Ok yaydan fırladı

littlewaterspirit

Kimbilir , belki de bir gün...
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2018
2.670
4.840
83
Sevgili Dostlar ,

Evet bu sabah sonunda iş yerimde ki ilkokul mezunu genel müdürüm ile birbirimize girdik. Bu defa susmadım , hiçbir şekilde geri adım atmadım , atmayacağım da...

Son bir yılı aşkın süredir içinde bulunduğum mecburiyetleri bir şekilde öğrendikleri için fena halde üzerime geliniyordu. İşten çıkan 2 elemanın yerine eleman almayarak onların işlerini de bana yüklemişlerdi. İş sıkıntı değil işimi her zaman zamanında ve hatasız şekilde yapıyorum zaten ancak tavırları yenilir yutulur cinsten değildi.

Hep ya sabır evladını düşün diyerek sineye çekiyordum ama bu sabah bardak taştı , beklenen patlama yaşandı. Karşılıklı restleştik. Beğenmiyorsan çeker gidersin dedi , ben de beğenmiyorsanız gönderirsiniz , hiç bir yere gitmiyorum , siz paşa paşa tazminatımı ödeyip göndereceksiniz dedim.

Şu an henüz asıl patrondan ses yok. Olay sonrasında bir kaç iş istedi. Sonra şirket dışına çıktı. Yarın öbür gün çıkar kokusu. Ama haklarımı kuruşuna kadar alacağım hiç merak etmesinler.

Kızlar şu an dualarınıza çok ihtiyacım var. Bir an evvel iş bulamazsam ne yapacağımı hiç ama hiç bilmiyorum :(

Pişman değilim ama hayatın bu adaletsizliği için çok ama çok üzgünüm.

Hiçbir şey olmaz. Sana muhtaçlar emin ol..
İş bilen becerikli elemanı kolay kolay kimse çıkaramaz.
Kaldı ki çıkarırlarsa da tazminat ve işsizlik maaşı ile iş bulana kadar idare edersin..

Yeni eleman alsalar istenecek maaş belli sonuçta. Yemez..
Hayırlısı neyse o olsun..

Hiçbir şey olmaz. Sana muhtaçlar emin ol..
İş bilen becerikli elemanı kolay kolay kimse çıkaramaz.
Kaldı ki çıkarırlarsa da tazminat ve işsizlik maaşı ile iş bulana kadar idare edersin..

Yeni eleman alsalar istenecek maaş belli sonuçta. Yemez..
Hayırlısı neyse o olsun..
Yeni eleman alsalar geçenlerde bir cv gelmişti 7.000-Tl istiyordu , bir de satın almacı ve muhasebeci almaları gerekecek. Bu pozisyona gelen hiç kimse sonradan eklenen işleri yapmaz.
Allah büyük dua et canım , bir iş çıksın da gideyim buradan.

Bir kapani kapansa bile bir digeri acilir. Durduk yere patlamadiniz herhalde, demek ki gercekten konular icinden cikilmaz bi hal almis. Haklarinizi alir ceker gidersiniz, yeni bir iste bulursunuz insallah hic takmayin kafaniza.

Bir kapani kapansa bile bir digeri acilir. Durduk yere patlamadiniz herhalde, demek ki gercekten konular icinden cikilmaz bi hal almis. Haklarinizi alir ceker gidersiniz, yeni bir iste bulursunuz insallah hic takmayin kafaniza.
Amin , inşallah , oğlum olmasa zerre düşünmem dert etmem zaten bunca zamandır çekemezdim de :(

Bizim is yerinde de bir kız vardı işten ayrılacaktı bu arada kız üniversiteyi derece ile bitirmiş kendini geliştirmiş filan. Bizim mudur de lise mezunu ama sirkette herkesi ezikliyordu sanki baska bir dünyadan gelmiş gibi davranıyordu. Bu kızı patron işten çıkarmak istemedi mudur de bir de ben konuşayım maksadıyla kızı aldı karşısına işte niye çıkıyorsun sanki böyle bir iş bulabilecek misin dışarı da insanlar n...m gelsin de ise girsin diye beklemiyor vs. Söz de işten çıkmasın diye ikna edeceğine kızı eziyor. Kızda merak etmeyin e... hanım lise mezunlarının yöneticilik yaptığı piyasa da bende hayli hayli bir iş bulurum kendime demişti bu tabi mort olmuştu hiç unutmuyorum. Zaten kadından gıcık alıyordum içim sogumustu. O aklıma geldi bir an. Sizde canınızı sikmayin. Allah bir kapıyı kapatırsa başka bir kapı açar. Hayırlısini dileyin. Birde bazı patronlar yani işin içinde olan patronlar sizin performansinizdan memnunsa müdüre filan bakmıyor. Hele ki sürekli çalışanlarla sorun yaşıyorsa mudurunuz sizin şansınız daha yuksek

Bizim is yerinde de bir kız vardı işten ayrılacaktı bu arada kız üniversiteyi derece ile bitirmiş kendini geliştirmiş filan. Bizim mudur de lise mezunu ama sirkette herkesi ezikliyordu sanki baska bir dünyadan gelmiş gibi davranıyordu. Bu kızı patron işten çıkarmak istemedi mudur de bir de ben konuşayım maksadıyla kızı aldı karşısına işte niye çıkıyorsun sanki böyle bir iş bulabilecek misin dışarı da insanlar n...m gelsin de ise girsin diye beklemiyor vs. Söz de işten çıkmasın diye ikna edeceğine kızı eziyor. Kızda merak etmeyin e... hanım lise mezunlarının yöneticilik yaptığı piyasa da bende hayli hayli bir iş bulurum kendime demişti bu tabi mort olmuştu hiç unutmuyorum. Zaten kadından gıcık alıyordum içim sogumustu. O aklıma geldi bir an. Sizde canınızı sikmayin. Allah bir kapıyı kapatırsa başka bir kapı açar. Hayırlısini dileyin. Birde bazı patronlar yani işin içinde olan patronlar sizin performansinizdan memnunsa müdüre filan bakmıyor. Hele ki sürekli çalışanlarla sorun yaşıyorsa mudurunuz sizin şansınız daha yuksek
Adamın tek sıfatı patronun çocukluk arkadaşı olmak , o kadarını söyleyeyim ben... Neyse Allah büyük , ben Rabbime havale ettim. Lütfen dua edin. Evim kira 4,5 yaşında oğlumla yaşıyorum , hiçbir gelirimiz yok , tazminatla bir kaç ay idare ederiz. Sonrasını iş bulamazsam eğer düşünmek bile istemiyorum :(

Yeni eleman alsalar geçenlerde bir cv gelmişti 7.000-Tl istiyordu , bir de satın almacı ve muhasebeci almaları gerekecek. Bu pozisyona gelen hiç kimse sonradan eklenen işleri yapmaz.
Allah büyük dua et canım , bir iş çıksın da gideyim buradan.

7000tl :oha:
Ohoo seni kesinlikle çıkarmazlar. En azından uzun bir süre :)

Allah hayırlı kapılar açacaktır mutlaka. Senin orada rızkın bittiyse bağlasalar tutamaz kimse zaten..

Ben kendi müdürümle çook ağız dalaşına girdim. Ama ben doğum yaptıktan sonra sırf ekstra ücretsiz 2 ay izin kullandım diye, dönüşte işten çıkarmaya çalışan genel müdür yardımcısına karşı beni korumuş. İzin vermemiş.
Duygusal düşünüp kestirip atmaz onlar rahat ol..

7000tl :oha:
Ohoo seni kesinlikle çıkarmazlar. En azından uzun bir süre :)

Allah hayırlı kapılar açacaktır mutlaka. Senin orada rızkın bittiyse bağlasalar tutamaz kimse zaten..

Ben kendi müdürümle çook ağız dalaşına girdim. Ama ben doğum yaptıktan sonra sırf ekstra ücretsiz 2 ay izin kullandım diye, dönüşte işten çıkarmaya çalışan gelen müdür yardımcısına karşı beni korumuş. İzin vermemiş.
Duygusal düşünüp kestirip atmaz onlar rahat ol..
Bakalım , patrondan çıt yok , normal işleri istiyor sadece... Ben de patrondan ses çıkana kadar sesimi çıkarmam işimi yaparım , öteki de delirir umursamazlığım karşısında.

N
Adamın tek sıfatı patronun çocukluk arkadaşı olmak , o kadarını söyleyeyim ben... Neyse Allah büyük , ben Rabbime havale ettim. Lütfen dua edin. Evim kira 4,5 yaşında oğlumla yaşıyorum , hiçbir gelirimiz yok , tazminatla bir kaç ay idare ederiz. Sonrasını iş bulamazsam eğer düşünmek bile istemiyorum :KK43:
Kaç yıldır çalışıyorsunuz bilmiyorum ama işsizlik maaşı filan alırsınız. Inşallah bunlara gerek kalmaz da

Duruşunu bozma, ALLAH yardımcın olsun. Çıkacaksan bile onlar çıkartsın ama susma da patron falan konuşursa olduğu gibi anlat.
Bu saatten sonra susmam zaten , patrona da diyecek bir şey yok kendimi savunacak değilim çünkü savunulacak bir şey yapmadım. Sadece tazminatımı ödesin yeter. Tek derdim iş bulamasam ne yaparım :(

Back
X