• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğul bağımlısı anne. Anne bağımlısı eş.

Senin annen yokken kendi annesini 5 yasindaki cocuk gibi gozune sokmamasi gerekir haklisin.

Annesiyle ilgili konu acarsa he he de gec.
Dinleme
Kuserse kussun bosver
Normalde dinlerim akil da veririm hatta istedigi konularda ama bugun duygusal bir patlama yasadim sanirim. Tutamadim kendimi.

Bu konuda annesi kendisini cok fedakar birisiymis gibi gosterir.
Evet kayınvalidelerin yaptıkları her şeyi aslında kendileri için yapmış olsalar bile çocukları uğruna yapmışlar gibi göstermek şeklinde bir huyları var. Bu inanılmaz şekilde yaygın yalnız değilsin. Benim Kv de zamanında çocuklarına “hep sizin için yapıyorum her şeyi” der dururmuş. Oysa çocukları olmasa da boşanamazdı zaten mecburdu çekmeye... şimdi eşim ve görümcem ihtiyaç karşılamaya yıllar öncesinden başlayarak Kv ve kp sırtlamışlar. İstanbullu gelin dizisinde psikolog bu konuyu çok güzel işledi izleyenler bilir...

Evet kayınvalidelerin yaptıkları her şeyi aslında kendileri için yapmış olsalar bile çocukları uğruna yapmışlar gibi göstermek şeklinde bir huyları var. Bu inanılmaz şekilde yaygın yalnız değilsin. Benim Kv de zamanında çocuklarına “hep sizin için yapıyorum her şeyi” der dururmuş. Oysa çocukları olmasa da boşanamazdı zaten mecburdu çekmeye... şimdi eşim ve görümcem ihtiyaç karşılamaya yıllar öncesinden başlayarak Kv ve kp sırtlamışlar. İstanbullu gelin dizisinde psikolog bu konuyu çok güzel işledi izleyenler bilir...
Izlemistim biliyorum ve cok sey cikartmistim orda esimle kvnin iliskisine dair.

Ne zaman biraraya gelsek ben size hem ana hem baba oldum diye kendini acindirip takdir bekler. Gorumcemin umrunda bile olmaz ama esimin aklina boyle boyle isliyor.

Ben dedim ki bosansaydiniz esim icin cok daha iyi olurdu hic degilse psikolojisi bozulmazdi. O zaman babalari baslarina bela olurmus. O yuzden bosanmamis. Esime soyledigimde ise mahalle baskisindan bosanamazdi diyor.

Annesi babasiyla yasamasin istiyormus. Keske bizimle yasama ihtimali olsaymis. Kv nin en buyuk hayallerinden birisi de bize yakin oturmakmis.

Annesine araba alacakmis kullanmayi ogretecekmis. Yapacagindan da degil. Lafta hepsi. Bu aralar buna takti. Her gordugunde soyluyor. Aksamlari da bana soyluyor.

Annesi hic tatile gitmiyormus. En son onlar cocukken gidiyorlarmis. Bi tatile gelmedigi kaldi bizimle. Yavas yavas onu da yapacak.

Okurken içim şişti
Allah sabır versin size inşallah

Şanslı olduğunuz bir konu var
Oda kv'nizin kötü olmaması

Bi de bunun şirret olanı olsaydı
O zaman o evlilik çekilmezdi:confused:

Asiri duskunler birbirlerine. Vicik vicik sevgi.

Ama bugunku konuyu anlatacagim. Tazr kavga ettik esimle. Cunku biktim artik.

Kv kiziyla damadiyla sehir disina gidecek. Esim geldi bana diyor ki aslinda gitmesini istemiyorum. Guldum niye dedim. Guvenmiyormus araba kullanmalarina. Gayet iyi kullaniyorlar bu arada. Ne yapalim onlar da cocugu gitme diyemezsin ki dedim. Kustu. Her dedigine asiri tepki veriyormusum. Annesine on kere gitmeni istemiyorum canim annem deyip sarildi. Eve geldik muhabbeti halen suruyor.

Annesi kendisine annelik yapmamis bu arada. Akrabalari buyutmus. Sadece haftasonu gorurmus annesini.

Herseyde boyle. Tatile gideriz. Anne seni de goturcem de babam var iste diye baslar. Seneye ayarlarim canim annem der. Annesine araba kullanmayi ogretecekmis. Dumbell alacakmis annesi agirlik calisacakmis. Annesi yurusun spor yapsinmis. Biktim yemin ederim biktim. Eski fotograflara baktik. 5-10 yil onceki. Annem yaslanmis demi diyor. Ilk dikkatini ceken bu oluyor. Biz yaslandik onun da yaslanmasi normal diyorum. Ama o annesine uzuluyor. Bu arada benim annem hayatta degil. 10 yildir annesizim. Ama o hayattaki annesini gozumun icine sokuyor.

Annesi de bir esime sarilir oper. Kiz kardesi var. Bir kere bile sarildigini gormedim.

Kv bizden evine giderken anne ara haber ver eve gidince der. Istisnasiz her defa.

Artik o kadar sinirlerimi bozuyorlar ki dinlemeye bile tahammulum yok.

Simdi de küstü. Yalniz biraktim salonda. Yanima da gelme dedim. Tahammul edemiyorum.
Vicciiik vicccik.
Benim hep izledigim senaryo. Seni benden iyi anlayan yoktur.
Yapacak bisey yok.bu kdr oldgunu bilseydim evlenmek icin dusunurdum birkez daha. Cunku tahammul edilemez davranislar. Vrsa bi fikrin banadaver. Tam cildirmalik

Bağımlı kişilik. Abartmayı seviyor toplumumuz.
Ama neden bu bagimlilik. En son dedim keske benim annem de hayatta olsaydi da hicbirseyine karismazdim diye. Patlatti beni yemin ederim. Bu kadar suursuzca ann3m de annem demek niye. Kv isini o kadar iyi biliyor o kadar mazlum gosteriyor ki kendini. Bu arada evimiz esimin arabamix esimin hersey esimin. Tatile gideriz nereye gittin derler. Nereye gittiniz demezler mesela. Ben malim cunku. Ben yokum cunku. Nefret doluyor icim artik. Katlanamiyorum.

Vicciiik vicccik.
Benim hep izledigim senaryo. Seni benden iyi anlayan yoktur.
Yapacak bisey yok.bu kdr oldgunu bilseydim evlenmek icin dusunurdum birkez daha. Cunku tahammul edilemez davranislar. Vrsa bi fikrin banadaver. Tam cildirmalik
Ben uzun suredir sabrediyordum ama patladim artik. Soz soylesem kiskanc huysuz oluyorum. Soylemesem tatil planlarimiza bile ortak ediliyor. Bir anne cocuklarini nasil ayirir Allah askina. Gorumceme bir kez olsun sarilmaz. Erkek cocuktan beklenti cok. Bir de esimin maasi cok yuksek. O yuzden farkli beklentileri de var herkesin. Esime biraksan annesine araba aliyor bahceli ev aliyor. Ama hepsi lafta. Gercekte de yapmaz yani. Karsilikli yagliyorlar birbirlerini.

Sen babana karismaz misin diyor simdi gelmis. Dedim keske annem hayatta olsaydi da hicbirseyine karismasaydim. Oooo sen nerelere gitmissin dedi. Carpti kapilari cikti.
Terbiyesiz saygidizlk bu yaptigi. Senin acibi gormemesi.... Dicek bisi bulamiyorum

Herkes düşkündür annesine ama bu kadarda göze sokulmaz ki bi de annen yokmuş sende anlat benim annem yok böyle yapınca kötü oluyorum ben diyebilirsin
Şahsen benim öyle olurdu

Ben uzun suredir sabrediyordum ama patladim artik. Soz soylesem kiskanc huysuz oluyorum. Soylemesem tatil planlarimiza bile ortak ediliyor. Bir anne cocuklarini nasil ayirir Allah askina. Gorumceme bir kez olsun sarilmaz. Erkek cocuktan beklenti cok. Bir de esimin maasi cok yuksek. O yuzden farkli beklentileri de var herkesin. Esime biraksan annesine araba aliyor bahceli ev aliyor. Ama hepsi lafta. Gercekte de yapmaz yani. Karsilikli yagliyorlar birbirlerini.
Zaten oyle erkegim basina eksirler kiza dokunmazlar mutlu mesut olsun kizlari die. Gelini de hic umursamazlar. Yapisirlar . nie evlendirdinz arkadas memenizden kesmeseydiniz keske . bizimkiler de hep eleller bide gozume gozume bakar kv eleleyken onlar. Sanki kasten yapiyor

Zaten oyle erkegim basina eksirler kiza dokunmazlar mutlu mesut olsun kizlari die. Gelini de hic umursamazlar. Yapisirlar . nie evlendirdinz arkadas memenizden kesmeseydiniz keske . bizimkiler de hep eleller bide gozume gozume bakar kv eleleyken onlar. Sanki kasten yapiyor
Bugun misafirlikteydik hep birlikte. Kv gorumcem filan da var. Kv anlatmaya basladi. Esim isyerine çiş yapmıs. Eve odaya kaka yapmis. Bilmem nereye de çiş yapmis. Herkesin icinde. Esim utandi. Bana dondu gordun mu boyle cocukluk dedi. Yok gormedim valla dedim. Seni annen baban buyuttu tabiki ne guzel dedi. Evet ama seninle bir alakasi yok ki bosver dedim. Kv savunmaya basladi. Butun cocuklar boyle olur da normal de diye. Ben gormedim valla boyle cocuk dedim. Yaptigi ayiba bakar misin. Bir de savunuyor. Gorumcem de dedi ki allahtan benim oglum daha egitimli de anne yapmiyor boyle seyler dedi. Gorumcem bile elestiriyor yani.

Asiri duskunler birbirlerine. Vicik vicik sevgi.

Ama bugunku konuyu anlatacagim. Tazr kavga ettik esimle. Cunku biktim artik.

Kv kiziyla damadiyla sehir disina gidecek. Esim geldi bana diyor ki aslinda gitmesini istemiyorum. Guldum niye dedim. Guvenmiyormus araba kullanmalarina. Gayet iyi kullaniyorlar bu arada. Ne yapalim onlar da cocugu gitme diyemezsin ki dedim. Kustu. Her dedigine asiri tepki veriyormusum. Annesine on kere gitmeni istemiyorum canim annem deyip sarildi. Eve geldik muhabbeti halen suruyor.

Annesi kendisine annelik yapmamis bu arada. Akrabalari buyutmus. Sadece haftasonu gorurmus annesini.

Herseyde boyle. Tatile gideriz. Anne seni de goturcem de babam var iste diye baslar. Seneye ayarlarim canim annem der. Annesine araba kullanmayi ogretecekmis. Dumbell alacakmis annesi agirlik calisacakmis. Annesi yurusun spor yapsinmis. Biktim yemin ederim biktim. Eski fotograflara baktik. 5-10 yil onceki. Annem yaslanmis demi diyor. Ilk dikkatini ceken bu oluyor. Biz yaslandik onun da yaslanmasi normal diyorum. Ama o annesine uzuluyor. Bu arada benim annem hayatta degil. 10 yildir annesizim. Ama o hayattaki annesini gozumun icine sokuyor.

Annesi de bir esime sarilir oper. Kiz kardesi var. Bir kere bile sarildigini gormedim.

Kv bizden evine giderken anne ara haber ver eve gidince der. Istisnasiz her defa.

Artik o kadar sinirlerimi bozuyorlar ki dinlemeye bile tahammulum yok.

Simdi de küstü. Yalniz biraktim salonda. Yanima da gelme dedim. Tahammul edemiyorum.
Ben olsam eşime "benim annem hayatta değilken bana sürekli anne konusu açman bencillik, ne yaşıyorsan kendi ic dünyanda yaşa, bana da yansitma" derdim

Ben olsam eşime "benim annem hayatta değilken bana sürekli anne konusu açman bencillik, ne yaşıyorsan kendi ic dünyanda yaşa, bana da yansitma" derdim
Buna benzer birseyi yillar once soylemistim. Annem olsun de kurtul gibi bir yanit almistim. Kiskanc olmakla suclaniyorum o zaman.

Buna benzer birseyi yillar once soylemistim. Annem olsun de kurtul gibi bir yanit almistim. Kiskanc olmakla suclaniyorum o zaman.
Empati yaptırın; "senin annen ölmüş olsa ben sana sürekli böyle anne temalı konular açsam kendini nasıl hissederdin, neler düşünürdün, anneni özlemez miydin" diye...

Bugun misafirlikteydik hep birlikte. Kv gorumcem filan da var. Kv anlatmaya basladi. Esim isyerine çiş yapmıs. Eve odaya kaka yapmis. Bilmem nereye de çiş yapmis. Herkesin icinde. Esim utandi. Bana dondu gordun mu boyle cocukluk dedi. Yok gormedim valla dedim. Seni annen baban buyuttu tabiki ne guzeldedi. Evet ama seninle bir alakasi yok ki bosver dedim. Kv savunmaya basladi. Butun cocuklar boyle olur da normal de diye. Ben gormedim valla boyle cocuk dedim. Yaptigi ayiba bakar misin. Bir de savunuyor. Gorumcem de dedi ki allahtan benim oglum daha egitimli de anne yapmiyor boyle seyler dedi. Gorumcem bile elestiriyor yani.
Şaka gibi bi olay ya bu anlatilir mi .
Ne kdr dengesiz bi kadin . Allah akil fikir verir umarim. Gorsun madem cildirircasina savunup korudugu annesinin herkesn ortasnda onu ne hale soktgnu . iyi olmus.

Şaka gibi bi olay ya bu anlatilir mi .
Ne kdr dengesiz bi kadin . Allah akil fikir verir umarim. Gorsun madem cildirircasina savunup korudugu annesinin herkesn ortasnda onu ne hale soktgnu . iyi olmus.
Eve geldigimizde annemin anlattigina bak dedi. Benim yanimda anlatmasaydi bari ama senin sucun yok ki dedim. Iki dk sonra basladi annem onlarla gitmrese keske demeye. Kör gozu resmen.

Eve geldigimizde annemin anlattigina bak dedi. Benim yanimda anlatmasaydi bari ama senin sucun yok ki dedim. Iki dk sonra basladi annem onlarla gitmrese keske demeye. Kör gozu resmen.
Kv lerin kör ettiği erkeklerin gözünü eşleri açıyor, bilginiz olsun...

Siz saman altından başlayın....önce kv nizi öven bir cümle, hemen arkasından "ama" ile başlayan kv nizin bir eksiğinin yer aldığı ikinci bir cümle...

Her şeyi abartan ölçüsüz insanlara herkes gıcık olur. Haklısın.
Ama senin yapacağın tek şey o dertlenirken hehe deyip geçmek.
Yorum yapma. Zaten bir zaman sonra bu muhabbetten sıkılır dinlemezsin bile. Dinliyormuş gibi yaparsın :)

Izlemistim biliyorum ve cok sey cikartmistim orda esimle kvnin iliskisine dair.

Ne zaman biraraya gelsek ben size hem ana hem baba oldum diye kendini acindirip takdir bekler. Gorumcemin umrunda bile olmaz ama esimin aklina boyle boyle isliyor.

Ben dedim ki bosansaydiniz esim icin cok daha iyi olurdu hic degilse psikolojisi bozulmazdi. O zaman babalari baslarina bela olurmus. O yuzden bosanmamis. Esime soyledigimde ise mahalle baskisindan bosanamazdi diyor.

Annesi babasiyla yasamasin istiyormus. Keske bizimle yasama ihtimali olsaymis. Kv nin en buyuk hayallerinden birisi de bize yakin oturmakmis.

Annesine araba alacakmis kullanmayi ogretecekmis. Yapacagindan da degil. Lafta hepsi. Bu aralar buna takti. Her gordugunde soyluyor. Aksamlari da bana soyluyor.

Annesi hic tatile gitmiyormus. En son onlar cocukken gidiyorlarmis. Bi tatile gelmedigi kaldi bizimle. Yavas yavas onu da yapacak.
Aynen böyle anneler babayı da özellikle erkek çocuğun gözünde itibarsızlaştırır. Evin bütün çocukları, özellikle oğullar anneyle ilgili sorumluluk duygusunu abartırlar. Çünkü anneleri onlar için çok kahır çekmiştir yersen (!) çok yaygın maalesef canım Allah sabır versin...

Back
X