• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

okb hastasıyım tecavüze uğramış olabilir miyim?

herkese merhaba.kendimi bildim bileli okb olduğumu belirtmem lazım sağlıklı yorumlar yapabilmeniz için.deprem korkusundan arkadaşta kaldım.evim 12 katlı ben 8.kattayım.arkadaşımın ise evi 10 katlı 10.katında oturuyor bişey olsa en azından üzerimize sadece tavan düşer dedik bu gece onda yatayım dedim.arkadaşım iyi.nisafirperver biridir ama eşi ve en büyük oğlu hapiste.bir tane liseye giden oğlu vardı evde bir de 4 yaşında kızı.neyse yatağımı hazırladı yattıım.arkadaşım da kızı da aynı odada kaldık.oğlu kendi odasındayı.
şimdi bundan sonrasını yazmak....inanın benim için de zor ve saçma geliyor düşğnce ama neden olmuş olmasın ki diyor? kim diyor biliyor musunuz beynimin kıvrımlarında dolaşan ince kıvrak bir yılan.gece uyuduğumuzda oğlu gelmiştir yanımıza beni bir şekilde bayıltmış olabilir ve bana tecavüz etmiş olabilir.arkadaşım da buna göz yummuş olabilir veya onun da haberi olmamıştır.hiçbir şekilde anlayamam ki tecavüze uğradığımı.aslında akşam burda yatarkrn aklımda bu düşünce yoktu ama sabah aklıma geliverdi birden pekala da mümkün görünüyor bu durum neden olmasın.aile biraz suça meyilli böyle biriylr neden arkadaşsın diyeceksiniz arkadaşım çok sıcakkanlı ve deprem gibi bir afette insan bir destek arıyor.
kusura bakmayın uzattım.sizce tecavüze uğramışsam haberim olur muydu?
Acilen okb tedavisine başlayın

İnsanları zan altında bırakmayın bu resmen iftira atmak

Size dar gününüzde kapısını açmış arkadaşınızdan uzak durun her iki taraf içinde en doğrusu

Ayrıca hapse giren her insan tecavüzcü değildir

Hapse giren insanların ailelerinin de potansiyel suçlu olduğunu düşünmek çok saçma

Durumunuzu anlıyorum ve çok hassas bir konu biz burda size yardımcı olamayız

Tedavi olmalısınız

Kendinizi cok merkeze koyuyorsunuz. Oncelikle tum olaylarin merkezi olmadiginizi, siradan bir hayat suren siradan bir insan oldugunuzun ayirdina varin. Bende de ergenlikte vardi paranoya, tuvalete girerken kapi deligine pecete tikardim sanki evdekiler oradan beni gozleyeceklermis gibi. Ailemle de aramda hic sorun yoktu. Bazen de banyonun perdesinin arkasindan biri cikacak diye korkardim tuvaletimi yapmadan once hep dus perdesini acardim. Her reglim geciktiginde hic erkek arkadasim vs olmamasina ragmen bir sebeple sperm kacmis olabilir ve ben hamile kalmis olabilir miyim korkusu vardi. Bazen evde ya da baska kapali ortamlarda gizli kamerayla izlemdigimi dusunur ona gore davranirdim. Yolda herkes bana bakiyor ve yargiliyor gibi gelirdi. Bunlar hep kendini olaylarin merkezinde gormek ve cahillikten kaynaklaniyor. Halbuki kim ne yapsin beni. Niye beni dikizlesinler.? Mesela niye size o cocuk tecavuz etsin? Ki oyle bir sey olsa bilirdiniz, bu konulardaki deneyimsizliginize veriyorum. Ben universiteye baslayip yurtta kalinca yani 19 yasimda paranoyalarimi kendi kendime neredeyse tamamen yendim. O kadar onemli biri olmadiginizi, her kotulugun sizi bulma ihtimalinin dusuk oldugunu kendinize hep hatirlatin. Bu kadar sanssiz olamazsiniz degil mi ama. Bir de tabi psikiyatrist ile tekrar gorusun.

Yahu kadın rahatsız olduğunu söylüyor..Siz kadını suçluyorsunuz..Bu nasıl yaklaşım? Bir nevi kendini rahatlatmak için buraya yazmış..Elinde olmadığını söylüyor zaten..
Siz çamur at izi kalsın cümlesinin anlamını biliyor musunuz

Diyelim konu sahibi şizofreni attı iftirayı o genci hayatı ne olacak kararacak

Deprem zamanı evini açmış kadının liseye giden çocuğuna iftira atıyor aynısı başınıza gelse bu kadar sakin karşılamıcagınızı kendiniz de biliyorsunuz

Konu sahibi rahatsız ise tedavi olsun iftira atmak tedavi etmez

Senaryo yu da yazmış bayıltmıştır bilmem ne bu kafayla baygınken yıkamıştır beni ki bir kanıt kalmasın diye

Bir duyulsa o çocuğun yok yere herkes tecavüzcü olduğunu zannedecek

Konumuz insanlara zarar vermesi değil.Kadinin sanki rahatsızlığı elindeymiş gibi yorumlar yapılmış ona istinaden yazdım.Zaten mantıklı, sağlıklı düşünebilen insanlar bu yazıları yazmazdı.Tedavi olması gerekiyor konu sahibinin.
Aynen. Hasta bir insanı suçlamanın manası yok. Burdaki yorumları okuyup vay ben hata yapmışım dese bile yarın bir gün yine benzer bir şeyi yapacak. Çünkü tek başına mantıklı düşünme ihtimali yok.

İyide atmamis ki buraya gelip icini dokmus zaten hastayim diye belirtmis normal saglikli bi insan soylemiyor bunu gerci kazen yazmis baska hesaplardanda bu sekil hikayeler yazmis sanirim bizi isletiyor kazenin mesajini sonradan okudum
Ha bizi işletiyorsa bilemem. Zaten ben burda bizi işletenleri de sağlıklı bulamıyorum 😂

Aslında bilen biri bizi aydınlatsa çok iyi olurdu. Sizofreni sanırım en uç nokta. Benim dayım şizofreni sebebiyle 6 ay klinikte yattı. Yengem dayımı kendi evlerinde aldatmış. Aldattığı adam dayımı dövmüş. Sonra dayım bu durumu hazmedemedi hastalandı. Annem elektro şok verdiler demişti. Şizofrenler sanırım sanrı görüyor ve bunun gerçek olduğunu sanıyor 🤔
Bipolarlarda da sanrı gormeler var. İzlediği filmi okuduğu kitabı kendi ya da başkasının anlattığı bir olayı kendi yasamis zannedebiliyorlarda.Bir video izlemiştim psikiyatrist sunuyordu.bu tür rahatsizliklarin beyin kimyasindan kaynaklanan bir bozukluktan dolayı olduğunu çoğunlukla kalıtımsal olduğunu bazılarinda farkedilmedigini bazılarında ise etkin bir uyarıcı ile meydana çıktığını anlatmıştı. Bunun kişiden kaynaklı olmadığıni aynı kalp, göz rahatsızlığı vs gibi olduğunu. Tedavisinin muhakkak yapılması gerektiğini söylemişti.

klinik psikolog olarak sizi fazla incitmek istemiyorum fakat insanların en zor zamanlardaki iyi niyetini bu şekilde yorumlamanız bir daha o kişilerin iyilik yapmak istememesine yol açar. iyi insanlar çok az. onları da bu şekilde iyiliğe küstürmeden gidip destek görmelisiniz.

kasten tedavi görmeyip ev sahiplerini zan altında bırakmayı hastalıkla açıklayamazsınız. bu şekilde hastalığınızın arkasına sığınamazsınız.

klinik psikolog olarak sizi fazla incitmek istemiyorum fakat insanların en zor zamanlardaki iyi niyetini bu şekilde yorumlamanız bir daha o kişilerin iyilik yapmak istememesine yol açar. iyi insanlar çok az. onları da bu şekilde iyiliğe küstürmeden gidip destek görmelisiniz.

kasten tedavi görmeyip ev sahiplerini zan altında bırakmayı hastalıkla açıklayamazsınız. bu şekilde hastalığınızın arkasına sığınamazsınız.
Bir sorum olacak size yanıtlarsanız çok sevinirim.sonradan bu yaptıkları hatayı farkedebiliyorlar mi?

Kanser, diyabet vb nasıl bir hastalık ise bu da ruhsal bir hastalık..İnsanları dışlamaktan vazgeçin artık..Zaten psikolojik rahatsızliklar, insanlar duyarsa ne der acaba ya da toplum tarafından dışlanma korkusu yüzünden doktora gidip tedavi olamıyorlar ve hastalık ilerliyor sonra da ne tür insanlarla beraberiz..

Bu ülkede tedavi olmayan şizofren gencecik bir kadını sokak ortasında samuray kılıcıyla öldürdü

Bu ülkede bir kızın bana tecavüz etti diye iftira atması üzerine gencecik bir oğlan kızın babası tarafından öldürüldü

Bu ülkede yine tecavüz iftirası yüzünden intihar eden gencecik oğlanlar var

Siz de biraz karşı tarafla empati kurmak ister misiniz?

Kanser hastaları gidip tedavi oluyor , ruh sağlığı hasta olan insanların da gidip tedavi olması ve toplum için tehlike arz etmemesi lazim

Konu sahibi daha önce de 4 yaşındaki kızım tecavüze uğradı diye dolaşıyordu etrafta , insanlara tecavüz, pedofili yaftası yapıştırmak, zan altında bırakmak bu kadar kolay olmamalı

Hastaysan tedavi olacaksın, olmuyorsan halk içine karismayacaksin , bu kadar basit

Bu ülkede tedavi olmayan şizofren gencecik bir kadını sokak ortasında samuray kılıcıyla öldürdü

Bu ülkede bir kızın bana tecavüz etti diye iftira atması üzerine gencecik bir oğlan kızın babası tarafından öldürüldü

Kanser hastaları gidip tedavi oluyor , ruh sağlığı hasta olan insanların da gidip tedavi olması ve toplum için tehlike arz etmemesi lazim

Konu sahibi daha önce de 4 yaşındaki kızım tecavüze uğradı diye dolaşıyordu etrafta , insanlara tecavüz, pedofili yaftası yapıştırmak, zan altında bırakmak bu kadar kolay olmamalı

Hastaysan tedavi olacaksın, olmuyorsan halk içine karismayacaksin , bu kadar basit
Zaten ne oluyorsa hep zamanın da müdahale etmemekten geç kalmaktan oluyor . Eğer anne babası o katili tedavi ettirseydi bugün Başak yaşıcaktı evlenecekti genç başarılı bir mimar olacaktı.

Geç kalındı çok geç

Zaten ne oluyorsa hep zamanın da müdahale etmemekten geç kalmaktan oluyor . Eğer anne babası o katili tedavi ettirseydi bugün Başak yaşıcaktı evlenecekti genç başarılı bir mimar olacaktı.

Geç kalındı çok geç
Önce ebevynlerin bilinçli olması gerekiyor. Ülkemizde daha üzücü neler yaşandı. Medyaya yansıyan ki yansımayan nelerde vardır.
Kendimi hic affedemedigim bir olay yaşadım onu yazacagim. Çocuğumu parka götürmüştüm 4 yaşındaydı. Kaydiraga çıktı oğlum. engelli bir çocuk geldi yanına ben tedirgin oldum ama annesi de vardı yanında ayıp olur kadın alınır,incinir diye müdahale etmedim. Çocuk geldi .göz açıp kapayana kadar pat diye oğlumu aşağıya attı şimdi oğlum 11 yaşinda alnında kocaman iz var . Suç bende öyle vicdan azabı çekiyorum ki öyle aval aval izlediğim ,onu koruyamadigim için.

Son düzenleme:
Kendinizi cok merkeze koyuyorsunuz. Oncelikle tum olaylarin merkezi olmadiginizi, siradan bir hayat suren siradan bir insan oldugunuzun ayirdina varin. Bende de ergenlikte vardi paranoya, tuvalete girerken kapi deligine pecete tikardim sanki evdekiler oradan beni gozleyeceklermis gibi. Ailemle de aramda hic sorun yoktu. Bazen de banyonun perdesinin arkasindan biri cikacak diye korkardim tuvaletimi yapmadan once hep dus perdesini acardim. Her reglim geciktiginde hic erkek arkadasim vs olmamasina ragmen bir sebeple sperm kacmis olabilir ve ben hamile kalmis olabilir miyim korkusu vardi. Bazen evde ya da baska kapali ortamlarda gizli kamerayla izlemdigimi dusunur ona gore davranirdim. Yolda herkes bana bakiyor ve yargiliyor gibi gelirdi. Bunlar hep kendini olaylarin merkezinde gormek ve cahillikten kaynaklaniyor. Halbuki kim ne yapsin beni. Niye beni dikizlesinler.? Mesela niye size o cocuk tecavuz etsin? Ki oyle bir sey olsa bilirdiniz, bu konulardaki deneyimsizliginize veriyorum. Ben universiteye baslayip yurtta kalinca yani 19 yasimda paranoyalarimi kendi kendime neredeyse tamamen yendim. O kadar onemli biri olmadiginizi, her kotulugun sizi bulma ihtimalinin dusuk oldugunu kendinize hep hatirlatin. Bu kadar sanssiz olamazsiniz degil mi ama. Bir de tabi psikiyatrist ile tekrar gorusun.
Bir an biri beni anlatıyor sandım😅

Ayrıca kimseyle empati kurmak zorunda değilim ben dr da değilim tedavi olmasın gelsim cocuğuma iftira atsın ne güzel ya

Hasta olduğunu bilip kafasındaki senaryoyu linç yeme pahasına buraya yazmak 😃😃😃 ne dememizi bekliyorsun? İnternet üzerinden sana seans mı düzenleyecek buradaki insanlar. Belli ki doktora gitmiyosun. Gidiyosan buraya bu konuyu açacak kadar bilinçsizmisin?
İnsanlardan iyice korkmaya başladım ya. Arkadas diye eve alacagım insanı bile sorgulamak gerekiyo sanırım...🤦🤦

Paranoya kuruntu herkes de var tabiki belli düzeylerde. Anneysen çocuguna hassas oluyorsun kırk tane senaryo yazıyorsun. Annene çok düşkünsen haber alamazsan kafanda kuruyorsun.
Mesela şuan ben eşim bana tuzak kurup öldürür mü acaba diyorum. Yada parayla birini tutarsa yada zehirlerse. Ama bu hayatımı mahvetmiyo. Saçmalama oscar diyorum. Eninde sonunda gebercen zaten diyip tevekkül oluyorum. Evet anahtar kelime tevekkül ve teslimiyet. Tabiki kliniğe yatman ilk sırada geliyor

Bence sizin karakterinizle ilgili sıkıntı var.Okb ye sığınmayın.Empati yapın biraz.Arkadaşınızın oğlu sizin hakkınızda gece yanıma geldi beni taciz etti dese nasıl hisseder ,ne yapardınız? Bunu bir düşünün derim

Back
X