ok kt hissediyorum..

• Konu Sahibi Konu Sahibi ÜMITSIZ_KIZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ü

ÜMITSIZ_KIZ

Ziyaretçi
Mrb arkadaslar...
Uzun zamandir kendimi cok kötü hissediyorum...
Suan issizim sürekli evdeyim...
Cok arkadasim vardi bi zamanlar suan yapayalnizim...
Nicinmi???
Hepsi evlendi farkli yerlere gitti görüsemiyoruz...
Kendimi ise yaramaz hissediyorum...
Sürekli ya anneme ya babama yada erkek arkadasima patliyorum...
Bi yandan karar asamasindayim...
Sevgilim daha fazla uzatmayalim yaza nisan yapalim diyor...
Ailem bi olur bi olmaz diyor...
Iki arada kaldim...
Evde bütün gün ne yapilirki...
Ev isi tv internet derken zamanimi bosa harciyorum...
Hic bir ise yaramiyorum...
Yüksek okul mezunuyum ve kriz dolayisiyla issiz kaldim...
Ne yapsam ne etsem nasil ciksam bu bunalimdan bilemiyorum...
Kendimi oyalayacak biseylerde bulamiyorum...
Bi öneriniz olursa cok cok cok sevinirimmm...
Simdiden coooooooooooooook TSKLERRR :enbuyukkk:

kurslara gitmeyi denesen nebilim bilgisaayar kursu, graafikerlik, modelistlik, ehliyet kursu, dans kursu gibi aktiviteler edinsen.. ınternetten gazetelerden mesleğine ve sana uygun işler araştırsann...

evde olup boş oturmak bir tercihtir....gamze arkadasın da dediği gibi kurslara katıl , kitap oku , resim yap , bi spor salonuna yazıl , iş aramaya devam et... el işi ile ugraş ...şiir yaz...o kadar çok aktivite var ki zamanını doldurmak istesen... inşallah en yakın zamanda gönlüne göre bir iş bulursun

HiÇ olmadı yemek kurslarına katıl, biranyandanda iş ararsın gerekli yerlere cv'lerini verirsin. nebilim evde annene yardım edip ev temizledeikten sonra vaktin bayaa kalıyorsa ve boş vaktin var die sevdiğin adama sarıyorsan al eline bi elişi arkadaşım yada yün ip al örgü ör atkı ör sevdiğin
adama hem kendi el becerin hemde kendin bişiler yarattığın zaman mutlu olursun. Yeterki çevrendeki sevdiğin kişilerin hiç bi suçu yokken boş oturuyorsun diye onlara sarmamış olup hem onları hemde kendini üzüp yıpratmamış olursun BENCE..

canım merak etme yanlız değilsin
5 yıl maddi ve manevi açıdan oldukça rahat bir şekilde çalıştım,kendi ihtiyaçlarımı bırak aileme de büyük çaplarda yardımcı oldum.Gel gör ki 1.5 sene önce işyerimden ayrıldım ve sonrasında da kriz başladı iş bulamadım,nihayetinde de evdeyim.İnan öyle sıkıntılı günler yaşadım ve yaşıyorum ki...Yeri geldi ailemden bir sigara parası alamadım,yeri geldi evde oturduğum için depresyona girdim arkadaşlarımla bile görüşmemeye başladım.Ailemle o kadar çatıştım,o kadar sert tartışmalarım oldu ki;yaşadığın için anlarsın.Kaldı ki çalışmak,birşeyler üretmek benim için en büyük nimet ama olmayınca olmuyormuş.İş başvurularına cevap gelmiyor,elini attığın kuruyor sanki.Hatta hatta bir müddet bende senin gibi bir an önce evlensemmi acaba diye de düşündüm ama gördüm ki çaresi bu değil,insan önce kendini iyi hissetmeli.Gördüğüm,öğrendiğim şu var;bir yerlerde beni seni bekleyen birşeyler var ve bunlar içinde belli bir zaman.Sanırım kendimizi yıpratmamak adına en iyisi o zamanı beklemek ve kendimizi oyalayacak birşeyler bulmak.Bu yüzden de kendini çok daraltma,daralttıkça daralırsına.s

bende evdeyim:)
ama insan evde de bir işe yarar bence.
yarın birgün evlensen yine evde oturcaksın ki.
ama çalışçaksan meslek edinmen lazım.yoksa zor.
oh en güvenli yerim evim evimde geberim gideyim.:hulya:

sanırım biraz depresyone meyletmişsin, tam depresif olmadan bi işin icabına bak derim, iş aramıyo musun, yada girmen gereken sınavlara çalış, niteliklerini arttırmaya uğraş, eminim bulursun bu iş sonra, ama bu karamsarlıktan kurtulman lazım

ah ah... ceken bilir demisler...
bende iki sene oluyor evdeyim...
üniversiteye basladim ama isim olmadigindan ve uni uzak oldugundan ama tren kartina param olmadigindan gidemiyorum....
is ariyorum hep olumsuz hep olumsuz...
artik hic bir sey yapmiyorum... icimden hic bir sey yapmak gelmiyor...
uzaklasmak istiyorum buralardan biraz kendime gelirim ümidi ile...
ama olmuyor iste bilimyorum...
Rabbim neylerse güzel eyler elbette...
ama cok bunaldim inan ki cok bunaldim...
zaten bir konu actim kariyer bölümünde...
staj ariyorum istanbulda burdanda duyurayim belki bana yardim edebilen biri cikar...
mafoldumben

kitap oku, şiir yaz, hikaye yaz, günlük yaz, yemek yapmayı bilmiyorsan öğren biliyorsan derinleştir, dikişle uğraş, temizlik yap, resim yap,bi müzik aleti edin onunla uğraş...

yapacak şey mi yok evde :lepi:

bu günlerde geçer

Herkes evde oylanmam icin biseyler yazmis...
Cok moralim bozuk ben yüksek okul mezunuyum orta okulu bile zor bitirdim cok cabaladim cok calisdim suan yüksek okul mezunuyum ve ben evde oturmayi haketmiyorum arkadaslar bütün emeklerim bosa gitti bilseydim hic okumazdimmm...
Suan icimden alip o diplomayi yirtmak geliyor...
Lise mezunlari bile calisiyor ben cok emek verdim...
Hep derdimki ben evde duramam evde oturmak istemem suan basima geldi...
Bunaldikca bunaliyorum bi cikar yol bulamiyorum...
Kurslar para demek arkadaslar...
Gecen yil katildim kurslara... Bu yil tekrar katilamam maddi acidan...
Evet yemek yapmayi bayagi ögrendimmm...
Evde oturmam bitek yemek yapmayi ögrenmeme yaradi...
Ama ben evde yemek yapayim diye diploma almadim cok caba verdimm emeklerim bosa gitti o yüzden cok üzülüyorum...
Suan issizlik parasi aliyorum issizler kurumu tarafindan sürekli tehdit altindayimmm...
Söyle yap böyle yap yoksa parani keserim diye tehdit ediyorlar sürekli...
Onlarin baskisida var ensemde...
Bugün yine issizlik kurumundaydim bana saati 1 euro ya is bulduklarini söylediler gideceksin dediler...
Gidecegim evde oturmamak icin gidecegim...
Ama cok zoruma gidiyor o kadar emek verdim bana saati 1 euro luk isi mi layik görüyorlar...
Aylik 100 euro alacagim bu hic bisey...
Kiram zaten 600 euro yani bu hic bisey hic bi degeri yok...
Umarim beni anliyorsunuzdur...
Evli olan arkadaslar evlilikde evde oturmak cok ayri bisey esini beklersin evi temizlersin yemegi yaparsin cocuklarla ilgilenirsin ve gün cookdan bitmis olur...
Ama bekarlarda cok farkli bisey evde oturmak ev kizi olmak tuhafima gidiyor...
Bi yandan abartdigimi düsünüyorum amaa cok fazla zaman oldu alisamadim evde oturmaya ben 15 senedir hep disardaydim okul fln filan derken mezun olacagima sevinirken simdide evde oturuyorum...
Bide sürekli toplumun baskisi var üstümde...
Her karsilasdigim kisi "eeeeeee napdin is buldunmu" diye soruyor...
Bu defa iyice cikmaza giriyorsun biktim artik bu sorulardan...
Unutmak istesemde hatirlatiyorlar...

e ne var yani

yuksekokul mezunusun işsizsin bunun için mi okudun ..bunu hak ettin mi?

bi sürü üniversiteli işsiz var anacım... madem mezun oldugun bölümün iş garantisi yoktu o bölümü okumasaydın

kimse işsiz kalmak için okumuyor ama seni okutanlarda çalışasın diye okutmuyor zaten :lepi: üniversite okumanın amacı zaten gençleri oyalamak

milleti dinleme sorup dururlar. bunlar can sıkıcı sorular.. milletin ağzı durmaz boşver

abartma olayları iş beklediğin bu süreci tatil gibi düşün farklı uğraşlar bul.. işsizim diye düşünerek kendini yıpratma

bence hic moralini bozma..ben eminim ki is bulursun....madem kriz var madem istedigin okudugun meslegi yapamiyorsun sende alternatif isler bulup basvuru yap...illa ki bir yerden baslaman lazim.tamam seni anliyorum okudugun meslegi yapmak istiyorsun ama biliyorsun ki su aralar o kadar da durumlar iyi degil...ama dedigim gibi alternatif isler arayip calis.hic birsey yapmamaktan...butun gun ne olacak bu hal demekten iyidir...inan ban...hem biraz iyi hissedersin kendini...hemde calisip calismadigini merak edenlerin baskisindan bir nebze olsun rajatlarsin....bir de anlamadigim seni neden 1 euro job a gonderiyorlar ki...normalde sana is bulman icin yardim etmeleri lazim ..bildigim kadariyla 1 euro job uzun sure calismayan insanlari motive etmek icin.ve genelde bu isi meslegi olmayanlara ve is bulma umudi olmayanlara veriyorlar.guzelim bence haklarini iyi arastir.bu kadar kolay degil bildigim kadariyla....CADIARZU....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…