• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oje sildikten sonra tırnaklarım turunculaşti?

rabck8

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2024
71
4
3
Merhaba flormak kırmızı oje surmustum 1 hafta tirnaklarimdaydi bugün asetonla çıkardım ama çıkardıktan sonra tırnaklarım turuncumsu veya sarı renkte oldu ve gecmiyo parmaklarimin uçlarida öyle oldu silerken parmak uclarina bulaşmıştı asetonla sildim oraları ama oralarda sarı ve turuncu kaldı nasıl düzelir veya ne yaparsam bu geçer?

Özellikle kırmızı, turuncu tonlu ojeler yoğun pigment içerir. Asetonla silerken bu pigmentler tırnak yüzeyine nüfuz edebilir.
Düşük kaliteli asetonlar (asetik asit içerenler) tırnak plağını aşındırarak pigmentlerin tutunmasını kolaylaştırır.
Asetonsuz oje çıkarıci kullanın veya eczaneden nemlendiricili aseton alın.
Yada evde yapabileceginiz Tırnaklarınızı diş fırçasıyla beyaz sabun veya karbonatlı su ile hafifçe fırçalayın.
Limon ve karbonat Macun yapıp 5 dakika uygulayın.
Farkı goruceksiniz🌸

Özellikle kırmızı, turuncu tonlu ojeler yoğun pigment içerir. Asetonla silerken bu pigmentler tırnak yüzeyine nüfuz edebilir.
Düşük kaliteli asetonlar (asetik asit içerenler) tırnak plağını aşındırarak pigmentlerin tutunmasını kolaylaştırır.
Asetonsuz oje çıkarıci kullanın veya eczaneden nemlendiricili aseton alın.
Yada evde yapabileceginiz Tırnaklarınızı diş fırçasıyla beyaz sabun veya karbonatlı su ile hafifçe fırçalayın.
Limon ve karbonat Macun yapıp 5 dakika uygulayın.
Farkı goruceksiniz🌸
Evde denedim karbonat su felan 3 gün üst üste hala aynı durumda

Açık kırmızı ojeler, özellikle nar çiçeği tırnağı çok boyuyor maalesef. Ben artık bu durumu kabullendim zaten ojesiz gezmediğim için sorun olmuyor😁 Tırnak yüzeyi törpülerinden alabilirsiniz, hani şu sünger gibi olan 1-2-3-4 diye dört yüzü kullanılan törpülerden. Tırnağın en üst yüzeyi gidince turunculuk da biraz gider diye düşünüyorum🌸

Back
X