Okadar sınırlıyımkı lutfen destek

Annm dogumda gldı bnde kldı yrdım ıcın .kız krdesın sabh glıp aksam gtsn dedm cok uzak degıl, netıcede,kbl etmedı bnde sustum sonra glsn cck uc ayı gecsın dedım ama kabul etmıs saymıs! Senın annen geldı kldı bnm krdesım gelemezmı dıo!.
Sok sok!bnde dedmkı annm bna hızmet ettı, bn ona hzmt edıcem frkı anlmıomusun dedım nerdee

evet evet kullanıyorum bayan hlenka. yeri geldi mi kullanıyorum. kullandığım kişilerde büyük birileri olmadığı için ortada terbiyesizlik de söz konusu olmuyor :) adamına göre muamele :) bizde bir tanrıdan falan bahsetmiyoruz değil mi. alt tarafı iiside insan biri 14 yaşında sadece.bakın siz arada ki farkı anlamışsınızdır şimdi... bazıları kullanablir bazıları kullanmaz :) herkez farklıdır herkezin görüşü farklıdır. konuya odaklanmak yerine o kelimelere takılmışssınız. vaahh vaahhhh görüş açısı tabii. Lohusa bir kadın da doğrunun yanlışın veya sağlıklı düşünmenin ayrımına varamayabilir.

Yahu tamam işte ben de 14 yaşındaki kızın sağlıklı düşünemeyecğini savunuyorum zaten. Nedir problem?
Siz konusahibinin sağlıklı düşünemeyeceği bir dönem geçirdiğini söylerken, ben de 14 yaşında genç bir bireyin daha doğru adımlar atamayacağı bir çağda olduğunu söylüyorum.
Bir de dikkatinizi çekmek isterim ben kimseye "terbiyesiz" demedim. Ne size, ne konusahibine. Bir insanın bu tabirleri kullanmasını uygun bulmadığımı belirttim. Ortada bir hakaret var mı?
Empati yapılması gerekiyorsa her iki taraf için de geçerli olmalı. Ama şu durumda büyük taraf olan konusahibi, örnek olması gereken o. Eşinin en yakınlarından birine bu kadar öfkelenmek niye? Onun yerine daha küçük olduğunu göz önünde bulundursa, sabır gösterse ne kaybeder?

Yahu tamam işte ben de 14 yaşındaki kızın sağlıklı düşünemeyecğini savunuyorum zaten. Nedir problem?
Siz konusahibinin sağlıklı düşünemeyeceği bir dönem geçirdiğini söylerken, ben de 14 yaşında genç bir bireyin daha doğru adımlar atamayacağı bir çağda olduğunu söylüyorum.
Bir de dikkatinizi çekmek isterim ben kimseye "terbiyesiz" demedim. Ne size, ne konusahibine. Bir insanın bu tabirleri kullanmasını uygun bulmadığımı belirttim. Ortada bir hakaret var mı?
Empati yapılması gerekiyorsa her iki taraf için de geçerli olmalı. Ama şu durumda büyük taraf olan konusahibi, örnek olması gereken o. Eşinin en yakınlarından birine bu kadar öfkelenmek niye? Onun yerine daha küçük olduğunu göz önünde bulundursa, sabır gösterse ne kaybeder?

ah su bana yapılanlar uzuuun konusanlara bı yapılsa merak edıyorum, neler olur, karsıdakını carmıh mı bekler yoksa koca koca bas yaran tasa benzer sozlermı?

Cevap veriyorum: HEPSİ.
Tamam güzel kardeşim, sen bildiğin gibi yap. Hakediyor ne dersen, ne yaparsan. Sen de ona karşılık ver, bu kısır döngü böyle devam etsin, bak işler nasıl yoluna girecek...

Konu sahibi bence iftira filan atmıyor siz 14 yaşında kızın saçına fön çektirmesi ve makyaj yapmasına tepki gösterdiği için altında başka birşey aradınız bence bayanlar azıcık sakin olun. Benimde kuzenim var 13 yaşında makyaj yapar fön çeker yaşına göre boyu posu yerindedir mini giyer buraya kadar herşey normal gibi ama o giyim o makyajla kimse ona 13 yaşında bir çocuk demez. bu yaşlarda çocukların kafası her yanlışa açıktır. Hele aile yol göstermiyor kontrol etmiyorsa gelişimi ne yönde olur bilemeyiz dimi. Mesela bir örnek vereyim. Face profilinde bikinili fazlasıyla cüretkar bir fotograf paylaşmıştı. Ablası olarak bak güzelim bu tarz fotograflarını sosyal ortamlarda paylaşma fotoğraflarını arkadaşların dışında HERTÜR insan görüyor. Dikkatli ol dedim. Peki ne yaptı beni ve bütün akrabalarını listesinden çıkarıp engelledi. Geçen gün teyzesi geldi. Ona söyledim bunu gülerek
- ayyy canım o güzel bir kız güzelliğinin farkında :53:. dedi okulunu sordum dersleri filan nasıl diye...
-Okulla alakası yok zengin bir koca bulup evlenmek istiyor dedi. Yuh dedim içimden. 14 yaşında biri çocuktur. Her tür fikre davranışa açıktır. Aklı kemale erene kadar. Çocuguna sahip çıkmalı insan. Arkadaşlarını bilmeli, facebook vb yerlerde kimlerle sohbet ediyor bilmeli, koca kadınlar gibi makyaj yapıp süslenmesine yaşına uygun giyinmemesine engel olmalı. Bu ANNE ve BABANIN 1.görevidir.
Arkadaşım bence son kez dene baktın olmuyor abisiyle konuş olmadığını söyle. Seninde kendi çocuğun var

En sevmediğim şeydir saygısızlık, asla da tahammülüm yoktur. Bu kadar hareketten, laftan sonra eşiniz bir şey demiyorsa kusura bakmayın hata biraz da eşinizde. Sizde hiç yüz vermeyin, zaten büyüyünce aklı başına gelir. Ne ekilirse o biçilir. Sizin içiniz rahat olsun yeterki.

daha kendi kişiliği oturmamış çocuğa nasıl dini eğitim vereceksin.özellikle çocuk diyorum çünkü kanunen de çocuk yaptıklarıyla da çocuk.hem sen yengesisin.neden din eğitimi verme görevi sana düşüyor.eğer din öğretmeni isen tabi ki senin bilginden yararlansın.ama değilsen bu görev kendi anne babasına düşer.onu zaptetmek hayat hakkında, ilişkiler hakkında, din hakkında eğitmek kendi ailesinin görevi.ister dinler ister dinlemez.yaşıtları ellerinde telefon,tablet konserlerde koşup kuaför alışveriş derken uğraşırken onun dini eğitim almak isteyeceğini hiç zannetmiyorum.sen kendini hiç suçlu hissetme.senin sorumluluğunda değil.büyüyünce nasıl bir insan olmak istediğine kendi karar verir.bu konularda baskı ters teper.dinde zorlama olmaz.adı üstünde ergen.hayatı bilmeyen çocuğa dini öğremek mümkün değil.
evine gelmesi konusunda ise bırak gelsin.sana arkadaş olsun.ona hizmet etmek zorunda değilsin.yeni doğum yapmışsın.onun ilgi alanlarını keşfedersen muhabbetiniz olur.sana neden kötü davrandığını anlaman için fırsat olur.nedeni seni beğenip kıskanması mı,abisine aşırı düşkünlüğü mü,ilgi çekmek mi hepsini anlarsın.özetle seninle derdi neyse çözersin.sana ev işleri konusunda yardım etmesini rica et.yediği tabağı kaldırması bile yardımdır.yeğenine yardım etmesini rica et.sen yemekle uğraşırken bir saat onunla oynaması yardımdır.bunları gayet rahat yapabilir.ama sende çaba göster.arkadaşlarını sor,ona minik hediyeler al.birlikte dışarı çıkın.senin ona yakınlığını hissetsin.anne babası gibi davranma sorgulamadan dinlemeye çalış ki senin arkadaşı olduğunu görsün.aklıma gelen çözümler bunlar.sevgiler.

Her esin boyle sorunlu dostlari akrabasi vs olabilir. Anliyorum seni. Ne kadar hakli olsan da esin sen benim kardesimi istemiyormusun falan diyip araniz bozulabilir. Esin de iyi niyetli anne babasina dert olmasin falan istiyor kizi azcik adam yapmak istiyor. Azcik daha sabret. Esin zamanla anliycak neyin noldugunu. Zaten sonralari kizi eve getirmeyi bile istemez. Bebegine odaklan :)

Back
X