tokluk 150 falan oluyordu ya dedim ya benim doktor çok pimpirikli idi 10 yıldan sonra bulunca açıkçası ben de dikkat ettim

ama bebişlerimiz neyle beslenecekler.onu yeme bunu yeme.çok kötü bir durum bu.dünden beri moralim çok bozuk.hergün ne yiyeceğiz biz.

canım bebişi en çok besleyen süt peynir sebze hele de yeşillik bu da zaten diyet listende var günde 3 defa yarım yağlı süt meyvelerin yanında

beni en çok sinir eden--- ya sizin kadar dikkat eden görmedik keşke her hasta sizin gibi olsa----kollarım bacaklarım inceldi kilo alamadım ama bebiş besleniyor---bu kadar sıkmasaydınız insülin dozunu arttırarak öğnlerinizi fazlalaştırsaydınız---- diyen doktorumdu

nivacım senin dr pimpiriklinin ötesiymiş senin değerine insülin bence gereksizmiş diyetlede götürebilirmişsin..

benim 50 lik sonucum 144 çıktı toklukta.. sınırın çok az üstü ama doktorum 100 lük istedi. açlık 70, sanırım o da düşükmüş.. üstelik 50 lik testte limon yüzünden tansiyonum düştü ve serum takıldı..şimdi 3 saat sürecek olan 100 lük yükleme gözümü korkutuyor bu yüzden.. oysa hamileliğimin başından beri kontroller hariç hastaneye gitmek zorunda bile kalmamıştım, hep şükrediyordum. .umarım bu kez değerlerim normal çıkar. hamur işi hiç tüketmiyorum ben, tatlıya oldum olası düşkün değilimdir zaten. dondurmayı bile iki haftada bir falan yiyorum. meyve, özellikle karpuz çok tüketiyorum bu arada.. 26. haftamdayım ve 6 kg. aldım. zaten normal kilomun altında olduğumdan kilom da çok değil.. önce kızımın sağlığı önemli tabii, ama umarım meyvelerden uzaklaşmak zorunda kalmam.. allah başka sıkıntı vermesin ne diyelim, gerekirse sıkacağız biraz dişimizi..

Son düzenleme:
Evet çünkü 50 mg.farketmez dedi aç tok.

Benim doktorum 50mg şeker yüklemesinden önce 12 saat aç kalmamı şart koşmuştu, sadece su serbestti. Ayrıca o 12 saatin öncesinde de hamurişi, tatlı falan yeme ki, değerlerine etki etmesin diye uyardı. Açlık 84, 50mglik yüklemeden 1 saat sonrası 113mg/dl. Herşey normalmiş şükürler olsun. Tatlım bir de böyle dene bakalım, belki hiç endişeye gerek yoktur.

canım naptın gözükmedin hiç gittinmi dr a..sonucunu merak ettim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…