okb hastasıyım tecavüze uğramış olabilir miyim?

Sizin çocuğunuza iftira atılsa ne kadar sakin kalabilirdiniz? Hem de tecavüz suçu

Tedavi ol doktora git denmiş daha ne densin

İyide atmamis ki buraya gelip icini dokmus zaten hastayim diye belirtmis normal saglikli bi insan soylemiyor bunu gerci kazen yazmis baska hesaplardanda bu sekil hikayeler yazmis sanirim bizi isletiyor kazenin mesajini sonradan okudum

herkese merhaba.kendimi bildim bileli okb olduğumu belirtmem lazım sağlıklı yorumlar yapabilmeniz için.deprem korkusundan arkadaşta kaldım.evim 12 katlı ben 8.kattayım.arkadaşımın ise evi 10 katlı 10.katında oturuyor bişey olsa en azından üzerimize sadece tavan düşer dedik bu gece onda yatayım dedim.arkadaşım iyi.nisafirperver biridir ama eşi ve en büyük oğlu hapiste.bir tane liseye giden oğlu vardı evde bir de 4 yaşında kızı.neyse yatağımı hazırladı yattıım.arkadaşım da kızı da aynı odada kaldık.oğlu kendi odasındayı.
şimdi bundan sonrasını yazmak....inanın benim için de zor ve saçma geliyor düşğnce ama neden olmuş olmasın ki diyor? kim diyor biliyor musunuz beynimin kıvrımlarında dolaşan ince kıvrak bir yılan.gece uyuduğumuzda oğlu gelmiştir yanımıza beni bir şekilde bayıltmış olabilir ve bana tecavüz etmiş olabilir.arkadaşım da buna göz yummuş olabilir veya onun da haberi olmamıştır.hiçbir şekilde anlayamam ki tecavüze uğradığımı.aslında akşam burda yatarkrn aklımda bu düşünce yoktu ama sabah aklıma geliverdi birden pekala da mümkün görünüyor bu durum neden olmasın.aile biraz suça meyilli böyle biriylr neden arkadaşsın diyeceksiniz arkadaşım çok sıcakkanlı ve deprem gibi bir afette insan bir destek arıyor.
kusura bakmayın uzattım.sizce tecavüze uğramışsam haberim olur muydu?
Abooo ben ne okudum. Yani size ne desek bilemedim ki? Lütfen kimsenin evine gitmeyin. Kimse düşüncelerinize malzeme olmak istemez. O zaman ameliyat olmayın siz. Size Anestezi verilince başınıza ne gelir Allan bilir

İyide atmamis ki buraya gelip icini dokmus zaten hastayim diye belirtmis normal saglikli bi insan soylemiyor bunu gerci kazen yazmis baska hesaplardanda bu sekil hikayeler yazmis sanirim bizi isletiyor kazenin mesajini sonradan okudum

Buraya çok kolay yazan insan başkasına da anlatır çünkü hasta birine anlatma ihtiyacı hisseder. Bu kadar ileri derecedeki rahatsızlıklar kesinlikle doktor kontrolünde olmalı. Evet buranın gediklisiymiş

Kanser, diyabet vb nasıl bir hastalık ise bu da ruhsal bir hastalık..İnsanları dışlamaktan vazgeçin artık..Zaten psikolojik rahatsızliklar, insanlar duyarsa ne der acaba ya da toplum tarafından dışlanma korkusu yüzünden doktora gidip tedavi olamıyorlar ve hastalık ilerliyor sonra da ne tür insanlarla beraberiz..
Valla Allah göstermesin ama o hastalıklar etrafta ki insanlara zarar vermiyor bu tür hastaliklar önüne gecilmeyince cok kötü zararlar verilebiliyor.dislama korkusuyla ne ilgisi var

Benim bildiğim Okb insan karolara basamaz, simetri takıntısı olur, sürekli ellerini yıkar filan. Sizinkisi bayağı parayona. Tecavüze uğradığınızı düşündürecek her hangi bir belirti var mı? Hem insanların evinde kalıyorsunuz, hem de tecavüze uğramış olabilirim diyorsunuz. Ya tedavi olun, ya da kimseyle arkadaş olmayın.

Bu duru sizin yakınınız ya da çocuğunuzun başına da gelse

Mesela size bir örnek vereyim..Okb örneklerinde görmüştüm.Adamin biri yolda arabayı kullanirken birini görmüş.Sonra kuşkuya düşüp ya çarptıysam ya fark etmediysem diye o yolu tekrar tekrar geçiyormuş birine mi çarptım diye..Mesela olası yerden mikrop bulaşma takıntısı..Ya orda mikrop varsa ya bana bulaştiyda gibi..Sonuçta bu da şüpheye girmiyor mu? Orda mikrop öldüğünü düşünüp kafada en kötü senaryoyu kuruyor ya wc yo kullanmıyor ya da başka kompulsif davranışlarda bulunuyor.Kuşku ve kaygıdan geliyor bu düşünceler.
Saydıklarınızda kompulsiyon da var. Konu sahibinde salt kuşku var. Temizlik gibi takıntılar okb’de yaygın. Ama “ya gece tecavüze uğradıysam” düpedüz kötülük görme kuşkusu. Arada ciddi fark var.

Tabii ,her okb li aynı şeye takmiyor ,doğru.Hastaligin seyri vs değişebiliyor vs vs.Bunu psikaytr bilir.Kaygi bozukluğu anksiyete ,okb,panik atak iç içe ilerleyen şeyler.Konu sahibi terapi ve ilaç alıyorum geçmiyor demiş ama Dr değişimi de yapabilir.Kimine iyi gelen kimine gelmez ,doktorlar ilac tedavisini otutturana kadar bile değişik dozlar ,değişik ilaçlar ile ilerliyorlar tedavi sürecinde.Umarim sağlığına kavuşur konu sahibi de.Yoksa başkaları da zan altında kalıyor, Allah korusun.
Çok zor..Bende de tiksinme, bulaşma takintisi çıktı 1 senedir.Allah başa vermesin..Stres, üzüntü sonrası çıktı..☹️ Bir sene içinde acayip sıkıntılar yaşadım.Öncesinde annem felan vefat etti.Zor işler cidden. Allah kimseye dermansız dert vermesin.O yüzden arkadaşı da kınamak istemiyorum.Bu konularda pek fikrim yokken bazen denk gelirdim de çok saçma bulurdum ama cidden empati kurabilmeyi öğrenebilmek hayat daha da yaşanılası hale gelir.Malesef biz bunu başaramiyoruz.Derdimiz hep insanları dışlamak..Eleştirmek.Koni sahibi de elbet bu durumda olmak istemez ama cidden bir rahatsızlığı olduğu kesin ve bunu bilerek yapmıyor.Doktor git tedavi ol vs diyenler var ama bir psikoloğ, psikiyatrist seansı ne kadar haberleri yok sanırım.Oyle git demekle de olmuyor malesef.

Psikoz hastaları peki rahatsızlığını kabul ediyor mu? Okb kabul ediyor diye biliyorum.
İçgörü genelde gelişmemiş oluyor, konu sahibi “neden olmamış olsun?” Modunda zaten. Tepkilerden ötürü “saçmalıyorum galiba” diyor ama bence içgörüsü pek gelişmiş değil. Benzer içeriklerle buraya geldiğini site sahibi de vurguladı.

Benim bildiğim Okb insan karolara basamaz, simetri takıntısı olur, sürekli ellerini yıkar filan. Sizinkisi bayağı parayona. Tecavüze uğradığınızı düşündürecek her hangi bir belirti var mı? Hem insanların evinde kalıyorsunuz, hem de tecavüze uğramış olabilirim diyorsunuz. Ya tedavi olun, ya da kimseyle arkadaş olmayın.
Çeşit çeşit takıntılar var okbde.Yanlış biliyorsunuz.Ayrıca okb de herkes elini yıkamiyor.Simetri, temizlik, kirlenme, bulaşma, cinsel, şüphe, sayma, kontrol daha birçok takıntı..Ayrıca okb hastalarında genelde anksiyete bozukluğu da olabiliyor beraberinde..

İçgörü genelde gelişmemiş oluyor, konu sahibi “neden olmamış olsun?” Modunda zaten. Tepkilerden ötürü “saçmalıyorum galiba” diyor ama bence içgörüsü pek gelişmiş değil. Benzer içeriklerle buraya geldiğini site sahibi de vurguladı.
Paronoid bozuklukta düşüncesinin doğru olduğuna inanıyor yani..Mantıkli, kesin olacak gözüyle bakıyor.Okb de bu kuşkular oluyor ya benim başıma geldiyse diye olabilecek en küçük ihtimal okb hastaları için felaket senaryosu kurması için yeterli oluyor.Bu düşünceler tekrarlıyor fakat saçma ve mantıksız olduğunu kendisi kabul ediyor.Mesela şizofren hastalari hasta olduğunu kabul etmiyor diye biliyorum.Kafasindaki sanrilarin doğru olduğuna inanıyor.

Çok çeşidi var okbnin eşimde kontrol etme şeklinde var mesela

Paronoid bozuklukta düşüncesinin doğru olduğuna inanıyor yani..Mantıkli, kesin olacak gözüyle bakıyor.Okb de bu kuşkular oluyor ya benim başıma geldiyse diye olabilecek en küçük ihtimal okb hastaları için felaket senaryosu kurması için yeterli oluyor.Bu düşünceler tekrarlıyor fakat saçma ve mantıksız olduğunu kendisi kabul ediyor.Mesela şizofren hastalari hasta olduğunu kabul etmiyor diye biliyorum.Kafasindaki sanrilarin doğru olduğuna inanıyor.
İçgörü geliştirmiş paranoid bozukluk hastaları da var. Okudum mesajınızı sizde de okb varmış ama bu durum sizinki ile benzer değil bence. Siz dümdüz okb hastasısınız, ama bana göre konu sahibi öyle değil. En iyi psikiyatrist bilir, keşke gitse bir an evvel.

Bu duru sizin yakınınız ya da çocuğunuzun başına da gelse

Mesela size bir örnek vereyim..Okb örneklerinde görmüştüm.Adamin biri yolda arabayı kullanirken birini görmüş.Sonra kuşkuya düşüp ya çarptıysam ya fark etmediysem diye o yolu tekrar tekrar geçiyormuş birine mi çarptım diye..Mesela olası yerden mikrop bulaşma takıntısı..Ya orda mikrop varsa ya bana bulaştiyda gibi..Sonuçta bu da şüpheye girmiyor mu? Orda mikrop öldüğünü düşünüp kafada en kötü senaryoyu kuruyor ya wc yo kullanmıyor ya da başka kompulsif davranışlarda bulunuyor.Kuşku ve kaygıdan geliyor bu düşünceler.
Evette, bu işin sonu iftira. Bu acaba çarptım mı acaba mikrop bulaştı mı kaygısı değil. Daha 18ine gelmemiş bir genç çocuğun tüm hayatınca " sapık, ahlaksız, tecavüzcü " gibi hitaplara maruz kalmasına sebep olacak. Babası kötü yola girmiş diye çocuğu hiç sayacaklar. Babası neyse oğlu o diyecekler. Gencecik bir çocuğun hayatı yanmasın diye uğraşıyoruz. Ciddi anlamda psikolojik sorunları olan bir hanıma ne diyelim. Etmişse anlardın mı diyelim. Tabiki tepki göstereceğiz.
Yediği kaba sıçmak değilde ne bu ? Allah aşkına kendinizi o evladın annesinin yerine koyun, sonra savunma yapın. İyi niyetle eve aldığınız insanın size ve sizin canınıza yaptığı yakıştırdığı sözler iftiralar ne OKB ne başka birşeye bahane tutulamaz.

Kanser, diyabet vb nasıl bir hastalık ise bu da ruhsal bir hastalık..İnsanları dışlamaktan vazgeçin artık..Zaten psikolojik rahatsızliklar, insanlar duyarsa ne der acaba ya da toplum tarafından dışlanma korkusu yüzünden doktora gidip tedavi olamıyorlar ve hastalık ilerliyor sonra da ne tür insanlarla beraberiz..
Reşit bile olmayan bir çocuğun hayatını kaydırabilir. Kusura bakmayın ama evime aldığım insan reşit bile olmamış oğlum hakkında konuşursa dilini sökerim.
Her şeyin de duyarını kasmayın.
Empati yapacaksanız hiç bir şeyden haberi olmayan henüz ergenlikte reşit olmamış bir oğlan çocuğuyla empati kurun. Bir gencin hayatını yakabilecek hezeyandaysa evet kimsenin evine gidip kalmayacak.

Belirti olarak ailesi hapiste olduğu için çocuk da kötü özellikler olabilir diye düşünmüş.Bu düşünce tetiklemiş sanirim.

Çok çeşidi var okbnin eşimde kontrol etme şeklinde var mesela
Evet Bibi. Okb.ler bu denli yaşanılması imkansız insanlar değil. Kendileri için hayat zor oluyor ama başlık sahibi bana epey paranoya yapıyor geldi
Tabii psikiyatrist daha iyi bilir ama benim de çevremde Okb teşhisi konmuş pek çok insan var. Başlık sahibi gibi ileri derecede bozukluk değil.

Çok zor..Bende de tiksinme, bulaşma takintisi çıktı 1 senedir.Allah başa vermesin..Stres, üzüntü sonrası çıktı..☹️ Bir sene içinde acayip sıkıntılar yaşadım.Öncesinde annem felan vefat etti.Zor işler cidden. Allah kimseye dermansız dert vermesin.O yüzden arkadaşı da kınamak istemiyorum.Bu konularda pek fikrim yokken bazen denk gelirdim de çok saçma bulurdum ama cidden empati kurabilmeyi öğrenebilmek hayat daha da yaşanılası hale gelir.Malesef biz bunu başaramiyoruz.Derdimiz hep insanları dışlamak..Eleştirmek.Koni sahibi de elbet bu durumda olmak istemez ama cidden bir rahatsızlığı olduğu kesin ve bunu bilerek yapmıyor.Doktor git tedavi ol vs diyenler var ama bir psikoloğ, psikiyatrist seansı ne kadar haberleri yok sanırım.Oyle git demekle de olmuyor malesef.
Tedaviye ulaşamıyorsa kimsenin evine yatılı gitmeyecek o zaman. Az insanla görüşecek. İnsanların da hayatını kaydırabilir bu düşünceleriyle. Buna da hakkı yok

Düşen hiç kimseye bir de biz vuralım demek olmaz fakat empati dediğiniz şey tek taraflı da kurulmaz hanımefendi. O evin sahibi kadınla bir empati kurun; zaten kocası büyük oğlu hapiste ve küçük oğlundan için bana tecavüz etti gibi bir iftira atılması gayet iyi niyetiyle eve davet eden hanımefendi için nasıl bir yıkım yaratır bunu da düşünelim. 17 yaşında çocuk, zaten ailesinden taşıdığı bir yük var (babasıyla abisinin hapiste olması) otomatikman insanların kafasında negatif bir imaj oluşturan bir aile. Bir de böyle OKB hastası bir hanımefendinin kendi düşüncelerine söz geçirememesi sonucu oluşan iftira durumu. Şunu unutmayın 1-2-3 kişi ortaya bir şey atarsa toplum ona inanmaya meyillidir zaten(OKB olduğunu bilmeyenler için söylüyorum). O zaman hanımefendi tedavisi rayına girene kadar misafirliğe gitmeyecek kimseyi zan altında bırakmamak adına.
Zaten gitmemesi gerekiyor bu düşünceden sonra.Başkasınin evine gitmek saten doğru olmaz.Bu düşünceler varken zaten tadavi olması şart.Ben sadece yadırgayanlara, ağır eleştiri yapanlara yaptım yorumu..Kalkıp kadına senin çocuğun bana böyle yaptı derse ipin ucu orda kopar tabi.Ben sadece rahatsızlığıni anlamayıp fazladan eleştiri yapanlara yazdım.

Back
X