• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ok mu beceriksizim?

oy oy oy taktigin seye bak ogrenirsin guzelim ya acele etme sonra bikcaksin zatenkaydirigubbakcemile3

ilerde nasil olsa bunlari hergun heran yapmak zorunda kalacaksin
bence hic kendini uzme ve yasinin tadini cikar

ama illede ogrenecegim diyorsan eger.
ilk once izle bence izledikce ogrenirsin.

sonra kolaylardan basla ama annenle birlikte yap ilk once
sana basarilar

Anne bugun utuyu ben yapıyımmı diyerek baslayabılırsın. zemuszemus
Annen yemek yaparken anne ben de salatayı yapıyımmı dıyebılırsın kaydirigubbakcemile5
Annen camasır makınesını kullanırken ızle bak nasıl yapıyor.
Dırekt annene de acılıp ben bunları ogrenmek ıstıyorum artık dıyebılırsın :)

kafana taktığın şeye bak canım ya bayanların doğasında var zaten bu işleri yapma kapasitesi zamnı gelince hepsini yaparsın ama şimdi boşver bunları derslerine eğlenmene bak yaşının tadını çıkar :)

vallahi evlenene kadar annem hiçbirşey yaptırmazdı...
evlenince iş başa düşünce paşa paşa yaptım canım...
ögrenirsin canım dert etme.....

yaa benim sorunum 16 yaşında olmam fakat hiçbişey yapamıyo olmam.ne ütü ne çamaşır ne temizlik ne yemek hiçbişey bilmiyorum :( öğrenmeyi çok istiyorum ama nasıl öğreneceğimi nerden başlayacağımı bilmiyorum :( yaa lütfen bana yardım edin nasıl öğrenebilirim bunları ? :gitme::sinifsinif:senağlamaşimdiden teşekkür ederim:çok üzgünüm::a015:

bana pek inandırıcı gelmedi sanki biraz dalga geçmişsin gibi :uhm:
sen nerde yaşıonki fisfisfis hiçmi etrafında görmedinde kafana takıomuşsun gibi davranıon kötükedihüso meraklı olan zaten öğrenir büyük dertmiş gibi bide konu açmışsın :kızgın:

bana pek inandırıcı gelmedi sanki biraz dalga geçmişsin gibi :uhm:
sen nerde yaşıonki fisfisfis hiçmi etrafında görmedinde kafana takıomuşsun gibi davranıon kötükedihüso meraklı olan zaten öğrenir büyük dertmiş gibi bide konu açmışsın :kızgın:

evet bu benim için bi problem.inanırsınız veya inanmazsınız benim sorunum değil

kaydirigubbakcemile3 sorunun bumu şekerim ben 16 yaşımdayken çay bile demlemeyi bilmiyodum:) üniversiteye gidince annemi araya araya bütün yemekleri öğrendim. evlenincede hiç zorluk çekmedim :) sende boşver bu yaşların tadını çıkar annen yapar nasıl olsa 18ine gel bi sonra düşün

12 yasindan beri yapiyorum ev isini annem kardesime hamileydi ve dokuz ay yatmasi lazimdi ayni sehirde halamlar felan vardi ama birgun bile kapimizi acipta bir kap yemek gtirmediler annem oturarak yemek yapmisti daha agirlasinca mideside bulandi zaten yemegide ben yapmistim bende o yasimda hem evin hanimi hem kizi hemde ablasi oldum o yasat babami ise gonderiyor iki kiz kardesimi okula gonderiyordum artik gerisini sen dusun.simdi 24 yasindayim evlendim yurtdidsindayim ve her isimi kendim yaparim kimseden yardim almadan cocuk yasta buyudum ben bence hemen ogrenmelisin gun geldiginde sana yardim edecek hic kimseyi yaninda bulamassin.benden soylemesi

tatlım o yaşta bunları ögrenip ne yapacaksın git yabancı dil ögren bilgisayar ögren, oturmayı kalkmayı ögren, 16 yaşındaki zekanın kıvraklığını ütü yaparak heba etme, git kitap oku beynini aktif tut, bu yaştan itibaren 23-24 yaşına kadar kendini kültür ve bilgi anlamında geliştirebilirsen yanına kar kalır sonrasında zaten kafan kaldırmıyor sayfalarca şey ögrenmeyi istesende... okul bitince kendi evin olunca evlenince ögrenirsin temizlik yapmak atla deve değil canım ya...
off yapmayın ya bu gencecik yaşta ütü yapmaktan daha iyi hedeflerin olmalı.

taktığın şeye bak yahu
ev işi ütü temizlikle işin ne sen önce derslerine çalış
evli değilsin bakmakla yükümlü olduğun kimse yok
senden ütü isteyen yemek yapmanı isteyen kimse yok
sense bu durumda memnun olmak yerine hayıflanıyorsun
bugünlerini çok ararsın çokkk
şu insan oğlu çok garip
küçükken anneme ev işlerini bana yaptırmıyor ona yardım etmeme izin vermiyor diye kıyameti kopartırdım
şimdi benden yardım istiyor diye kıyameti kopartıyorum kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

yani işin özü şu an yapmak isteyipte yapamadığın özendiğin şeyleri
öğrenmiş olarak senden yapılması istendiğinde yapmak istemeyeceksin
bu dediklerim tecrübeyle sabittir :lepi::lepi:

aptallık etme şu günlerinin kıymetini bill :1ninca::1ninca:

imza denizkabuğu zemuszemus

bak ben 18 oldum hiç bişey bilmiyorum mirmirmirmir bilmekte istemiyorm artık bugün bi kahvaltı hazırlayım dedim patatesleri yaktım ki bugn c.tesiymiş ne kahvaltısı herkes yatıyo daha geri topladm :delphin: :utangac:

Bende buradaki bircok arkadasın fikrine katılıyorum, bu kadar acele niyeki??? Sonucta 5 yasındada 35 yasındada öğrensen hayatında degişen hiçbirsey olmayacak erken öğrenen daha güzel yemek yada ütü yapar diye bir kural yokki. Lazım olduğunda illaki öğreneceksin. Ben cay demlemeyi bile evlendikten sonra eşimden öğrendim ve hiçbir sıkıntısınıda çekmedim. Şimdi Allahın izniyle bir kız bebek bekliyorum ve Allahım bana güç kuvvet verdiği sürece onada hiçbirsey öğretmek gibi bir derdim yok. Oda ihtiyacı olduğu zaman illaki öğrenecek. Sonucta her bireyin her topluluktaki misyonu farklı. Sen o ailede ne kadar büyürsen büyü hep ailenin çocuğu olarak kalacaksın.
Ben hala annemin evine gittiğimde kalmaya ne yamek yapıyorum ne ütü yapıyorum, Allah annemdende razı olsun tabii......

merhaba fıstık....aman ya ne yapacaksın öğrenipte öğrendikten sonra her iş sana kalıyo boşver:sm_cool::sm_cool:şaka bir yana annene babana yardım etmeye çalış cokta acele etme daha küçüksün öğrenirsin.ben senin yerinde olsam gezer tozar eğlenirdim....ama herşeyi zamana bırak tatlım.bünyenin kaldıramayacağı şeylere kalkışma olurmu:olmaz:üzme tatlı canınıda zaman gelir herşeyden bıkarsın biri olsada yapsın şu işi dersin benim gibihihoyyythihoyyythihoyyyt

ay beni öldürseler o işleri yazpmazdım o yastaykenkaydirigubbakcemile o kadar derdi okoduktn sona bunu okyuncaa gülesim geldi:D canım ama ögren walla yapa yapa olur arkadasların dedigi gibi ilerde üniwersite fln cok lazım oluo ben hala yapamıom oda yapmak istemedigimden zaten:d isteynce olur:)

Bende o yaşda bilmiorum canım pek yapa yapa ögreniorsun ozmn anem yaptırmıordu şimdide bazen gel şunu yap dior:)yaprsın daaha çok yaparsın

yaa benim sorunum 17 yaşında olmam fakat hiçbişey yapamıyo olmam.ne ütü ne çamaşır ne temizlik ne yemek hiçbişey bilmiyorum :( öğrenmeyi çok istiyorum ama nasıl öğreneceğimi nerden başlayacağımı bilmiyorum :( yaa lütfen bana yardım edin nasıl öğrenebilirim bunları ? :gitme::sinifsinif:senağlamaşimdiden teşekkür ederim:çok üzgünüm::a015:

bende 18 im tatlım bunlar çok kolay şeyler..temizlikde ne var hele yemek çok kolay.. bir kere yapmaya başladıktan sonra alışınca bir kere görüşte öğrenirsin hepsini ama yapan birinin eline bakmak gerekiyr...benim annem hep çalıştığı için ben ilk okul 5 e giderken yemek yapıyordum babamın gömlklerini pantolnolarını ütütlyordm evı topluyordum böylelikle öğrendim şimde herkes diyor sen bu kadar şeyi nasıl becerebiliyorsun... emek bıraz da gayrett değme ev kadınalrına taş çıakrtırsın 2 ayda :)

:roflol::roflol::roflol: canım ben 25 yaşındayım hala yapamıyorum bazı şeyleri senin şuan temizlik yemek değil derslerini düşünmen gerek haa bunlarıda yap ama zevk için yap :delphin:

Back
X