arkadaşlar dün OGTT yaptırdım açık 81 50 lik yüklemeden 1 saat sonra sonra 192 2. satte85 çıktı 1. saatteki yüksekmi 13 kilo aldım doğumda bebeğimin kilosuda normal sınırlardaydı.ailemdede diabet hastası yoktu daha doktora gitmeme 15-20 gün var sonucumu göstermedim ne yapmamı önerirsiniz
Canım ben mayıs annesiyim ve şeker problemi yaşayıp kısa sürede atlatmıştım.değerin sınırın üstünde bence dr ara sana diyet önerecektir sıkı diyet yaparsan 15 gün sonraya düşürmüş olursun sonrada dikkat ettiğinde şeker problemi yaşamazsın.
http://www.kadinlarkulubu.com/mayis-anneleri/253584-hamilelik-sekeri-diyet.html bu topiğe bakarsan aydınlatıcı olacaktır.
canım iyiki yaptırmışsın eğer kontrol altına almazsan senin ve bebeğinin şeker hastası olma riski artar ve yine bebek sağlık problemleri çeker erken doğum olmak zorunda kalırsın çünkü bazen 38. haftada bebek riske giriyor.Arkadaşlarına dua et iyilik yapmışlar.Bende tatlı yemezken çılgınlar gibiydim sonra kesince düzeldi.biraz sabredeceksinsağol canım ama moralim çok bozuldu ben yaptırmak istemiyordum arkadaşlar zorla yaptırttı tatlıya hamilelikte çok düştüm normalde yemezdim hiç :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:
canım çokta abartma tatlıyı ben baklava hiç yemem dr öyle deyince zorla eşim yedirdi şekerim 50 ve 100 lükten sonra fırladı diyetle 15 günde düzelttğim sonra yapılan tahlilde normal çıktı ama ben yinede dikkat ettim.1oo lükte önce kan alıyorlar şekeri yüklüyor sonra saat başı tekrar bakılıyor 3 kere ondan biraz zor oluyor bide sakın kusma tekrar baştan alınıyor yoksakizlar merhaba, ben kasim annesiyim insallah. benim 50gr yukleme sonucum 216 cikti. yani cok yuksek. carsamba 100luk yuklenicek. yuklemeden 3 gun once her gun bir ogun tatli ye, ama baska sekerli birsey yeme dendi bana. sizede boyle birsey demislermiydi?
canım çokta abartma tatlıyı ben baklava hiç yemem dr öyle deyince zorla eşim yedirdi şekerim 50 ve 100 lükten sonra fırladı diyetle 15 günde düzelttğim sonra yapılan tahlilde normal çıktı ama ben yinede dikkat ettim.1oo lükte önce kan alıyorlar şekeri yüklüyor sonra saat başı tekrar bakılıyor 3 kere ondan biraz zor oluyor bide sakın kusma tekrar baştan alınıyor yoksa
sagol canim, yuksek oldugunu ogrendigimden beri kendimce dikkat etmeye basladim. bakalim 100 lukte ne cikicak? 50 lik yuklenirken Rabbim yardim etti, midem falan bulanmadi. Insallah bunda da Rabbim yardim eder, kolayca atlatirim.
Allah yavrunu size bagislasin. cok seker masallah.opuyorumnanaktan
saol canım
inşallah sende sağlıkla alırsın kucağına yavrunu
geçmiş olsun mavişim inşallah 100 lüğün düşük çıkar...tedavi dedikleri şeyde vercekler eline bir liste bide şeker aleti hem diyet hemde ölçüm yapacaksın işte bu kadar...
hohocum elindeki listeyi uyguluyosan o yeterli oluyor canım merak etme...
kızlar bugün şeker yüklemem oldu açlık 94 tokluk 147 =( doktorum 100 lük istedi yine de ne olur ne olmaz diye,haftaya yapılacak... 50'lik bile zordu ya ötekine nasıl dayanacağım :gitme:
benim de aclık 80 kusur tokluk 144 çıkmıştı canım. 100' luk istemişti doktorum. üstelik 50 likte tansiyonum düştü ve serum taktılar. aynen senin gibi kara kara 3 saat aç nasıl dayanacağım diyordum. allahtan o gun kan alan hemşirelerden biri izinliydi ve ben onun hasta koltuğunda 3 saat oturdum. sağolsun yerimden kaldırmadan kanımı aldılar , zaten kalksam düşerdim.. ve çok şükür çok iyi çıktı değerlerim. üstelik herhangi bir değişiklik yapmadım beslenmemde .. yani sorun varsa zaten bilmek istiyordum. oluyormuş bazen böyle sapmalar doktorumun dediğine göre. tedbirli olmakta fayda var. iyiki yaptırıyorsun. umarım senin de benim gibi iyi çıkar 100' lük sonuçların.. kendini kötü hissettiğinde söylersen eminim senin için de bir çözüm yolu bulacaklardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?